Suuri Bitcoin-materiaalin tyhjennys Youtubessa

youtube-1158693_1280

Tämä joulu on ollut dramaattinen kryptovaluuttojen maailmassa, sillä käynnissä on parhaillaan valtava Youtube-puhdistus. Tämän seurauksena maailman tunnetuimmat kryptoskenen vaikuttajat ovat joutuneet ahdinkoon. Samaan aikaan monille tuntematon LBC-token voi hyötyä draamasta merkittävästi.

Rekisteröidy Binancelle

Päivitys 27.12. Youtube on palauttanut kryptoaiheisen sisällön ja poistanut myös kaikki tubettajien saamat penaltit. Yhtiön edustajan mukaan kyseessä oli virhe. Alla oleva uutinen on tehty aamupäivällä 26.12.

Artikkelin kirjoitushetkellä eletään vielä varsin syvässä epätietoisuudessa. Yksi asia on selvää: kyseessä ei ole hyökkäys yksittäisiä toimijoita kohtaan, vaan käynnissä on todella laajamittainen puhdistus. Youtube on monille influenssereille elintärkeä kanava etenkin mainostulojen kannalta.

Youtuben iskun kohteeksi ovat joutuneet lähes kaikki sosiaalisen median tunnetuimmat kasvot, kuten Data Dash, Ivan On Tech, Chico Crypto ja ainakin pari kymmentä muuta nimeä.

Twitteristä poimittujen tietojen mukaan kyseessä ei näyttäisi olevan vain kryptovaluuttoja koskeva sisältö. Tunnettu pokerikasvo Doug Polk antoi ymmärtää tviitissään, että isku olisi kohdistunut myös pokeriaheisiin videoihin.

Australialainen sijoitus- ja kryptokasvo Alex Saunders puolestaan kertoi, että Youtube oli poistanut videoita mm. asuntomarkkinoihin sekä korkoihin liittyviä videoita.

Myös suomalainen Blokkimedia raportoi, että kanavalta olisi sensuroitu 8 videota edellisen vuorokauden aikana. Todennäköisesti sensuuri iskee hyvin monelle vaihtoehtomedian kanavalle.

Tällä hetkellä somessa kiertää teorioita tämän puhdistuksen taustoista. Youtube ei ole nimittäin antanut virallista lausuntoa asiasta. Joidenkin arvioiden mukaan takana olisi massiivinen trollauskampanja, osa arvioi poistettujen videoiden liittyvän affilinkkeihin.

Vaikka kyseessä onkin valtava takaisku, tilanne näyttäisi kehittyvän nopeasti eteenpäin. Suurin osa tubettajista onkin siirtymässä suoraan lohkoketjupohjaisille ja hajautetuille alustoille. Tosin, osalla ei ole ollut videoista backup-versioita, jolloin Youtuben puhdistuksella on ollut tuhoisat vaikutukset.

Monen tubettajan suosikki näyttäisi olevan LBRY, jonne myös Chico Crypto on siirtynyt:

Tähän liittyy myös mielenkiintoinen token, LBRY Credits eli lyhenteeltään LBC. Kyseessä on järjestelmän natiivitoken, jota käytetään älysopimusten ”bensana” (kuten esim. Ether), videoiden tekijöille jaettavaan tippiin ym.

LBC-tokenilla on käytännössä mitään tarjontaa vain Bittrex-pörssissä, ja volyymi on edelleen varsin pientä. Näin ollen LBRY Credits onkin lähtenyt jo 20% nousuun Youtube-uutisten myötä. Jos kyseinen platform saa taakseen tubettajien kerman, LBC token voi hyötyä tilanteesta merkittävästi.

LBRY toimii selaimessa osoitteessa lbry.tv/ ja appsit (desktop & mobiili) löytyvät osoitteesta lbry.com/get. Tällä hetkellä iOS-mobiiliappia ei valitettavasti löydy. Käytännössä kyse on Youtuben kaltaisesta videopalvelusta.

Toinen suosittu vaihtoehto näyttäisi olevan BitTube, joka löytyy osoitteesta bittubeapp.com. Myös BitTubelle löytyy oma token, TUBE, jota on mahdollista ostaa niin ikään Bittrexistä. Esimerkiksi mainion Hashoshi-kanavan materiaali siirtyy molempiin palveluihin.

Jos suosikkitubettajasi on kadonnut Youtuben puolelta, käy tsekkaamassa kanavan Twitter-sivu. Sieltä löytyy todennäköisesti viestiä, mistä palvelusta uusi materiaali löytyy.

On mielenkiintoista nähdä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Peruuko Youtube videoiden poistoja vai ei? Jos bännit jäävät voimaan, niin tubettajat vaihtavat takuulla maisemaa. Tapaus voi lopulta olla vaadittava triggeri sille, että yhä enemmän sisältöä karkaa Youtuben sensuroimasta palvelusta blockchain-pohjaisille alustoille. Sekä TUBE että LBC-tokeneiden kurssikehitystä on myös syytä pitää silmällä.

Aiheeseen palataan seuraavassa viikkokatsauksessa, kun faktaa tapahtuneesta saadaan etenkin Youtuben suunnalta. Lue lisää Cointelegraphin uutisesta.

Image by Tymon Oziemblewski from Pixabay

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*