Uutiset
06
helmi
yhdysvallat

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Yhdysvaltain senaatin istunto toi positiivisia uutisia kryptomarkkinoille

Kryptovaluuttojen markkinat saivat tänään positiivisia signaaleja – pitkästä aikaa. Kurssinousun taustalla on tärkeä Yhdysvaltain senaatin istunto, jonka tapahtumia seurattiin alkuillasta silmä kovana.

Rekisteröidy Binancelle

Kyseessä oli tarkalleen ottaen Yhdysvaltain senaatin pankki-, asunto- ja kaupunkipolitiikasta vastaavan komission istunto. Senaattorit esittivät kysymyksiä kahdelle herralle nimeltään Christopher Giancarlo sekä Jay Clayton. Kyseessä ovat CFTC:n (Commodity Futures Trading Commission) sekä SEC:n (Securities and Exchange Commission) avainhenkilöt.

CFTC ja SEC ovat nimensä mukaisesti Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinoita valvovia viranomaisia. Clayton ja Giancarlo olivat paikan päällä kertomassa omat arvionsa kryptovaluuttojen nykytilasta. Monet johtavat teollisuusmaat ovat huomattavasti Yhdysvaltoja pidemmällä kryptovaluuttojen lainsäädännössä. Tämänpäiväisten lausuntojen toivottiin tuovan selkeyttä siihen, suhtautuuko Yhdysvaltojen hallinto jatkossa positiivisesti vai negatiivisesti kryptovaluuttoihin.

Sijoittajien suurin pelko on tällä hetkellä se, että tärkeimmät teollisuusmaat yrittäisivät bännätä kryptovaluutat kokonaan. Toistaiseksi näin on tehnyt vain Kiina, joka tiukensi hetki sitten digitaalista Kiinan muuriaan entisestään. Jopa Kiina on rajoituksistaan huolimatta vahvasti myönteinen lohkoketjuteknologialle.

Tällä hetkellä mikään muu maa ei ole kieltämässä kryptovaluuttoja, eikä se ole myöskään todennäköinen skenaario tulevaisuudessa. Kyseessä on rajat ylittävä kansainvälinen markkina, joten yksittäisten valtioiden yritykset haittaisivat vain ko. maan kansalaisia ja teknologista kehitystä. Maailmassa tulisi aina olemaan teknologiaan positiivisesti suhtautuvia valtioita, jotka sallivat kryptovaluutat. Yksi esimerkki on Euroopassa Sveitsi. Näin ollen teknologian kehittäjät ja innovaattorit vaihtaisivat maisemaa kyseisiin valtioihin.

Kryptosijoittajat pitivät tänään kuulemastaan, sillä Bitcoinin kurssi kohosi istunnon aikana satoja dollareita. Erityisesti CFTC:n johtaja Christopher Giancarlon sanat kuulostivat harvinaisen fiksuilta. Hän puhui varsin positiiviseen sävyyn lohkoketjuteknologiasta ja tunnisti kyseessä olevan myös uuden sukupolven mahdollisuus.

Giancarlo myös muistutti: “It’s important to remember that if there was no Bitcoin, there would be no blockchain.”     

Giancarlo viittasi kommentissaan myös omiin lapsiinsa, jotka omistavat kryptovaluuttoja. Sosiaalisessa mediassa on herättänyt hilpeyttä se, että Giancarlon lausuntojen myötä sana HODL jäi ensimmäistä kertaa senaatin istunnon pöytäkirjoihin!

Tosin Giancarlo selitti termin sanoilla Hold On for Dear Life, mutta annetaan tämä miehelle anteeksi.

CFTC:n johtaja kertoi senaattoreille viraston työstä paremman kryptotietoisuuden levittämiseksi asiasta kiinnostuneille. CFTC on myös perustanut erillisen innovation lab -nimisen tutkimuskeskuksen, jonka tarkoituksena on lisätä ko. viranomaisen tietotaitoa kryptovaluuttoihin liittyvästä teknologiasta. Joulukuussa lanseeratut Bitcoin-futuurit ovat myös CFTC:n valvonnan alaisuudessa.

SEC:n puheenjohtaja Jay Clayton kuulosti hieman enemmän varautuneelta, mutta ei hänenkään kommenteista paistanut vihamielinen suhtautuminen kryptovaluuttoihin. Clayton totesi, että virasto tarvitsee lisää resursseja valvonnan tehostamiseksi. Luvassa on todennäköisesti myös tarkennuksia nykyiseen lainsäädäntöön:

”We may be back with our friends from the U.S. Treasury and the Fed to ask for additional legislation.”

Molempien herrojen mielestä nykyinen kryptovaluuttojen markkina ei ole uhkaamassa muita finanssimarkkinoita sen pienen kokonsa vuoksi. Giancarlo vertasi nykyistä noin 400 miljardin dollarin markkinaa esimerkiksi kullan maailmanmarkkinaan, jonka koko on vertailun vuoksi 8000 miljardia dollaria.

ICO:t nousivat keskusteluissa esille uhkana sijoittajien turvallisuudelle. Keskustelun sanoma oli selkeästi se, että valvovat viranomaiset pyrkivät suojelemaan amerikkalaisia sijoittajia kryptomaailmassa liikuvilta huijareilta.

“If people are getting ripped off, that represents reputational risks, which can have systemic effects”

Todennäköisesti Yhdysvallat asettaa jatkossa tarkennuksia kryptovaluuttamarkkinoihin. Samaa tekevät myös monet muutkin maat tällä hetkellä. Etelä-Korea tiukensi esim. hetki sitten pörsseihin liittyvää lainsäädäntöä, joka kieltää treidaamisen anonyymeillä tileillä.

Mikään ei viittaa tällä hetkellä siihen, että kryptovaluuttojen asema olisi jotenkin vaarassa. Valvontaviranomaiset tuntuvat ymmärtävän hyvin teknologian kansainvälisen luonteen. Lisäksi kryptovaluutat liittyvät olennaisena osana lohkoketjuteknologiaan, jota tutkitaan ympäri maailman kaikissa merkittävissä teknologiakeskuksissa.

Kryptosijoittajat pitivät myös kuulemastaan. Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä 7600 dollarissa, mikä on yli 1600 dollaria aamupäivän pohjakosketusta korkeammalla. Nousua on tapahtunut lähes 30 prosenttia, ja suurin osa siitä on tullut senaatin istunnon jälkeen.

Päivitys 8.2. Christopher Giancarlo on saanut valtavasti uusia Twitter-seuraajia sekä positiivista palautetta lausunnoistaan Bitcoin-faneilta. Hän twiittasi tänään nuorison kirjoitustyyliä mukaillen:

Voit lukea Claytonin sekä Giancarlon ennakkoon valmistellut todistukset PDF-dokumenttina tästä ja tästä. Voit katsoa nauhoituksen koko istunnosta tästä linkistä.

Lähde: ccn.com, coindesk.com | Kuva: Pexels


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.