blogi
26
huhti
btc-uutiset

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Vuoden 2021 parhaimpia sijoituskohteita

Vuosi 2021 on ollut aikamoista juhlaa kryptovaluuttamarkkinoilla. Monet kryptovaluutat ovat nostaneet arvoaan jopa toista tuhatta prosenttia! Tässä artikkelissa käydään läpi markkinoiden parhaimpia sijoituskohteita etenkin top 50 -listalta.

Kyseessä ei ole parhaiden sijoituskohteiden ranking. Nostamme sen sijaan esiin viisi kryptovaluuttaa, jotka ovat syystä tai toisesta erityisen mielenkiintoisia sijoituksia myös tulevaisuutta silmällä pitäen.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin on sementoinut asemansa yhdeksi markkinoiden suurimmista kryptovaluutoista. BNB-tokenin kurssi oli vielä tammikuussa 40-50 dollarin välimaastossa. Helmikuussa kurssi raketoi 300 dollariin, ja toinen huippu (600 dollaria) nähtiin huhtikuun puolivälissä.

Binance Coin on noussut vuoden 2021 alusta huimat 1329 prosenttia eli reilusti yli 10x.

Binance on markkinoiden tunnetuin kryptovaluuttapörssi. Aluksi Binance Coin oli vain pörssissä käytetty token, joka toi sijoittajille alennuksia transaktiomaksuihin. Kuvassa Binancen etusivu.

binance-etusivu

Se on ollut paljon muutakin viimeiset kaksi vuotta lanseeraten kaksi omaa lohkoketjua: Binance Chain (BC) ja Binance Smart Chain (BSC). Näistä jälkimmäinen avattiin syksyllä 2020.

BSC on täysiverinen älysopimuksia ja hajautettuja sovelluksia tukeva platform eli Ethereumin kilpailija. Binance Coin on sen natiivitoken, jota käytetään validaattoreiden steikkauksessa sekä transaktiomaksuissa.

Syy Binance Coinin raketointiin on DeFi-markkinassa. Kyseinen sektori on suorastaan räjähtänyt suosiossa vuoden 2021 aikana Binance Smart Chainin puolella. BSC tarjoaa nopeat ja puoli-ilmaiset transaktiot, mikä on houkutellut miljoonia käyttäjiä Ethereum-alustalta.

Vaikka Ethereumin skaalaus etenee, Binance Smart Chainilla on vielä pitkään erinomainen tilanne vahvistaa asemaansa ja houkutella alustalle yhä lisää käyttäjiä.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin on artikkelin kirjoitushetkellä markkinoiden 7. suurin kryptovaluutta. Jos joku olisi tehnyt tämän ennustuksen puoli vuotta sitten, kyseistä henkilöä olisi pidetty hulluna. DOGE saavutti parhaimmillaan lähes 50 miljardin dollarin markkina-arvon ja $0,50 kurssin.

Tämänhetkisellä $0,27 kurssilla Dogecoin on noussut vuoden 2021 alusta 4589 prosenttia. Kyseessä on uskomaton lukema näin korkean markkina-arvon valuutalle.

Mikä Dogecoinin menestystä oikein selittää? Yksi tekijä yhtälössä on ehdottomasti Elon Musk. Alla on yksi monista Muskin twiiteistä, joita hän on tehnyt Dogecoinista vuoden 2021 aikana.

Välillä markkina on reagoinut niihin, mutta nykyään Muskin kommentointi ei juurikaan vaikuta Dogecoinin kurssiin. Taustalla on yleinen sijoittajien kiima meemejä ja hassutteluja kohtaan. Moni muistaa varmasti vielä alkuvuoden Gamestop + WallStreetBets -tapahtumaketjun.

On kuitenkin muistettava, että Dogecoiniin sijoittamista voi verrata pelaamiseen pay n play kasinoilla. Kurssinousu ei perustu mihinkään fundamentteihin, kuten adoptioon tai tekniseen kehitykseen. Taustalla on kurssimanipulointi ja sijoittajien intoilu hassun meemin perässä.

Dogecoin on kiistatta yksi vuoden 2021 ilmiöistä. Sen markkina-arvo on nyt 20 kertaa korkeampi kuin edellisen altcoin-rallin huipulla. Voi hyvin olla, että emme ole nähneet vielä Dogeconin suurinta kurssirallia!

Uniswap ja PancakeSwap

Uniswap ja PancakeSwap ovat markkinoiden johtavat DEXit eli hajautetut pörssit. Niiden perustoiminnoissa ei ole käytännössä mitään eroa. Tämä johtuu siitä, että PancakeSwap on Uniswapin klooni.

Uniswap toimii Ethereumin verkossa. Kyseessä on koko DeFi-markkinan johtava pörssi, joka oli yksi kesän 2020 DeFi-huuman vetureista. Parhaimmillaan Uniswapin volyymit ovat yltäneet jo Coinbasen sekä muiden jättiläispörssien tasolle. Kuvassa Uniswapin etusivu.

uniswap-etusivu

Sen menestystä ei ole edes haitannut Ethereumin ruuhka ja korkeat gas-maksut, minkä johdosta Uniswap-treideistä on saanut helposti maksaa 40-50 dollaria. Jatkossa tilanne paranee, kun Uniswapia saadaan myös skaalattua Layer 2 -ratkaisuilla.

UNI-token on noussut komeat 659 prosenttia vuoden 2021 aikana. Samalla Uniswap on noussut kryptovaluuttojen top 10 -listalle. Toukokuussa 2021 julkaistava V3 nostaa sen osakkeita entisestään.

PancakeSwap on siis Uniswapin klooni Binance Smart Chain -lohkoketjussa. Kirjoitimme jo edellä Binance Coinin sekä BSC:n menestyksestä vuonna 2021. PancakeSwap on yksi DeFi-palveluista, joka on toiminut BSC:n veturina. Toinen on Venus-protokolla.

PancakeSwapilla on myös oma natiivitoken, CAKE. Se on ollut yksi vuoden 2021 parhaimmista sijoituskohteista. CAKE on palauttanut sijoittajille 5017 prosentin tuotot eli 50x. Kyseessä on huikea menestystarina.

TVL (Total Value Locked) -mittarilla mitattuna, PancakeSwap on noussut aivan suurimpien Ethereum-appien tasolle. Tällä hetkellä suoritetaan V2-migraatiota, mikä parantaa palvelua entisestään. PancakeSwap voi hyvinkin nousta vuoden 2021 aikana jopa top 15 -sijaluvuille. Tällä hetkellä tokenin ranking on 27.

Polygon (Matic Network)

Moni analyytikko on sitä mieltä, että Polygon on top 100 -listan aliarvostetuin kolikko juuri nyt. Kyseinen projekti tunnettiin aiemmin nimellä Matic Network. Keväällä 2021 suoritettiin uudelleenbrändäys Polygon-nimelle, mutta token on edelleen tickerillä MATIC.

Moni sijoittaja on hieman arastellut Polygonin kanssa, koska sen tarkoitus ja tekninen toiminta on hieman haastava ymmärtää. Lisäksi Polygon on myös kasvanut alkuperäisestä tavoitteestaan uudelleenbrändäyksen myötä paljon laajemmaksi.

Polygon tarjoaa ennen kaikkea Layer 2 -ratkaisuja Ethereumille, mutta se ei ole enää naimisissa vain Ethereumin kanssa. Myös muut lohkoketjut pystyvät hyödyntämään Polygonin ratkaisuja. Tällä hetkellä Ethereumin skaalaustarve on lähinnä suurin, minkä vuoksi Polygon on uutisissa lähinnä Ethereum-sovelluksiin liittyen.

Alla on Crypto Larkin twiitti, joka tiivistää hyvin tilanteen.

Listalla on jo monia tunnettuja DeFi-sovelluksia. Ethereumin ongelmat tulevat esiin myös NFT-maailmassa (Decentraland), jossa uusien NFT-tokenien luonti on liian kallista gas-kuluista johtuen.

Polygon tarjoaa nopean ja halvan sivuketjun (sidechain), johon Ethereum-appi voidaan kloonata. Käyttäjä saa tämän jälkeen option valita joko Ethereum tai Polygon-versio. Uusin esimerkki tästä on lainapalvelu Aave. Sen Polygon-versiossa on jo yli miljardin dollarin edestä likviditeettiä.

MATIC-token on nostanut kurssiaan jo 2625 prosenttia vuoden 2021 aikana. Silti potentiaalia on vaikka mihin, sillä se voisi olla markkina-arvoltaan helposti top 15 -kryptovaluutta.

Yhteenveto

Vuosi 2021 on ollut erittäin menestyksekäs kryptovaluuttasijoittajille. Tämän lisäksi ralli alkoi jo vuoden 2020 lopulla. Lähes kaikki tunnetut kryptovaluutat, bitcoinia myöten, ovat nostaneet kurssiaan vähintään 10x vuoden takaisesta.

Loppuvuoden suurin teema tulee olemaan nousurallin kestoaika. Noudattaako markkina taas historiasta tuttuja, nelivuotisia, syklejä? Tämä tarkoittaisi sitä, että uusi ”kryptotalvi” alkaa vääjäämättä noin vuoden sisällä. Exit-strategia tulee olemaan monien mielessä. Missä kohtaa voitot pitäisi kotiuttaa?

Tähän ei ole olemassa mitään yksiselitteistä vastausta. Se riippuu myös paljon sijoittajan omasta riskiprofiilista. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että voitot muuttuvat todellisiksi vasta sitten, kun ne on kotiutettu euroiksi. Siihen asti kyseessä on vain lukuja portfolio-applikaatiossa.

Photo by Pierre Borthiry on Unsplash


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!