VTT ja Streamr kehittämään yhteistyössä julkisia lohkoketjuja

vtt kuopio streamr

Teknologian tutkimuskeskus VTT ja reaaliaikaisen datan markkinapaikkaa kehittävä kasvuyritys Streamr Network AG ovat käynnistäneet yhteistyön. Tuore kumppanuus vahvistaa yritysten ja yksityishenkilöiden mahdollisuuksia hallita itse tuottamaansa dataa, ja sen tavoitteena on tulevaisuuden internetsovellusten kehittäminen.

Rekisteröidy Binancelle

Yhteistyö Streamrin kanssa on VTT:n ensimmäinen avaus julkisten lohkoketjujen ja kryptorahakkeiden kentällä. Streamrin ja VTT:n tähtäimessä on Ethereum-pohjaisten älykkäiden sopimusten ja esineiden internetin (IoT) kasvavien reaaliaikaisten datavirtojen yhdistäminen.

Euroopan johtaviin teknologian tutkimuslaitoksiin kuuluva VTT näkee lohkoketjutekniikan äärimmäisen kiinnostavana. Nyt tutkimuskeskus hyödyntää ensi kertaa Etherin ja Streamrin DATAn kaltaisia rahakkeita kaupallisessa hankkeessa.

Suomessa perustetun, nykyisin Sveitsissä toimivan Streamrin DATA-rahakkeen avulla ihmiset ja koneet voivat käydä kauppaa reaaliaikaisella datalla hajautetussa vertaisverkossa. Streamr on VTT:lle luonteva kumppani, sillä sen ydinosaamista on nimenomaan älysopimusten ja reaaliaikaisen datan integraatio.

“Suomi on loistava testialusta uusille ratkaisuille. Sääntely, julkinen sektori ja jopa hallitus sallivat ja peräti kannustavat kokeiluun ja uusien mahdollisuuksien hyödyntämiseen. Yhteistyö eri toimijoiden välillä on sujuvaa, ja suomalaiset suhtautuvat hyvin positiivisesti uusiin ideoihin ja innovaatioihin”, Tua Huomo, VTT:n Tietointensiiviset tuotteet ja palvelut -liiketoiminta-alueen johtaja kertoo.

“On upeaa käynnistää yhteistyö VTT:n kanssa. Kumppanuus on merkittävä askel paitsi Streamrin myös koko lohjoketju- ja kryptovaluuttakentän kannalta. VTT:llä on vahva innovaatiomaine, joten odotan innolla yhteistyömme hedelmiä ja heidän esittelyään osastollamme New Yorkin Consensus 2018 -tapahtumassa,” Streamrin CEO Henri Pihkala sanoo.

VTT luonnostelee jo seuraavia palvelumahdollisuuksia Streamrin data-alustalle. Tuore yhteistyö näkyy myös lohkoketjutoimijoiden Consensus-tapahtumassa New Yorkissa 14.-16.5.2018, missä VTT on mukana Streamrin osastolla. VTT esittelee tapahtumassa uutta Anti Theft Sticker -älytunnistettaan, joka suojaa arvotavaroita niiden sijaintia paljastamatta.

Tietoa VTT:sta

Vuonna 1942 perustettu Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy on yksi Euroopan johtavista tutkimus- ja teknologiaorganisaatioista, joka tuottaa kansainvälistä kilpailukykyä lisääviä tutkimus- ja innovaatiopalveluita yrityksille ja julkiselle sektorille. Koko konsernin vuosittainen liikevaihto on 270 miljoonaa euroa. VTT auttaa asiakkaitaan ja yhteiskuntaa kasvamaan ja uudistumaan ratkaisemalla yhteistyössä maailmanluokan osaamista vaativia haasteita ja muokkaamalla niistä uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Lohkoketjutiedustelut: tutkija Visa Vallivaara: email: visa.vallivaara@vtt.fi, puh. 040 139 8326
Tunnistetiedustelut: johtava tutkija Janne Aikio: email: janne.aikio@vtt.fi puh. 040 703 4633
VTT sosiaalisessa mediassa:

Twitter @VTTFinland, Facebook https://www.facebook.com/VTTFinland,

Internet: http://www.vttresearch.com

VTT:lla on 1324 myönnettyä patenttia tai patenttihakemusta. Vuonna 2017 tutkimuskeskus julkaisi 610 artikkelia kansainvälisissä julkaisuissa. Sen 2368:sta työntekijästä 27 % on tohtoreita.

VTT:lla on käynnissä useita lohkoketjuhankkeita, joista viime vuonna valmistui valtioneuvoston tilaama selvitys: ”Lohkoketjuteknologian hyödyntämisen mahdollisuudet ja hyödyt sosiaali- ja terveyspalvelujen tehostamisessa”

VTT:n kyberturvallisuustiimi löysi vakavimman haavoittuvuuden Nokia HackAthonissa 2018 ja voitti kilpailusarjan toisen perättäisen kerran. VTT:n kyberturvallisuustiimi on alansa suurin tutkimustiimi Suomessa. Se kehittää jatkuvasti valmiuksiaan puolustautua moninaisilta tietoturvahyökkäyksiltä.

Tietoa Streamrista

Sveitsin Zugin ”kryptolaaksossa” toimiva Streamr Network AG perustettiin Helsingissä alun perin nimellä Data In Chains. Viisi vuotta sitten julkaistu sisäinen työkalu algoritmiseen kaupankäyntiin oli yrityksen ensimmäinen nykyisen vision mukainen tuote. Streamrin ydintiimillä on laaja kokemus finanssialalta, esimerkiksi kvantitatiivisesta ja algoritmisestä kaupankäynnistä ja kaupankäyntiohjelmistojen kehityksestä.
Streamrin 26.10.2017 päättynyt joukkorahoitus keräsi 30 miljoonaa dollaria reilussa vuorokaudessa.

Streamr ylläpitää toimivaa analytiikkateknologiaa, visuaalisen ohjelmoinnin käyttöliittymää nopeaan prototyyppikehitykseen sekä Ethereum-pohjaisia älysopimusominaisuuksia.
Streamrin reaaliaikaisen datan markkinapaikka julkaistaan kuluvan vuoden toisella neljänneksellä. Alusta mahdollistaa käyttäjien välisen kaupankäynnin vertaisverkkoa käyttäen ja hyödyntää maksuvälineenä DATA-nimistä kryptorahaketta.

Internet: https://streamr.com    Telegram: https://t.me/streamrdata    Twitter: https://twitter.com/streamrinc

Lähde: Tiedote 19.4.2018, julkaisuvapaa | Kuva: Flickr / VTT

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*