Uutiset
19
huhti
vtt kuopio streamr

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

VTT ja Streamr kehittämään yhteistyössä julkisia lohkoketjuja

Teknologian tutkimuskeskus VTT ja reaaliaikaisen datan markkinapaikkaa kehittävä kasvuyritys Streamr Network AG ovat käynnistäneet yhteistyön. Tuore kumppanuus vahvistaa yritysten ja yksityishenkilöiden mahdollisuuksia hallita itse tuottamaansa dataa, ja sen tavoitteena on tulevaisuuden internetsovellusten kehittäminen.

Yhteistyö Streamrin kanssa on VTT:n ensimmäinen avaus julkisten lohkoketjujen ja kryptorahakkeiden kentällä. Streamrin ja VTT:n tähtäimessä on Ethereum-pohjaisten älykkäiden sopimusten ja esineiden internetin (IoT) kasvavien reaaliaikaisten datavirtojen yhdistäminen.

Euroopan johtaviin teknologian tutkimuslaitoksiin kuuluva VTT näkee lohkoketjutekniikan äärimmäisen kiinnostavana. Nyt tutkimuskeskus hyödyntää ensi kertaa Etherin ja Streamrin DATAn kaltaisia rahakkeita kaupallisessa hankkeessa.

Suomessa perustetun, nykyisin Sveitsissä toimivan Streamrin DATA-rahakkeen avulla ihmiset ja koneet voivat käydä kauppaa reaaliaikaisella datalla hajautetussa vertaisverkossa. Streamr on VTT:lle luonteva kumppani, sillä sen ydinosaamista on nimenomaan älysopimusten ja reaaliaikaisen datan integraatio.

“Suomi on loistava testialusta uusille ratkaisuille. Sääntely, julkinen sektori ja jopa hallitus sallivat ja peräti kannustavat kokeiluun ja uusien mahdollisuuksien hyödyntämiseen. Yhteistyö eri toimijoiden välillä on sujuvaa, ja suomalaiset suhtautuvat hyvin positiivisesti uusiin ideoihin ja innovaatioihin”, Tua Huomo, VTT:n Tietointensiiviset tuotteet ja palvelut -liiketoiminta-alueen johtaja kertoo.

“On upeaa käynnistää yhteistyö VTT:n kanssa. Kumppanuus on merkittävä askel paitsi Streamrin myös koko lohjoketju- ja kryptovaluuttakentän kannalta. VTT:llä on vahva innovaatiomaine, joten odotan innolla yhteistyömme hedelmiä ja heidän esittelyään osastollamme New Yorkin Consensus 2018 -tapahtumassa,” Streamrin CEO Henri Pihkala sanoo.

VTT luonnostelee jo seuraavia palvelumahdollisuuksia Streamrin data-alustalle. Tuore yhteistyö näkyy myös lohkoketjutoimijoiden Consensus-tapahtumassa New Yorkissa 14.-16.5.2018, missä VTT on mukana Streamrin osastolla. VTT esittelee tapahtumassa uutta Anti Theft Sticker -älytunnistettaan, joka suojaa arvotavaroita niiden sijaintia paljastamatta.

Tietoa VTT:sta

Vuonna 1942 perustettu Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy on yksi Euroopan johtavista tutkimus- ja teknologiaorganisaatioista, joka tuottaa kansainvälistä kilpailukykyä lisääviä tutkimus- ja innovaatiopalveluita yrityksille ja julkiselle sektorille. Koko konsernin vuosittainen liikevaihto on 270 miljoonaa euroa. VTT auttaa asiakkaitaan ja yhteiskuntaa kasvamaan ja uudistumaan ratkaisemalla yhteistyössä maailmanluokan osaamista vaativia haasteita ja muokkaamalla niistä uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Lohkoketjutiedustelut: tutkija Visa Vallivaara: email: visa.vallivaara@vtt.fi, puh. 040 139 8326
Tunnistetiedustelut: johtava tutkija Janne Aikio: email: janne.aikio@vtt.fi puh. 040 703 4633
VTT sosiaalisessa mediassa:

Twitter @VTTFinland, Facebook https://www.facebook.com/VTTFinland,

Internet: http://www.vttresearch.com

VTT:lla on 1324 myönnettyä patenttia tai patenttihakemusta. Vuonna 2017 tutkimuskeskus julkaisi 610 artikkelia kansainvälisissä julkaisuissa. Sen 2368:sta työntekijästä 27 % on tohtoreita.

VTT:lla on käynnissä useita lohkoketjuhankkeita, joista viime vuonna valmistui valtioneuvoston tilaama selvitys: ”Lohkoketjuteknologian hyödyntämisen mahdollisuudet ja hyödyt sosiaali- ja terveyspalvelujen tehostamisessa”

VTT:n kyberturvallisuustiimi löysi vakavimman haavoittuvuuden Nokia HackAthonissa 2018 ja voitti kilpailusarjan toisen perättäisen kerran. VTT:n kyberturvallisuustiimi on alansa suurin tutkimustiimi Suomessa. Se kehittää jatkuvasti valmiuksiaan puolustautua moninaisilta tietoturvahyökkäyksiltä.

Tietoa Streamrista

Sveitsin Zugin ”kryptolaaksossa” toimiva Streamr Network AG perustettiin Helsingissä alun perin nimellä Data In Chains. Viisi vuotta sitten julkaistu sisäinen työkalu algoritmiseen kaupankäyntiin oli yrityksen ensimmäinen nykyisen vision mukainen tuote. Streamrin ydintiimillä on laaja kokemus finanssialalta, esimerkiksi kvantitatiivisesta ja algoritmisestä kaupankäynnistä ja kaupankäyntiohjelmistojen kehityksestä.

Streamrin 26.10.2017 päättynyt joukkorahoitus keräsi 30 miljoonaa dollaria reilussa vuorokaudessa.

Streamr ylläpitää toimivaa analytiikkateknologiaa, visuaalisen ohjelmoinnin käyttöliittymää nopeaan prototyyppikehitykseen sekä Ethereum-pohjaisia älysopimusominaisuuksia.
Streamrin reaaliaikaisen datan markkinapaikka julkaistaan kuluvan vuoden toisella neljänneksellä. Alusta mahdollistaa käyttäjien välisen kaupankäynnin vertaisverkkoa käyttäen ja hyödyntää maksuvälineenä DATA-nimistä kryptorahaketta.

Internet: https://streamr.com    Telegram: https://t.me/streamrdata    Twitter: https://twitter.com/streamrinc

Lähde: Tiedote 19.4.2018, julkaisuvapaa | Kuva: Flickr / VTT


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *