Virtuaalivaluutta kurssit – ajantasaiset kurssit helposti

Tämän artikkelin aiheena ovat virtuaalivaluutta kurssit. Miten ne oikein muodostuvat ja mistä niitä voi seurata? Löydät sivulta totta kai myös ajantasaiset kurssit kaikista virtuaalivaluutoista. Artikkelissa on asiaa myös virtuaalivaluuttaan sijoittamisesta. Millaisilla kurssitasoilla Bitcoin voisi olla halpaa tai kallista?

Reaaliaikaiset virtuaalivaluutta kurssit

Alla olevasta taulukosta löydät ajantasaiset virtuaalivaluutta kurssit. Ne ovat reaaliaikaisia hintoja, jotka päivittyvät sillä hetkellä, kun avaat sivun. Taulukko näyttää aina 50 virtuaalivaluuttaa kerrallaan. Klikkaa listauksen alapuolelta löytyvää Next-painiketta, niin saat esiin 50 seuraavaa kolikkoa.

[cryptopack id=”8465″]

Virtuaalivaluuttojen kursseja seurataan globaalisti dollareissa. Tämän vuoksi myös yllä oleva lista näyttää dollarikurssit. Samoin some-keskustelut ja uutissivustojen kommentit koskevat aina dollarihintaa. Vaikka suomalainen on tottunut eurokursseihin, kannattaa kryptojen tapauksessa opetella seuraamaan dollarikurssia.

Virtuaalivaluutta kurssit vaihtelevat rajusti

Virtuaalivaluutta kurssit ovat tunnettuja volatiliteetistaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kurssit liikkuvat perinteisiä sijoituskohteita enemmän molempiin suuntiin.

Vaikka volatililteettia ei voi kiistää, tilanne on muuttunut merkittävästi viime vuosina. Mitä suuremmaksi sijoitusluokka kasvaa, sitä enemmän rahaa kurssin liikuttamiseen tarvitaan. Yli 10 prosentin päiväkohtaiset muutokset alkavat olla Bitcoinille jo harvinaisia. Alla olevassa grafiikassa on Bitcoinin kehitys noin kuuden vuoden ajalta.

virtuaalivaluutta kurssit - bitcoin

Tilanne on toinen pienempien kryptovaluuttojen kohdalla. Etenkin niin sanotut meemikolikot voivat liikkua jopa satoja prosentteja ylöspäin yhden päivän aikana. Mitä pienempi markkina-arvo, sitä helpompi yhden ”valaan” on liikuttaa kurssia.

Miten virtuaalivaluutta kurssit määritellään? Osakkeiden kurssit muodostuvat pörssissä tehtävien kauppojen perusteella eli ostajien ja myyjien kohdatessa. Sama pitää paikkansa virtuaalivaluuttojen kohdalla. Ero tulee siitä, että Bitcoin-pörssejä on maailmassa tuhansia kappaleita.

Bitcoinin kurssin listaavat verkkosivut voivat poimia sen yhdestä tunnetusta pörssistä (esim. Coinbase) tai muodostaa kurssin painotettuna keskiarvona satojen pörssien lukemista. Yleensä painotus tehdään pörssin treidausvolyymin perusteella.

Kursseja seurataan yleisesti Yhdysvaltain dollarissa. Tämä on standardi myös monissa muissakin omaisuusluokissa, kuten kullan tai öljyn kurssissa. Jos seuraat ulkomaisia uutislähteitä ja yleensä raportointia Bitcoinista, kannattaa totutella eurojen sijasta dollarikurssiin.

Virtuaalivaluutta sijoittaminen – kannattavaa vai ei?

Virtuaalivaluutta sijoittaminen jakaa kovasti mielipiteitä. Erityisesti vanhemman ikäpolven sijoittajat pitävät digitaalisen arvon luontia haastavana konseptina. Nuoremmille sukupolville tämä ei ole ongelma.

Lähes jokainen internet-natiivi on tottunut sijoittamaan virtuaalisiin (digitaalisiin) tuotteisiin & palveluihin. Mobiilipelit ovat myös hyvä esimerkki. Lähes jokaisessa on oma sisäinen valuuttansa, jota pelaaja voi käyttää pelin edistämiseen.

On toki selvää, että kannattava virtuaalivaluutta sijoittaminen on vielä oma konseptinsa. Vaikka ymmärtäisit Bitcoinin perusteet täysin, se ei yksin vielä riitä. Tarvitaan ennen kaikkea kovia hermoja sekä kuria kovan volatiliteetin keskellä.

Virtuaalivaluuttojen nopeat kurssiliikkeet ovat todella vaarallisia kokemattomille sijoittajille. Boom & bust -syklit houkuttelevat aloittelijoita mukaan suurimman huuman huipulla. Lompakkosi arvo voi hyvin olla 90 prosenttia pienempi vain parin kuukauden päästä. Yleensä jokainen sijoittaja maksaa oppirahat jossain vaiheessa.

Yleisin kysymys Bitcoiniin liittyen lienee tämä: nyt on myöhäistä ostaa, koska kurssi on jo niin korkealla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sijoittajat ovat ajatelleet täysin samalla tavalla jo $10 ja $100 kurssin kohdalla. Jokainen on aina ollut mielestään myöhässä. Silti, kurssi on noussut vuosien mittaan aina ylemmäs.

Virtuaalivaluttojen kurssit pohjautuvat vain kysyntään & tarjontaan. Taustalla ei ole yrityksen bisnestä, myyntiä, kuluja tai vastaavia tunnuslukuja. Oikean kurssin (engl. fair price) määritys onkin haastava. Mayer Multiple on yksi hyvä työkalu.

virtuaalivaluutta sijoittaminen

Mayer Multiple kuvaa Bitcoinin hintaa suhteessa 200 päivän liukuvaan keskiarvoon. Silloin kun hinta on selvästi kyseisen keskiarvon alapuolella, tarjolla on historiallisesti hyvä ostopaikka. Kun Mayer Multiple nousee selvästi yli yhden, ollaan myyntipaikoissa.

DCA eli Dollar-Cost Averaging on myös yksi hyvä sijoitustapa. Se tarkoittaa Bitcoinin (tai muun virtuaalivaluutan) ostoa tasasummalla esim. kerran viikossa tai kuukaudessa. Vastaavaa taktiikkaa suositellaan myös aloittelevalle osakesijoittajalle.

Bitcoinkeskus tarjoaa paljon hyödyllistä materiaalia aiheesta. Markkinakatsaukset auttavat pysymään ajan tasalla ja hahmottamaan virtuaalivaluuttojen kurssikehitystä. Youtube-kanavamme tarjoaa oppaita mm. teknisestä analyysista.

Valitse sopiva virtuaalivaluutta pörssi

Jos virtuaalivaluutta ostaminen näyttää kiinnostavalta, ensimmäinen toimintaohje on tämä: valitse sopiva virtuaalivaluutta pörssi. Mutta, maailma on täynnä pörssejä. Miten aloittelija osaa valita juuri oikean?

Bitcoinkeskus tarjoaa apua tässä asiassa. Löydät sivuiltamme oppaat kaikista markkinoiden suosituimmista & luotettavimmista kauppapaikoista. Myös Suomen markkinoilta löytyy kaksi virtuaalivaluutta pörssiä, Coinmotion sekä Northcrypto. Saat niistä palvelua helposti suomen kielellä!

Tsekkaa kaikki pörssien arvostelut ja käyttöoppaat tästä linkistä.

virtuaalivaluutta pörssi

Virtuaalivaluutta ostaminen eli käytännössä pörssit voidaan jakaa karkeasti kahteen tyyppiin: ammattitreidaajille suunnatut palvelut sekä aloittelijoiden kauppapaikat.

Ammattilaisille suunnatut virtuaalivaluutta pörssi on toiminnoiltaan monipuolisemi. Tarjolla on erilaisia treidaustyökaluja, enemmän treidauspareja sekä mahdollisuus saada todella pienet kulut jos oma volyymi on riittävän korkea. Ne voivat kuitenkin olla aloittelijoiden näkökulmasta turhan monimutkaisia.

Moni kaipaa aluksi vain Bitcoinin ostomahdollisuutta ja haluaa toimia suomen kielellä. Tässä kohtaa kannattaa suunnata katseet kotimaisiin palveluihin. Myös henkilöllisyyden tunnistaminen käy helposti, ja talletukset sekä kotiutukset onnistuvat nopeasti.

Sijoitusuran alussa on myös tärkeää saada apua suomen kielellä. Vaikka englanti olisikin hallussa, niin virtuaalivaluuttojen maailma sisältää paljon vaikeita termejä. Niiden haltuunotto kestää yleensä oman aikansa. Suomalaiset palvelut ovat myös finanssivalvonnan alaisuudessa.

Virtuaalivaluutta lompakko pitää kolikot tallessa

Pitäisikö sijoittajan hommata myös virtuaalivaluutta lompakko? Tämä ei ole välttämätöntä, etenkin jos käytät alan suosituimpia & turvallisimpia palveluita. Riski pörssin hakkeroinnista on nykyisin hyvin pieni. Aloittelevalla käyttäjällä on suurempi riski hukata kolikot omien virheiden vuoksi kuin pörssissä.

On kuitenkin hyvä muistaa, että yksi virtuaalivaluttojen parhaista puolista on mahdollisuus holdata sijoituksia itse. Kolikkosi ovat silloin sataprosenttisesti omassa kontrollissasi. Tätä kannattaa hyödyntää etenkin portfolion koon kasvaessa. Suosittelemme kuitenkin totuttelemaan lompakoihin ensin pienillä summilla.

Mobiili- ja desktop-appi Exodus on hyvä esimerkki ilmaisesta virtuaalivaluutta lompakosta. TrustWallet on puolestaan suosittu mobiililompakko. Molemmat tukevat lähes kaikkia markkinoiden suosituimpia virtuaalivaluuttoja. Ledger Nano X tuo puolestaan ultimaattista turvaa ja sopii myös ammattimaiseen käyttöön.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!