Uutiset
08
elo
starbucks

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 8.8: Bakkt, Starbucks, John McAfee, Ledger, SEC

Keskiviikon uutiskatsauksn pääaiheena on Bakkt. Kyseessä on uusi sovellus, jonka tarkoituksena on tuoda kryptovaluutat lähemmäs mainstream-yleisöä. Mukana projektissa ovat myös Microsoft ja Starbucks. Tämän lisäksi John McAfee on jälleen uutisissa, ja Ledger on lisännyt uusia kryptovaluuttoja lompakkoonsa. Eilen saatiin myös odotettu viesti SEC:ltä lykätä Bitcoin-ETF:n lopullista päätöstä.

Rekisteröidy Binancelle

ICE, Bakkt, Microsoft ja Starbucks

Yksi viime aikojen suurimmista uutisista liittyy kirjainyhdistelmään ICE. Kyseessä on yhtiö nimeltään Intercontinental Exchange, joka omistaa mm. New Yorkin Pörssin (NYSE) sekä monia muita finanssialan toimijoita.

ICE on kimpassa Microsoftin kanssa, joka toimii teknisenä partnerina. Yhteistyön seurauksena syntyy palvelu nimeltään Bakkt, jonka on tarkoitus avautua jo marraskuussa 2018. Bakkt on ollut työn alla jo pidemmän aikaa.

“Bakkt is designed to serve as a scalable on-ramp for institutional, merchant and consumer participation in digital assets by promoting greater efficiency, security and utility. We are collaborating to build an open platform that helps unlock the transformative potential of digital assets across global markets and commerce.” (Kelly Loeffler, CEO of Bakkt)

Bakkt aikoo suoraan kryptovaluuttapörssien huipulle. Sen tarkoituksena on olla palvelu sekä kuluttajille että instituutiolle. Helpon oston ja myymisen lisäksi Bakkt tarjoaa turvallisen säilytyksen kryptovaluutoille.

Palapeliin liittyy myös yksi maailman tunnetuimmista kahvilaketjuista, Starbucks.

“As the flagship retailer, Starbucks will play a pivotal role in developing practical, trusted and regulated applications for customers to convert their digital assets into US dollars for use at Starbucks.”

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Starbucksista saa pian ostettua kahvikupin kryptovaluutoilla.

Kyseessä on ehdottomasti yksi vuoden 2018 merkittävimmistä uutisista. Tämän yhteistyön tarkoituksena on tuoda kryptovaluutat mainstream-yleisön tietoisuuteen ja käyttöön.

Lähde: lehdistötiedote

John McAfee jälleen kohun keskellä

Yksi kryptomaailman tunnetuimmista nimistä, John McAfee, on pitkästä aikaa kohun keskellä. McAfee on tunnettu reippaista lausunnoistaan, ja uusin tapaus liittyy hänen sponsoroimaansa BiFi-lompakkoon. McAfee on luvannut julkisesti jopa 250.000 dollarin palkkion sille, joka pystyy hakkeroimaan kyseisen lompakon.

BiFi-lompakon omistaja luo 30 merkkiä pitkän merkkijonon laitteen käyttöönoton yhteydessä. Tämän jälkeen sen mikroprosessori generoi uuden lompakon ko. merkkijonon perusteella. Kyseinen merkkijono ei ole tallennettuna laitteeseen lompakon generoinnin jälkeen.

Tapaukseen ympärillä on käynnissä kohu, sillä yksi ryhmä on onnistunut saamaan ns. root-tason sisäänpääsyn laitteeseen.

McAfeen mukaan tämä ei kuitenkaan vielä riitä.

Asian ympärillä käydään nyt kovaa vääntöä. Onko BiFin tarjoama bounty pelkkä markkinointikikka huomioin saamiseksi? Miten turvallinen tuo kryptovaluuttalompakko todellisuudessa oikein on?

McAfeen tähti on muutenkin hieman laskussa, sillä miehen viimeaikaiset ennustuksensa ovat menneet pahemman kerran pieleen. Hän ennusti Bitcionin saavuttavan 15.000$ kurssin kesäkuussa, Bitcoin Privaten 200$ heinäkuussa ja EOS:n 32$ niin ikään heinäkuun lopussa.

Ledger Nano tukee kahdeksaa uutta kryptovaluuttaa

Markkinoiden suosituin hardware-lompakko Ledger Nano S on saanut jälleen uusia ominaisuuksia. Eilen tehdyn ilmoituksen mukaan, Ledger Nano S tukee nyt mm. suosittuja ICON, VeChain ja Ontology -kryptovaluuttoja.

Yhtiön listalla on myös muita kryptovaluuttoja.

Ledger teki myös äskettäin merkittävän parannuksen Nanon S:n käyttöliittymään julkaisemalla Ledger Live desktop-ohjelmiston. Jos et vielä käytä kyseistä ohjelmaa, voit ladata sen tästä linkistä: ledger.com/live.

Ranskalaisyhtiö on tällä hetkellä markkinajohtaja hardware-lompakoissa. Sen suurin kilpailija on tsekkiläinen SatoshiLabs, jonka brändi on nimeltään Trezor. Kyseinen lompakko on myös suosittu ympäri maailmaa, ja voit tutustua siihen tästä linkistä: shop.trezor.io.

Bitcoin-ETF sai odotetusti 45 päivän lykkäyksen

Bitcoinin kurssi on saanut viime viikkoina kovasti nostetta ETF:n avulla. Jos kyseinen sijoitusinstrumentti ei ole tuttu, voit lukea aiheesta tarkemmin tästä oppaasta: mikä on Bitcoin ETF?

Bitcoin ETF:n tuloa markkinoille valvoo Yhdysvaltalainen SEC, eli Securities and Exchange Commission. Eri tahot ovat tehneet hakemuksia SEC:lle jo vuodesta 2017 alkaen, mutta toistaiseksi yhtään niistä ei ole vielä hyväksytty. Gemini-pörssin perustaneet ja Facebookin historiasta tutut Winklevoss-veljekset ovat olleet tunnetuimmat yrittäjät. Heidän ensimmäinen hakemuksensa hylättiin reilu vuosi sitten ja toinen hakemus meni hylkyyn aivan äskettäin.

Embed from Getty Images

Kuva: Winklevoss-veljesten ETF-hakemus ei kelvannut SEC:lle

Bitcoin ETF:stä puhuttaessa tarkoitetaan VanEck-SolidX Bitcoin ETF -hakemusta, jonka on laittanut liikkeelle CBOE – Chicago Board Options Exchange. Kyseinen taho toi markkinoille myös Bitcoin-futuurit joulukuussa. CBOE:n hakemus on aivan eri kategoriassa muihin verrattuna, ja erilaisten huhujen mukaan SEC tulisi hyväksymään sen 90 prosentin varmuudella.

SEC:llä on kuitenkin monta mahdollisuutta lykätä lopullista päätöstä, ja todennäköisesti se tulee näin myös tekemään. Eilen saatiin informaatiota ensimmäisestä lykkäyksestä. SEC siirsi päätöksen takarajan syyskuun viimeiseen päivään.

Tämä oli hyvin odotettu päätös, mutta Bitcoin-markkina reagoi silti voimakkaasti. Kurssi putosi lähes kymmenen prosenttia muutamassa tunnissa, kunnes se tasaantui noin 6500-6600 dollariin.

SEC:n virallinen päätös löytyy tästä linkistä.

Kuva: by Goarorelooam [CC BY-SA 3.0 ], from Wikimedia Commons


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.