Uutiset
07
syys
bitcoinin kurssiromahdus

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 7.9: Bitcoin hashrate, Goldman Sachs, altcoin-romahdus ja Coinmotion

Perjantain uutiskatsauksen pääaiheena on Bitcoin. Hashrate on jatkuvassa kasvussa, vaikka kurssi on yhä matalissa lukemissa. Alkaako Bitcoinin markkinahinta seurata pian hashraten kehitystä? Goldman Sachsin uutinen osoittautui feikiksi. Altcoinit ovat historiallisen alhalla, jopa vuosiin 2013 ja 2014 verrattuna. Lopuksi asiaa Coinmotionista.

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoinin hashrate on jatkuvassa kasvussa

Bitcoinin kurssi on kokenut kovia viime päivinä. Parin viikon nousu katkesi rajuun pudotukseen, jolloin kurssi romahti noin 7500 dollarin tasosta yli 1000 taalaa alemmas. Parin viikon kuluttua Bitcoinin ATH-lukemista on aikaa jo yhdeksän kuukautta.

Markkinoilla löytyy monia uskonsa menettäneitä sijoittajia. Toisaalta, monet sijoittajat ovat edelleen sitä mieltä, että Bitcoin rikkoo 20.000 dollarin rajapyykin ennen vuoden loppua. Yksi syy tähän uskomukseen on Bitcoinin jatkuvasti kasvava hashrate. Se saavutti äskettäin uuden, uskomattoman, rajapyykin.

Mitä hashrate oikein tarkoittaa?

Kyse on käytännössä Bitcoin-verkon louhijoiden kokonaiskapasiteetista. Bitcoinin lohkoketju pyörii monien mielestä vanhentuneella Proof of Work -konsensusalgoritmilla. Se vaatii toimiakseen lukemattomia tietokoneita, jotka ratkovat kellon ympäri monimutkaisia matemaattisia yhtälöitä. Tämän prosessin avulla muodostetaan Bitcoin-lohkoketjun uudet lohkot.

Louhijat saavat työstään palkkiona Bitcoineja, joita syntyy maailmaan jokaisen uuden lohkon yhteydessä – keskimäärin kymmenen minuutin välein. Nykyisin louhintaa suoritetaan erikoisvalmisteisilla ASCI-koneilla, jotka maksaavat useita tuhansia per laite.

Hashraten kasvu tarkoittaa sitä, että markkinoilla on jatkuvasti yhä enemmän louhijoita. Tämä taas johtaa jatkuvasti pieneneviin palkkioihin yksittäistä louhijaa kohtaan.

Tähän yhtälöön kuuluu olennaisena osana myös Bitcoinin kurssi. Monien mielestä 6000 dollarin kurssitasoa on pidetty kriittisenä hintana, mutta louhintakustannukset vaihtelevat todellisuudessa valtavasti ympäri maailmaa. Jos hashrate kasvaa ja Bitcoinin kurssi laskee, se johtaa monien kannalta negatiiviseen tulokseen.

ASIC-louhintakoneet kuluttavat valtavasti sähköä, joten palkkioina saatavien Bitcoinien on katettava nämä kustannukset – muussa tapauksessa konetta ei kannata pitää louhimassa. Etenkin yksityiset louhijat laittavat koneensa kiinni tietyn kurssitason jälkeen, ja/tai louhinta siirtyy maailmassa eri maista toiseen.

bitcoin hashrate

Löydät yllä olevan hashrate-kaavion bitinfocharts.com -sivustolta.

Hashraten kasvu kertoo monien mielestä siitä, että maailmalla on vahva usko kurssin palautumiseen. Monet ASIC-koneet jauhavat tällä hetkellä +-0 -tulosta tai jopa tappiota. Jos louhijat uskoisivat Bitcoin-kurssin jatkavan alamäkeään, hashrate kääntyisi myös laskuun. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin täysin päinvastainen.

Hashrate on kasvanut 100 prosenttia viimeisen puolen vuoden aikana. Edellisen 12 kuukauden aikana hashrate on viisinkertaistunut.

Alkaako Bitcoinin kurssi seurata pian tätä kehitystä?

Bitcoinin kurssiromahdus perustui feikkiuutisiin?

Pari päivää sitten tapahtunut Bitcoinin kurssiromahdus saattoi johtua monesta eri syystä. Ehkä kyseessä oli markkinoiden manipulointi tai sitten ei. Yhdeksi selitykseksi tarjottiin Business Insiderin uutista liittyen Goldman Sachsiin.

Amerikkalainen investointipankki kertoi aiemmin tänä vuonna avaavansa oman osaston Bitcoin-treidaukselle. Business Insiderin mukaan Goldman olisi pistänyt projektin jäihin johtuen markkinoiden epävarmuudesta. Tämä tulkittiin negatiivisena viestinä myös mahdollisen Bitcoin-ETF:n kannalta.

Kyseessä oli kuitenkin feikkiuutinen. Asiaa kommentoi seuraavasti Goldman Sachsin CFO, Martin Chavez:

”I never thought I would hear myself use this term but I really have to describe that news as fake news”.

Chavezin mukaan Goldman pyrkii rakentamaan Bitconin ympärille vastaavaa tuotetta kuin markkinoilla olevat futuurit. Investointipankki on pakotettu tarjoamaan kryptovaluuttatuotteita, koska asiakkaat haluavat niitä.

“The next stage of the exploration is what we call non-deliverable forwards, these are over the counter derivatives, they’re settled in U.S. dollars and the reference price is the bitcoin-U.S. dollar price established by a set of exchanges.”

Vastaavia feikkiuutisia nähtiin pitkin kevättä, jolloin Bitcoinin kurssia manipuloitiin alas monin eri tavoin. Kryptovaluuttojen maailmassa on syytä olla erityisen kriittinen kaikkeen uutisointiin liittyen.

Feikkiuutisen lähde: CNBC

Altcoinit ovat historiallisen alhaalla

Seuraavaksi mielenkiintoinen kaavio altcoinien nykytilasta. Jokainen kryptosijoittaja on varmasti tietoinen altcoinien raskaasta vuodesta. Monet ”alttibägit” ovat menettäneet arvostaan yli 90 prosenttia, eikä ylämäki näytä vieläkään alkaneen. Tämän hetkinen tilanne on varsin poikkeuksellinen myös laajemmassa mittakaavassa.

Jos joku lukija ei vielä tiedä, niin termi altcoin tarkoittaa markkinoiden kaikkia kryptovaluuttoja pl. Bitcoin.

Tom Lee edustaa Fundstrat-nimistä yritystä. Hän on ollut useaan otteeseen vieraana myös CNBC:n Fast Money ohjelmassa, ja pitää yhä kiinni Bitcoinin 28.000 dollarin kurssinennusteestaan (vuoden loppuun mennessä). Lee twiittasi eilen seuraavan kaavion:

Kyseinen grafiikka ulottuu aina vuoteen 2013 saakka. Se kuvaa prosenttiosuutta altcoineista, jotka ovat yli 70% alempana kuin edellisen 240 päivän keskiarvo.

Pohjat nähtiin edellisen kerran helmikuussa, jonka jälkeen altcoinien teurastus on toden teolla alkanut. Tällä hetkellä ollaan huikeassa lukemassa 96,7 prosenttia. Lähes jokainen markkinoilla oleva altcoin on siten yli 70% alempana kuin ko. kryptovaluutan kahdeksan kuukauden keskiarvo!

Edes vuoden 2014 kurssiromahdus ei päässyt vastaavalle tasolle.

Coinmotion uudisti sivujaan + Henry Braden haastattelu

Lopuksi pari uutista Coinmotion-palveluun liittyen. Kyseessä on Suomen ja Pohjoismaiden suurin kryptovaluuttojen osto-, myynti- sekä säilytyspalvelu. Coinmotion tarjosi pitkään vain Bitcoinien ostomahdollisuutta, mutta kesällä sen tarjontaan lisättiin myös Litecoin.

Coinmotionin simppeli käyttöliittymä on suunnattu erityisesti aloitteleville sijoittajille. Palvelu on myös toiminut turvallisesti ja luotettavasti jo vuosikausia. Sivusto sai pari päivää sitten uuden ilmeen, kun beta-versio siirrettiin tuotantokäyttöön. Uusi Coinmotion on entistä selkeämpi käyttää myös mobiililaittella.

Uudistuksen kunniaksi Coinmotion ei peri lainkaan treidauskuluja 10.9-23.9 välisenä aikana!

Palvelun perustaja Henry Brade oli myös tällä viikolla haastateltavana Sijoitussummit-tapahtumassa. Brade kertoo videolla omasta sekä Coinmotionin historiasta ja näkemyksistään Bitcoinin tulevaisuudesta. Kannattaa tsekata tuo haastattelu! Se on nähtävillä vain rajoitetun ajan.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *