Uutiskatsaus 7.6: Binance, Bitfinex, Tether, Ripple

malta

Torstain uutiskatsauksen aiheina ovat Binance ja Bitfinex -pörssit. Binance on avannut vihdoin pankkiyhteydet Maltalle, mikä on iso uutinen. Bitfinex on puolestaan otsikoissa vääristä syistä. Ledger tuo markkinoille kauan odotetun desktop-natiivisovelluksen. Lopuksi käydään läpi Ripplen toimitusjohtajan (Brad Garlinghouse) lausuntoja.

Rekisteröidy Binancelle

Binance on avannut pankkiyhteydet Maltalle

Binance on tällä hetkellä markkinoiden suosituin kryptovaluuttapörssi. Se on etenkin piensijoittajien suosikki, ja yhtiö on vakuuttanut monet kyvyistään hoitaa myös vaikeita tilanteita kuluneen vuoden aikana. Tällä hetkellä käydään tosin kiistelyä siitä, onko BitMex oikeasti volyymiltaan numero yksi. Ammattilaisten suosiman pörssin vipuvaikutuksella tehtyjä volyymia ei täysin huomioida coinmarketcap.comin listassa.

Binance on luonut jo pidemmän aikaa suhteita Maltalle, joka on puolestaan Euroopan virallinen blockchain island. Malta haluaa houkutella kryptoalan suurimpia yrityksiä saarelle – aiemmin se on onnistunut nousemaan jo ykköskohteeksi pelialan yrityksille. Binancen tarkoituksena on luoda Maltan avulla pankkiyhteydet. Tällä hetkellä Binanceen ei ole mahdollista tallettaa fiat-rahaa, vaan kyseessä on täysin kryptovaluutoilla toimiva pörssi.

Tuoreiden tietojen mukaan Binance on nyt askeleen lähempänä tavoitettaan:

Binancen perustaja Changpeng Zhao (alias ‘CZ’) on kertonut hetki sitten Cointelegraph-sivustolle, että yhtiö on avannut pankkitilit Maltalle. CZ kutsuu kehitysaskelta erittäin merkittäväksi.

Hong Kongista lähtöisin oleva pörssi on jo aiemmin ilmoittanut siirtävänsä yhtiön päämajan Maltalle. Binancen askel jää tuskin viimeiseksi kryptovaluuttapörssien osalta, ja vastaavia peliliikkeitä voidaan tulevaisuudessa odottaa myös Binancen kilpailijoilta. Malta on hankkinut tämän vuosituhannen aikana jo onnistuneesti Euroopan suuret peliyhtiöt saarelleen. Nyt se houkuttelee Välimerelle myös krypto-alan suurimpia toimijoita.

Bitfinex DDoS-hyökkäyksen kohteena

Bitfinex-pörssi oli alkuviikosta kohun keskellä pitkästä aikaa. Vuoden alkupuolella pörssiä grillattiin jatkuvasti (etenkin Twitterin Bitfinexed-nimimerkin toimesta) liittyen Bitfinexin ja Tetherin suhteeseen. Tällä kertaa kyseessä oli ilmeisesti DDos-hyökkäys, joka tapahtui vain hetki sen jälkeen, kun pörssi oli muutenkin kiinni suunnittelemattoman huoltokatkon seurauksena.

Bitfinexin (kuten kaikkien muidenkin pörssien) kannattaisi ottaa oppia kriisitiedotukseen Binancelta.

Tuttuun tyyliin moni treidaaja oli raivoissaan, ja pelko heräsi jälleen uudesta Bitfinex-hakkeroinnista. Pörssihän joutui iskun kohteeksi vuonna 2016, jonka seurauksena Bitfinex suoritti varsin poikkeuksellisen haircut-toimenpiteet. Se leikkasi kaikkien asiakkaiden tileiltä 36%, joilla paikattiin hakkereiden aiheuttamat menetykset epäonnisille käyttäjille. Tällä kertaa suuremmilta vahingoilta ilmeisesti säilyttiin.

Viime kuussa yhtiö joutui myös myrskyn silmään, kun se esitti seuraavan vaatimuksen kaikille käyttäjilleen:

Bitfinexin tiedotteen mukaan kyseessä ovat BVI:n (British Virgin Islands) säädökset, jotka pakottavat pörssin jakamaan tiettyä informaatiota asiakkaistaan. Oletettavasti BVI jakaa tämän tiedon sitten eteenpäin erityisesti suurasiakkaiden osalta. Bitfinex antoi kaiken lisäksi asiakkailleen vain seitsemän päivää aikaa hyväksyä nämä ehdot.

Ledger tuo heinäkuussa markkinoille desktop-sovelluksen

Ranskalainen teknologiayhtiö Ledger on tunnettu nimi kryptovaluuttojen maailmassa. Yhtiön supersuosittua Ledger Nano S -lompakkoa on myyty jo yli miljoona kappaletta, ja Bitcoinkeskus suosittelee myös kyseistä tuotetta jokaiselle kryptosijoittajalle.

Tällä hetkellä Ledger Nanoa hallitaan Google Chrome-applikaatiolla, joka on kevyt sekä turvallinen tapa. Valtavan kasvun myötä Ledger on joutunut myös kehittämään tuotteitaan, ja nyt markkinoille saadaan vihdoin myös natiivi desktop- sekä mobiilisovellus.

Kuva: ledger.fr

Sovelluksen ominaisuuksia ovat muun muassa:

  • Tukee useita eri kryptovaluuttoja (tällä hetkellä 28) sekä Ledger-laitteita
  • Kaikkien eri valuuttojen omistukset yhdessä. Tällä hetkellä jokainen eri kryptovaluutta täytyy avata yksi kerrallaan Chrome-sovelluksen kautta.
  • Edellisestä sovelluksesta tutut lähetys/vastaanotto-toiminnot ja osoitteen vahvistus Ledgerin kautta

Ledgerin ilmoituksen mukaan sovellus julkaistaan 9. heinäkuuta. Silloin julkaistaan natiivisovellus Windows, macOS, Linux, Android sekä iOS -käyttöjärjestelmille. Uusi applikaatio ei tarvitse enää toimiakseen Google Chromea.

Lähde: Ledger.fr

Ripplen tj Brad Garlinghouse uskoo XRP:n käyttöön pankeissa

Amerikkalainen Brad Garlinghouse on yksi krypto-skenen tunnetuimmista henkilöistä. Kyseessä on Ripple-teknologiayhtiön toimitusjohtaja, minkä johdosta hän toimii käytännössä myös Ripple-kryptovaluutan puhemiehenä.

Ripple kehittää teknologiaa pankeille, jonka tarkoituksena on siirtää nykyään vallitseva hidas ja kankea järjestelmä aivan eri tasolle. Ripplen kehittämät xCurrent ja xRapid-teknologiat ovat tässä avainasemassa. Moni sijoittaja on kyseenalaistanut XRP-tokenin hyödyn, sillä xCurrent-teknologiaa käytetään myös (nimenomaan) fiat-rahan siirtoon.

Brad Garlinghouse uskoo kuitenkin XRP:n hyötyihin xRapid-teknologian kautta. Kyseessä on Ripplen ratkaisu pankkien likviditeettiongelmaan, ja xRapid-teknologia hoitaa tämän XRP-tokenin avulla. Garlinghouse toteaa tuoreessa CNBC:n haastattelussa: “By the end of this year, I have every confidence, that major banks would use xRapid as a liquidity tool”.

Alla olevassa kuvassa on kaavio xRapid-teknologian toiminnasta (kuvan lähde: Ripple)

Ripplen toimitusjohtaja kommentoi haastattelun aikana myös muita kryptovaluuttoja sekä ICO:ta. Hän on puhunut jatkuvasti kryptovaluuttojen tarpeesta ratkaista käytännön ongelma, eikä näe monenkaan ICO:n täyttävän tätä määritelmää. Garlinghouse on omien sanojensa mukaan “long Bitcoin and long Bitcoin Cash”, mutta hän ei usko Bitcoinin olevan kaikkivoipa ratkaisu maailman ongelmiin.

“I think it’s not going to be the panacea that people once thought it would be, where it would solve all of these different kinds of problems. Instead, you’re seeing specializations of different kind of ledgers, different kinds of blockchains.”, Garlinghouse toteaa.

Hän uskoo krypto-skenestä löytyvän tulevina vuosina monia voittajia, eikä halua asettaa Rippleä tai muitakaan kryptovaluuttoja toisiaan vastaan. ” There’s some people in this, the crypto space, the blockchain space — for them, it’s almost a holy war of one versus the other. I don’t look at that at all.”

On mielenkiintoista nähdä, pystyykö Ripple toteuttamaan Garlinghousen omat lupaukset. Yhtiön teknologialla on varmasti käyttöä, mutta mikä XRP-tokenin rooli oikein lopulta on? Moni kryptosijoittaja pitää XRP:tä edelleen kammottavana tapauksena, sillä 60% sen omistuksesta on Ripple-yhtiön hallussa. Yksi Ripplen perustajista, Chris Larsen, nousi tästä johtuen hetkellisesti jopa maailman rikkaimpien miesten joukkoon tammikuussa. Larsen omistaa itse 5,19 miljardia XRP-tokenia sekä 17% siivun Ripple-yhtiöstä, joka hallitsee siis 60% kaikista varoista. Hintapiikki nosti Larsenin omistusten arvon paperilla 60 miljardiin dollariin.

Lähde: CNBC

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*