Uutiskatsaus 7.5. – Warren Buffet, Huobi, Bitcoin-setelit, Billions tv-sarja

warren buffett

Maanantain uutiskatsauksessa käsitellään Warren Buffettin tuoreimpia kommentteja Bitcoinista. Kiinalainen Huobi Group tekee miljardiluokan panostuksia kryptovaluuttoihin, ja singaporelainen Tangem valmistaa Bitcoin-seteleitä. Ledger Nano esiintyy puolestaan HBO:n Billions tv-sarjassa.

Rekisteröidy Binancelle

Warren Buffett ei ole kryptovaluuttojen ystävä

Warren Buffett on yksi maailman tunnetuimmista sijoittajista. ”Omahan oraakkeli” on 87 ikävuodestaan huolimatta yhä Berkishire Hathaway -yhtiön toimitusjohtaja. Buffett on opastanut sijoittajia lausunnoillaan jo vuosikymmenien ajan, mutta mies ei ole koskaan ollut erityisen suosittu kryptovaluuttayhteisössä.

Buffett pääsi jälleen otsikoihin kritisoimalla kryptovaluuttoja Berkishire Hathaway äskettäin järjestetyssä vuosikokouksessa. ”Cryptocurrencies will come to bad endings”, sijoittajaguru totesi. Hän vertasi myös Bitcoinia rotanmyrkkyyn sanoen: ”it’s probably rat poison squared”.

Buffettin yhtiökumppanina vuosikymmeniä toiminut Charlie Munger ei ole yhtään positiivisempi. 94-vuotias Munger kommentoi: “I like cryptocurrencies a lot less than you do. To me, it’s just dementia. It’s like somebody else is trading turds and you decide you can’t be left out.”

Mitä näistä kommenteista pitäisi sitten ajatella? Eipä juuri mitään. Nämä papat ovat tehneet vuosikymmenien aikana valtavan omaisuuden, mutta kumpikaan heistä ei ymmärrä kryptovaluuttoja eikä ylipäätään teknologiaa alana kovinkaan hyvin. Maailma on täynnä myös 50 vuotta nuorempia sijoittajia, jotka kommentoivat kryptovaluuttoja samaan sävyyn – ymmärtämättä täysin niiden vallankumouksellista ideaa.

Buffett on itsekin myöntänyt, että Googlen ja Amazonin hylkääminen on ollut selkeästi virheellinen sijoituspäätös. Aika näyttää, joutuuko Buffett myöntämään olleensa väärässä myös Bitcoinin suhteen.

Lähde: qz.com

Ovatko Bitcoin-setelit tulevaisuutta?

Virtuaalivaluuttojen eräs heikkouksista on niiden esiintyminen vain digitaalisessa formaatissa. Tosin, nykyisin myös eurot, dollarit ja sadat muutkin fiat-valuutat ovat jo 90-prosenttisesti virtuaalivaluttoja. Fiat-valuutoista on kuitenkin olemassa paperiset sekä metalliset versiot, jotka ovat yhä monille tärkeitä rahan arvon hahmottamiseksi.

Kysymys kuuluu: tarvitsemmeko Bitcoin-seteleitä massa-adoption saamiseksi? Singaporelainen Tangem on lähtenyt ratkaisemaan tätä ongelmaa.

Tangem on luonut 0,01 ja 0,05 BTC:n arvoisia Bitcoin-seteleitä, jotka ovat käytännössä paperilompakoita. Setelin sisältämät varat voidaan tarkistaa helposti NFC (Near Field Communication) -teknologiaa tukevalla mobiililaitteella. Kun kauppakumppani on varmistunut lompakon sisällöstä, voit antaa hänelle Bitcoin-setelin kuten minkä tahansa muunkin fiat-paperin.

Idea on suorastaan loistava. Tällaiset keksinnöt auttavat varmasti kryptovaluuttojen hyväksyntää ja käyttöä tavallisten kansalaisten keskuudessa. Bitcoin-setelit toimivat kuin kaupan lahjakortit – erotuksena on tosin se, että BTC-setelin ostovoima kasvaa sitä hodlaamalla.

Lähde: Bitcoin.com

Huobi aloittaa miljardin dollarin blockchain-rahaston

Kiinalainen Huobi Group on ilmoittanut käynnistävänsä miljardin dollarin suuruisen rahaston lohkoketjuteknologian kehitystä varten. Kiinan bännättyä kryptovaluuttapörssit vuonna 2017 Huobi joutui siirtämään osan toiminnoistaan Singaporeen. Kyseessä on tällä yksi maailman suurimmista pörsseistä. Huobi Group sisältää pörssin lisäksi myös monia muita yhtiöitä kuten mm. Huobi Labs, joka tulee pyörittämään em. rahastoa Tianya Community Network Technologyn kanssa.

Yhtiöt suunnittelevat 40.000 neliömetrin kokoisen blockchain-yrityshautomon perustamista. Sen sijoituskohteeksi tulee Hainanin provinssi, josta Kiinan valtio kaavailee erityistä vapaakauppa-aluetta. Huobi aikoo myös siirtää yhtiön pääkonttorin kyseiseen provinssiin.

Huobin rahasto on yksi monista lohkoketjuteknologiaan liittyvistä jättipanostuksista, joita Kiinassa tehdään tällä hetkellä. Maa panostaa valtavasti resursseja lohkoketjuteknologian kehittämiseen. Ei kannata antaa nykyisen kryptobännin hämätä kokonaiskuvaa tilanteesta.

Lähde: medium.com

Ledger Nano esillä Billions tv-sarjassa

Kryptovaluutat tulevat yhä enemmän massojen tietoisuuteen tv-sarjojen sekä elokuvien kautta. HBO:n suosikkisarja Silicon Valley on maininnut kryptovaluutat juonessaan useaan kertaan, ja viime viikolla mukana olivat mm. ICO:t.

Tuoren tapaus on niin ikään HBO:n loistavasta Billions-sarjasta. Jos sijoittaminen ja osakemarkkinat kiinnostavat, niin ko. sarja on sinua varten. Uusimmassa jaksossa sarjan pääpahis Bobby ”Axe” Axelrod maksaa treidaajalleen hämäristä palveluksista kryptovaluuttana, joka on tallennettu Ledger Nano -lompakkoon.

Ledger Nano on tällä hetkellä maailman suosituin hardware-lompakko, jota kutsutaan myös cold wallet -termillä. Tämä tarkoittaa lompakkoa, jonka privaattiavaimet ovat offlinessa. Paperilompakko kuuluu samaan kategoriaan. Sen vastakohtana on hot wallet. Lue lisää eri lompakoista tästä Bitcoineskuksen oppaasta.

Kuva: Flickr / Fortune Live Media

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*