Uutiset
06
huhti
bitcoin

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 6.4. Bitcoinin nousu, Northcrypto, Salamaverkko, Konsensus Ry

Lauantain uutiskatsauksen pääaiheena on koko viikon puhuttanut Bitcoinin kurssinousu. Samalla koko kryptomarkkina on keulinut todella voimakkaasti. Tämän lisäksi uutisaiheet liittyvät vahvasti Suomeen: Northcrypto-pörssi, Henry Bradesta salamaverkon soihdunkantaja sekä Konsensus Ry.

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoinin kurssi ylitti 5000 dollaria

Bitcoinin kurssi on ollut tämän viikon ykkösaihe aina aprillipäivästä lähtien. Bitcoin suoritti tyylipuhtaan raketoinnin tiistaiaamuna Suomen aikaa. Kurssi kohosi 4100-4200 dollarin tasolta yli tuhat taalaa (hieman pörssistä riippuen) noin tunnin aikana.

Reuters uutisoi tiistaina, että nousun olisi saanut aikaan 100 miljoonaa dollaria tuhlannut mysteeriostaja. Reutersin haastatteleman analyytikon mukaan noin 20.000 Bitcoinin tilaus oli jaettu Coinbase, Kraken ja Bitstamp -pörsseihin.

bitcoin-kurssi-2019-04-06
Bitcoinin kurssi 7pv ajalta Coinmarketcap.com -sivustolta.

Bitcoin palautui noin 4800 dollariin tämän pyrähdyksen jälkeen. Suurin yllätys lienee se, että kurssi ei ole viikon aikana romahtanut takaisin. Päinvastoin, sillä tiistain ja keskiviikon aikana Bitcoinin virallinen kurssi kohosi jopa 5300 dollariin asti.

Kuten asiaan kuuluu, Bitcoin on vetänyt samalla mukanaan ylös myös altcoin-markkinaa. Kryptovaluuttojen markkina-arvo oli parhaimmillaan tällä viikolla jo 185 miljardia dollaria, mikä tarkoittaa lähes 50 prosentin nousua vuoden alusta.

Bitcoinin raju pyrähdys sai aikaan kovaa kuhinaa markkinoilla ja mediassa. Bittiraha palasi Suomessakin otsikoihin, ja moni käyttäjä raportoi Twitterissä, kuinka kuukausia hiljaa olleet ystävät ovat ottaneet taas yhteyttä ja kysyneet Bitcoinista.

Suurin mysteeri on kuitenkin edelleen se, miksi markkina nousi juuri nyt. Todennäköisin selitys on monien eri asioiden yhdistelmä ja lumipalloefekti.

hs reuters bitcoin
Myös HS julkaisi Reutersin uutisen mysteeriostajasta.

Toisin kuin moni aloittelija luulee, institutionaalinen raha tai ns. valaat eivät tule ensisijaisesti nostamaan kryptovaluuttojen kurssia. Isot pelurit tekevät hankintansa OTC-kauppoina eli pörssien ulkopuolella. Syy on juuri se, että oma osto ei samalla nostaisi halutun kryptovaluutan kurssia.

On varsin outoa, miksi joku fiksu taho olisi ostanut 100 miljoonalla Bitcoineja pörsseistä ja samalla tehnyt hallaa itselleen. Yksi teoria on se, että OTC-välittäjien Bitcoinit alkavat olla myös lopussa. Markkinoille tulee yhä enemmän ostajia, eivätkä kaupat välttämättä ole onnistuneet halutussa (nopeassa?) aikataulussa.

Todennäköisesti pelissä ovat myös mukaan erilaiset algoritmit ja botit, jotka ovat ajaneet hintaa ylös. Bitcoin oli myös useiden eri teknisen analyysin muuttujien kannalta hyvässä ostopaikassa. Kun kurssi lähti sitten nopeasti nousuun, se triggeröi monet botit ostamaan, mikä taas nosti kurssia entisestään.

Mitään selkeää syytä ei kuluneen viikon nousulle ole olemassa. On myös hyvin mahdollista, että tämä syy selviää esimerkiksi kuukauden päästä. Jollain taholla on inside-infoa markkinoihin vaikuttavasta tekijästä, ja ko. henkilö(t) halusi hyödyntää sen mahdollisimman nopeasti.

Kryptosijoittajat ovat saaneet nautiskella tällä viikolla nousuista, joita ei olla nähty sitten viime kevään. Esimerkiksi Litecoin hätyytteli jo 100 dollarin kurssitasoa. Joulukuun kuopassa LTC:tä sai alle 23 dollarilla per kolikko.

Toivottavasti nousu jatkuu, ja karhumarkkina olisi vihdoin ja viimein ohi! Bitcoinkeskus ei usko täysin varauksetta tähän skenaarioon. Mielestämme kannattaa yhä varautua siihen, että 3000 dollarin pohjia käydään kokeilemassa ennen uutta nousua. Päivä päivältä näyttää toki todennäköisemmältä, että reilun 3000 taalan kurssitaso oli vuonna 2018 alkaneen kurssilaskun pohja.

Northcrypton ensimmäinen kuukausi takana

Bitcoinkeskus uutisoi muutama viikko sitten Suomen uudesta kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelusta. Kyseessä on Northcrypto, joka on erityisesti aloittelijoille suunnattu palvelu.

Northcrypto kertoi äskettäin tiedotteessaan ensimmäisen toimintakuukauden kokemuksistaan. Palvelun sivuilla vieraili yli 10.000 ihmistä, ja monet tutustuivat Northcryptoon myös Bitcoinkeskuksen uutisen nähtyään.

Northcrypto on Bitcoinkeskuksen kokemusten perusteella hyvin asiakaslähtöinen palvelu. Käyttäjiä palvellaan nopeasti, ja kehitysehdotuksia kuunnellaan. Northcrypto on toteuttanut jo nyt ison osan asiakkaiden heille kertomista ehdotuksista.

northrypto-etusivu
Kuva Northcrypton etusivulta.

Seuraavaksi palvelu julkaisee erilliset mobiilisovellukset, joista iOS-versio on jo viittä vaille valmis. Android-versio julkaistaan myös vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Mobiilisovellukset tarjoavat myös helpon ja nopean tavan ostaa Bitcoinia ja Litecoinia. Sen lisäksi mukana on työkaluja kurssien seurantaan.

Tutustu palveluun osoitteessa Northcrypto.com!

Tarjolla on myös kilpailu: rekisteröidy ja kutsu huhtikuun aikana vähintään kaksi ystävääsi palveluun. Northcrypto arpoo kaikkien kutsuneiden kesken kolme 100 euron lahjakorttia Verkkokauppa.comiin.

Henry Bradesta tuli ensimmäinen suomalainen salamaverkon soihdunkantaja

Salamaverkko on yksi vuoden 2019 suurimmista puheenaiheista kryptovaluuttojen maailmassa. Jos ”LN” eli Lightning Network ei ole teknologiana tuttu, kannattaa lukea ensin Bitcoinkeskuksen kattava Salamaverkko-opas.

Lyhyesti sanottuna, kyseessä on Bitcoinin kauan kaivattu skaalausratkaisu. Salamaverkko on nimensä mukaisesti erillinen verkko, joka linkittyy Bitcoin-verkkoon. Protokolla mahdollistaa käytännössä reaaliaikaiset ja kuluttomat rahansiirrot.

Salamaverkko on noussut vuoden 2019 aikana yhä suuremmaksi puheenaiheeksi. Verkko laajenee kovaa vauhtia, ja teknologia kiinnostaa ihmisiä.

Yksi protokollan testiohjelma on nimeltään The Lightning Torch, joka toimii kuin virtuaalinen olympiatuli. Idea lähti liikkeelle @hodlonaut -käyttäjältä Twitterissä. Salamaverkon soihtua on lähetetty eteenpäin maailman tunnetuimmille kryptoskenen henkilöille vuoron perään.

Yllä oleva twiitti(ketju) on parin viikon takaa, jolloin soihtu oli vieraillut 54 eri maassa ml. Suomen naapurimaat Ruotsi ja Norja. Tällä viikolla The Lightning Torch saapui vihdoin myös Suomeen, kun Prasos Oy:n perustaja Henry Brade sai kunnian kantaa sitä.

Brade siirsi soihdun seuraavaksi toiselle suomalaiselle, joka on todellinen ”OG” Bitcoin-skenessä: Martti Malmi. Jos nimi ei ole jollekin tuttu, niin tässä Braden twiitti:

Salamaverkon soihtu on ollut hauska kokeilu, joka on lisännyt tietoisuutta teknologiasta. Soihtu siirtyy enää noin 10 eri henkilölle, jonka jälkeen sen kulku pysähtyy.

Stoppi tulee vastaan teknisistä syistä. Jokainen soihdunkantaja saa sen itselleen lähettämällä Lightning Invoicen eli maksupyynnön salamaverkossa, johon lisätään aina pieni summa edellisen jäljiltä. Näin soihdun arvo on kasvanut jatkuvasti.

Salamaverkossa on tällä hetkellä 170 dollarin kiinteä limiitti per transaktio, joka on asetettu turvallisuussyistä. Verkko on tarkoitettu mikromaksuihin, ja kyseessä on edelleen kehittyvä teknologia. Tästä johtuen sen transaktiot on rajoitettu alkuvaiheessa.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Lightning Network -teknologia on tullut jäädäkseen. On avain ajan kysymys, kun isot pörssit alkavat hyväksyä maksuja sen avulla.

Konsensys Ry:n johto vaihtui

Jatketaan vieläkin Suomea koskevilla uutisilla.

Viime viikon perjantai eli 29.3. oli merkittävä päivä Suomen kryptoskenelle paristakin eri syystä. Ensinnäkin, Verohallinto teki pitkään odotetun päätöksen verotuksen muutoksista. Kryptokauppojen tappiot eivät olleet aiemmin vähennyskelpoisia, mikä teki käytännössä kryptotreidaamisen Suomessa täysin mahdottomaksi. Uutisoimme aiheesta tarkemmin jo viikko siten.

Tämän lisäksi kryptovaluuttojen suomalainen etujärjestö Konsensus Ry sai uuden puheenjohtajan. Kyseessä oli yhdistyksen ensimmäinen vuosikokous, jossa uudeksi puheenjohtajaksi valittiin paljon esillä ollut Mikko Alasaarela. Muut hallituksen jäsenet löydät Konsensuksen sivuilta. Voit tsekata alla olevasta videosta myös puheenjohtajaehdokkaiden tentin.

Konsensus Ry on ollut aktiivinen viikosta toiseen, vaikka yhdistys perustettiin kryptotalven aikana. Se tuottaa hyödyllistä materiaalia Youtubeen ja ajaa koko kryptoskenen asiaa Suomessa. Hyvä esimerkki tästä oli edellä mainittu verotuspäätös, jonka puolesta on lobattu viime kesästä lähtien.

Bitcoinkeskus kehottaa jokaista kryptovaluutoista kiinnostunutta liittymään jäseneksi ja seuraamaan yhdistyksen tiedotteita ja kannanottoja esim. Facebookin kautta. Youtube-kanava löytyy nimellä Konsensus Network.

Lopuksi vielä rekryilmoitus. Jos alalla työskentely kiinnostaa, niin Localbitcoins hakee tällä hetkellä sovelluskehittäjää Helsinkiin!

Kuva: Pexels


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.