Uutiskatsaus 30.6: Tether, Brave, BitMEX, Facebook

brave selain

Lauantain uutiskatsauksen aiheena on jälleen Tether, joka kerää kilpaa negatiivisia otsikoita EOS-projektin kanssa. Brave-selain on julkaissut myös mielenkiintoisen päivityksen. Kolmantena uutisena on BitMEX-pörssin toimitusjohtajan lausunnot Bitcoinin kurssista, jotka ovat edelleen positiviisia. Lopuksi myös mahtava uutinen liittyen Facebookiin!

Rekisteröidy Binancelle

Tether on ollut jälleen negatiivisissa otsikoissa

Tether nousi pitkästä aikaa otsikoihin viime viikolla, kun yhtiölle suoritettiin jälleen kerran auditointi-joka-ei-kuitenkaan-ollut-auditointi. USDT-token on ollut otsikoissa myös viime päivinä paristakin eri syystä.

Tapaus 1: Bloomberg teki jutun Tetherin kummallisesta kurssikäyttäytymisestä Kraken-pörssissä. Tapahtumat tiivistetään seuraavasti:

“Huge trades move prices about the same as small ones, ignoring the normal rules of economics, according to a review of Kraken’s public order book—a pattern that experts on market manipulation view as a red flag. The mystery is bracketed by another quirk: Oddly specific order sizes—many going out to five decimal points, with some repeating frequently. Another red flag.”

Raportin mukaan toistuvat usean desimaalin treidit voivat olla signaaleja botille, joka tekee sen jälkeen täysin vastaavan treidin toiseen suuntaan. Tällaista toimintaa kutsutaan termillä wash trading, ja se on kiellettyä toimintaa osakemarkkinoilla. Bloombergin jutussa on sivukaupalla paljon muutakin mielenkiintoista asiaa – voit lukea sen kokonaisuudessaan täältä.

Tapaus 2: Tetherin lohkoketjun epäiltiin joutuvan ns. double-spending hyökkäyksen kohteeksi. Tällaisessa iskussa hakkeroi onnistuu käyttämään yhden kryptovaluutan kahteen kertaan lohkoketjun manipuloinnin vuoksi. Epäilyn toi esiin lohkoketjujen turvallisuusasioihin erikoistunut SlowMist.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että kyseessä oli väärä hälytys. Tässä Omnin virallinen lausunto Twitteristä:

Tärkeintä tapauksessa on se, että haavoittuvuus ei ollut Tetherin käyttämässä Omni Layer -teknologiassa. Kyseessä oli ilmeisesti yksittäisen pörssin huolimattomuusvirhe ohjelmakoodissa. Haavoittuvuuden löytynyt SlowMist on myös vahvistanut asian.

Tällä hetkellä ei ole tarkkaan tiedossa, missä pörsseistä kyseinen haavoittuvuus oli olemassa. Todennäköisesti kyseessä ei ollut merkittävä ongelma, mutta se saattoi osaltaan vaikuttaa kryptovaluuttakurssien alamäkeen.

Brave-selain lisää tuen Tor-verkolle

Basic Attention Tokeniin olennaisesti liittyvä Brave-selain on yksi mielenkiintoisimmista kryptomaailman projekteista. Kyseessä on toimiva ohjelmisto, joka on alkanut kerätä yhtä suurempaa suosiota vuoden 2018 aikana.

Brave-selaimen ideana on palauttaa yksityisyys takaisin internetin käyttäjille. Brave blokkaa mainokset protokollatasolla ja antaa käyttäjien valita itse, mille sivustoille hän haluaa ohjata mainostulot.

Brave on edelleen beta-vaiheessa, mutta selainta on ladattu mm. Googlen Play-storesta jo 5 miljoonaa kertaa. Uusin päivitys on tuki Tor-verkolle.

Tor on lyhenne sanoista The Onion Router. Sen ideana on suojata käyttäjän liikenne reitittämällä se useiden eri Tor-verkon palvelinkoneiden kautta. Tämän lisäksi liikenne on salattua, joten sitä on mahdotonta jäljittää ulkopuolelta. Nykyisin varsin suosittu F-Secure Freedome tarjoaa hieman vastaavaa turvaa VPN-yhteyden avulla.

Tor-verkon tuki on mainio lisä Brave-selaimeen, jonka suosio tulee taatusti kasvamaan tulevaisuudessa. Tämä nostaa puolestaan Brave Attention Tokenin arvoa.

Bitcoinkeskus suosittelee vahvasti kokeilemaan Brave-selainta! Voit ladata sen osoitteesta brave.com.

BitMEXin toimitusjohtaja pitää kiinni ennustuksestaan: 50.000$ kurssi

BitMEX on tällä hetkellä volyymiltaan maailman suurin kryptovaluuttapörssi. Se tarjoaa jopa huikean 100:1 vivun Bitcoin-treidaukseen, minkä avulla on mahdollista myös shortata kryptovaluuttojen kursseja. Kryptovaluuttojen maailmassa tunnettu HODL-asenne sopii hyvin monille aloittelijoilla, mutta aktiiviset treidaajat tekevät rahaa myös kurssien laskiessa. BitMEX tarjoaa tähän markkinoiden parhaan likviditeetin.

Yhtiön toimitusjohtaja Arthur Hayes on tunnettu super bull, mitä tulee Bitcoinin kurssiin. Hän oli äskettäin vieraana CNBC:n Fast Money -ohjelmassa, ja pitää yhä kiinni ennustuksestaan 50.000$ ennen vuoden loppua. Hayesin mukaan ala tarvitsee vain yhden positiivisen päätöksen viranomaisilta esimerkiksi ETF:n suhteen, jonka jälkeen kurssi raketoi nopeasti yli ATH-lukeman, joka on 20.000 dollaria.

Katso koko haastattelu tästä linkistä.

Hayes kommentoi CNBC:lle myös BitMEXin tilannetta. Pörssithän tekevät tuloksensa treidauspalkkioilla, joten korkea volatiliteetti on niille hyväksi. Kun kurssit nousevat tai laskevat rajusti, volyymi kasvaa. Hayesin mukaan BitMEX on tehnyt jo nyt (kesäkuun lopussa) enemmän rahaa kuin koko vuoden 2017 aikana.

Tämä kertoo osaltaan jatkuvasti rahavirtojen kasvusta kryptovaluuttamarkkinoiden suuntaan.

Facebook perui kryptovaluuttojen mainoskiellon

Facebook on tehnyt positiivisen ilmoituksen tällä viikolla liittyen kryptovaluuttoihin. Mark Zuckerbergin yhtiö ilmoitti alkuvuodesta estävänsä kaiken kryptovaluuttoihin liittyvän mainonnan. Samaan leiriin liittyivät myös mm. Google sekä Twitter.

Nyt Facebook on ottanut pari askelta taaksepäin ja poistanut mainoskiellon – ainakin osittain.

“In the last few months, we’ve looked at the best way to refine this policy — to allow some ads while also working to ensure that they’re safe. So, starting June 26, we’ll be updating our policy to allow ads that promote cryptocurrency and related content from pre-approved advertisers. But we’ll continue to prohibit ads that promote binary options and initial coin offerings.”

Facebook ilmoittaa blogi-postauksessaan, että mainonta on sallittua ennakkoon hyväksytyille toimijoille. Mainostajien on tehtävä hakemus Facebookille ja saatava sivuston hyväksyntä ennen mainonnan aloittamista.

Kyseessä on yksi monista positiivisista uutisista, joita kryptomarkkinoilla on nähty viimeisen parin kuukauden aikana. Syystä tai toisesta, nämä uutiset eivät näy tällä hetkellä millään tavoin kryptovaluuttojen hinnoissa.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*