Uutiskatsaus 3.2: Bitcoinin kurssi, Binance, QuadrigaCX, NEM, Bitcoi ETF

bitcoin

Sunnuntain uutiskatsauksen ensimmäisenä aiheena on Bitcoinin kurssi, sillä käynnissä olevasta laskumarkkinasta on tulut historiallisen pitkä. Binance on lisännyt mahdollisuuden ostaa Bitcoinia luottokortilla. Kanadalalainen QuadrigaCX pörssi on oudon kohun keskellä omistajan kuoleman jälkeen. NEM foundation on vararikossa.

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoinin laskumarkkina on historiallisen pitkä

Bitcoinin kurssi on ollut laskussa jo pitkälti yli vuoden päivät. Huippu saavutettiin joulukuussa 2017, jolloin Bitcionin kurssi kohosi aina 20.000 dollariin saakka. Tästä alkoi laskumarkkina eli englanniksi bear market, joka jatkuu edelleen.

Kyseessä ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun kryptovaluuttojen kurssit laskevat rajusti. Käytännössä voidaan puhua kryptovaluutoista tai Bitcoinista, koska markkina liikkuu edelleen täysin Bitcoin-vetoisesti.

Yllä olevassa kuvassa on Bitcoinin kurssihistoria edellisen viiden vuoden ajalta. Tähän asti pisin laskumarkkina oli marraskuusta 2013 tammikuuhun 2015, jolloin Bitcoinin kurssista suli 86 prosenttia 410 päivän aikana.

Pitkän ”kryptotalven” vastapainoksi saatiin lähes kolme vuotta kestävä nousukausi, joka huipentui joulukuussa 2017.

Nykyinen laskumarkkina on siis rikkonut edellisen 410 päivän ennätyksen. Ei mikään ihme, jos kryptosijoittajien kestävyys on ollut koetuksella. Valitettavasti mikään ei viittaa vielä siihen, että uusi nousumarkkina eli bull run olisi aivan oven takana.

Nousumarkkinan tarkka määrittely on myös hankalaa. Bitcoinin kurssi on noussut nykyisen ”karhumarkkinan” aikana useaan otteeseen kymmeniä prosentteja, mutta kyseessä on ollut vain pieni noususykli suuremman laskusyklin keskellä. Varmuudella nousumarkkinan voidaan todeta alkaneen vasta pidemmän ajan kuluttua.

Bitcoinin tulevaisuus näyttää kaikesta huolimatta hyvältä, eli sijoittajilta kysytään nyt ennen kaikkea kärsivällisyyttä. Matalat kurssit tarjoavat myös joka päivä hyviä ostopaikkoja.

Binance avaa luottokorttiostot

Kryptovaluuttapörssien markkinajohtaja Binance on tehnyt viime aikoina kaksi merkittävää pelinavausta fiat-valuuttojen suuntaan.

Yhtiö uutisoi pari viikkoa sitten kokonaan uuden Binance Jersey -pörssin avaamisesta, joka mahdollistaa Bitcoinin ja Ethereumin ostot euroilla ja punnilla. Kyseessä oli kauan odotettu linkki Binancelta fiat-valuuttoihin.

Binance Jersey on kuitenkin kokonaan oma yksikkönsä ja yhtiönsä, vaikka se toimii saman brändin alla ja käyttää samaa teknologiaa. Binancen päämaja sijaitsee nykyään Maltalla, josta yhtiö pyrkii avaamaan fiat-yhteydet myös markkinoiden johtavaan pörssiin.

Binance otti tällä viikolla yhden tärkeän askeleen eurojen suuntaan mahdollistamalla kryptovaluuttojen oston luottokortilla. Löydät ostomahdollisuuden klikkaamalla Funds -> Buy with Credit Card. Alla oleva lomake avautuu.

Voit ostaa luottokortilla suoraan Bitcoinia, Ethereumia tai Litecoinia. Veloitus on 3,5% transaktiosta ja minimissään 10$, joten optiota ei kannata käyttää pienten ostojen suorittamiseen.

Kyseessä on hyödyllinen uudistus, sillä Binance on krypto-krypto pörssi. Tähän asti käyttäjä on joutunut siirtämään Binaceen Bitcoineja esim. Coinmotion tai Coinbase-tililtä. Nyt oston voi tehdä suoraa Binaceen, jolloin varat ovat käytettävissä huomattavasti nopeammin kiireellisessä tilanteessa.

Löydät Binancen sekä muiden pörssien esittelyt päävalikon kauppapaikat-linkistä.

Kanadalainen pörssin outo kuolematapaus

Kryptomaailmaa on kuohuttanut viikonloppuna omituinen kuolemantapaus. Tapahtumien keskipisteessä on Kanadan suurin pörssi nimeltään QuadrigaCX.

Pörssin toimitusjohtaja ja perustaja Gerald Cotten menehtyi äskettäin Intiassa. Tapaus sattui jo tammikuun alkupuolella, mutta siihen liittyvä kohu nousi otsikoihin vasta pari päivää sitten. Tilanne on uutisten mukaan se, että Cotten vastasi täysin pörssin varoista ns. kylmälompakoissa. Eli salasanat tai backup-koodit eivät olleet kenenkään muun henkilön tiedossa.

Kryptovaluuttalompakot jaetaan hot wallet ja cold wallet -kategorioihin. Ensin mainittu tarkoittaa sitä, että varat ovat online-yhteydessä olevassa lompakossa. Pörssit pitävät vain pienen osa varoista tällaisessa lompakossa kotiutuksia varten. Jos hakkerit pääsevät iskemään pörssiin, menetykset eivät ole suuria.

Suurin osa varoista pidetään kylmälompakossa, joista esimerkkinä on Ledger Nano. Tämä on ylivoimaisesti paras säilytystapa, kunhan tunnusluvut ja backup-koodit ovat turvassa.

QuadrigaCX:n tapauksessa kaikki tiedot ovat ilmeisesti kuolleen toimitusjohtajan läppärillä, joka on myös kryptattu. Toistaiseksi sitä ei ole onnistuttu avaamaan, minkä johdosta yli 115.000 asiakkaan varoja on lukittuna yli 190 miljoonan dollarin arvosta.

Ei tässä vielä kaikki:

Yllä oleva twiitti on Kraken-pörssin toimitusjohtajalta, Jesse Powellilta. Netissä on alkanut liikkua huhuja, joiden mukaan QuadrigaCX:n kylmälompakoista olisi siirretty varoja Cottenin kuoleman jälkeen. Nyt alkaa näyttää siltä, että kyseessä olisikin klassinen exit scam. Jotkut arvelevat Cottenin jopa väärentäneen kuolintodistuksensa.

Voit seurata tapahtumien kehitystä QuadrigaCX:n Reddit-sivulta osoitteesta https://www.reddit.com/r/QuadrigaCX2/

NEM foundation on vararikossa

NEM on yksi vähemmän tunnetuimmista platform-kategorian projekteista. Sen natiivivaluutta XEM oli vielä vuosi sitten yksi top 10 -kryptoista ja monien sijoittajien suosikki. NEM on jäänyt vuoden 2018 laskumarkkinan aikana uusien projektien varjoon, eikä se ole onnistunut houkuttelemaan riveihinsä riittävästi uusia sovelluskehittäjiä. Kyseessä on silti markkinoiden 18. suurin kryptovaluutta noin 360 miljoonan markkina-arvolla.

Tällä viikolla on kuulunut huolestuttavia uutisia. NEM-projektia ohjaava ja kehittävä NEM foundation on ilmoittanut olevansa vararikossa. Monen kryptovaluuttaprojektin takana on tällainen voittoa tuottamaton organisaatio, joka vastaa esim. markkinoinnista ja ohjaa kehitystyötä oikeaan suuntaan. NEM foundation on käyttänyt myös varoja pääasiassa ohjelmistonsa markkinointiin.

Voit lukea lisää NEM-platformista tästä Bitcoinkeskuksen oppaasta.

Tuoreiden tietojen mukaan rahaa on jäljellä vain yhdeksi kuukaudeksi. NEM foundation hakee nyt uutta rahoitusta noin 160 miljoonan XEM-tokenin edestä (7,5 miljoona dollaria), jolla projekti pelastettaisiin.

Vastaavia uutisia on varmasti luvassa myös muiltakin projekteilta. Kryptovaluuttojen kurssin raju romahdus on syönyt monen kehitysyhtiön varat huomattavasti suunniteltua nopeammin. Lisärahoituksen kerääminen on myös vaikeaa laskumarkkinassa.

Bitcoin ETF -hakemus on jälleen sisässä

Bitcoin ETF on ollut yksi kryptomaailman suurimmista puheenaiheista viimeisen kuuden kuukauden ajan. Bitcoinkeskus kertoi muutama päivä sitten huonoja uutisia aiheeseen liittyen, sillä Cboen:n (yhteistyössä Van Eyck Investment ja SolidX -yhtiöiden kanssa) tekemä hakemus vedettiin pois. Osasyy tähän toimenpiteeseen oli Yhdysvaltain hallinnon sulkeutuminen tammikuussa.

Cboe & Van Eyck & SolidX -hakemusta on pidetty yleisesti markkinoiden parhaana. Yhdysvaltain SEC on hylännyt vuodesta 2017 alkaen kaikki Bitcoin ETF -hakemukset, mutta ei koskaan Cboe:n paperia. Lopullista päätöstä on vain lykätty pari kertaa, joten SEC ei ehtinyt koskaan antaa kieltävää vastausta.

Tuoreiden tietojen mukaan Cboe:n (Chicago Board Options Exchange) hakemus on laitettu uudelleen sisään 30. tammikuuta. Tämä on tietysti positiivinen merkki, mutta SEC:n päätöstä ei kannata odottaa aivan heti. Lain mukaan sillä on 240 päivää aikaa kommentoida hakemusta, jonka jälkeen päätöksenä voi olla myös viime syksyn tapaan uusi lykkäys.

Lue lisää tästä Coindeskin uutisesta.

Kuva: iStock

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*