Uutiset
29
marras
coinmotion

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 29.11: Coinmotion, Nasdaq & ICE, Stablecoin, Ohio, OTC

Torstain uutiskatsauksessa käydään läpi mielenkiintoisia aiheita. Coinmotion tuo Ethereumin valikoimiinsa, jota on kyselty jo pitkään. Nasdaq tuo sen sijaan Bitcoin-futuurit markkinoille ICE:n peesissä. Stablecoin-kisa kovenee, kun Binance laajentaa tarjontaansa PAX-tokeniin. Ohio mahdollistaa ensimmäisenä osavaltiona verojen maksun Bitcoineilla. Lopuksi vielä asiaa OTC-kaupoista.

Rekisteröidy Binancelle

Coinmotion lisää Ethereumin valikoimiinsa

Viikon suomalaisittain merkittävin uutinen koskee Coinmotion.com-sivustoa. Kyseessä on Jyväskylässä kotipaikkaansa pitävän Prasos Oy:n omistama palvelu. Coinmotion on yksi alan vahimmista eurooppalaisista toimijoista, ja se tarjoaa kryptovaluuttojen osto-, myynti- sekä säilytyspalvelua.

Coinmotionin vahvuutena on suomalaisuus. Kyseessä on markkinoiden ainoa palvelu, joka varustettu suomenkielisellä käyttöliittymällä sekä asiakaspalvelulla. Coinmotion tukee myös reaaliaikaisia rahansiirtoja S-Pankin tililtä. Palvelu on tällä hetkellä yksi suomalaisten suosimista fiat/krypto -pörsseistä yhdessä amerikkalaisen Coinbasen kanssa.

Monet maailman suurimmista pörsseistä (esim. Binance) tarjoavat vain kryptovaluutoilla treidausta. Et voi siis tallettaa Binanceen euroja ostaaksesi esim. TRON-kryptovaluuttaa. Eurot on muutettava ensin Bitcoineiksi jossain muualla ja siirrettävä sitten Binanceen kaupankäyntiä varten. Tässä kohtaa palvelut kuten Coinmotion ja Coinbase tulevat mukaan.

Coinmotionin heikkoutena on tarjonnan kapeus. Palvelusta sai vielä vuosi sitten ostettua vain Bitcoinia, mutta tilanne on vihdoin alkanut parantua. Coinmotion lisäsi kesällä valikoimiinsa Litecoinin, ja eilen saatiin ilmoitus myös Ethereumista.

Ethereum-platformin natiivivaluuttana toimiva Ether on ollut pitkään kryptomarkkinoiden 2.-3. suurin valuutta. Se nousi valtavaan suosioon viime vuoden ICO-buumin aikana, mutta tänä vuonna Ether on laskenut rajusti samasta syystä. Moni ICO-projekti on joutunut dumppaamaan valtavat määrät Etheriä maksaakseen mm. henkilöstön palkkoja.

Coinmotion lisää Ethereumin palveluun vaiheittain. Se tulee kaikkien käyttäjien treidattavaksi parin viikon sisällä. Jos tililläsi ei siis näy vielä Ether-vaihtoehtoa, kannattaa odottaa rauhassa.

Aiheeseen liittyvää luettavaa:

Litecoinin ja Ethereumin ostaminen Coinmotionista ei käytännössä eroa lainkaan Bitcoinin hankinnasta.

Nasdaq ja ICE tuovat markkinoille Bitcoin-futuureja

Kryptovaluuttamarkkinat ovat olleet alamäessä kuluneen vuoden. Viime aikoina Bitcoin on julkistettu kuolleeksi ennätystahtiin, ja bittirahan kuplan on todettu poksahtaneen lopullisesti.

Aihetta kommentoi näin mm. ekonomisti Roger Wessman.

Bitcoin ei ole kuitenkaan kuolemassa, eivätkä ole monet muutkaan kryptovaluutat. Tästä saatiin äskettäin hyvä esimerkki, kun Nasdaq ilmoitti tuovansa markkinoille Bitcoin-futuurit vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä. Maailman toiseksi suurin pörssi tekee yhteistyötä VanEck-sijoitusfirman kanssa, joka on myös tunnetuimman Bitcoin ETF -hakemuksen takana.

Alla on video liittyen Bitcoin ETF:n tilanteeseen.

Nasdaq toimii yhteistyössä Yhdysvaltain futuurimarkkinoita valvovan CFTC:n kanssa, jotta tuotteet ovat varmasti sääntöjen mukaisia.

Bitcoinkeskus on myös uutisoinut aiemmin kilpailevasta projektista, jonka keulakuvana on uusi palvelu nimeltään Bakkt. Sen omistajana toimii ICE (Intercontinental Exchange), joka omistaa mm. NYSE:n eli New Yorkin pörssin.

Bakkt ilmoitti äskettäin siirtävänsä futuurituotteiden lanseerausta vuoden 2019 puolelle. Syynä on yhtiön mukaan voimakas kysyntä, johon se haluaa valmistautua rauhassa. Bakkt-futuurit eroavat vuonna 2017 markkinoille tulleista tuotteista siten, että jokaisen sopimuksen taustalla on aitoja Bitcoineja.

Maailman suurimmat pörssit ovat siis tuomassa Bitcoin-futuureja markkinoille suuresta kysynnästä johtuen. Tämä siitäkin huolimatta, että kryptoilla on takanaan poikkeuksellisen pitkä ja synkkä jakso. Vuosi 2019 on todennäköisesti profiililtaan hyvin erilainen.

Stablecoin-markkina laajenee

Stablecoinilla tarkoitetaan kyptovaluuttoja, joiden arvo on sidottu tavalla tai toisella fiat-valuuttaan. Jos stablecoin ei ole aiheena ennestään tuttu, löydät lisätietoa tästä Bitcoinkeskuksen oppaasta.

Tether on maailman tunnetuin stablecoin. Se on ollut myös otsikoissa todella usein kuluneen vuoden aikana, ja lähes poikkeuksetta negatiivisessa mielessä. Tetherin kytköksiä Bitfinex-pörssiin sekä todellisia dollarivakuutuksia on ihmetelty jo pitkän aikaa. Toistaiseksi USDT on säilyttänyt statuksensa markkinoilla.

Stablecoin kuten Tether on tärkeä Binancen kaltaisille pörsseille, jotka eivät käsittele fiat-valuuttaa. Ne tarvitset dollarille blockchain-pohjaisen korvikkeen, ja se on ollut tähän asti Tether. Moni on kaivannut markkinoille uusia ja läpinäkyviä vaihtoehtoja. Tilanne on alkanut parantua kesästä lähtien, ja tällä viikolla otettiin yksi merkittävä askel Tether-riippuvuuden vähentämisessä.

Maailman johtava pörssi Binance ilmoitti muutoksista stablecoin-markkinassa. Binance on tarjonnut tähän asti vain Tether-pohjaisia treidauspareja. Nyt Tetherin monopoli poistuu, ja pörssin puolella on tehty myös visuaalinen muutos.

USDT-valikko on saanut otsikokseen USDⓈ, ja sen alta löytyy jo uusi vaihtoehto: PAX.  Kyseessä on uusi tulokas stablecoin-markkinoilla. PAX on lyhenne Paxos Standard Tokenista, joka on käytännössä kilpailija Tetherille. Paxos on säädelty New York State Department of Financial Services -toimesta.

PAX-tokenin lisäksi myös Circlen ja Coinbasen lanseeraama USD Coin, TrueUSD sekä Gemini dollar nostavat koko ajan markkina-arvoaan. Samaan aikaan Tetherin markkina-arvo on tippunut kesän huippulukemista yli 40 prosenttia.

Tämä on todella hyvää kehitystä koko kryptomarkkinan kannalta.

Ohio hyväksyy Bitcoinin verojen maksussa

Bitcoinin adoptio otti yhden askeleen eteenpäin tällä viikolla. Ohiosta tuli Yhdysvaltain ensimmäinen osavaltio, joka hyväksyy verojen maksamisen Bitcoineilla (lähde: Coindesk). Ensimmäisessä vaiheessa mukana ovat vain yritykset. Halukkaat rekisteröityvät erillisen verkkosivun kautta, jonka jälkeen yritykset voivat maksaa monia veroluonteisia maksuja kryptovaluutoilla.

Kyseessä ei ole aivan 100-prosenttinen Bitcoin-vallankumous, sillä yrityksen ja Ohion osavaltion välissä toimii BitPay. Kyseessä on maailman tunnetuin kryptomaksuoperaattori. BitPay konvertoi asiakkaan kryptovaluutat haluttuun fiat-valuuttaan. Ohion osavaltio saa siten verot edelleen dollareina.

Kuvassa Ohion pääkaupunki, Columbus.

Ohion esimerkki on kuitenkin tärkeä pelinavaus. Verojen maksaminen on yksi tärkeimpiä ominaisuuksia, joka Bitcoinilta on tähän asti puuttunut. Koko fiat-rahan ideahan perustuu sen nimeä myöten siihen, että kyseessä on valtion määräämä ja liikkeelle laskema valuutta. Esim. Yhdysvalloissa jokaisen kauppiaan on hyväksyttävä asiakkailtaan dollarit maksuvälineenä, ja jokaisen kansalaisen on maksettava veronsa dollareissa.

Jokainen Bitcoinin holdaaja joutuu siis vaihtamaan omaisuutensa dollareihin ennemmin tai myöhemmin. Ei tosin pitkään, jos muutkin osavaltiot noudattavat Ohion esimerkkiä.

Coinbase ja OTC-treidaus

Eilen julkaistiin mielenkiintoinen uutinen liittyen Coinbaseen, joka on yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista kryptovaluuttojen osto- ja myyntipalveluista. Uutisen mukaan Coinbase avaa OTC-treidausalustan institutionaalisille sijoittajille.

OTC on lyhenne sanoista over-the-counter. Kaikki maailman suurimmat ostot ja myynnit ovat OTC-kauppoja, eli molemmat tahot neuvottelevat hinnan ja määrän keskenään.

Suurimmat diilit tehdään myös kryptomarkkinoilla otc-kauppoina.

Monet aloittelevat sijoittajat kuvittelevat ns. valaiden ostavan Bitcoininsa Binancesta tai muista pörsseistä. Nämä ostot ja myynnit sitten aiheuttavat rajuja hinnanmuutoksia ylös ja alas. Tämä ei pidä käytännössä paikkaansa.

Suuret diilit tehdään OTC-kauppoina hyvästä syystä: näin varmistetaan haluttu hinta. Edes Binancen USDT/BTC -parissa on mahdoton ostaa kerrallaan edes 50 Bitcoinia vaikuttamatta merkittävästi sen hintaan. Satojen Bitcoinien osto tai myynti vaikuttaisi kurssiin satoja dollareita, mikä ei ole tietenkään kaupantekijän kannalta hyvä juttu.

Täysin sama periaate toimii myös osakemarkkinoilla. Suuret kaupat sovitaan ostajan ja myyjän välillä, jonka jälkeen osakkeet tai kryptovaluutat siirretään tililtä toiselle. Tästä johtuen kaupat eivät myöskään vaikuta kryptovaluuttojen kursseihin.

Markkinoilla nähdyt nopeat kurssimuutokset ovat mitä todennäköisimmin vain peräisin manipuloinnista.

Coinbasen OTC trading desk on hyvä lisä edellä mainittuu Nasdaq & Bakkt -uutiseen. Bitcoin ei ole todellakaan kuollut.

Kuvat: Pixabay [1], [2]


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *