Uutiset
28
syys
bitcoin

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 28.9: Vaarallinen Bitcoin-bugi, Coinbase, Circle ja Google

Perjantain uutiskatsauksen pääaiheena on äskettäin löytynyt vaarallinen Bitcoin-bugi, joka saatiin kaikkien onneksi paikattua ajoissa. Coinbase on tehnyt viikolla myös mielenkiintoisia julkistuksia, joita käsitellään seuraavaksi. Circle on tullut mukaan stablecoin-markkinoille, ja Google alkaa poistaa kryptovaluuttojen mainoskieltoa.

Rekisteröidy Binancelle

Vaarallinen Bitcoin-bugi uhkasi koko lohkoketjua

Yksi kuluneen viikon suurimmista uutisista on liittynyt Bitcoinin kehitystyöhön. Kuten moni varmasti tietää, Bitcoin on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva kryptovaluutta. Kyse on käytännössä ohjelmistosta, jonka kehitykseen voi osallistua kuka tahansa.

Bitcoinin tilanne eroaa monista muista kryptovaluutoista, jonka kehitystyö on pääasiassa tietyn fintech-yhtiön harteilla. Vaikka kilpailevat ohjelmistotkin ovat pitkälti open sourcea, niin monissa projekteissa teknologiaa kehittää keskitetty taho.

Hajautettu hallinto on Bitcoinin vahvuus, mutta toisaalta myös sen heikkous. Kehitystyöstä vastaa pääasiassa Bitcoin Core -tiimi, joka ei saa työhön juurikaan tukea yritysmaailmasta. Rajalliset resurssit tarkoittavat myös sitä, että ohjelmistossa voi olla bugeja, joita ei ole vielä havaittu.

Tästä oli kyse myös viikko sitten uutisoidussa tapauksessa, kun Bitcoin Core -kehittäjät löysivät järjestelmästä kriittisen bugin. Rikollinen taho olisi voinut luoda mm. Bitcoineja tyhjästä kyseistä virhettä hyödyntämällä. Tästä olisi saattanut koitua vakavia seurauksia Bitcoinille sekä kryptovaluuttamarkkinalle.

Bitcoinin kehitystyöstä vastaava nimimerkki Theymos kirjoittaa Bitcointalk-foorumilla:

However, the fact that this bug was introduced and then allowed to exist from 0.14.0 to 0.16.2 was undeniably a major failure, and if all of Bitcoin Core’s policies/practices are kept the same, then it’s inevitable that a similar failure will eventually happen again, and we might not be so lucky with how it turns out that time.

Hän kehottaa Bitcoin-kehittäjiä olemaan varpaillaan jatkossa ja vaatii parempaa testausta jatkossa. Bugi on ollut järjestelmässä jo pitkään, ja se olisi Theymoksen mielestä pystytty havaitsemaan laadukkaampien prosessien avulla.

Bugista kerrottiin julkisuuteen vasta sitten, kun haavoittuvuus oli ensin korjattu. Bitcoin-yhteisö selvisi siis säikäytyksellä. On kuitenkin mahdollista, että koodissa piilee tälläkin hetkellä kriittisiä virheitä. Yksi tällainen haavoittuvuus voisi kaataa koko Bitcoin-järjestelmän ja aiheuttaa valtavia romahduksia koko markkinalle.

Tämä kannattaa pitää mielessä, jos sijoittaa kryptovaluuttoihin rahaa. Kyse on 10 vuotta jatkuneesta kokeilusta, jota ei ole maailmassa koskaan nähty aiemmin. Kukaan ei tiedä, mitä kryptovaluutoille käy lähitulevaisuudessa.

Lähde: Bitcointalk.org

Altcoinit saapuvat Coinbaseen?

Coinbase on amerikkalainen kryptovaluuttojen osto, myynti- ja säilytyspalvelu. Kyseessä on erityisesti aloittelijoille suunnattu sivusto, jolla on tällä hetkellä jo yli 10 miljoonaa asiakasta. Coinbase on tehnyt tällä viikolla pari mielenkiintoista ilmoitusta.

Vuosi 2018 on ollut täynnä huhuja siitä, mikä kryptovaluutta listataan seuraavauksi Coinbaseen. Etenkin XRP (Ripple) on ollut huhujen kohteena lukuisia kertoja. Coinbase on nyt virtaviivaistamassa prosessia uusien kryptovaluuttojen lisäämiseksi. Yhtiö kertoo uudessa blogipostauksessaan asiasta tarkemmin.

Our goal is to rapidly list all assets that meet our standards and are compliant with local law, while providing our customers with the tools to discover, evaluate, trade, and use digital assets.

Tarkoittaako tämä kryptovaluuttojen kuten XRP, TRON, Stellar Lumens ym. nopeaa listautumista Coinbaseen?

Tällä hetkellä Coinbasen kurssit-sivu näyttää markkinoiden top 50 -kryptovaluutat otsikolla Trade and storage not available. Kyseinen sivu ei tarkoita vielä automaattisesti sitä, että kaikki nämä tokenit tullaan listaamaan Coinbaseen.

Kyse on palvelun toisesta uudistuksesta: Coinbase haluaa panostaa jatkossa yhä enemmän käyttäjien opastamiseen.

Uusi Coinbase.com/learn -sivusto sisältää paljon erilaisia oppaita kryptovaluuttojen maailmasta. Edellä kuvattu listaus liittyy myös tähän. Coinbasen top 50 -listauksesta pääsee jokaisen valuutan info-sivulle, jossa on lyhyt kuvaus projektista, linkki white paperiin jne.

Coinbase on myös tuonut uuden kryptovaluuttojen ostomahdollisuuden, joka on nimeltään Coinbase Bundle. Tämän toiminnon avulla voit ostaa palvelussa olevia kryptovaluuttoja yhdellä napin painalluksella. Jos ostat esimerkiksi 100 eurolla Bundlea, saat tilillesi Bitcoinia, Bitcoin Cashia, Ethereumia, Ethereum Classicia sekä Litecoinia niiden markkina-arvojen mukaisessa suhteessa.

Jos Coinbase-palvelu ei ole ennestään tuttu, lue Bitcoinkeskuksen Coinbase-opas.

Circle tuo markkinoille USD Coin -kryptovaluutan

Circle on vähemmän tunnettu nimi eurooppalaisille kryptosijoittajille. Kyseessä on jo vuonna 2013 perustettu yhdysvaltalainen startup, joka on tarjonnut digitaalisia maksupalveluita. Circle toimi ensin vain fiat-valuuttojen parissa, mutta yhtiölle myönnettiin vuonna 2015 Yhdysvaltain historian ensimmäinen BitLicense. Myöhemmin Ripple sekä Coinbase ovat saaneet myös vastaavan lisenssin.

Circle nousi laajempaan tietoisuuteen helmikuussa 2018, jolloin yhtiö hankki Poloniex-pörssin. Samalla monille selvisi, että yksi Circlen rahoittajista on pankkijätti Goldman Sachs.

Tämän viikon uutinen liityy USD Coin -nimiseen kryptovaluuttaan, joka on uusi stablecoin. Jos termi ei ole sinulle tuttu, lue lisää tästä Bitcoinkeskuksen oppaasta: Mikä on stablecoin? Lyhyesti sanottuna stablecoin on kryptovaluutta, jolta löytyy takaus esimerkiksi Yhdysvaltain dollareissa. Tunnetuin stablecoin on Tether.

Circle eroaa Tetheristä siten, että valuutta ei ole yhden ainoan pankin tai toimijan takaama. USDC:n takana on CENTRE-niminen konsorti, jolla on 30 partneria valuutan alkuvaiheessa. USD Coin julkaisee myös kuukausittain tilintarkastusraportteja, jotka vahvistavat valuutalta löytyvän takausta 1:1 -suhteessa. Tether ei ole vielä tähän päivään mennessä julkaissut yhtään verifioitua auditointia yhtiön varoista.

Stablecoin-markkinoilla käy tällä hetkellä kova kuhina. Bitcoinkeskus uutisoi äskettäin myös Gemini Dollar -kryptovaluutasta, joka noudattaa myös Yhdysvaltain viranomaisten säädöksiä. Tetherille alkaa vihdoin löytyä varteenotettavia kilpailijoita.

Lähde: CCN

Google poistaa osittain kryptovaluuttojen mainosbännin

Google ja Facebook aiheuttivat kohua kryptomarkkinoilla alkuvuodesta, kun molemmat teknologiajätit ilmoittivat kieltävänsä kaiken kryptovaluuttoihin liittyvän mainonnan. Tämä kielto ei tullut alaa seuraaville yllätyksenä, sillä markkinat olivat täynnä erilaisia ICO-huijauksia.

Tilanne alkaa pikkuhiljaa muuttua. Facebook teki kesäkuussa päätöksen sallia kryptovaluuttojen mainostamisen erikseen hyväksytyiltä tahoilta. Tällä viikolla on saatu vastaavia uutisia myös Googlen suunnalta. Kyse on siis mainoksista, joita näytetään Googlessa varsinaisten hakutulosten yläpuolella.

Mainosbänni puretaan ensin Yhdysvalloissa ja Japanissa. Mainostajien on tehtävä erillinen hakemus Googlelle, aivan kuten Facebookin tapauksessa.

Nämä uutiset ovat osoitus siitä, että ala ottaa jälleen askeleita oikeaan suuntaan. On kaikkien toimijoiden etu, että rikolliset saadaan kitkettyä pois markkinoilta.

Lähde: CCN


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.