Uutiset
26
elo
steve wozniak

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 26.8: Steve Wozniak, Bitcoin Cash sisällissota, Bitmain, CNBC

Sunnuntain uutiskatsaus on täynnä mielenkiintoisia aiheita. Teknologia-alan pioneeri Steve Wozniak on kääntänyt kelkkansa lohkoketjuteknologian suhteen. Bitcoin Cash -leirissä on käynnissä puolestaan sisällissota – hajautuuko Bitcoin fork myös kahteen haaraan? Bitmainin IPO on ottanut takapakkia – yhtiö on pienoisessa kriisissä. Lopuksi myös analysoidaan CNBC Fast Money -kanavan ennustuksia Bitcoinin kurssista.

Rekisteröidy Binancelle

Steve Wozniak on kääntänyt kelkkansa lohkoketjuteknologian suhteen

Steve Wozniak on yksi maailman tunnetuimmista teknologia-alan pioneereista. ”Woz” perusti vuonna 1976 IT-yhtiön nimeltään Apple ja kehitti sen ensimmäiset tietokoneet. Hän jätti Applen 80-luvun lopulla, ja tästä syystä Wozniakin nimi on vähemmän tunnettu kuin yhtiön keulahahmona toiminut Steve Jobs.

Wozniak on seurannut eturivistä digitaaliteknologian kehitystä jo vuosikymmenien ajan. Hänen mielipiteitään kuunnellaan ja kunnioitetaan – hyvästä syystä. ”Woz” on puhunut aiemmin positiivisesti Bitcoinista ja toivoo sen valloittavan maailman. Teknologiagurun mielestä vain Bitcoin on digitaalista kultaa.

”Only bitcoin is pure digital gold… and I totally buy into that. All the others tend to give up some of the aspects of bitcoin. For example, being totally decentralized and having no central control. That’s the first one they have to give up to try to have a business model.” (Lähde: CNBC).

Wozniak osti Bitcoineja ensimmäisen kerran niiden arvon ollessa 700 dollaria. Sittemmin hän on myynyt kaikki, sillä mies ei ole kiinnostunut sijoituspuolesta. Wozniak halusi lähinnä tutustua teknologiaan tarkemmin.

Applen perustaja on ollut silti skeptinen lohkoketjuteknologian suhteen ja kutsunut sitä vain kuplaksi. Hän on verrannut lohkoketjusta käytävää keskustelua hypeen, joka syntyi internetin alkuaikoina.

“It doesn’t change in a day, a lot of the blockchain ideas that are really good by coming out early they can burn themselves out by not being prepared to be stable in the long run.” (Lähde: CCN)

Tuoreiden uutisten mukaan ”Woz” on kuitenkin kääntänyt kelkkansa asian suhteen. Nyt mies on mukana lohkoketjuteknologiaa hyödyntävässä Fintech-yhtiössä nimeltään Equi. Wozniak kertoo seuraavaa Null Transaction -sivuston haastattelussa:

“I’m involved with, very soon, my first time being involved in a blockchain company. [It’s] called Equi… Our approach is not like a new currency, or something phony where an event will make it go up in value. It’s a share of stock, in a company. This company is doing investment by investors with huge track records in good investments in things like apartment buildings in Dubai.”

Wozniakin mukaan yhtiö voi hyvinkin asettua Maltalle, joka on tunnettu positiivisesta lainsäädännöstään. Hän puhuu myös positiivisesti Ethereumista, joka tarjoaa Wozniakin mukaan työkalut blockchain-pohjaisten applikaatioiden rakentamiseen.

Wozniak ei ole ensimmäinen vanhan koulukunnan henkilö, joka on muuttanut mielipiteensä uuden teknologian suhteen. Nähdäänkö joku päivä myös Warren Buffettin täyskäännös asiassa?

Bitcoin Cash -leiri on sisällissodan keskellä

Bitcoin Cash on ylivoimaisesti suosituin ja tunnetuin Bitcoinin hard forkeista. BCH-lyhenteellä ja Bcash-nimellä tunnettu kryptovaluutta syntyi elokuussa 2017 pitkään jatkuneen skaalauskeskustelun seurauksena. Bitcoin Cash -leiri halusi kasvattaa Bitcoin-lohkoketjun lohkon kokoa, mutta asiasta ei päästy koskaan laajempaan konsensukseen.

Bitcoin Cash -leirin keulakuvana on toiminut alusta asti Roger Ver, jota on syytetty julkisuudessa milloin mistäkin manipuloinnista. Nyt näyttää siltä, että Bitcoin Cash on ajautunut myös sisällissodan keskelle.

Pelureina ovat Roger Verin lisäksi mm. Craig Wright, joka on väittänyt julkisuudessa olevansa Satoshi Nakamoto. Wright on saanut tästä johtuen lisänimen ”fake Satoshi”. Wrightin leirissä on myös Calvin Ayre, joka on mm. CoinGeek-sivuston perustaja ja nChain-teknologiayhtiön CEO.

Riita johtuu äskettäin julkaistusta ohjelmistopäivityksestä, joka mahdollistaa ns. atomic swapit. Tämän teknologian ideana on mahdollistaa eri kryptovaluttojen vaihto toisiinsa lohkoketjujen välillä ilman keskitettyä toimijaa, kuten kryptovaluuttapörssiä.

Sodan seurauksena nChain on alkanut kehittää Bitcoin Cash -forkkia nimeltään Bitcoin SV eli Satoshi’s Vision. Yksi Bitcoin.org sekä bitcointalk -foorumin perustajista, nimimerkki Cobra, on ollut myös äänessä tapaukseen liittyen. Kyseessä on yksi tunnetummista Bitcoin Cash -leirin hahmoista.

Cobran yllä oleva twiitti kertoo vahvasti, mitä mieltä kyseinen henkilö on tämän hetken Bitcoin Cash -kehittäjistä. Hän myös tarjonnut ratkaisunsa ongelmaan: Cobra client.

Oman lusikkansa soppaan työntää varmasti myös Bitmain-pomo Jihan Wu, jonka jättimäiset Bitcoin Cash -omistukset painavat vaakakupissa melkoisesti. Seuraavassa kappaleessa lisää myös Wu:n tilanteesta.

Lähde: CoinDesk 

Bitmain ja Jihan Wu kriisissä

Kiinalainen teknologiayhtiö Bitmain on joutunut viime aikoina negatiivisen julkisuuden keskelle. Kuukausi sitten julkaistussa raportissa Bitmain ilmoitti tehneensä yli 1,1 miljardin dollarin nettotuloksen vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla. Tämän jälkeen yhtiön IPO-valmistautuminen, eli listautuminen Hong Kongin pörssiin, lähti myös toden teolla käyntiin.

Jos joku lukijoista ei vielä tiedä, niin Bitmain on tunnettu Antminer ASIC-louhijoista, joilla se on kontrolloinut jopa 70-80% Bitcoin-louhintalaitteiden markkinoista. Lisäksi Bitmain omistaa kaksi merkittävää Bitcoin-louhintasyndikaattia.

Bitmainin ympärillä alkoi kuohua pari viikkoa sitten, jolloin yhtiö julkaisi sen valtavat Bitcoin Cash -omistukset. Tämä siitä syystä, että Bitmainin täytyi avata sen talousdata mahdollisille sijoittajille. Aiheesta kerrottiin tarkemmin myös tässä Bitcoinkeskuksen uutiskatsauksessa.

Tämän jälkeen yhtiön tilasta on raportoitu yhä enemmän negatiivisia asioita, ja eilen julkaistu artikkeli kertoo myös karua kieltään Bitmainin louhintalaitteiden nykytilasta.

Yhtiön kilpailijat pystyvät tuottamaan tehokkaampia laitteita, ja monopoliasema markkinoilla on menetetty. Teknologiapuolen lisäksi kaksi suurta kiinalaista sijoittajaa ovat kieltäneet osallisuutensa Bitmain IPO:hon.

Tencent Holdings ja SoftBank Group vahvistivat tilanteen CoinDesk-sivustolle, ja nämä uutiset laittavat Bitmainin entistä ahtaammalle. Yhtäkkiä markkinoita dominoiva ja miljarditulosta tahkoava yritys ei näytäkään niin houkuttelevalta sijoituskohteelta.

https://twitter.com/btcking555/status/1033003486353481729

Bitmainin valtavilla Bitcoin Cash -omistuksilla on myös merkittävä rooli edellä mainitussa Bcash-sisällissodassa. Jos forkkaus romahduttaisi Bitcoin Cashin arvoa, niin Bitmain kärsisi myös valtavat tappiot.

Kyseessä on Bitcoin ETF:n lisäksi yksi tämän syksyn mielenkiintoisimmista aiheista!

CNBC Fast Moneyn twiittit ovat mahtava käänteinen indikaattori

Amerikkalaisen CNBC -kanavan Fast Money -niminen ohjelma on kryptomaailman otsikoissa lähes viikoittain. Kommentit ovat lähes poikkeuksetta negatiivisia, sillä ohjelmaa on syytetty amatöörien houkuttelemisesta kryptovaluuttoihin pahimpaan mahdolliseen aikaan.

Kuuluisin tapaus liittyy Ripplen XRP-tokeniin, jota Fast Moneyn juontaja ”B.K.” eli Brian Kelly hehkutti sen huipulla. XRP-sijoittaja olisi tässä vaiheessa hävinnyt yli 90% varoistaan. Aiemmin keväällä kanavan antoi myös ruutuaikaa Roger Verille ja hänen Bitcoin Cash -propagandalleen.

Tuoreen tutkimuksen mukaan CNBC Fast Money -kanavan analyysit ovat itse asiassa peräti 95-prosenttisesti oikeassa… mutta väärään suuntaan. Jos kyseinen kanava twiittaa Bitcoinista positiiviseen sävyyn, voit olla varma, että kurssi laskee. Jokaista ”Is Bitcoin dead?” -twiittiä taas seuraa lähes väistämättä kurssinousu.

Yllä olevassa twiitissä on linkki TradingView-ohjelman näkymään, jossä on yhdistetty Fast Money -kanavan twiittejä Bitcoinin kurssiin. Voit todeta itse, kuinka hyvin analyysi osuu kohdalleen…käänteisesti. Jos haluat seurata kanavan twiittejä, niin Fast Money löytyy Twitteristä handlella @CNBCFastMoney.

CNBC Fast Money julkaisee myös parin päivän kuluttua Bitcoin-dokumentin nimeltään Bitcoin: Boom or Bust. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla sen sisältöä.

Kuva: Flickr / Gage Skidmore


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.