Uutiset
24
huhti
Bitcoin kurssi

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 24.4. Bitcoinin kurssi, IMF, Amazon, Monero, Konsensus Ry

Keskiviikon uutiskatsauksessa käydään läpi Bitcoinin kurssia, joka on edennyt taas viime päivinä positiiviseen suuntaan. IMF ja Maailmanpankki testaavat lohkoketjuteknologiaa ja kryptovaluuttoja, eli pankkien adoptio ottaa taas uusia askeleita. Amazonissa on pian mahdollista maksaa salamaverkon avulla. Monero täytti viisi vuotta! Konsensus Ry järjestää veroillan.

Bitcoinin kurssille uusia bull-markkinan signaaleja

Bitcoinin kurssi on ollut viime viikkojen suosituimpia puheenaiheita kryptoskenessä. Tuntuu siltä, että uusia bull-markkinan signaaleja tulee ilmoille joka päivä. Sivusimme Bitcoinin kehitystä myös edellisessä uutiskatsauksessa. Kurssi näytti vakiintuvan viime viikolla 5000 dollarin yläpuolelle, mutta nyt on otettu taas uusi askel eteenpäin.

Bitcoin saavutti pari päivää sitten vuoden 2019 ATH (all time high) lukemat. Edellinen ennätys oli huhtikuun alkupuolelta hieman yli 5400 dollaria. Kurssi kävi parhaimmillaan jo yli 5600 dollarissa, mutta artikkelin kirjoitushetkellä ollaan noin 5500 taalan tasolla.

Uusin kurssiloikka on noudattanut viime aikojen trendiä, eli nousu vaikuttaa olevan pysyvää. Bitcoinin kurssi ei ole osoittanut mitään merkkejä paluusta esim. 4000 dollarin tasolle. Pientä liikehdintää tapahtuu toki aina, sillä muutaman prosentinkin muutos vaikuttaa kurssiin jo satoja dollareita.

Tilanne näyttää hyvältä etenkin nyt, kun teknisen analyysin puolelta saatiin uusi ja jykevä signaali: golden cross.

Tämä kultainen signaali tarkoittaa käytännössä sitä, että 50 päivän liukuva keskiarvo nousee ja risteää 200 päivän keskiarvon kanssa. Analyytikkojen mielestä se on vahva signaali trendin kääntymisestä.

Alla olevassa Crypto Lark -kanavan videossa selvitetään tämä parissa minuutissa.

Monet markkinoita seuraavat muistavat varmasti tämän signaalin vastakohdan, joka on nimeltään death cross. Tämä tarkoittaa sitä, että 200 päivän liukuva keskiarvo laskee 50 päivän keskiarvon alapuolelle. Se tapahtui edellisen kerran huhtikuussa 2018.

Jos katsot Bitcoinin kurssia viimeisen vuoden ajalta, niin toi death cross käytännössä varmisti pitkän ja raskaan karhumarkkinan, vaikka kurssi nousikin hetkellisesti ylemmäs.

Bitcoinin golden cross tapahtui edellisen kerran vuoden 2015 lopulla. Se toimi lähtöpisteenä yli kahden vuoden mittaiselle bull-markkinalle, jonka aikana Bitcoinin kurssi nousi noin 250 dollarista 20.000 dollariin.

Kannattaa myös lukea tämä dokumentti:

Kyseessä on mahtava infopaketti Bitcoinin nykytilasta ja etenkin siitä, miksi olemme todennäköisesti uuden bull-markkinan alkumetreillä.

Yksi tämän hetken mielenkiintoinen trendi on se, että Bitcoinin markkinaosuus kasvaa ja altcoinit kärsivät. Moni altcoin-sijoittaja alkaakin epäillä sitä, onko seuraava bull-markkina sittenkään altcoin-vetoinen. Vai nähdäänkö vuoden 2017 toisinto, jolloin Bitcoin repii markkinan ylös? Tässä tapauksessa paras tuotto saataisiin 100% Bitcoinia sisältävällä portfoliolla.

IMF rakentaa oman kryptovaluuttansa

Lohkoketjut ja kryptovaluutat ovat tulleet jäädäkseen. Jos joku vielä epäröi tämän asian kanssa, niin kannattaa herätä pian todellisuuteen. Fakta on myös se, että ko. teknologia tulee mullistamaan pankkimaailmaa tavalla tai toisella.

Pankkien lisäksi liipaisimella ovat myös perinteiset rahansiirtopalvelut kuten Skrill, PayPal ja Western Union. Nämä tahot ovat tehneet valtavat voitot laskuttamalla kalliita kuluja käyttäjiltään, mutta nyt niiden bisneslogiikkaa uhkaavat lähes ilmaiset kryptovaluuttojen siirrot.

Skrill jo ottanut kryptot ja platforminsa sisälle (niitä voi ostaa ja myydä Skrill-tililtä), vaikka siirtoja ei voi vielä Skrill-tilien välillä tehdäkään. PayPal tekee mm. yhteistyötä Coinbasen kanssa; voit konvertoida Coinbasen kryptoportfoliosi euroiksi suoraan PayPal-tilille. On vain ajan kysymys, milloin näiden järjestelmien on myös otettava kryptovaluutat osaksi rahansiirtoja.

skrill-xlm
Skrill lisäsi äskettäin myös Stellar Lumensin valikoimiinsa.

Pankit ovat myös testanneet lohkoketjuteknologiaa jo vuosia. JP Morgan aiemmin tänä vuonna ottavansa käyttöön myös oman JPM Coin -tokeninsa. Nyt myös maailman valuuttarahasto IMF sekä Maailmanpankki ovat käynnistäneet oman kryptovaluuttahankkeen.

Kyseessä on learning coin -nimellä kulkeva quasi-cryptocurrency, joka on tietyllä tavoin leikkirahaa. Sillä ei ole vielä mitään oikeaa arvoa, mutta valuuttaa käytetään teknologian testaukseen ja sen ymmärtämiseksi.

IMF:n johtaja Christine Lagarde puhui myös aiemmin tässä kuussa kryptovaluuttojen vaikutuksesta perinteisiin järjestelmiin CNBC:n haastattelussa.

”You have the banks, commercial banks, and you have the disruptors. And clearly, the disruptors are having an impact.”

Lagarden mukaan on päivänselvää, että lohkoketjuteknologia ja digitaaliset valuutat ovat muuttamassa nykyistä pankkijärjestelmää. Hän kertoo mm. Euroopan keskuspankin pilottihankkeesta, joka mahdollistaa käytännössä maksuttomat siirrot Euroopan eri pankkien välillä.

Katso koko haastattelu tästä linkistä.

Moon mahdollistaa salamaverkkomaksut Amazonissa

Salamaverkko on ollut varmasti vuoden 2019 merkittävin kehitysaskel Bitcoiniin liittyen. Kyseessä on siis teknologia, joka mahdollistaa Bitcoin-verkon kapasiteetin kasvattamisen erillään sen varsinaisesta lohkoketjusta. Salamaverkko on nimensä mukaisesti erillinen verkko, jossa voit suorittaa pieniä maksuja reaaliajassa ja käytännössä mikroskooppisen pienillä kuluilla.

Salamaverkkoteknologian avulla päästään eroon argumentista, jonka mukaan Bitcoin ei sovellu valuutaksi, koska sillä ei voi ostaa kahvikuppia. Tsekkaa myös Bitcoinkeskuksen artikkeli Tippin.me -palvelusta, jos se ei ole aikaisemmin tuttu.

Eilen saatiin mielenkiintoisia uutisia liittyen Amazoniin. Moon-niminen startup-yritys on kehittänyt Chrome-lisäosan, joka mahdollistaa maksut Amazon-tilauksessa suoraan salamaverkkolompakosta.

Tuoreiden uutisten mukaan komponentin salamaverkko-osa odottaa tällä hetkellä vahvistusta Google Chromen sovelluskaupassa. Moonin mukaan Amazon ei käsittele missään vaiheessa Bitcoineja, vaan yhtiön komponentti konvertoi maksajan kryptovaluutan euroiksi tai dollareiksi kolmannen osapuolen avulla.

Kyseessä on jälleen yksi askel eteenpäin kryptovaluuttojen adoptiossa.

Monero juhlisti 5-vuotissyntymäpäiväänsä

Monero on yksi vanhimmista ja tunnetuimmista kryptovaluutoista ns. privaattikryptojen (privacy coin) kategoriassa. Kyseessä on kryptovaluutta, jonka transaktiot ovat täysin suojattuja.

Esimerkiksi Bitcoinin jokainen transaktio on luettavissa julkisesta lohkoketjusta. Tiedossa on tosin vain lähettäjän sekä vastaanottajan julkinen avain.

Tämä takaa riittävän anonymiteetin yleisimmissä käyttötapauksissa, mutta henkilön osoitteen selvittämällä on mahdollista tarkastella hänen koko transaktiohistoriaansa. Julkinen osoite voi olla ongelmallinen esimerkiksi yrityksille. Jokainen privaattikrypto ratkaisee tämän ongelman hieman eri tavalla.

Monero on monien suosiossa siksi, koska projekti muistuttaa hyvin paljon Bitcoinia. Se on perustettu vuonna 2014 ennen ICO-aikaa, eikä Monerolla ole Bitcoinin tavoin toimitusjohtajaa. Moneron perustaja on tuntematon nimimerkki. Sen puhemiehenä toimii @fluffypony Twitter-handlestaan tunnettu Riccardo Spagni.

Monero on saanut viidessä vuodessa kunnioitettavan statuksen ja yli miljardin dollarin markkina-arvon. Moneron hinta on myös kehittynyt vuosien mittaan mukavasti. Sen parissa työskentelee tällä hetkellä 100-200 vapaaehtoista.

Monero on ollut viime vuodet käytännössä privaattikryptojen ykkönen, ja sitä se on myös edelleen. Pahin kilpailija ZCash on markkina-arvoltaan yli puolet pienempi (tämä riippuu siitä, laskeeko Dash-kryptovaluutan privaattikryptoksi vai ei).

Lue lisää Monerosta tästä Bitcoinkeskuksen Monero-oppaasta.

Konsensus Ry järjestää veroillan Helsingissä

Konsensus Ry on Suomen kryptovaluuttayhdistys, joka pyrkii kehittämään kansalaisten ymmärrystä kryptovaluutoista sekä lohkoketjuteknologiasta. Konsensus Ry löytyy Facebookista, Twitteristä sekä Youtubesta.

Bitcoinkeskus kehottaa kaikkia lukijoita seuraamaan Konsensus Ry:n tiedotteita sekä tutustumaan esim. Youtube-videoihin, jotka sisältävät paljon asiaa. Kannattaa myös käydä yhdistyksen järjestämissä tapahtumissa, jos vain mahdollista.

Yhdistys järjestää torstaina 25.4. iltaman, josta on varmasti hyötyä kaikille sijoittajille.

Kyseessä on siis Konsensuksen Kryptoveroilta, jossa käydään läpi viimeisimpiä tapahtumia verotukseen liittyen. Korkein hallinto-oikeus julkaisi reilu kuukausi sitten ennakkoratkaisun, jonka mukaan kryptovaluutat ovat tuloverolaissa tarkoitettua omaisuutta.

Mitä tämä päätös tarkoittaa käytännössä vuoden 2018 verotuksen osalta? Tähän ja moniin muihin kysymyksiin saadaan varmasti vastaus. Kannattaa osallistua!

Muista ilmoittaa kryptovaluuttavoittosi verottajalle joka vuosi!


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *