Uutiset
23
kesä
ripple - brad garlinghouse - bloomberg

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 23.6. Bitcoin, kulta, Libra, LEO, Ripple

Sunnuntain ykkösaiheena on tietysti Bitcoin, joka rikkoi pitkästä aikaa 10.000 dollarin maagisen rajan. Viikon suurimman kohun on aiheuttanut kuitenkin Facebook ja sen tuleva kryptovaluutta Libra. Mistä on oikein kyse? Entä mikä on mystinen LEO-token? Ripple on myös tehnyt strategisia liikkeitä.

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoinin kurssi rikkoi 10.000$ merkkipaalun

Bitcoinin kurssi pysyi kryptomaailman puheenaiheena myös juhannusviikolla. Sijoittajat saivat vihdoin odottamansa palkinnon, kun Bitcoinin kurssi ylitti psykologisesti tärkeän 10.000 dollarin rajapyykin.

Viikko sitten tehdyssä uutiskatsauksessa Bitcoinin kurssi oli noin 8600 dollaria, ja tällä hetkellä ollaan 10.600 taalan tasolla – nousua on siis tapahtunut todella reippaasti. Virallinen kurssi ylitti parhaimmillaan jopa 11.000 dollaria, jonka jälkeen on otettu hieman takapakkia.

bitcoin-kurssi-2019-06-23

Yllä olevassa kuvassa on Bitcoin-futuurin kurssi BitMEX-pörssistä. Kuten kurssikäyrästä hyvin näkyy, Bitcoin on tällä hetkellä todella väkevässä nousutrendissä, joka alkoi 7500$ tasolta vain reilut 10 päivää sitten.

Edellisessä uutiskatsauksessa spekuloimme nousun johtuvan mm. Kiinan ja Yhdysvaltain jännitteistä sekä yleisestä maailman taloustilanteesta: keskuspankit ovat Yhdysvaltain johdolla siirtymässä taas rahan painamiseen, kun talousluvut eivät ole odotetun kaltaisia.

Nousua on myös voinut vauhdittaa Facebookin uutiset, joista lisää hieman myöhemmin tässä artikkelissa. Kokonaisuutena kyseessä lienee sama liike, joka on nostanut kursseja jo puolen vuoden ajan.

Yksi asia on kuitenkin selvää: retail-sijoittajat eli ”tuularit” tai ”tavikset” eivät ole mukana rallissa vielä millään tavoin. Alla oleva grafiikka kuvaa Google-trendiä sanalle Bitcoin.

bitcoin google trend

Jos vuoden 2017 huippua kuvaa lukema 100, nyt ollaan tasolla 15. Tämänhetkinen ralli on instituutioiden ja ammattilaisten ajamaa. Tämän takia altcoinit eivät raketoi, koska ne kiinnostavat enemmän harrastesijoittajia.

Viime viikolla myös kulta lähti vihdoin rajuun nousuun ja ylitti vuosia kestäneet resistanssitasot. Kulta on polkenut paikallaan noin kuuden vuoden ajan. Sijoittajat ovat ilmeisesti vihdoin havahtumassa siihen, että nykyinen keskuspankkien politiikka ei tule muuttumaan ennen isompaa romahdusta.

Kulunut viikko olikin ensimmäinen Bitcoinin ja kullan yhteisen historian aikana, jolloin molempien instrumenttien sijoittajat juhlivat. Edellisen kerran kullan noustessa Bitcoin oli vielä niin tuntematon sijoituskohde, että hyvin harva oli kuullut siitä yhtään mitään.

Keltaisen metallin ja Bitcoinin yhteinen ralli on myös lämmittänyt niiden välisen vastakkainasettelun. Keskustelu on käynyt kuumana sosiaalisessa mediassa ja jatkuu varmasti edelleen.

Jos kulta vs Bitcoin -keskustelu kiinnostaa, suosittelen lukemaan tämän artikkelin Bitcoinkeskuksesta. Siinä on käyty molempien sijoituskohteiden hyötyjä ja haittoja läpi.

Facebookin Libra julkistettiin

Viikon kohutuin uutinen on Bitcoinin 10.000 taalan rikkoisen lisäksi Facebookin Libra. Kyseessä on siis naamakirjan ensi vuonna julkaisema kryptovaluutta, jonka speksit tuotiin julki alkuviikosta. Voit lukea Libran white paperin tästä linkistä.

Bitcoinkeskus on seurannut kryptomaailmaa parin vuoden ajan, eikä mikään projekti ole aiheuttanut niin laajaa keskustelua, kuin Libra tällä viikolla. Aihetta ovat kommentoineet myös suomalaisasiantuntijat HS:n laajassa jutussa.

hs-libra-juttu

Artikkeliin oli haastateltu Mikko Eerolaa sekä Suomen Pankin Aleksi Grymiä, joka dissasi tuttuun tyyliinsä tämänkin kryptovaluuttaprojektin. Grymin kriittinen ketju Twitteristä löytyy täältä. Eerola oli täysin eri linjoilla Facebookin vaikutuksista.

Bitcoinkeskus on myös raportoinut Librasta jo parin edellisen viikon ajan, eikä white paperin julkistuksessa ollut mitään uutta ja dramaattista. Se näytti kuitenkin toimivan katalyyttina keskustelulle, joka räjähti totaalisesti etenkin sosiaalisessa mediassa.

Lopullisia vaikutuksia esim. Bitcoiniin voidaan arvioida vasta vuoden 2020 aikana, jos Libra saadaan markkinoille. Projektissa ei ole mukana yhtään pankkia, ja se saa luonnollisesti paljon vastustusta tältä suunnalta. On mahdollista, että Libra tullaan myös kieltämään monissa maissa.

Bitcoinkeskus on julkaissut Librasta todella kattavan artikkelin, jossa sen ominaisuudet käydään läpi. Lue lisää: Mikä on Facebook Libra?

LEO-token ilmestyi kryptovaluuttojen kurssilistaan

Moni aloitteleva sijoittaja on hieraissut silmiään viime päivinä katsoessaan kryptovaluuttojen kurssilistaa. Peräti sijalle 14 on ilmestynyt merkillinen token nimeltään UNUS SED LEO. Mistä on oikein kyse?

LEO-tokenin takaa löytyy Bitfinex-pörssi. Kyseessä on hieman Binance Coinia vastaava utility token, mutta sen historia on huomattavasti monimutkaisempi.

Bitcoinkeskus uutisoi 2.5. sekä 9.5. Bitfinexin joutumisesta Yhdysvaltain syyttäjänviraston hampaisiin. Prosessin vuoksi jopa 850 miljoonaa dollaria Bitfinexin asiakkaiden varoja on jumissa (edelleen) sen käyttämällä maksuoperaattorilla. Tämä johtuu siis viranomaisten väliintulosta.

bitfinex-etusivu
Bitfinex-pörssin etusivu.

Kyseinen kassavaje on sitä luokkaa suuri, että Bitfinex päätyi lainaamaan rahat Tetheriltä, koska kyseiset tahot omistaa yksi ja sama yhtiö. Tästä ei tietysti kerrottu julkisuuteen, vaan asia selvisi vasta myöhemmin.

Koska lähes miljardin taalan reikä on niin iso, Bitfinex päätti ratkaista ongelman järjestämällä IEO:n LEO-nimisestä tokenista. Se laski liikkeelle miljardi kappaletta LEO-tokeneita, joita sijoittajat pystyivät ostamaan yhden dollarin kappalehintaan.

Miksi kukaan sitten sijoittaisi ongelmissa olevaan yhtiöön? Taustalla on Bitfinexin lupaus ostaa tokeneita markkinahintaan tasaisin väliajoin käyttäen yhtiön voittoja. Lisäksi, jos Bitfinex saa viranomaisten hallussa olevat varat takaisin, se ostaa niillä LEO-tokenit sijoittajilta.

Kyseisen tokenin kurssi on noussut, uskomatonta kyllä, lähes kaksinkertaiseksi lanseerauksen jälkeen. LEO-tokenin markkina-arvo on nyt 1,93 miljardia, eli yhden tokenin arvo on noussut 93 prosenttia.

Kyseessä on siis gämbläys Bitfinex-pörssin tulevaisuudesta. Jos pörssi menestyy ja saa takavarikoidut rahat takaisin, LEO-tokenin sijoittajat saavat mukavat voitot. Sijoitus on ollut jo tähän asti kannattava, kun markkinat ovat lähes tuplanneet kurssin reilun kuukauden aikana.

Moneygram sai Ripplen sijoittajakseen

Ripple teki myös mielenkiintoisen julkaisun kuluneella viikolla. Yhtiö ilmoitti lähtevänsä yhteistyöhön Moneygramin kanssa, joka on yksi maailman tunnetuimmista rahanvälitys-palveluista. Sen kilpailija on Western Union, jonka kanssa Ripple on myös tehnyt pilottiprojektin.

Ripplen toimitusjohtaja Brad Garlinghouse kommentoi sopimusta seuraavassa videossa. Hän kertoo myös samalla, miten Facebookin Libra vaikuttaa Rippleen.

Mitä Moneygram sitten hyötyy Ripplen teknologiasta? Moneygram pääsee kiinni Ripplen xRapid-teknologiaan, johon XRP-token nimenomaan liittyy. Tällä hetkellä Moneygram joutuu pitämään pankkitileillä rahaa ympäri maailman, jotta se voi suorittaa siirtoja käyttäjille.

Ripplen avulla Moneygram voi hyödyntää XRP:n salamannopeita transaktioita ja siirtää varat ympäri maailmaa lähes reaaliajassa. Tämä aiheuttaa valtavia säästöjä ja ennen kaikkea vapauttaa Moneygramin pääomaa.

Uutisella oli myös positiivinen vaikutus Moneygramin osakekurssiin, joka on ollut pitkään todella kovassa laskussa. Ripplen XRP-token nousi sen sijaan maltillisemmin, vain pari prosenttia.

Jos XRP ei ole sinulle vielä täysin tuttu, tsekkaa Bitcoinkeskuksen opas: Mikä on Ripple?

Ihmettelijöille tiedoksi: Bitcoinkeskuksen Twitter-tili on yhä pois käytöstä tuntemattomasta syystä. Twitter on sulkenut tilin, eikä asiakaspalvelusta saada informaatiota, miksi näin on. Toivottavasti tili saadaan vielä auki.

Muista myös tsekata uusi Ledger Nano X opas, joka julkaistiin aiemmin tällä viikolla!


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *