Uutiskatsaus 23.2. Binance DEX, Samsung S10, Coinmama, Tippin.me

binance dex etusivu

Lauantain uutiskatsauksen pääaiheena on Binancen lanseeraama hajautettu pörssi eli DEX, jota on mahdollista nyt testata julkisesti. Samsungin uudessa S10 mallissa on sisäänrakennettu kryptolompakko, joka tukee Bitcoinia sekä Ethereumia. Coinmama-pörssi joutui tietomurron kohteeksi. Tippin.me -palvelun suosio kasvaa.

Rekisteröidy Binancelle

Binance DEX julkiseen testaukseen

Binance on tällä hetkellä yksi maailman johtavia kryptovaluuttapörssejä, kuten moni Bitcoinkeskuksen lukijoista varmasti tietää. Vuoden 2017 kesällä käynnistynyt projekti on ollut valtava menestys. Binance tahkosi myös viime vuoden karhumarkkinassa satojen miljoonien dollareiden voitot.

Yhtiö ei ole jäänyt todellakaan lepäämään laakereilleen – Binance kehittyy ja kasvaa koko ajan. Varsinainen Binance.com -pörssi on pysynyt teknisesti varsin samana edellisen vuoden ajan. Binancen toiminta laajeneekin muuta kautta.

Viime aikoina yhtiön Launch Pad -niminen alusta oli otsikoissa, kun siellä järjestettiin BitTorrent tokenin ICO. Tammikuussa Binance avasi puolestaan uuden pörssin, Binance Jersey, joka tarjoaa Bitcoinin ja Ethereumin oston fiat-valuutoilla.

Tämän viikon uutinen liittyy Binancen hajautettuun pörssiin, josta käytetään lyhennettä DEX (decentralized exchange).

Projekti voi kuulostaa äkkiseltään oudolta, sillä monet näkevät hajautetut pörssit keskitettyjen kilpailijana ja korvaajana. Binance näkee tilaa molemmille, ja perustaja CZ:n mielestä markkinat päättävät, mikä toimintamalli lopulta voittaa.

Alla olevassa videossa on katsaus Binance DEX:iin.

Hajautettuun pörssiin liittyy myös oleellisesti Binancen oma lohkoketju. Sen ’bensana’ toimii tietenkin Binancen oma BNB-token, joka siirtyy lähitulevaisuudessa Binancen omaan lohkoketjuun.

DEX:n perusidena on poistaa välistä keskitetty taho (eli pörssi), joka hallitsee käyttäjien varoja. Hajautetussa pörssissä treidaus tapahtuu P2P eli suoraan lompakosta toiseen. Binancen DEX tukee mm. Ledger Nanoa, eli osto- ja myyntioperaatiot menevät suoraan hardware-lompakkoosi.

Hajautetun pörssin haittapuolena on likviditeetin sekä tiettyjen treidaustyökalujen puute. Ne tulevat olemaan vielä vuosikausia lähinnä valveutuneiden käyttäjien ohjelmistoja. Tämän lisäksi oma ongelmansa on tokeneiden siirto lohkoketjusta toiseen (atomic swap).

Kriitikoiden mielestä Binancen pörssi ei ole ”oikea DEX”. Taustalla olevan Binance-lohkoketjun tiivistealgoritmina toimii dPoS eli Delegated Proof of Stake, jossa lohkoketjun toimintaa pyörittää rajallinen määrä delegaatteja. Nämä ovat ainakin alussa Binancen kontrolloimia.

Perustaja CZ kommentoi kritiikkiä näin:

Kuten CZ kirjoittaa yllä olevassa twiitissä, jokainen voi kutsua Binance DEX:ä sellaiseksi pörssiksi kuin haluaa. Harva maailmassa oleva DEX on todella hajautettu.

Kyseessä on joka tapauksessa mielenkiintoinen askel kohti tulevaisuutta.

Voit tutustua pörssiin myös itse osoitteessa testnet.binance.org/.

Samsung S10 sisältää kryptovaluuttalompakon

Samsung S10 on korealaisen matkapuhelinvalmistajan uusin malli. Se julkistettiin pari päivää sitten, ja samalla saatiin vahvistuksia huhuihin liityen puhelimen sisältävästä kryptovaluuttalompakosta. Uusi S10 malli on vastaus Applen iPhone X -mallistolle. Samsung S -sarja käynnistyi kymmenen vuotta sitten, eli samaan aikaan kuin Bitcoin syntyi maailmaan.

Samsungin tiedote kertoo seuraavaa:

“Galaxy S10 is built with defense-grade Samsung Knox, as well as a secure storage backed by hardware, which houses your private keys for blockchain-enabled mobile services.”

Ilmeisesti Samsung ei käytä puhelimen yhteydessä sanaa cryptocurrency, vaan termistä blockchain. Tämä näkyy myös puhelimen mukana tulevassa tutorial-videossa, jossa lohkoketjuteknologian toimintaa selitetään.

Videon ja muun informaation perusteella Samsung S10:ssä on sisäänrakennettu lompakko, joka tukee Bitcoinia sekä Ethereumia. Muitakin kryptovaluuttoja on varmasti luvassa lähitulevaisuudessa, mutta BTC ja ETH ovat riittävän yksinkertainen tapa lähteä liikkeelle.

Samsung ei varmasti jää ratkaisunsa kanssa yksin, ja todennäköisesti muut puhelinvalmistajat seuraavat pian perässä.

Mobiililaitteille on jo saatavilla nykyisin lukemattomia eri kryptovaluuttalompakoita. Sisäänrakennettu applikaatio sekä tutorial-videot ym. on kuitenkin yksi askel pidemmälle. Samsung S10:n toimitukset alkavat todennäköisesti kuukauden sisällä, eli puhelimen voi tässä vaiheessa vasta ennakkotilata.

Lähde: blockonomi

Coinmama-pörssi hakkeroinnin kohteena

Viikko sitten saatiin uusi uutinen pörssien tietomurtoihin liittyen. Alkuvuonna kohua on aiheuttanut kanadalainen QuadrigaCX-pörssi, jonka omistajan mystinen kuolema herättää yhä enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

Kryptomarkkina on välttynyt suuren kokoluokan hakkeroinnilta jo useamman vuoden ajan. Vaikka murrot ovat olleet dollareissa suuria (kuten vuoden 2018 Coincheck-hakkerointi), niiden vaikutus on ollut kryptomarkkinaan käytännössä mitätön.

Tällä kertaa uutisoinnin kohteena on varsin tunnettu pörssi, Coinmama. Kyse ei ole kuitenkaan kryptovaluuttojen hakkeroinnista, eli pörssin asiakkaiden varat ovat turvassa.

Coingapen uutisen mukaan pörssistä hakkeroitiin 450.000 sähköpostiosoitetta ja salasanaa. Iskun kohteena oli yhteensä 24 eri sivustoa, ja hakkerit saivat haltuunsa 747 miljoonaa tietuetta.

Coinmaman isku on ilmeisesti rajoittunut käyttäjiin, joiden rekisteröintipäivä on 5.8.2017 tai vanhempi. Jos olet kyseisen pörssin asiakas ja käytit samaa salasanaa myös toisaalla, se kannattaa päivittää välittömästi.

Tippin.me opastaa salamaverkon käytössä

Tippin.me -niminen palvelu on noussut valtavaan suosioon CT:n eli Crypto Twitterin puolella. Tällä termillä tarkoitetaan yleisesti ottaen kryptovaluutoista aktiivisesti kiinnostuneita ja keskustelevia henkilöitä.

Tippin.me julkaisi tällä viikolla beta-version Twitter-lisäosasta Chromelle sekä Firefoxille. Sen avulla henkilö voi antaa tippiä hyvästä twiitistä salamaverkkoteknologian avulla. Kyseessä on hauska ja toimiva applikaatio, jossa kuka tahansa voi todeta salamaverkon toimivuuden.

Teknologian paras ominaisuus on siinä, että se mahdollistaa äärettömän pienten eli ns. mikromaksujen lähettämisen käytännössä reaaliajassa ja kuluitta. Voit antaa tippiä vaikka yhden satoshin, joka on yksi sadasmiljoonasosa Bitcoinista. Tämän kokoluokan rahasummien siirtely olisi perinteisillä keinoilla hyvin haastavaa.

Bitcoinkeskus on tehnyt kattavan ohjeen Tippin.me -palvelun käytöstä. Tippien vastaanottaminen on hyvin helppoa, eikä niiden lähettäminen ole myöskään erityisen vaikeaa. Tarvitset sitä varten salamaverkkoon sopivan lompakon, johon löytyy valmis mobiiliappsi.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*