Uutiset
22
syys
mikä on litecoin - litecoin osto - litecoin ostaminen

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 22.9: Zaif, Charlie Lee, Bix Weir, XRP, Mike Maloney

Lauantain uutiskatsauksessa raportoidaan tuoreimmasta hakkerointitapauksesta. Japanilainen Zaif-pörssi joutui viikolla iskun kohteeksi. Tämän lisäksi käsitellään Litecoinin tilannetta, sekä aiheesta ahkerasti raportoivaa Bix Weiriä. Lopuksi käydään läpi XRP-tokenin (Ripple) eilistä kurssinousua.

Rekisteröidy Binancelle

Japanilainen Zaif-pörssi hakkeroitiin

Vuosi 2018 on valitettavasti ollut vilkasta aikaa hakkerointi-ilmoitusten osalta. Tammikuussa rikottiin jopa ennätyksiä, kun Coincheck-pörssistä katosi yli 500 miljoonan dollarin edestä XEM-kryptovaluuttaa. Kesäkuun lopulla tehtiin pienempiä iskuja Bithumb sekä Coinrail-pörsseihin.

Tapauksissa on ollut selkeä trendi läpi vuoden: iskut keskittyvät aasialaisiin pörsseihin. Tämän viikon uutinen jatkaa samalla linjalla, sillä hakkeroinnin kohteeksi joutunut Zaif-pörssi on japanilainen.

Verkkorikolliset onnistuivat iskemään yhteen Zaif-pörssin ns. hot wallet-lompakkoon. Käytännössä pörssit pitävät valtaosan varoistaan cold wallet -lompakossa, eli pois verkosta. Jokainen kuluttaja voi tehdä samoin Ledger Nano tai Trezor-tuotteiden avulla. Osa varoista on pakko pitää myös online-tilassa, jotta käyttäjien ulosmaksuja voidaan suorittaa.

Iskun menetykset ovat 60 miljoonan dollarin luokkaa. Tästä noin 38 miljoonaa oli Bitcoineija (5966 BTC), ja loput Bitcoin Cash sekä MonaCoin -kryptovaluuttaa. Hieman alle kolmannes menetyksistä oli Zaif-pörssin omaisuutta ja kaksi kolmannesta asiakkaiden.

Tapauksesta ei todennäköisesti aiheudu menetyksiä kuluttajille, sillä pörssi aikoo hyvittää asiakkaidensa menetykset. Vastaava operaatio on nähty myös muissakin pienemmissä hakkerointitapauksissa.

Charlie Lee, Bix Weir ja Litecoin

Bitcoin ja Litecoin ovat kuin digitaalisen maailman kulta ja hopea. Tämä on monien sijoittajien narratiivi, ja kyseiseen mielipiteeseen on helppo yhtyä. Kullalla ja hopealla on fanaattiset fanijoukkonsa sekä vastustajansa. Jälkimmäiseen joukkoon kuuluvat eri salaliittoteorioiden mukaan maailman johtavat finanssialan instituutiot.

Bitcoinin ja Litecoinin tilanne on hyvin samankaltainen kryptomaailmassa. Litecoin jakaa vahvasti mielipiteitä, mutta sen takana seisoo joka tapauksessa hyvin vankka joukko pitkäaikaisia sijoittajia.

Litecoinin perustaja sekä keulahahmo Charlie Lee on ollut kritiikin kohteena joulukuusta 2017 alkaen. Lee ilmoitti julkisesti myyvänsä kaikki Litecoin-omistuksensa. Tämä sattui tapahtumaan valtavan Litecoin-pumppauksen huipulla, jonka jälkeen kurssi luonnollisesti romahti. Leen vastustajat pitävät miestä Roger Verin kaltaisena markkinoiden manipuloijana.

Lee otti pari päivää sitten kantaa aiheeseen Twitterissä sanoilla ”I will clear up this FUD”. Hän twiittasi pitkän ketjun, jossa Lee käy läpi Litecoinista postattua FUD:a. Voit lukea twiitit täältä.

Jos Litecoin kiinnostaa enemmän, voit ottaa seurantaan Bix Weirin Youtube-kanavan. Hän käy alla olevassa videossa läpi Charlie Leen twiittiketjua:

Kyseinen herra on pitkäaikainen kullan ja hopean puolestapuhuja ja pyörittää roadtoroota.com -sivustoa. Osa miehen videoista menee Q Anon & aliens -osastolle, mikä on varmasti monille liikaa.

Weir postailee kanavalleen todella paljon asiaa Litecoinista, ja pelkästään viime viikolla aiheesta löytyy monta videota. Kannattaa tsekata ne läpi, jos LTC kiinnostaa sijoituskohteena. On syytä kuitenkin muistaa, että Bix Weir raportoi aiheesta hardcore-fanin näkökulmasta.

XRP-tokenin hurja nousu

Perjantain suurin puheenaihe oli ehdottomasti Ripple, eli XRP-token. Bitcoinkeskus kirjoitti tästä aiheesta jo keskiviikkona 19.9. julkaistussa uutiskatsauksessa.

XRP kurssi nousi jo alkuviikolla yli 20 prosenttia, kun yhtiö julkisti uutisia liittyen Ripple Net -verkkoon sekä xCurrent ja xRapid -protokolliin. Perjantaina XRP teki vieläkin rajumman nousun, sillä token oli parhaimmillaan 80% vihreällä 24h aikana. Tällaista nousua ei ole nähty top 10 -kryptovaluutoilta sitten tammi-helmikuun hullujen päivien.

Edellä mainittu markkinaliike sai aikaan myös todella harvinaisen ja mielenkiintoisen tapahtuman. XRP-tokenin markkina-arvo ohitti nimittäin Ethereumin! XRP:stä tuli siten parin tunnin ajaksi markkinoiden toiseksi suurin kryptovaluutta.

Tilanne palautui illan aikana ”normaaliksi”, kun XRP:n kurssi putosi aivan huipputasolta pari kymmentä prosenttia.

Tokenin nousulle on esitetty erilaisia teorioita. Kuten tavallista, mikään reaalimaailman tapahtuma ei kyseistä liikettä ole aiheuttanut. XRP:n reaaliaikainen kurssi:

 

Ripple on mielenkiintoinen projekti, jolla on sosiaalisessa mediassa todella paljon lähes fanaattisia kannattajia. Harvalla kryptovaluutalla on myöskään yhtä paljon vihaajia. Ripple on ollut monien kryptosijoittajien ykkösinhokki viimeisen vuoden ajan, mutta keväällä 2018 tuon paikan on ottanut EOS.

Bitcoinkeskus suosittelee varovaisuutta, jos aiot sijoittaa kyseiseen tokeniin. Ripple on todella suosittu ns. penniosake halvan hintansa ja suuren markkina-arvonsa vuoksi. Sen kurssia on manipuloitu aiemminkin, ja moni piensijoittaja hävisi paljon rahaa tammikuun kolmen dollarin kurssihuipuissa.

XRP:n kohdalla on siis syytä noudattaa erityistä varovaisuutta, ettet joudu markkinamanipuloinnin maksumieheksi. Ripplen kurssinousut keräävät mukaansa paljon FOMO-sijoittajia, joiden tokenit voivat olla viikon päästä arvoltaan vain 50% ostohinnasta.

Nykyisin XRP-tokeneita voi säilyttää myös Ledger Nanossa, mikä on positiivinen asia. Eurooppalaiselle sijoittajalle paras ostopaikka on tällä hetkellä Binance.

Mike Maloneyn uusin haastattelu

Laitetaan loppuun vielä katselusuositus tuoreesta haastattelusta. Kyseessä on Dollar Vigilante -kanava, jonka vetäjänä toimii tunnettu libertarismin kannattaja Jeff Berwick. Hänen materiaalinsa on aihepiiriltään varsin tuttua monille kryptovaluuttoihin sijoittaneille: suojaudu tulevalta dollarin romahdukselta sijoittamalla kultaan, hopeaan ja Bitcoiniin.

Berwickin haastateltavana on tällä kertaa Mike Maloney. Kyseessä on Guide to investing in gold and silver -bestsellerin kirjoittanut mies, joka on toiminut vuosikausia myös kullan ja hopean diilerinä goldsilver.com -sivuston kautta. Maloney on ehkä parhaiten tunnettu loistavasta opetusmateriaalistaan Hidden secrets of money. Sarja sisältää noin viisi tuntia tv-tason tuotantoa maailman talousjärjestelmän historiasta, nykytilasta sekä kullasta ja hopeasta. Uusin jakso ilmestyi joulukuussa 2017, ja se käsittelee kryptovaluuttoja. Kyseistä sarjaa voi suositella varauksetta jokaiselle taloudesta kiinnostuneelle.

Maloney puhuu uudessa haastattelussa tulevasta markkinaromahduksesta sekä siihen varautumisesta. Kyseessä on mielenkiintoinen henkilö, sillä Maloney on yksi harvoista (jos ei peräti ainoa) kullan puolestapuhujista, joka on ymmärtänyt myös kryptovaluuttojen merkityksen. Esimerkiksi tunnetut Peter Schiff ja James Rickards ovat kampanjoineet Bitcoinia vastaan jo parin vuoden ajan.

Lopuksi vielä maininta Baltic Honeybadger 2018 -eventistä, joka on käynnissä Riiassa tällä hetkellä. Jos et ole paikan päällä, voit seurata puhujia livenä tästä videosta.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.