Uutiset
22
joulu
whatsapp

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 22.12: Facebook, Bitcoinin kurssi, kryptoautomaatit, HODL

Lauantain ykkösuutinen liittyy Facebookin omistamaan WhatsApp-palveluun. Facebook kaavailee nimittäin omaa stablecoinia WhatsAppin maksuvälineeksi. Bitcoinin kurssi puhuttaa – onko pohja vihdoin löytynyt? Bitcoin-automaattien määrä kasvaa laskusuhdanteesta huolimatta. Lisäksi selvitetään HODL-termin oikea alkuperä.

Facebook suunnittelee kryptovaluuttaa WhatsApp-palveluun

Yksi viikon tärkeimmistä uutisista liittyy Facebookiin. Mark Zuckerbergin perustama ”naamakirja” on ollut otsikoissa koko syksyn lähinnä negatiivisessa valossa. Yhtiö on joutunut viranomaisten hampaisiin erilaisten tapausten johdosta, jotka koskevat käyttäjien informaation päätymistä vääriin käsiin.

Facebookin osake on romahtanut negatiivisen julkisuuden myötä peräti 40 prosenttia heinäkuun huipusta.

Yhtiön asenne kryptovaluuttoja kohtaan on mennyt positiivisempaan suuntaan. Facebook bännäsi pahimman ICO-huuman aikana kryptomainonnan kokonaan, mutta kielto on kumottu (tietyin rajoituksin) aiemmin tänä vuonna. Tämän lisäksi suunnitteilla on yhtä ja toista kryptovaluuttoihin liittyen.

facebook kryptovaluutta

Bloombergin uutinen kertoi eilen, että Facebook kaavailee omaa stablecoinia WhatsApp-pikaviestipalvelun kylkeen. WhatsAppista tuli Facebookin omaisuutta vuonna 2014 peräti 19 miljardin dollarin kaupassa.

Stablecoin on fiat-rahan korvike kryptomaailmassa. Voit lukea tarkemmin eri stablecoineista tästä artikkelista. Stablecoinin arvo pidetään eri tavoin sidottuna esim. yhteen dollariin, jolloin päästään eroon kryptovaluuttojen rajuista kurssivaihteluista. Stablecoin tarjoaa kuitenkin paljon muuta (mm. ohjelmoitavuus) verrattuna perinteiseen fiat-rahaan.

Facebookin tähtäimessä on maailman suurin rahanlähetysmarkkina, Intia. Englanniksi puhutaan termistä remittance. Intialaiset lähettivät vuonna 2017 peräti 69 miljardia dollaria kotimaahansa. Western Union on yksi perinteisistä operaattoreista, jota esim. länsimaissa työskentelevät afrikkalaiset ja aasialaiset käyttävät rahansiirtoihin kotimaahansa.

Facebook haluaa iskeä tähän markkinaan, sillä WhatsAppilla on Intiassa yli 200 miljoonaa käyttäjää. Yhtälö on varsin mielenkiintoinen, sillä Intian valtio on käyttäytynyt varsin vihamielisesti kryptovaluuttoja kohtaan vuoden 2018 aikana. Voit lukea lisää aiheesta Bitcoinkeskuksen vanhoista uutisista.

Bitcoinin kurssi: onko pohja löydetty?

Bitcoinin kurssi on ollut marraskuun puolivälistä alkaen rajussa alamäessä. Samalla myös koko kryptomarkkina romahti, sillä altcoinit seuraavat edelleen Bitcoinin muutoksia. Pohjakosketus nähtiin 15. joulukuuta, jolloin kryptomarkkinan arvo putosi 100 miljardiin dollariin.

Tällä hetkellä kryptojen market cap on 127 miljardia, eli pohjista on noustu yli 25 prosenttia. Parhaimmillaan markkina kävi eilen jo 137 miljardissa. Sijoittajien huulilla on tällä hetkellä yksi tärkeä kysymys: onko tämän karmean markkinaromahduksen pohja vihdoinkin nähty?

Kokenut sijoittaja Peter Brandt on yksi Twitterin tunnetuista analyytikoista, joka ennusti Bitcoinin romahduksen täysin oikein tammikuussa 2018.

Brandtin mukaan parabolisen nousun pysähtyminen johtaa usein 80-90 prosentin romahdukseen. Hän asetti tammikuussa Bitcoinin mahdolliseksi pohjaksi 3900 dollarin tason, joka saavutettiin marraskuussa.

Kokenut analyytikko ei usko Bitcoinin uuden rallin vielä alkaneen. Brandtin mielestä nousu 4000-5000 dollarin tasolle on ns. dead cat bounce, ja luvassa on uusi pudotus vuoden vaihteen jälkeen läpi psykologisesti tärkeän 3000 dollarin rajapyykin.

Kukaan ei pysty varmuudella sanomaan, onko Bitcoinin pohja nähty. Bitcoinkeskus suosittelee vahvasti ainakin lukemaan sellaisten henkilöiden kommentit, jotka ennustivat tämän romahduksen vuosi sitten.

Jos mietit tällä hetkellä sijoittamista kryptovaluuttoihin halpojen hintojen vuoksi, kannattaa tsekata tämä Bitcoinkeskuksen artikkeli.

Kryptoautomaattien määrä kasvaa

Seuraava uutinen liittyy osittain edelliseen aiheeseen. Kryptovaluuttojen raju alamäki on vaikuttanut vuoden 2018 aikana moneen eri projektiin. ICO:t ovat joutuneen vaikeuksiin yhdessä louhijoiden kanssa. Pinnan alla on tapahtunut silti valtavasti kehitystä. Yksi esimerkki tästä ovat kryptoautomaatit.

Coinatmradar.com -sivuston mukaan kasvu jatkui maailmanlaajuisesti myös marraskuussa – kryptomarkkinan romahduksesta huolimatta. Lukumäärät ovat vielä kuukausitasolla pieniä, mutta eteenpäin mennään jatkuvasti.

Listaus ei ole täydellinen edes merkittävien kryptomaiden osalta, mutta se antaa kuitenkin jotain kuvaa markkinasta. Automaattien sisältö vaihtelee riippuen valmistajasta. Bitcoinia voi ostaa ja myydä kaikkialla, mutta altcoinien määrä on tapauskohtaista.

Bitcoin-automaatteja löytyy myös Suomesta. Automaatteja pyörittää kotimainen Coiner Oy yhteistyössä LocalBitcoins -palvelun kanssa. Automaatteja löytyy pääkaupunkiseudun lisäksi myös Turusta, Tampereelta ja Lahdesta. Löydät tarkat sijainnit tästä linkistä.

Coiner-automaatissa onnistuu Bitcoinin osto sekä myynti. Tarvitset ostoa varten Bitcoin-osoitteen, johon ostamasi kryptovaluutta siirretään. Palkkio on artikkelin kirjoitushetkellä 5,5 prosenttia.

HODL-vuosipäivä

Tiistaina 18. joulukuuta vietettiin ”HODL-vuosipäivää”. Kyseessä on ehdottomasti tunnetuin kirjainyhdistelmä sekä meemien aihe kryptovaluuttoihin liittyen. Termi HODL on käännetty yllättävän usein virheellisesti, joten nyt on hyvä hetki selittää sen historia.

Hodl ei ole siis lyhenne sanoista Hold On for Dear Life. Se sai alkunsa bitcointalk.org -keskustelufoorumin viestistä lähes päivälleen viisi vuotta sitten. Tässä on linkki alkuperäiseen postaukseen, jonka otsikko kuuluu: I AM HODLING.

Viesti alkaa sanoilla: I type d that tyitle twice because I knew it was wrong the first time.  Still wrong.

Kyseessä oli promillenhuuruinen postaus, jossa nimimerkki GameKyuubi kiroilee heikkoja treidaustaitojaan. Hodl on siis peräisin typosta, ja postauksesta tuli välittömästi legenda.

Hodl-sanasta on myös johdettu hodler, joka tarkoittaa kryptovaluutan holdaajaa, tai siis ”hodlaajaa”. Yleensä tällä viitataan hardcore-faneihin, jotka eivät aio luopua kryptovaluutoistaan missään tilanteessa.

Lopuksi hieman viihdettä: kuka löytää itsensä tästä videosta!

Kuva: Pixabay, Facebook image by Maurizio Pesce from Milan, Italia – Mark Zuckerberg on stage at Facebook’s F8 Developers Conference 2015CC BY 2.0Link


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *