Uutiset
22
marras
bitcoin

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 22.11: Bitcoinkeskus 1 vuotta, Bitcoin Cash, SEC & ICO:t, Bitcoinin kurssi

Torstain uutiskatsauksen pääaiheena on Bitcoinkeskus.com -sivusto, joka on tullut yhden vuoden ikään. Tämän lisäksi käydään läpi ajankohtaisia aiheita: Bitcoin Cash -sota jatkuu, SEC kiristää otettaan ICO:sta ja Bitcoinin kurssi jatkaa romahdustaan.

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoinkeskus on 1-vuotias

Viime päivät ovat olleet raskasta aikaa kryptosijoittajille, ja tähän aiheeseen pureudutaan tarkemmin seuraavissa kappaleissa. Aloitetaan kuitenkin positiivisemmalla aiheella, joka on syntymäpäiväuutinen. Bitcoinkeskus.comin perustamisesta on kulunut lähes päivälleen vuoden päivät.

Ensimmäinen sivustolla julkaistu artikkeli oli opas Ethereumin toiminnasta. Kyseinen juttu ei ole enää alkuperäisessä muodossaan, sillä sitä on parannettu ja tarkennettu keväällä 2018.

Bitcoinkeskuksen perustaminen osuu samoihin aioihin kryptohuuman käynnistymisen kanssa. Sivustolla on ollut alusta asti laajemmat tavoitteet, kuin kryptojen ”shillaus” tai kurssirallilla rahastus. Bitcoinkeskus syntyi ennen kaikkea ärtymyksestä valtamedian uutisointia kohtaan.

Tilanne oli syksyllä 2017 todella heikko, sillä lisääntyvä kysyntä kryptoja kohtaan johti paineeseen tuottaa Bitcoin-aiheista materiaalia digi- ja talousalan julkaisuissa. Valitettavasti se oli narratiiviltaan hyvin mustavalkoista, ja sisältö oli pääasiassa käännöksiä ulkomaisista artikkeleista sisältäen paljon asiavirheitä. Valtamedian uutisointi on romahtanut määrällisesti yleisen kiinnostuksen laskiessa vuonna 2018, mutta etenkin Ylen ja HS:n harvat jutut ovat olleet varsin hyvälaatuista luettavaa.

Bitcoinkeskus pyrkii tuottamaan mahdollisimman objektiivisia analyyseja kryptomaailman tapahtumista. Sivusto on myös varoitellut alusta asti kryptojen riskeistä, ja tulee tekemään niin myös jatkossakin. Bitcoinkeskuksen tavoitteena ei ole houkutella ihmisiä sijoittamaan kryptovaluuttoihin, vaan tarjota laadukasta informaatiota jokaisen omien päätösten tueksi.

Pitkään jatkunut ”kryptotalvi” on vaatinut veronsa myös Suomen kryptoskenessä. Moni vuoden vaihteen huumassa syntynyt sivusto on lopettanut kevään aikana toimintansa. Yksi positiivisista asioista on kryptovaluuttayhdistys Konsensus Ry:n perustaminen maaliskuussa.

Alla oleva video tiivistää hyvin kuluneen vuoden tapahtumat koko skenessä.

Bitcoinkeskus on tuottanut materiaalia kuukaudesta toiseen niin nousu- kuin laskumarkkinassakin, ja sama meininki jatkuu toivon mukaan myös tulevaisuudessa. Yksi asia on tässä vaiheessa varmaa: kryptovaluutat ovat tulleet jäädäkseen myös suomalaisten elämään.

Bitcoinkeskus on noussut Suomen johtavaksi kryptoalan sivustoksi Bittirahan rinnalle. Kuluneen 12 kuukauden aikana sivustolle on tuotettu yhteensä 214 laadukasta artikkelia, joissa on satoja tuhansia sanoja. Bitcoinkeskuksessa on mm. noin 50 kattavaa kryptovaluuttaopasta, joiden taustatöihin ja kirjoitukseen on kulunut paljon aikaa ja vaivaa. Vastaavaa informaatiopakettia ei ole saatavilla suomeksi missään, ja monet artikkelit pärjäävät hyvin vertailussa myös suurien ulkomaisten sivustojen oppaisiin.

Bitcoinkeskuksen ulkoasu on muuttunut maltillisesti pariin otteeseen. Tavoitteena on tarjota myös tulevaisuudessa nopea, helposti luettava ja tyylikäs sivusto, joka toimii saumattomasti myös mobiililaitteella. Ärsyttäviä pop-uppeja tai käyttäjien rahoja huijaavia mainoksia ei sivuilla nähdä myöskään jatkossa.

Bitcoinkeskus haluaa kiittää vuosipäivän yhteydessä kaikkia lukijoitaan! Palaute on ollut 100-prosenttisesti positiivista, ja erityisesti kryptovaluuttaoppaita on kiitelty kovasti. Toiveita kannattaa lähettää myös jatkossa, ja niitä toteutetaan aina tilanteen mukaan. Kryptovaluuttaoppaiden kohdalla pyritään esittelemään pinnalla olevia projekteja, ja kunnolla tehty tutkimustyö vie aina runsaasti aikaa.

Bitcoinkeskus tarjoaa jatkossakin laadukasta, puolueetonta ja ajankohtaista informaatiota ilmaiseksi. Voit tukea sivuston toimintaa avaamalla tilin kryptovaluuttapörsseihin tai hankkimalla tuotteita kuten Ledger Nano S Bitcoinkeskuksen kautta. Näistä toimenpiteistä lohkeaa pieni korvaus sivuston ylläpidolle.

Tilin avaaminen on pörsseihin myös kannattavaa siksi, että suosituslinkin kautta on tarjolla usein etuja, kuten alennus treidauspalkkioihin tai jopa ilmaista kryptovaluuttaa (Coinbase).

Bitcoinkeskus on kiinnostunut kaikenlaisesta yhteistyöstä alan eri toimijoiden kanssa. Sivusto tukee mielellään esimerkiksi suomalaisia blockchain-projekteja kertomalla yritysten tuotteista ja palveluista. Bitcoinkeskus on myös loistava alusta mainostajalle, joka haluaa tavoittaa kryptovaluutoista kiinnostuneita suomalaisia.

Osoitteeseen info[at]bitcoinkeskus.com voi lähettää kaikenlaisia terveisiä ja yhteydenottoja sivustoon liittyen. Kannattaa myös kertoa Bitcoinkeskuksesta sellaisille kavereille, jotka eivät ole vielä sivustoon tutustuneet! Muista seurata Bitcoinkeskusta myös somessa osoitteessa @Bitcoinkeskus sekä facebook.com/bitcoinkeskus.

Siirrytään seuraavaksi ajankohtaisiin aiheisiin.

Bitcoin Cash sisällissota jatkuu

Bitcoin Cash on ollut kuluneen viikon ykkösaihe kryptovaluuttojen maailmassa. Bitcoinista elokuussa 2017 forkattu (eli haarautunut) kryptovaluutta joutui nyt saman tilanteen eteen. Bitcoin Cash jakautui viikko sitten kahteen haaraan, jotka tunnetaan virallisesti lyhenteillä BCHABC & BCHSV eli Bitcoin Cash ABC ja SV.

ABC-leirissä ovat Bitmainin perustaja Jihan Wu sekä Bitcoin Cashin keulahahmo Roger Ver. ”Kapinallisten” johtaja on monien tuntema tietotekniikan professori Craig S. Wright, jonka tukijoukoissa on Coingeek-sivuston omistava miljardööri Calvin Ayre.

Tällä hetkellä käynnissä on niin sanottu Hash War, jota käsiteltiin myös edellisessä uutiskatsauksessa. Molemmat leirit yrittävät todistaa toisilleen sekä markkinoille olevansa se aito ja oikea Bitcoin Cash.

Sosiaalisessa mediassa on liikkunut paljon kysymyksiä ja pohdintaa siitä, kumpi näistä haaroista tunnustetaan ikään kuin Bitcoin Cash -lohkoketjun jatkumoksi. Yksi teoria on ollut laskentateho (hash power), mutta tällä ei ole välttämättä mitään merkitystä. Hash War on tällä hetkellä enemmän virtuaalista lihasten pullistelua, ja tilanteen voi nähdä kylmän sodan aikaisena asevarusteluna NL:n ja USA:n kesken.

Kumpikaan osapuoli ei halua näyttää heikommalta kuin toinen, ja etenkin Craig Wrightin suunnalta on saatu jatkuvia sabotointiuhkauksia. ABC-leiri haluaa pitää laskentatehon niin korkealla, etteivät kapinalliset pääse hyökkäämään lohkoketjun kimppuun.

Yllä olevassa Youtube-videossa käydään erinomaisesti tämän taistelun tilaa läpi. Ran NeuNer haastattelee sekä Roger Veriä että Craig Wrightia. ABC-leirin mielestä sota on käytännössä jo voitettu, sillä Roger Verin joukoilla on kiistämättä markkinoiden ja pörssien tuki. SV-leiri ei kuitenkaan anna periksi, ja pakottaa tällä hetkellä vastapuolen myös sotaan uhraamalla resursseja.

Tilanne on molempien leirien kannalta taloudellinen katastrofi. Bitcoin Cash -louhinta on valtavasti tappiollista, ja kumpikin osapuoli tienaisi enemmän siirtämällä laitteet Bitcoin-louhintaan. Tappiot ovat satoja tuhansia dollareita päivässä, joten nyt ei puhuta aivan pienistä summista.

Todennäköisesti valtapeli tulee jatkumaan vielä pitkään. Craig Wright aikoo näännyttää ABC-leirin taloudellisesti, ja hänellä on siihen kyllä mahdollisuus. Jihan Wu:n Bitmain on ollut viime kuukaudet alamäessä, ja Bitcoin Cashin louhinta vain kasvattaa firman tappioita. Tämä sota on vasta alkanut.

SEC pistää ICO:t ahtaalle

Vuoden 2018 suurimpiin kärsijöihin kuuluvat sijoittajien lisäksi louhijat sekä ICO:t. Aihetta sivuttiin myös tässä uutisartikkelissa, jonka mukaan peräti 86% projekteista on pudonnut kurssiltaan alle listautumiskurssin.

Alan asiantuntija Vinny Lingham kertoo yllä olevassa CNBC:n haastattelusta alan nykytilasta. Linghamin mukaan eri projekteissa työskentelee 50.000-100.000 henkilöä, joiden palkkoihin ym. kuluihin vaaditaan noin miljardi taalaa kuukaudessa. ICO-duunareiden on maksettava vuokrat ja kauppalaskut edelleen fiat-rahalla, joten projektin vetäjien on myytävä yhä suurempi osa ICO:ssa kerättyä varallisuutta.

Edellä kuvattu yhtälö tarkoittaa Etherin ja Bitcoinin dumppaamista miljardin dollarin edestä joka kuukausi. Kun kurssit laskevat koko ajan, yhä useampi Ether ja Bitcoin on laitettava lihoiksi.

Tämän lisäksi SEC on tehnyt pari näyttävää iskua viime viikolla. Yhdysvallat eivät ole maailman ainoa kryptomarkkina, mutta todella merkittävä sellainen. Yhä useampi ICO joutuu nyt kovan paikan eteen: lähteekö se haastamaan SEC:n lakituvassa vai suostuuko projekti suosiolla maksamaan sakkoja toimistaan. Mikä aiheuttaa taas krypto-omaisuuden myymistä.

Embed from Getty Images

Kuvassa oleva SEC:n pj Jay Clayton ei kuulu kryptosijoittajien suosikkeihin.

ICO-kupla on puhjennut kryptovaluuttojen kurssien myötä, ja niiden suosio on romahtanut vuoden 2018 aikana. Moni päätön idea sai vuoden vaihteessa rahoitusta, mutta nyt sijoittajilla ei ole enää löysää rahaa. Uutta ICO-rallia ei ole luvassa aivan lähiaikoina.

Bitcoinin kurssi

Kryptovaluuttojen kurssit ovat olleet viime kuukausina harvoin uutisaiheena. Nyt kuitenkin tapahtuu niin paljon, että aihetta on syytä käsitellä tässäkin artikkelissa.

Bitcoinin kurssi on ollut kuukausia 6200-6500 dollarin maastossa, ja 6000 dollarin tasoa on pidetty todella vahvana pohjana. Kurssi oli reilut 6300 dollaria vielä viikko sitten, eli Bitcoin Cashin sotaa edeltävänä iltana. Tämän jälkeen nähtiin nopea romahdus 5500 dollariin, josta kurssi suli parissa päivässä alimmillaan 4000 dollariin.

 

Bitcoinin kurssiromahdus vei luonnollisesti myös pohjan altcoineilta, jotka romahtivat paria poikkeusta lukuun ottamatta vieläkin pahemmin. Esimerkiksi Ethereum on nyt yli 70% alempana verrattuna vuoden takaisiin lukemiin! Myös Bitcoin on tällä hetkellä lähes puolet alempana kuin vastaavaan aikaan viime syksynä.

Kryptomarkkinoiden arvosta katosi muutaman päivän aikana kolmannes. Mitä oikein tapahtui?

Bitcoin Cashin sota oli todennäköisesti triggeri jonkin asteiselle pudotukselle. Ajoitus on niin tarkka, että se oli tuskin sattumaa. SEC:n toimet ovat varmasti yksi elementti, ja edellä mainittu paine louhijoiden ja ICO-projektien puolella vain pahentaa tilannetta. Käynnissä on ikävä spiraali, jonka vuoksi myyntipainetta on koko ajan valtavat määrät.

Ostopuolella on tällä hetkellä hiljaista. Monet kryptosijoittajat toivovat miljardeja pyörittelevien instituutioiden nostavat markkinat, mutta nykyisessä tilanteessa se ei näytä todennäköiseltä. Tällaiset firmat eivät tienaa ottamalla riskejä ja häviämällä rahaa, vaan ne pyrkivät ennen kaikkea turvaamaan asiakkaidensa omaisuuden.

Wall Street Cheat Sheet

Monet analyytikot ovat sitä mieltä, että yllä olevan klassisen Wall Street -käyrän capitulation-vaihetta ei olla vielä nähty. Kurssihuuman huipun järjettömyyttä vastaava alakulo loistaa vielä poissaolollaan. Markkinoilla on yllättävän paljon positiivisuutta, ja ehkä monien hedgerahastojen sekä ICO-projektien on vielä pudottava pois pelistä. Valitettavasti.

Kryptovaluuttojen kurssit ovat tällä hetkellä houkuttelevan alhaalla. Esimerkiksi suosittu ICON on menettänyt vuoden 2018 aikana arvostaan 95%. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kolikko voisi puolittua vielä nykyisestäkin hinnasta seuraavan kuukauden aikana.

Sijoittajan kannattaa varautua henkisesti siihen, että kylmä talvi jatkuu vielä kuukausia. Kryptot ovat yhä hyvin pieni markkina, jota manipuloidaan koko ajan. Kurssinousulle oli viime vuonna yhtä vähän perusteita, kuin tämän vuoden kurssilaskulle. Markkinoita hallitsevat pelurit, joiden ajatuksia on mahdotonta tietää.

Nyt on syytä olla erityisen varovainen, jos lähtee markkinoille mukaan. Monet sijoittajat ovat katkenneet tämän vuoden aikana ostaessaan dippiä aina 10.000 dollarista lähtien.

Kuva: Pexels


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.