Uutiset
20
elo
Venezuela Petro

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 20.8: suomalaismieheltä kavallettu 30 miljoonaa, Venezuela, Bitmain Norjassa

Maanantain uutiskatsauksessa käsitellään äskettäin julki tullutta tapausta, jossa suomalaismies joutui yli 30 miljoonan euron arvoisen Bitcoin-kavalluksen uhriksi. Sen lisäksi otetaan katsaus Venezuelan tilanteeseen – kryptovaluutat pelastavat maassa ihmishenkiä. Kiinalainen Bitmain on myös rantautunut naapurimaa Norjaan.

Rekisteröidy Binancelle

Suomalaismies joutui yli 30 miljoonan euron arvoisen Bitcoin-kavalluksen uhriksi

Helsingin Sanomat uutisoi viikonloppuna suuren kokoluokan kryptovaluuttahuijauksesta, jonka uhrina oli suomalainen miljonääri. Kyseessä oli poikkeuksellisen suuri rahasumma, sillä tapauksessa liikkui peräti 5564 Bitcoinia. Tämän hetken kurssilla niiden arvo on pitkälle yli 30 miljoonaa.

Uutisen mukaan suomalaismiestä sekä hänen thaimaalaista liikekumppania lähestyttiin viime kesänä sijoitusehdotuksella. Sen mukaan sijoittajat saisivat Bitcoinien sekä rahan vastineeksi osuuden kasinohankkeesta, digivaluutta Dragoncoinista sekä muiden yritysten osakkeita. Luvattuja tuottoja ei koskaan näkynyt.

Tapauksesta ovat epäiltynä digivaluuttayhtiö Dragoncoinin toimitusjohtaja sekä muita thaimaalaisia henkilöitä (mm. yksi tv-näyttelijä sekä hänen lähipiiriään). Epäillyt olivat myyneet sijoittajilta saadut Bitcoinit ja ostaneet niillä maata Thaimaasta.

Kyseessä on varsin poikkeuksellisen kokoluokan huijaus. Vastaavia otsikoita nähdään valitettavasti myös tulevaisuudessa, kun kryptovaluuttojen kurssit lähtevät seuraavan kerran nousuun. Helsingin Sanomat oli tavoittanut tapaukseen liittyvän 22-vuotiaan miljonäärin, mutta hän ei halunnut kommentoida asiaa.

DragonCoinin some-tilit päivittyvät edelleen normaalisti. Alla on twiitti Thaimaan tilanteeseen liittyen 10 päivän takaa.

Tällä hetkellä yksi kryptomaailman epäilyttävistä osa-alueista on pilvilouhinta. Bitcoinin kurssiromahdus on tehnyt louhinnasta monin paikoin kannattamatonta, ja erityisesti Tallinnassa päämajaansa pitävän HashFlaren ympärillä käy kova keskustelu.

Voit lukea kommentteja esim. Twitterissä kanavalla #hashflare

Pilvilouhinnan lisäksi myös ICO:t ovat tuottaneet isoja tappioita sijoittajille tänä vuonna.

Lähde: HS

Kryptovaluutat yhä suuremmassa roolissa Venezuelassa

Venezuelan järkyttävä tilanne on nykyisin tiedossa kaikilla, jotka eivät ole eläneet edellistä kahta vuotta tynnyrissä. Maan talousjärjestelmä on romahtanut kauan aikaa sitten, ja Venezuelan hyperinflaatio raivoaa jo miljoonan prosentin vuositasolla.

Yhdysvallat kuristaa myös maan rahaliikennettä entisestään yrittäessään ajaa presidentti Maduron pois vallasta. Donald Trump on myös kieltänyt maansa kansalaisia suorittamasta transaktioita Petrolla, joka on Venezuelan valtion lanseeraama kryptovaluutta.

Toistaiseksi Petro ei ole onnistunut vakuuttamaan Venezuelan kansaa järkeävänä sijoituskohteena.

“They keep giving Petro commercials a lot of airtime, but people are generally too busy trying to survive to really care. People are way more interested in the animal lottery.”

Kyseessä on teoriassa öljyn takaama kryptovaluutta, mutta todellisuus on aivan muuta. Voit lukea lisätietoa tästä Bitcoinkeskuksen artikkelista.

Presidentti Maduro yrittää kasvattaa Petron suosiota tekemällä siitä Venezuelan virallisen valuutan. Äskettäin tehdyn ilmoituksen mukaan mm. maan minimipalkka sidotaan Petroon.

Muut kryptovaluutat ovat olleet suuressa roolissa Venezuelan kansan keskuudessa. Keskimääräinen kuukausipalkka on pudonnut viime aikoina 1-2 dollarin tasolle. Tämä tarkoittaa sitä, että pienetkin louhintapalkkiot voivat ruokkia kokonaisen perheen viikkojen ajan. Sähkö on maassa edelleen varsin halpaa.

Louhintatulojen lisäksi kryptovaluutat toimivat arvon säilyttäjänä. Tämä siitäkin huolimatta, että Bitcoinin arvo on pudonnut varsin paljon kuluneen vuoden aikana. Isossa kuvassa yksi Bitcoin on yhä arvoltaan moninkertainen esimerkiksi vuoden takaiseen lukemaan. Samaan aikaan maan virallinen valuutta on kärsinyt kymmenien tuhansien prosenttien inflaatiosta.

Yllä olevassa twiitissä on esimerkki vain parin päivän takaa.

Venezuelan tilanne tuskin paranee aivan heti, mutta yksi asia on varmaa: kryptovaluutoilla on merkittävä rooli maan kansalaisten ahdingon helpottamisessa.

“While the Petro may prove an unsuccessful venture, Venezuela has become a breeding ground of sorts for crypto activity — with some observers seeing the country as a perfect test-case for a “post-fiat” money world.”

Aika näyttää, mikä on tilanne pian esimerkiksi Iraniassa ja Turkissa, jotka ovat kärsineet myös valuutan rajusta heikkenemisestä.

Lähde: NewsBTC.com

Bitmain rantautuu Norjaan

Suomesta kuuuluu valitettavan vähän positiivisia uutisia kryptovaluuttoihin liittyen. Kuten Verohallinnon tuore päätös osoittaa, valtio pyrkii lähinnä ajamaan kryptosijoittajat sekä alan yritykset päätöksillään pois Suomesta.

Tilanne on aivan toinen naapurimaissa. Ruotsi on tutkinut mahdollisuutta eKruunusta jo vuosikausia, ja maassa on myös useita Aasiasta tulleita louhinta-alan yrityksiä. Venäjäjällä on vastaava tilanne. Bitcoinkeskus on raportoinut aiemmin myös Islannista, josta on tullut uusi louhintayritysten kohde vihreän energiantuotannon vuoksi.

Norja on noussut myös yhä useammin otsikoihin viimeisen vuoden aikana. Maan vesivoimalaitokset pystyvät tuottamaan edullista sähköä, eikä sen hallinto ole Suomen tapaan kryptovastainen. Tästä saatiin hyvä esimerkki viime viikolla, kun e24.no -sivusto uutisoi Bitmain-yhtiön rantautumisesta Norjaan.

Bitmain on ollut usein myös Bitcoinkeskuksen uutisaiheena. Kyseessä on siis maailman johtava louhintalaitteiden valmistaja, jonka markkinaosuus on tällä hetkellä 70-80 prosentin luokkaa. Kiinalaisyhtiö teki edellisellä kvartaalilla voittoa miljardi dollaria, mikä kertoo jotain sen kannattavuudesta.

Bitmain ei pelkästään myy louhintalaitteita. Se omistaa kaksi suurta louhintasyndikaattia, nimeltään AntPool ja Bitcoin.com. Yhtiö aikoo suorittaa Norjassa louhintaa ja perustaa myös erillisen datakeskuksen maahan. Vuonomaahan ovat viimeisen vuoden aikana rantautuneet myös venäläinen New Mining Company, yhdysvaltalainen Bitfury ja kanadalainen HIVE Blockchain Technologies.

Tärkeimpänä syynä on riittävän halpa sähkö.

Lähde: e24.no

Loppuun vielä posiitivinen tilannekatsaus Bitcoin-louhinnasta. Kuten alla oleva kaavio kertoo, louhintateho jatkaa hajautumistaan yhä useammalle joukolle. Kevään aikana huolta on herättänyt Bitmainin kasvava vaikutusvalta, mutta nyt Bitcoin.com + AntPool -louhintasyndikaateilla on enää 28,5% markkinaosuus.

https://twitter.com/ArminVanBitcoin/status/1030550522858749953

Tässä myös hyvä linkki aiheeseen liittyen: Mining centralization scenarios (Jimmy Song)


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.