Uutiset
02
syys
dogecoin

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 2.9: Dogecoin ja Yahoo Finance, Litecoinit Bittimaatissa, Verohallinto, Kiinan tilanne

Sunnuntain uutiskatsauksen ykkösaiheena on meemikolikkojen kuningas – Dogecoin. Sen arvo on tuplaantunut viime aikoina, mutta miksi? Litecoineja voi ostaa nyt myös käteisellä Suomesta löytyvistä Bittimaatti-automaateista. Verohallinnosta kuuluu hyviä uutisia; kesällä julkaistua verotusohjetta tarkastellaan uudelleen! Lopuksi katsaus Kiinan alati kiristyvään kryptobänniin.

Rekisteröidy Binancelle

Yahoo Finance lisäsi Dogecoinin valikoimiinsa

Yksi kuluneen viikon vahvimmista kryptovaluutoista on todellinen yllätysnimi. Kyseessä on Dogecoin, joka on monien sijoittajien mielestä pelkkä hassuttelukolikko. Sen suosio ei kuitenkaan osoita laantumisen merkkejä. Tämä kryptovaluutta on itse asiassa yksi markkinoiden vanhimmista, sillä Dogecoin näki päivänvalon jo vuonna 2013.

DOGE-lyhenteellä listattu kryptovaluutta aloitti väkevän nousun markkinoilla pari päivää sitten. Artikkelin kirjoitushetkellä Dogecoinin kurssi on tuplaantunut (eli noussut yli 100%) torstain ja sunnuntain välisenä aikana!

Syy tähän raketointiin on Yahoo Financen perjantaina julkistama uutinen.

“Yahoo Finance is now allowing users to act on that information, and trade cryptocurrency directly through its platform. The new feature, launched this week on the iOS app, allows users to buy and sell a variety of cryptocurrencies by linking their account – via an integration with our partners at TradeIt –  including Bitcoin, Ethereum, Litecoin and Dogecoin. Android, desktop and mobile web are coming soon.”

Yahoo Finance otti jo viime vuonna sivuilleen sadan tunnetuimman kryptovaluutan kurssit. Tällä viikolla yhtiö on mennyt askeleen pidemmälle, kuten yllä oleva lainaus kertoo. Nyt käyttäjät voivat hankkia kryptovaluuttoja suoraan Yahoo Finance -platformista iOS-mobiilisovelluksella. Android ja Desktop-applikaatiot tulevat myöhemmin.

Tarjolla ovat tunnetut kryptovaluutat Bitcoin, Litecoin sekä Ethereum. Näiden lisäksi neljäntenä mukana on Dogecoin! Meemikolikko on päässyt siis arvostettuun seuraan. Ei ihme, että sen kurssi on raketoinut viime päivinä.

Lähde: Yahoon tiedote

Litecoinia voi ostaa automaateista ympäri Suomen

Bittimaatti on tuttu nimi monille suomalaisille Bitcoin-sijoittajille. Kyseessä on Prasos Oy:n omistama palvelu, joka valmistaa Bitcoin-automaatteja. Näiden laitteiden avulla on mahdollista ostaa sekä myydä Bitcoineja ympäri Suomen.

Bittimaatit tekivät viisi vuotta sitten historiaa, sillä Helsingin rautatieasemalle asennettu Bitcoin-automaatti oli ensimmäinen laatuaan Euroopassa.

Laitteen käyttö on hyvin helppoa. Bitcoinien ostossa setelit syötetään sisään kuin mihin tahansa maksulaitteeseen. Tämän jälkeen annat laitteen skannata Bitcoin-lompakkosi QR-koodin esim. matkapuhelimesta, ja kryptovaluutat ovat pian tililläsi. Myynti tapahtuu yhtä vaivattomasti.


Nyt Bittimaatit tukevat myös Litecoinien ostoa ja myyntiä. Prasos lisäsi tänä kesänä Litecoinit myös Coinmotion-verkkopalveluun, joka on Pohjoismaiden suurin kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu.

Lähitulevaisuudessa tarjonta laajenee todennäköisesti Ethereumiin sekä muihin tunnettuihin kryptovaluuttoihin.

Löydät lisätietoa Bittimaateista sekä niiden sijainneista osoitteesta bittimaatti.fi. Tsekkaa myös reaaliaikainen Litecoin kurssi.

Suomen verottaja tutkii lainsäädännön muuttamista

Tämän kesän ehdottomasti suurin (ja samalla huonoin) uutinen oli uusittu ohje virtuaalivaluuttojen verotuksesta. Bitcoinkeskus käsitteli ohjeen sisältöä myös kattavasti tässä artikkelissa.

Ohjeen julkaisutapa herätti jo paljon närää, sillä uusi lainsäädäntö tuotiin julki ikään kuin ”keittiön kautta”. Sijoittajille selvisi uusien pykälien voimassaolo vasta kuukausi sen jälkeen, kun ne olivat olleet jo käytössä.

Verohallinnon uusi ohje on herättänyt valtavasti kritiikkiä sen epäreilusta kohtelusta johtuen. Käytännössä malli uhkaa ajaa kaikki ammattisijoittajat sekä alan yritykset pois Suomesta. Bitcoinkeskus on julkaissut myös aiheeseen liittyvän kirjoituksen. Myös Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula teki asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

Tilanne ei ole kuitenkaan toivoton. Tietyt tahot ovat kampanjoineet aktiivisesti muutosten puolesta, ja eilen saatiin mahtavia uutisia. Mikko Saarela raportoi seuraavasti Bitcoin ja kryptovaluutat Facebook-ryhmässä.

Päivitys Suomen tällä hetkellä kamalaan kryptoverotukseen.

TLDR: Parempaa on luvassa.

Olin tänään puhelimessa Verohallinnon edustajan kanssa, ja he ovat heränneet verotuksen vääristymään tässä asiassa. Nykyinen ohje on tehty puhtaasti Bitcoinia silmällä pitäen, ja se on johtanut teknologiseen verosyrjintään ja alan toimijoiden siirtymiseen pois maasta.

He ovat valmiita kirjoittamaan ohjeet uusiksi vastaamaan token-markkinoiden monipuolisuutta ja niiden eri käyttötarkoituksia. Eli verotuksen pitäisi mennä tokenin käyttötarkoituksen mukaan, ei sen mukaan että toimiiko se lohkoketjussa vai ei. Kryptovaluutat valuuttoina, krypto-arvopaperit arvopapereina ja utility tokenit kuten nykyiset pelivaluutat. Näin ei synny myöskään epäsymmetristä verotusta sen perusteella, siirtyykö arvoa lohkoketjussa vai keskitetyssä tietokannassa.

He pyysivät minua kasaamaan 3-5 hengen konsortion jolla käymme esittämässä kryptovaluutta-alan huolet sinne suuntaan. Paikalle pyritään saamaan kaikki relevantit edustajat verottajan puolelta, myös pääjohtajaa pyydetään mukaan.

Tapaamisen tavoitteena on käynnistää prosessi, jossa verotusohje muutetaan oikeudenmukaisemmaksi ja tukemaan paremmin alan toimintaedellytyksiä Suomessa. Aikataulu niin nopeasti kuin mahdollista.

Tässä on siis vielä toivoa että Suomi nousee mukaan tähän teknologia-aaltoon.

Jos jollain lukijoista on asiaan liittyen kommentoitavaa tai haluat osallistua prosessiin, niin liity mukaan keskusteluun! Mikon alkuperäisen postauksen sekä kommentit löydät tästä linkistä.

Kiina tiukentaa kryptobänniä

Kuten edellisessä uutisessa kävi ilmi, Suomen verottaja on herännyt pohtimaan päätöntä lainsäädäntöä kryptovaluuttoihin liittyen. Kiinassa tilanne on kuitenkin toinen. Maa on tunnettu sen harjoittamasta politiikasta, jossa kansalaisten internet-käyttöä on rajoitettu. Sanoilla Kiinan muuri tarkoitetaankin nykyään nettiliikennettä blokkaavaa palomuuria.

Kiina aloitti hyökkäyksen kryptovaluuttoja kohtaan vuosi sitten, jolloin maan hallitus kielsi kryptovaluuttapörssit. Sen lisäksi kiinan kansalaisilta on kielletty osallistuminen ICO-joukkorahoituksiin. Tämä johti myös maailmanlaajuiseen kryptomarkkinoiden alamäkeen, mikä jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi.

Kiinan toimenpiteet ovat olleet taas otsikoissa, sillä maa yrittää tiukentaa kryptobänniä entisestään. Mediajätit Baidu sekä Tencent ovat liittyneet joukkoon. Hakukonejätti Baidu on blokannut sen Redditin tyyppiseltä keskustelufoorumilta kaikki kryptoaiheiset topicit ja viestit.

Tencent tekee vastaavaa blokkausta WeChat -viestinvälitysalustallaan. Tämän lisäksi WeChat Pay -järjestelmä ei salli enää varojen lähetystä kryptovaluuttoihin liittyen. Myös verkkokauppajätti Alibaba alkaa valvoa entistä tarkemmin AliPay-järjestelmän käyttöä kryptovaluuttoihin liittyen.

Kiinan valtio hyökkää myös maan ulkopuolella toimiviin kryptovaluuttapörsseihin. Tällä hetkellä ainakin 120 pörssiä on yhä käytettävissä maan rajojen sisäpuolelta. Teknisten rajoitteiden lisäksi Kiina yrittää estää kryptovaluuttakonferenssien järjestämisen!

Markkinoita nämä uutiset eivät ole pelottaneet viime vuoden tapaan. Kiinan suhtautuminen kryptovaluuttoihin on ollut tiedossa jo pitkän aikaa, joten markkinat ovat päinvastoin olleet noususuunnassa. Mielenkiintoista on se, että samaan aikaan Kiina tukee merkittävästi lohkoketjuteknologiaa. Monet merkittävät kryptovaluuttaprojektit ovat kiinalaisia, kuten esimerkiksi NEO.

Lähde: CCN


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.