Uutiskatsaus 2.5. – Coinmarketcap, SBI Group, Peter Thiel

SBI GROUP

Bitcoinkeskuksen uutiskatsauksissa käydään läpi ajankohtaisia otsikoita kryptovaluuttojen maailmasta. Aiheina ovat tällä kertaa Coinmarketcap-sivuston viisivuotisjuhlat, japanilaisen SBI Groupin mukaantulo kryptovaluuttojen maailmaan sekä sijoittaja Peter Thiel.

Coinmarketcap.com -sivusto täytti viisi vuotta

Coinmarketcap.com -sivusto on yksi kryptovaluuttojen maailman kulmakivistä. Se on tällä hetkellä miljoonien henkilöiden päivittäin käyttämä palvelu. Kyseessä on myös yksi koko internetin eniten käytetyistä sivustoista; CMC:n Alexa ranking on tällä hetkellä huikea 174. Sivusto käynnistyi vuonna 2013 ja juhlisti eilen viisivuotispäiväänsä.

CMC:n avattua palvelunsa vuonna 2013 kryptovaluuttojen markkinan koko oli 1,6 miljardia dollaria. Nykyään se on (ollut korkeimmillaan) yli 500 kertaa suurempi. Coinmarketcapin ensimmäisessä versiossa listattiin seitsemän eri kryptovaluuttaa. Nykyisin sivusto listaa yli 1600 kryptovaluuttaa/tokenia sekä 200 eri kryptovaluuttapörssiä.

Coinmarketcap on tehnyt viisivuotisjuhlan kunniaksi muutamia parannuksia palveluunsa. Ensinnäkin, CMC on julkaissut virallisen mobiilisovelluksen iOS:lle. Toinen kaivattu uudistus on watchlist-ominaisuus, johon sivustolta voi poimia haluamiaan kryptovaluuttoja. Coinmarketcap on myös tehnyt muutamia API-parannuksia. Voit lukea tarkemmin sivuston tekemistä uudistuksista tästä artikkelista.

Löydät kryptovaluuttojen kurssit myös Bitcoinkeskuksesta tältä sivulta. Kurssilistassa on kätevät linkit kaikkien sivustolla esiteltyjen kryptovaluuttojen oppaisiin.

Japanilainen pankkijätti SBI siirtyy kryptovaluuttoihin

Eilen julkaistun uutisen mukaan japanilainen finanssialan jättiläinen, SBI Group, lähtee mukaan kryptovaluuttojen maailmaan. SBI aikoo avata oman pörssinsä virtuaalivaluutoille, josta tulee samalla Japanin ensimmäinen täysin pankin omistama kryptovaluuttapörssi.

SBI Virtual Currencies avaa ovensa loppukesästä. Se tulee sisältämään ensimmäisessä vaiheessa ainakin Bitcoinin, Ripplen, Ethereumin, Bitcoin Cashin sekä todennäköisesti myös muita kryptovaluuttoja. SBI Group-pomo Yoshitaka Kitao sanoo, että pankki on valmiina isoon asiakasvyöryyn:

“When we do it, it will be number one in the blink of an eye, so quickly. So, even if a tremendous number of customers come, we will have a system that can bear [the influx of users]. We [also] have to pursue safety [norms and standards] thoroughly.”

SBI on suunnitellut kryptovaluuttapörssin avaamista jo pidemmän aikaa. Alkuvuodeksi kaavailtu ovien avaaminen viivästyi mm. Coincheck-hakkeroinnin vuoksi, jossa kilpailevasta japanilaispörssistä varastettiin yli 500 miljoonan dollarin edestä NEM-kryptovaluuttaa.

Kyseessä on jälleen yksi askel kohti kryptovaluuttojen mainstream-adoptiota. Japani on edelläkävijä kryptovaluutoissa, mutta tulevaisuudessa vastaavia julkistuksia nähdään varmasti myös länsimaisilta pankeilta. SBI Group on mukana sijoittajan myös muissa alaan liittyvissä yrityksissä.

Lähde: CCN

Miljardööri Peter Thiel tuo instituutionaalisia sijoittajia kryptovaluuttoihin

Miljardööri Peter Thiel on sijoitusyhtiö Founders Fundin perustaja ja tunnettu parhaiten isosta panostuksestaan Facebookiin sen alkutaipaleella. Wall Street Journal kertoo, että Thiel panostaa nyt suursijoittajien tuomiseksi kryptovaluuttamarkkinoille. Tämä tapahtuu Startup-firma Tagomin kautta.

Embed from Getty Images
Kuvassa: Peter Thiel vuonna 2015

Tagomin perustaja on entinen Goldman Sachsin analyytikko Greg Tusar, joka pyöritti pankkijättiläisen elektronisen treidauksen osastoa. Tusar on kerännyt startupilleen jo 15,5 miljoonan dollarin rahoituksen. Tagomin ideana on luoda järjestelmä, mikä mahdollistaa todella suurten kertaostosten tekemisen instituutionaalisille sijoittajille.

“The firm intends to capitalize on the fragmentation of the cryptocurrency spot market by building trading tools that automatically rout large orders through a dozen exchanges as well as over-the-counter (OTC) trading platforms called dark pools.”

Tällä hetkellä kryptovaluuttojen markkina on vielä niin pieni, että suurten tilausten tekeminen etenkin julkisista pörsseistä on vaikeaa. Likviditeettiä tarvitaan lisää, ja Tagomi pyrkii osaltaan ratkaisemaan tämän ongelman.

Peter Thiel on hyvin tunnettu Bitcoinin puolestapuhuja ja uskoo sen olevan vahvasti digitaalinen versio kullasta.

“I would be long bitcoin, and neutral to skeptical of just about everything else at this point with a few possible exceptions. There will be one online equivalent to gold, and the one you’d bet on would be the biggest”

Thiel tulee varmasti olemaan näkyvä hahmo kryptovaluuttojen maailmassa tulevina vuosina.

Lähde: CCN [1], [2]

Kuva: Pexels

Coinmotion


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*