Uutiskatsaus 2.3. Coinbase, Lohkoketju-kirja, Warren Buffett, Pundi X

warren buffett

Lauantain pääaiheena on Coinbase, joka on ollut uutisissa hyvässä ja pahassa. Yhtiön strategia on suututtanut monet käyttäjät sulkemaan kokonaan Coinbase-tilinsä. Toisaalta listoille saatiin pitkän odotuksen jälkeen Rippen XRP-token. Pari päivää sitten julkaistiin myös Suomen ensimmäinen lohkoketjuteknologia perusteos. Warren Buffett ei ymmärrä vieläkään Bitcoinia. Pundi X on julkaissut XPhone-puhelimen, joka toimii lohkoketjussa.

Rekisteröidy Binancelle

#DeleteCoinbase ja XRP

Coinbase on yksi maailman tunnetuimmista ja suosituimmista kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalveluista. Se on amerikkalainen vastine kotimaiselle Coinmotion-palvelulle. Coinbase on suunnattu aloitteleville käyttäjille, eikä se ole varsinaisesti pörssi.

Yhtiö on ollut tällä viikolla uutisotsikoissa kahdesta syystä. Ensimmäinen liittyy Ripplen XRP-tokeniin, joka lisättiin vihdoin Coinbasen valikoimiin kuluneella viikolla.

XRP:tä on huhuttu Coinbasen valikoimaan noin 1,5 vuoden ajan. Sen kurssi sai jatkuvia piikkejä etenkin vuoden 2018 vaihteessa, jolloin Coinbase-listauksen odotettiin räjäyttävän XRP:n kurssin taivaisiin.

Toinen merkittävä syy oli epävarmuus siitä, onko XRP todellisuudessa arvopaperiksi verrattava tuote (engl. security). Monien mielestä listaus Coinbaseen postaisi tämän huolen, sillä amerikkalaisyhtiö ei ottaisi listauksissaan riskejä, jos se ei olisi aivan varman USA:n finanssivalvonnan mielipiteestä.

Lopulta Ripplen XRP-tokenia ei koskaan listattu Coinbaseen vuoden 2018 aikana, mutta tilanne on nyt vihdoin muuttunut. Yli vuoden jatkunut odotus ei näkynyt erityisemmin XRP:n kurssissa.

Toinen uutinen liittyy Twitterin hashtagiin #DeleteCoinbase. Kyseessä on Twitter-käyttäjien kampanja Coinbase-tilin sulkemiseksi. Yksi palvelusta poistuneista on tunnettu vaikuttaja @WhalePanda, joka twiittasi näin:

Kampanjan takana on parin viikon takainen uutinen, jonka mukaan Coinbase osti Neutrino-nimisen yhtiön. Tämä on suututtanut kryptoyhteisöä, koska Neutrinon johto (CEO Giancarlo Russo, CTO Alberto Ornaghi, ja CRO Marco Valleri) oli aiemmin mukana Hacking Team -nimisessä startupissa.

Hacking Team valmisti ja möi spyware-ohjelmistoja useille hallituksille, joiden tiedetään rikkoneen ihmisoikeuksia. Ohjelmiston avulla nämä maat voivat seurata ja pidättää tehokkaammin hallitukselle epämieluisia henkilöitä. Hacking Team on työskennellyt mm. Saudi Arabian kanssa.

Nähtäväksi jää, miten suuren tahran tämä osto lopulta aiheuttaa Coinbasen julkisuuskuvaan.

Lohkoketju – Tiekartta päättäjille

Helmikuun viimeisenä päivänä saatiin mukavia uutisia liittyen lohkoketjuihin. Silloin julkistettiin ensimmäinen suomenkielinen perusteos lohkoketjuteknologiasta! Kirjan nimi on Lohkoketju – Tiekartta päättäjille.

Tsekkaa video julkistamistilaisuudesta.

Uusi teos on suunnattu nimensä mukaisesti päättäjille. Sen julkistamisajankohta ei ole sattumaa, sillä eduskuntavaalit ovat pian ovella, ja Suomeen valitaan taas joukko uusia ihmisiä ohjaamaan maata seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Lohkoketju-kirjan viesti on selkeä: Suomen on tehtävä lohkoketjumyönteistä lainsäädäntöä ja politiikkaa, jos maamme haluaa pysyä teknologisesti kehittyvänä. Suomi on tällä hetkellä jäämässä pahasti jälkeen eurooppalaista kehitystä. Aiheesta on julkaistu mm. tämä artikkeli Bitcoinkeskuksessa.

Kirja on myös hyvä perusteos kenelle tahansa, joka haluaa syventää ymmärrystään lohkoketjuteknologiasta. Lukijalta ei vaadita syvempää teknistä osaamista tai pohjatietoa. Tämä teos kuuluu ehdottomasti jokaisen lohkoketjuista ja kryptovaluutoista kiinnostuneen henkilön kirjahyllyyn!

Voit ostaa sen nyt AdLibris-verkkokaupasta hintaan 53 euroa.

Warren Buffett ei ymmärrä vieläkään Bitcoinia

Warren Buffett pääsee pari kertaa vuodessa kryptomaailman uutisiin – joka kerta samasta aiheesta. Omahan Oraakkeli on tunnettu Bitcoinin vastustaja, kuten ovat lähes kaikki muutkin yli 60-vuotiaat sijoittajat.

Bitcoinkeskus uutisoi Buffettin ja hänen yhtiökumppaninsa Charlie Mungerin mölinöistä myös toukokuussa 2018, jolloin kaksikon kommentit huvittivat (tai itkettivät) kryptoskenessä. Buffett vertasi kryptovaluuttoja rotanmyrkkyyn ja Munger säesti seuraavasti:

”I like cryptocurrencies a lot less than you do. To me, it’s just dementia. It’s like somebody else is trading turds and you decide you can’t be left out.”

Samaan aikaan nämä sijoittajagurut ovat missanneet täysin Googlen, Amazonin sekä monien muiden teknologiayhtiöiden valtavan nousun.

Buffett on verrannut Bitcoinia aiemmin myös kangastukseen ja tulppaanimaniaan. Nyt hän jatkoi samalla linjalla CNBC-kanavan haastattelussa.

“It attracts charlatans. If you do something phony by going out and selling yo-yos or something, there’s no money in it — but when you get into Wall Street, there’s huge money.”

Alun perin ranskankielinen sana charlatan lienee monille outo. Sen suomennos on sarlataani, joka viittaa puoskarointia ja petoksia harjoittavaa henkilöä.

Buffett on ainakin johdonmukainen kommenteissaan, toisin kuin jättipankki JP Morganin toimitusjohtaja Jamie Dimon. Hän tuomitsi Bitcoinin huijaukseksi, mutta pyörsi sitten sanansa. Nyt JP Morgan tulee markkinoille omalla kryptovaluutallaan.

Näinköhän joku päivä nähdään myös Berkishire Hathwayn oma kolikko? Todennäköisesti Warren Buffett ei ole enää silloin yhtiön johdossa…

Pundi X julkaisi uuden blockchain-puhelimen

Pundi X on Bitcoinkeskuksen mielestä yksi kiinnostavimmista altcoineista. Kyseessä on yksi harvoista krypto-scenen projekteista, joka tuottaa toimivia, fyysisiä päätelaitteita kryptovaluuttojen massa-adoption lisäämiseksi.

Uusin julkaisu on nimeltään XPhone, joka on Pundi X:n mukaan maailman ensimmäinen lohkoketjupuhelin.

pundi x - xphone

Pundi on jo aiemmin demonnut maailman ensimmäistä lohkoketjupuhelua. Tämä tapahtui lokakuussa 2018 Balin XBlockchain-tapahtumassa .

XPhonen erikoisuus on siinä, että puhelin voi toimia täysin ilman perinteisiä teleoperaattoreita. Se pystyy reitittämään puhelut ja viestit lohkoketjussa. Puhelin toimii samalla yhtenä lohkoketjun nodeista.

Mielenkiintoinen lisäominaisuus on puhelimen kyky vaihtaa lennosta Android- ja Blockchain-käyttöjärjestelmän välillä. Käyttäjä voi siten asentaa perinteisiä appseja sekä hajautettuja dApps-sovelluksia.

Lue lisää Pundin medium-postauksesta.

Kuva: Flickr / Fortune Live Media

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*