Uutiskatsaus 19.9: XRP-token, Coinbase, Mikko Alasaarela, Consensus Singapore ja ICON

ripplenet

Keskiviikon uutiskatsauksessa tutkitaan XRP-tokenin väkevää nousua. Päivän kohu-uutinen koskee Coinbase-pörssiä, jonka volyymista peräti 20% tulee yhtiön omista treideistä. Uutisissa käydään myös läpi Mikko Alasaarelan esitystä Suomen verotuksen helpottamiseksi, Consensus Singaporen tapahtumia sekä ICON token swapin päättymistä.

Rekisteröidy Binancelle

XRP-token on nousussa

XRP-token, joka tunnettiin ennen nimellä Ripple, on ollut yksi viime päivien positiivisista suorittajista markkinoilla. Ripplen kurssi on kohonnut alkuviikon aikana yli 20 prosenttia, vaikka muu markkina on edennyt samaan aikaan vaakasuoraan.

Taustalla on hyviä uutisia liittyen Ripple-yhtiöön. Kyseinen fintech-firma on siis XRP-tokenin takana, mutta itse teknologia on open source. Kuka tahansa voi kehittää XRP-tokenia ja sen lohkoketjua hyödyntäviä sovelluksia.

Eilen uutisoitiin Saudi-Arabian vanhimman pankin, The National Commercial Bankin, liittyneen osaksi RippleNet-verkkoa. Kyseessä on Ripple-yhtiön enterprise-tason ratkaisu, jossa on mukana maailmanlaajuisesti yli 100 pankkia. Tänään verkkoon on liittynyt myös yhdysvaltalainen PNC Bank.

Ripplen kohdalla sekoitetaan usein yhtiön kaksi tärkeintä teknologiaa. Ensimmäinen on nimeltään xCurrent, jota käytetään pankkien väliseen viestintään ja fiat-valuuttojen siirtoihin. Toinen tuote on nimeltään xRapid, joka on tällä hetkellä vasta beta-vaiheessa. xRapidin avulla pankit voivat tehdä todella nopeita valuuttasiirtoja eri fiat-rahasta toiseen hyödyntäen XRP-tokenia.

Ripplen toimitusjohtaja Brad Garlinghouse selittää asian muutamassa minuutissa alla olevalla videolla (alkaen noin 03:00).

Näistä tuotteista xRapid on luonnollisesti se, joka lisää suosiota saadessaan myös XRP-tokenin kysyntää. Pari päivää sitten julkistetut tiedot kertovat, että Ripple odottaa ensimmäisten xRapid-ratkaisujen menevän käytäntöön jo kuukauden kuluttua.

Jos Ripple saa myytyä xRapid-ratkaisuja pankkimaailmaan, kyseessä olisi yksi harvoista reaalimaailman sovelluksista, joissa kryptovaluuttoja käytettäisiin ratkaisemaan todellisia ongelmia isolla volyymilla.

Lähde: CCN

Jopa 20% Coinbasen volyymista on pörssin omia treidejä

Yksi päivän kohu-uutisista liittyy Coinbase-pörssiin. Informaation on peräisin OAG:n (Office of the New York Attorney General) eilen julkaisemasta raportista. Sen mukaan lähes 20 prosenttia Coinbasen ilmoitetusta volyymista olisi yhtiön omista tredeistä – joiden toisena osapuolena on luonnollisesti Coinbasen asiakkaita.

OAG tutki raportissaan 13 pörssiä, jotka toimivat Yhdysvalloissa. Näistä Bitfinex, bitFlyer, Coinbase, Poloniex sekä Tidex ilmoittivat treidaavansa myös itse omalla alustallaan. Raportissa kuitenkin todetaan:

Trading platforms that engage in proprietary trading on their own venues uniformly told the OAG that their trading desks had no informational or other trading advantage over customers.

Miksi Coinbase tai mikään muukaan pörssi treidaisi omia asiakkaitaan vastaan? Usein kyse on ns. market maker -toiminnasta. Asettamalla myynti- sekä ostotarjouksia, pörssi pitää huolen siitä, että markkinoilla riittää jatkuvasti likviditeettiä.

Muiden raportissa mainittujen pörssien toiminta oli tältä osin selvästi pienimuotoisempaa:

Circle reported that it accounted for less than one percent of the executed volume on its platform Poloniex during the most recent time period reviewed. BitFlyer USA indicated that its own activity accounted for approximately ten percent of the executed volume on its platform.

OAG:n raportti kertoo, että Coinbasen toiminnan riskinä on likviditeetin yllättävä katoaminen. Jos Bitcoinin kurssi lähtee rajuun laskuun, pörssi ei ole todennäköisesti kovin kiinnostunut ostamaan paniikkimyyjien Bitcoineja. Tällaisessa tilanteessa likviditeetti voi romahtaa yllättävän nopeasti.

Tämä tapaus on jälleen yksi esimerkki siitä, että kryptosijoittajan on noudatettava erityistä varovaisuutta! Löydät tältä sivulta listan maailman suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä.

Päivitys 20.9. Coinbase on julkaissut oman vastineensa aiheeseen. Linkki löytyy alla olevasta twiitistä.

Mikko Alasaarelan esitys Suomen verotuskäytäntöjen muuttamisesta

Kryptovaluutta-alan yrittäjä Mikko Alasaarela johtaa tällä hetkellä keskustelua Suomen verotuksen muuttamiseksi. Bitcoinkeskus raportoi heinäkuussa uudesta virtuaalivaluuttojen verotusohjeesta, joka on herättänyt rajua kritiikkiä kryptosijoittajien kentässä.

Inbot-palvelun perustanut Alasaarela on kirjoittanut aiheesta myös aiemmin vetoomuksen, jonka voit lukea täältä. Hän kommentoi pari päivää sitten tilanteen kehitystä Facebookissa seuraavasti:

Keskustelimme tänään verottajan kanssa virtuaalivaluuttojen verotuksesta. Toin siellä esille syitä, miksi tämä kannattaa muuttaa.

Nykymallilla lohkoketju- ja virtuaalivaluuttojen toimiala Suomessa voidaan todeta kuolleeksi ja kuopatuksi. Se on valtavan suuri kasvuala, jonka ennustetaan olevan biljoonien eurojen arvoinen jo 10 vuoden sisällä.

Ainoa tapa saada kilpailukykyistä alan toimintaa Suomeen on muuttaa mallia merkittävästi. Kannattaa äänestää vaaleissa ihmisiä, jotka ajavat tätä asiaa.

Alasaarela laittoi myös jakoon presentaationsa, jonka hän esitteli mm. Verohallinnon edustajille. Jokaisen on suositeltavaa käydä kyseinen dokumentti läpi, sillä se sisältää paljon hyödyllistä informaatioita. Voit tutustua presentaatioon tästä linkistä.

Bitcoinkeskus käy Alasaarelan esitystä tarkemmin läpi myös erillisessä artikkelissa.

Consensus Singapore ja Baltic Honeybadger

Kryptomaailman katseet ovat tällä hetkellä Consensus Singapore -tapahtumassa. Aiemmin tänä vuonna järjestetty Consensus New York piti olla yksi laskumarkkinan käännekohdista, mutta sen vaikutus kursseihin jäi mitättömäksi.

Voit seurata Singaporen uutisointia esimerkiksi Twitteristä hashtagilla #ConsensusSingapore.

Yksi mielenkiintoisista kommenteista tuli Binancen suunnalta. Yhtiö aikoo avata fiat-krypto -pörssin Singaporeen lähiaikoina. Perustaja Changpeng Zhaon mukaan Binancen tavoitteena on käynnistää 5-10 fiat-krypto -pörssiä tulevan vuoden aikana.

Mainitaan tässä kohtaa myös toinen mielenkiintoinen tapahtuma, eli Baltic Honeybadger 2018. Kyseisen konferenssin tapahtumapaikkana on Riika (Latvia), ja Honeybadger järjestetään syyskuun 22-23. päivänä.

Löydät tapahtumasta lisätietoja osoitteesta bh2018.hodlhodl.com. Honeybadger houkuttelee tänäkin vuonna lauteille todella monta alan tunnettua henkilöä. Mukana ovat mm. Elizabeth Stark, The Bitcoin Standard -kirjan julkaissut Saifedean Ammous, Tone Vays, Nic Carter, WhalePanda, Jameson Lopp, Francis Pouliot sekä monia muita Twitteristä tuttuja hahmoja.

Tapahtumaan matkaa varmasti myös monia suomalaisia kryptovaluuttasijoittajia.

ICON token swap päättyy

Lopuksi vielä muistutus ICON token swapin päättymisestä. ICX-token on monien muiden projektien tavoin syntynyt Ethereum-alustalla järjestetyn ICO:n kautta. Se on ollut alun perin siis ERC20-token, kunnes ICON-projektin oma lohkoketju (MainNet) on käynnistynyt.

Tämä prosessi käynnistyi aiemmin kesällä, jonka yhteydessä suoritetaan myös niin sanottu token swap. Eli ERC20-tokenit vaihdetaan ICON-lohkoketjussa toimiviksi tokeneiksi. Saman prosessin ovat äskettäin käyneet läpi myös VeChain, TRON sekä EOS.

ICON token swap päättyy 25.9.2018. Tämän jälkeen kaikki ERC20-tokenit ovat arvottomia. Jos sinulla on vielä näitä ICON-tokeneita Ethereum-lompakossasi, niin aikaa on enää muutama päivä päästä niistä eroon.

Aloittelijoille suositeltava tapa on siirtää tokenit MainNet-käynnistyksen ajaksi swappia tukevaan pörssiin. Yleensä KuCoin ja Binance tukevat token swappeja, ja ne myös ilmoittavat asiasta sivuillaan. Tokenit ovat yleensä 1-2 viikkoa lukittu pörssissä, mutta käyttäjän ei tarvitse tehdä mitään.

Kryptovaluuttojen maailmassa on erittäin tärkeää ymmärtää, mihin on oikein rahojaan sijoittamassa. Moni aloittelija ei seuraa päivittäin kryptomaailman uutisia eikä ymmärrä sitä, että token swap täytyy suorittaa ajoissa. Lopputuloksena on muuten sijoitusten muuttuminen arvottomaksi.

Tässä on ohje, kuinka ICON token swapin voi suorittaa manuaalisesti.

Kuva: kuvakaappaus tästä videosta

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*