Uutiskatsaus 19.5: Coinmotion, Consensus 2018, Warren Buffettin trollaus, Ledger

new york consensus 2018 coinmotion litecoin

Lauantain uutiskatsauksen aiheena on Coinmotion-palvelu, joka on lisännyt tarjontaansa Litecoin-kryptovaluutan. Tämän lisäksi käydään läpi Consensus 2018 -konferenssin aiheuttamaa pettymystä sekä kuittailua Warren Buffettin suuntaan.

Rekisteröidy Binancelle

Coinmotion lisäsi palveluunsa Litecoinin

Suomalainen kryptovaluuttapalvelu Coinmotion teki kuluneella viikolla merkittävän päivityksen. Coimotion on toistaiseksi tarjonnut osto-, myynti- ja säilytyspalvelua vain Bitcoinille. Tiistaina tehty päivitys tuo palveluun vihdoin myös muita kryptovaluuttoja. Ensimmäisenä mukaan on lisätty Litecoin, mutta lähitulevaisuudessa mukaan saadaan todennäköisesti myös muita kryptovaluuttoja.

”Altcoinien tuominen Coinmotion-palveluun Bitcoinin rinnalle on ollut suunnitelmissamme jo pidempään. Toukokuun alussa teimme palveluumme päivityksen, jonka myötä altcoin vaihtopalveluiden tarjoaminen kävi mahdolliseksi. Emme aio tuoda mitä tahansa altcoineja vaan jo asemansa vakiinnuttaneita jatkuvasti kehittyviä kryptovaluuttoja. Ensimmäisenä lisäsimme pitkään merkittävän aseman, kehitystiimin ja käyttöasteen omanneen Litecoinin. (Lähde: Coinmotion)”

Litecoinin lisääminen on merkittävä askel ja oikea sellainen. Litecoin on yksi suosituimmista sijoituskohteista kryptovaluuttojen markkinoilla. Toivottavasti mukaan saadaan pian myös Ethereum sekä muita vaihtoehtoja.

Litecoinin mukaantulo ei ole muuttanut palvelua juuri lainkaan. Osto-, myynti- ja lähetyssivuilla on nyt lisänä yksi alasvetovalikko, josta poimitaan ensin haluttu kryptovaluutta (Bitcoin tai Litecoin). Lisäksi yläbannerissa on näkyvissä nyt molempien valuuttojen kurssit.

Bitcoinkeskus suosittelee vahvasti Coinmotionia erityisesti aloitteleville sijoittajille. Tutustu palveluun tarkemmin tämän oppaan avulla.

Consensus 2018 oli pettymys sijoittajille

Kuluneen viikon piti olla kryptovaluuttasijottajien juhlaa. Tämä johtui Consensus 2018 -konferenssista, joka järjestettiin New Yorkissa. Coindesk-sivuston organisoima tapahtuma kerää vuosittain yhteen alan tärkeimmät vaikuttajat ympäri maailmaa.

Monet odottivat Consensus-tapahtuman tuovan valtavan buustin kryptovaluuttojen kursseihin erilaisten julkistusten myötä. Lopulta uutiset jäivät selvästi ennakoitua vähäisemmiksi, ja monet kävijät ovat myös ilmaisseet pettymyksensä tapahtumaan sosiaalisessa mediassa.

Keskustelua aiheesta löytyy esim. näistä Reddit-ketjuista:

Vastaväitteitäkin löytyy, kuten kyseisistä ketjuista voi lukea. Fakta on kuitenkin se, että kryptovaluuttojen kurssit eivät saaneet tapahtumasta minkäänlaista nostetta – päinvastoin. Lähes kaikki merkittävät kryptovaluutat ovat muutaman prosentin miinuksella verrattuna viikon takaiseen saldoon.

 

Ehkäpä sijoittajien odotukset olivat tällä kertaa liian korkealla? Niin tai näin, nyt on aika tehdä ”paluu arkeen”. Bitcoinin sekä muiden kryptovaluuttojen kurssit ovat edelleen ~20 prosenttia toukokuun alun lukemien alapuolella. Nähdäänkö loppukuun aikana nousu takaisin 10.000 dollarin tuntumaan?

Louhintafirma kuittailee Warren Buffettin suuntaan

Kryptovaluuttojen louhintaa suorittava Genesis Mining on päättänyt pilailla Warren Buffettin kustannuksella. Buffett oli pari viikkoa sitten laajalti otsikoissa, kun ”Omahan oraakkeli” laukoi negatiivisia näkemyksiään kryptovaluutoista Berkshire Hathawayn vuosikokouksessa. Voit lukea aiheesta lisää tästä Bitcoinkeskuksen uutiskatsauksesta.

Genesis Mining -yhtiö on päättänyt nyt kuittailla asiasta. Se hankki valtavan kokoisen mainostaulun, joka pystytettiin Buffettin toimiston vastapäätä.

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, taulu kyseenalaistaa Buffettin negatiiviset näkemykset kryptovaluutoista. Maailman tunnetuin sijoittaja on myöntänyt olleensa pahasti väärässä Googlen ja Amazonin suhteen. Onko mikään ihme, että 87-vuotias Buffett ei näe myöskään kryptovaluuttojen mahdollisuuksia?

Genesis Mining hauskutti yleisöä myös Consensus 2018 -tapahtuman aikana.

Yhtiö organisoi New Yorkiin Bankers Against Bitcoin -nimisen mielenosoituksen, jossa pankkiireja esittävät henkilöt kampanjoivat bittirahaa vastaan mm. iskulauseilla kuten ”Paper checks use less electricity” ja ”We opened all those accounts by accident”.

Ledger, Nomura ja Global Advisors rakentavat turvallisen säilytysratkaisun suursijoittajille

Ranskalainen yhtiö Ledger on tuttu lähes kaikille kryptovaluuttasijoittajille johtuen Ledger Nano S -lompakosta. Kyseinen hardware -lompakko on maailman suosituin ratkaisu kryptovaluuttojen turvalliseen säilytykseen. Kyseessä on kuitenkin kuluttajille suunnattu tuote, ja institutionaalisille sijoittajille on olemassa varsin vähän ratkaisuja. Nämä tunnetaan nimellä digital asset custody.

Kryptovaluuttojen ongelmana on edelleen niiden säilyttäminen. Vaikka Ledger Nanon kaltaisia tuotteita onkin olemassa, suursijoittaja joutuu pitämään suuria summia myös pörssien tileillä. Treidaaminen esim. vipuvaikutuksen avulla on muuten mahdotonta.

Ledger, Nomura-pankki ja investointifirma Global Advisors ovat perustaneet nyt Komainu-nimisen yhtiön. Sen tarkoituksena on luoda tarvittavaa infrastruktuuria digital asset custody -kenttään.

“Global investment managers have long been held back from full participation in digital asset markets, limited by operational and regulatory risk. Our new partnership will set the required standards that will bring peace of mind to digital asset investors, and provide tools and products to enable better integration with more traditional investment vehicles such as mutual funds.”

Tulevaisuudessa kryptovaluuttojen säiltyksestä huolehtivat siihen erikoistuneet pankit. Ainakin siihen asti, kuten vastaan rimpuilevat finanssitalot tulevat järkiinsä. Siinä vaiheessa kryptovaluutojan hallitaan kuten mitä tahansa muutakin sijoitusomaisuutta. Nykyiset ratkaisut ovat monin paikoin aivan liian vaikeita teknisesti rajoittuneille kuluttajille. Ei ole mikään ihme, että kryptovaluuttojen kannatus on suurinta nimenomaan nuorilla ikäluokilla, joille teknologia ei aseta niin suuria rajoitteita.

Jos Ledger Nano -lompakko ei ole vielä tuttu, lue tämä Bitcoinkeskuksen yksityiskohtainen opas.

Lähde: Ledgerin kotisivut

Artikkelin kuva: Pixabay

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*