Uutiskatsaus 17.10: Tether, Fidelity, Coinbase & ZRX, Hodor

Digital Money Transection

Keskiviikon uutiskatsauksen pääaiheena on Tether, joka aiheutti maanantaina kohua kryptovaluuttamarkkinoilla. Tämän lisäksi Fidelity-niminen asset manager -yhtiön ilmoitus järisytti kryptomaailmaa tiistaina. Kyseessä on maailman viidenneksi suurin sijoitusyhtiö, joka alkaa tarjota institutionaalisille sijoittajille helppoa reittiä kryptovaluuttamarkkinoille. Coinbase on myös lisännyt uuden kryptovaluutan valikoimiinsa. Lopuksi vielä hauska eToron mainos, jossa on mukana Game of Thrones -sarjan näyttelijä Kristian Nairn.

Rekisteröidy Binancelle

Tether-FUD sai aikaan Bitcoinin kurssinousun

Bitcoinin kurssi lähti maanantaiaamuna rajuun nousuun pitkän suvantovaiheen jälkeen. Virallinen Coinmarketcap.com -sivuston kurssi nousi 6300 dollarista jopa 6950 dollarin tasolle vain parin tunnin aikana. Suurin liike nähtiin Bitfinex-pörssissä, jossa Bitcoin kohosi lähes 8000 dollariin saakka.

Samalla BTCUSD-kurssi rikkoi alla olevassa kuvassa näkyvän trendin todella kovalla volyymilla.

Valitettavasti kyseessä ei ollut orgaanista kasvua, joten kurssi palautui nopeasti satoja dollareita alhaisemmalle tasolle. Maanantain kurssinousun taustalla oli Tether FUD. Jos kyseinen kirjainlyhenne ei ole lukijalle tuttu, se tulee sanoista Fear, Uncertainty, Doubt. Kyseessä on Donald Trumpin sanoin fake news, eli virheellisen informaation levittäminen. Tarkoituksena on manipuloida markkinoita haluttuun suuntaan.

Tällä kertaa FUD kohdistui Tetheriin, joka on yksi kryptomaailman huojuvista pilareista. Kyseessä on dollariin sidottu stablecoin, jota pörssit kuten Binance ja KuCoin käyttävät dollarin korvikkeena. Voit lukea lisää aiheesta tästä Bitcoinkeskuksen artikkelista.

Tetheristä alkoi levitä infoa, jonka mukaan Binance olisi poistamassa USDT-tokenia valikoimistaan.

Tämä FUD levisi vain pari päivää sen jälkeen, kun Tetheriin kytköksissä oleva Bitfinex-pörssi oli ilmoittanut keskeyttävänsä fiat-valuuttojen talletukset. Tämä johti markkinahuhuihin, joiden mukaan Tether-kupla olisi räjähtämässä.

Tether ei ole vieläkään suorittanut luotettavaa auditointia yhtiön varoista. Kukaan ei tiedä varmuudella, löytyykö jokaista USDT-tokenia vastaan yksi dollari yhtiön tileiltä.

Tether FUD aiheutti siis rajun piikin Bitcoinin kurssiin, kun monet sijoittajat vaihtoivat paniikissa Tetherit dollareihin Kraken-pörssissä ja Bitcoineihin Bitfinex-pörssissä. Tästä johtuen BTC/USDT -vaihtopari nosti Bitcoinin kurssin taivaisiin, ja samalla 1$ arvoinen Tether laski pahimmillaan jopa 0,85$ tasolle.

Lopulta Tetherin kurssi palautui lähelle 1,00 dollaria myöhään maanantai-iltana. Kohun seurauksena jotkut tahot tekivät valtavasti rahaa ostamalla panikoivilta sijoittajilta 1$ arvoisia Tether-tokeneita jopa 10% alennuksella.

Tether ei ole siis kuollut, ja maanantaina myös Bitfinex-pörssi ilmoitti palauttavansa fiat-valuuttojen talletukset. Vaikka USDT-token selvisi tästä kohusta, se jakaa edelleen rajusti mielipiteitä kryptokentässä. Toisten mielestä kyseessä on törkeä huijaus, ja toisten mielestä kyseessä on jo kuukausia kestänyt FUD. Maanantain kohu ei ollut ensimmäinen eikä varmasti viimeinen Tetheriin liittyvä.

Samaan aikaan stablecoin-markkina alkaa laajentua, ja Tetherille löytyy yhä enemmän paljon luotettavampia kilpailijoita. Yksi maailman suurimmista pörsseistä, OKEx, ilmoitti lisäävänsä kilpailevat stablecoinit valikoimiinsa. Näitä ovat Gemini Dollar (GUSD), Paxos Standard (PAX), USD Coin (USDC) ja TrueUSD (TUSD). Niiden ongelmana on Tetheriin verrattuna markkinan koko. Tästä johtuen esimerkiksi Binance ei vaihtaa Tetheriä Gemini Dollariin, vaikka se haluaisikin.

Fidelity tarjoaa kryptovaluuttoja instituutioille

Yksi alkuviikon tärkeimmistä uutisista liittyy yhtiöön nimeltään Fidelity. Kyseessä on maailman viidenneksi suurin sijoitusfirma, joka hallitsee yli 27 miljoonan asiakkaan omaisuutta. Arvoltaan tuo potti on peräti 7,2 biljoonaa (eli 7200 miljardia) dollaria.

Kuva: Fidelity.com

Fidelity ilmoitti maanantaina lanseeraavansa uuden yhtiön nimeltään Fidelity Digital Asset Services. Kyseessä palvelu institutionaalisille sijoittajille, joka mahdollistaa helpon pääsyn kryptovaluuttojen maailman.

Tällaisten palveluiden puute on suurin este kryptovaluuttojen laajemmalle suosiolle hedge-rahastojen, eläkerahastojen ym. suursijoittajien portfolioissa. Tämän kokoluokan sijoittajat eivät halua murehtia rahojen säilyttämisestä pörsseissä tai kryptovaluuttalompakoista. Tarvitaan ratkaisuja, joissa kolmas osapuoli huolehtii näistä riskeistä.

Fidelityn Abigal Johnson kertoo yhtiön lehdistötiedotteessa:

Our goal is to make digitally-native assets, such as bitcoin, more accessible to investors. We expect to continue investing and experimenting, over the long-term, with ways to make this emerging asset class easier for our clients to understand and use.

Fidelity Digital Assets -yhtiön johtaja Tom Jessop jatkaa:

We started exploring blockchain and digital assets several years ago, and those efforts have been successful in helping us understand and advance our thinking around cryptocurrencies. The creation of Fidelity Digital Assets is the first step in a long-term vision to create a full-service enterprise-grade platform for digital assets.

Joidenkin sijoittajien mielestä kyseessä on jopa suurempi uutinen, kuin mahdollinen Bitcoin ETF -lanseeraus.

Kyseessä on joka tapauksessa hyvä esimerkki siitä, miten kryptovaluutat kasvattavat jatkuvasti suosiotaan sijoittajien keskuudessa. Kaikki alan uutiset osoittavat selkeästi yhteen suuntaan. Pinnan alla tapahtuu koko ajan positiivisia asioita, ja tilanne on muuttunut valtavasti yhdessä vuodessa.

Tämä kehitys ei (valitettavasti) vielä näy Bitcoinin kurssissa millään tavalla.

Coinbase lisäsi 0x (ZRX) -tokenin valikoimiinsa

Coinbasen token-listaukset ovat aiheuttaneet erilaisia kohuja viimeisen vuoden aikana. Maanantaina suosittu kryptovaluuttojen osto-, myynti- sekä säilytyspalvelu lisäsi 0x-tokenin valikoimiinsa. ZRX:n lisäys on osa uutta Coinbasen prosessia, josta yhtiö uutisoi viime kuussa. Sen tarkoituksena on suoraviivaistaa uusien kryptovaluuttojen lisäystä Coinbasen tarjontaan.

0x sai uutisesta mukavan nosteen, ja ZRX-token nousi kovalla volyymilla yli 25 prosenttia noin 1,00 dollarin tasolle.

ZRX-tokenin listaus on aiheuttanut paljon kohua sosiaalisessa mediassa. Kriitikoiden mukaan 0x-protokolla sai oikotien Coinbasen valikoimiin, koska useilla sen Advisors-henkilöillä on Coinbase-taustaa.

Kyseessä on monille sijoittajille tuntematon kryptovaluutta, jonka esittely nähdään lähitulevaisuudessa myös Bitcoinkeskuksessa. Lyhyesti sanottuna 0x on protokolla, jonka avulla kuka tahansa voi luoda oman hajautetun kryptovaluuttapörssin.

ZRX on puolestaan ns. governance token, jota holdaamalla voi vaikuttaa protokollan kehitykseen tulevaisuudessa. Sitä käytetään myös treidauspalkkioiden maksamiseen 0x-protokollaa hyödyntävässä pörssissä.

eToron mainos: HODL

Laitetaan loppuun loistava eToron mainos, jonka pääosassa on Game of Thrones -sarjassa Hodor-hahmoa esittävä Kristian Nairn. eToro on valtavan suosittu treidausalusta, jonka vetonaulana on erityisesti social trading -ominaisuus. Sen avulla kuka tahansa voi kopioida menestyvien sijoittajien treidit automaattisesti.

eToro lisäsi myös kryptovaluutat valikoimiinsa vuoden 2017 aikana. Löydät lisätietoja aiheesta Bitcoinkeskuksen eToro-esittelystä.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*