Uutiskatsaus 16.12: Coinbase, Litecoin, Cardano, Samsung

stablecoin

Sunnuntain uutiskatsaus avataan Coinbaseen liittyvällä informaatiolla. Yhdysvaltalainen kryptopalvelu on linkittynyt äskettäin myös PayPalin kanssa. Litecoin suoritti puolestaan “flappening”-operaation, eli ohitti Bitcoin Cashin markkinaosuudessa. Cardano-projekti etenee vauhdilla ja julkaisee uusia toimintoja. Samsung on tuomassa huhujen mukaan kryptolompakon uuteen Galaxy S10 -puhelimeen.

Rekisteröidy Binancelle

Coinbase lisäsi tuen PayPal-tilille

Coinbase on Yhdysvaltain suosituin kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Kyseessä on tunnettu palvelu myös Euroopassa, ja monet suomalaisetkin suosivat sitä. Yhtiö on ollut usein otsikoissa kuluneen vuoden aikana. Uusimpien tietojen mukaan Coinbase on lisännyt tuen myös PayPal-tilille.

Käyttäjät voivat jatkossa myydä kryptovaluuttansa ilman kuluja omalle PayPal-tililleen. Kyseessä reaaliaikainen siirto, eli rahat ovat saman tien PayPal-tilillä. Optio on ensi alkuun voimassa vain yhdysvaltalaisille asiakkaille. Muun maailman tuki tulee ilmeisesti vuoden 2019 alussa.

PayPalin ja Coinbasen yhteistyö on mielenkiintoinen aluevaltaus. Kryptovaluutathan uhkaavat nimenomaan PayPalia, Skrilliä sekä muita perinteisiä eWallet-operaattoreita.

skrill kryptovaluutta bitcoin
Skrill on yksi maailman tunnetuimmista eWallet-operaattoreista. Nykyisin voit ostaa myös kryptovaluuttoja Skrillin kautta.

Coinbase on ollut viime aikoina otsikoissa myös muista syistä. Yhtiö nimittäin lisäsi Pro -palveluunsa monien mielestä varsin arveluttavia kryptovaluuttoja. Uusimmat tulokkaat ovat Civic (CVC), district0x (DNT), Loom Network (LOOM), sekä Decentraland (MANA).

Kyseiset tokenit eivät sano mitään monille kryptosijoittajille, eikä Bitcoinkeskus ole myöskään esitellyt niitä. Monet sijoittajat ovat ihmetelleet suuresti Coinbasen perusteita näiden kryptovaluuttojen lisäykselle.

Coinbasen Pro -versio on käytännössä perinteistä pörssiä muistuttava sivusto, joka tarjoaa kunnolliset treidausmahdollisuudet. Coinbasen perusversio on sen sijaan aloittelijoille suunnattu, helppokäyttöinen sivusto.

Coinbase on laajentanut myös perusversion valikoimaa viime kuukausina. Vuosi sitten palvelussa oli tarjolla vain Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin sekä Ethereum. Nykyään listoilla ovat myös Ethereum Classic, ZCash, Basic Attention Token sekä 0x. Kaikkia näitä voit ostaa siis suoraan euroilla tai luottokortilla Coinbasesta. Pankkitalletuksissa Coinbaselle kestää yleensä 1-2 pankkipäivää.

Litecoin ohitti Bitcoin Cashin

Bitcoin Cash on ollut kryptomaailman otsikoissa lähes joka päivä viimeisen kuukauden ajan. Marraskuun 15. päivänä tapahtunut hard fork johti Bitcoin Cashin lohkoketjun jakautumisen kahteen haaraan. Syntyi Bitcoin SV sekä Bitcoin ABC, joista jälkimmäistä kutsutaan nykyisin lähes kaikkialla Bitcoin Cashiksi.

Hard forkin jälkeinen aika on ollut jatkoa ko. valuutan ennestään heikolle vuodelle. Bitcoin Cashin sekä SV:n markkina-arvo on sulanut nopeammin kuin kilpailevien tuotteiden – se on tehnyt jatkuvasti uusia pohjia suhteessa Bitcoinin arvoon. Vielä 5kk sitten Bitcoin Cashin arvo oli 850 dollaria. Nyt näiden kahden kolikon yhteisarvo on 160 taalaa. Pudotusta on myös forkkia edeltäneestä ajasta yli 50%.

Pari päivää sitten sekä Bitcoin Cash että SV putosivat myös Litecoin kurssin taakse markkina-arvossa. Litecoin on yksi BCH:n selkeistä kilpailijoista, sillä ne ovat molemmat enemmän tai vähemmän Bitcoinin forkkeja.

Litecoin-perustaja Charlie Lee ennusti tämän helmikuussa 2018:

Litecoin on pärjännyt viime aikoina erinomaisesti, vaikka markkina on ollut kokonaisuutena laskusuunnassa. Kyseessä on ainoa top 20 -kryptovaluutta, joka on plussalla edeltävän 7 päivän ajalta.

Hyvä menestys ei johdu mistään erityisistä uutisista. Ehkä osa Bitcoin Cash -sijoittajista on heittänyt pyyhkeen kehään? Lisäksi Litecoinilla on myös erittäin paljon tukijoita, joita 20$ dollarin pinnassa oleva kurssi alkoi todennäköisesti kiinnostaa.

Cardanon uusi versio ulos ensi viikolla

Cardano on yksi kolmannen sukupolven platformeista, josta on käytettyn nimeä ”Ethereumin tappaja”. Sen natiivivaluuttana toimiva ADA-token oli vuoden takaisen huuman eniten pumpattuja kryptovaluuttoja. Lukemattomat ihmiset hehkuttivat Cardano-projektia, vaikka kyseessä oli vielä testivaiheessa oleva ekosysteemi.

ADA-token on pudonnut huipustaan yli 97 prosenttia, mutta se ei ole haitannut kehitystiimin työtä. Perustaja Charles Hoskinson twiittasi reilu viikko sitten seuraavaa:

Cardano-projekti etenee siis vauhdilla. Kehitystyöstä vastaava, Charles Hoskinsonin IOHK fintech-firma, julkaisi viime viikolla myös informaatiota Plutus & Marlow -tuotteista.

Plutus on blockchain-kehittäjille tarkoitettu työkalupaketti, jonka avulla älysopimusten ohjelmointi Cardano-alustella on entistä helpompaa.

Hoskinson kertoo Marlow-tuotteesta seuraavaa (lähde: CCN):

“As an example: The escrow mechanism allows Party 1 to deposit the money into a contract, in a way that the money will only be released when two out of three participants agree on whether Party 2 has indeed given Party 1 the item. The escrow participant (Party 3) is supposed to be a neutral third party that decides in case of dispute. This way if Party 1 and Party 2 are honest, they will just agree on the result of the transaction and Party 3 will not need to do anything. If Party 1 and Party 2 disagree, Party 3 will be able to choose whether the money must go to Party 1 or to Party 2.”

Marlow on suunnattu finanssialan ammattilaisille. Sen avulla on entistä helpompi luoda erilaisia älysopimuksia, joilla hallitaan rahansiirtoja ym. finanssialan toimintoja.

Hoskinson kertoo tällä videolla yksityiskohtaisesti Cardanon nykytilasta ja lähitulevaisuudesta.

Marlown ja Plutuksen lisäksi ensi viikolla on tulossa Cardano-ohjelmiston versio 1.4, joka on yksi projektin merkittävimmistä päivityksistä.

Uusi versio sisältää laajoja muutoksia ohjelmakoodiin ja kasvattaa Cardano-lohkoketjun kapasiteettia. Se on myös tärkeä etappi Project Shellyn kannalta, joka vie Cardanon yhä vahvemmin täysin hajautetun ja autonomisen verkon suuntaan.

Tämä on taas yksi lukemattomista esimerkeistä liittyen kryptouniversumin todelliseen tilaan. Pinnan alla tapahtuu koko ajan valtavasti kehitystyötä. Tämä duuni ei vain näy kryptovaluuttojen kurssissa, joihin vaikuttavat enemmän ulkopuoliset tekijät (ja manipulointi).

Samsun Galaxy S10 sisältää integroidun kryptolompakon?

Samsungin suunnalta on saatu mielenkiintoisia huhuja kuluneen viikon aikana. Sammobile.com -sivuston mukaan uudessa Samsung Galaxy S10 -mallissa olisi sisäänrakennettuna ”kylmälompakko” kryptojen säilytystä varten.

Käytännössä kryptovaluuttalompakot jaetaan hot ja cold -kategoriaan. Niin sanottu hot wallet on aina onlinessa oleva lompakko, jolloin privaattiavaimesi ovat myös helpommin hakkereiden saatavilla. Cold wallet on taas Ledger Nano S:n tai paperilompakon kaltainen ratkaisu, jossa privaattiavaimesi ovat koko ajan turvassa offlinessa.

Samsung ei ole suinkaan ainoa puhelinvalmistaja, joka on integroimassa kryptolompakoita puhelimeensa. Tämä trendi tulee taatusti yleistymään parin seuraavan vuoden aikana. Esimerkiksi Huawei menee myös samaan suuntaan.

Helppokäyttöinen mobiililompakko yhdistettynä sormenjälki- tai silmäskanneriin ja VPN-softaan on näppärä paketti päivittäiseen kryptokäyttöön ja pienille portfolioille.

Samsung on nykyisin mukana kryptovaluutoissa myös muilla tavoin. Yhtiö on kiinalaisen Bitmainin kilpailija, eli Samsung valmistaa mikrosiruja ASIC-louhintalaitteisiin.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*