Uutiskatsaus 15.6: SEC, Coinbase Index Fund, Intia, ICON MainNet

frick bank

Perjantain uutiskatsauksen pääaiheena on SEC:n eli Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovan viranomaisen päätös Ethereumiin liittyen. Coinbase on myös avannut indeksirahaston suursijoittajille. Tämän lisäksi on paljastunut, että Intian keskuspankki asetti kryptot bänniin ilman perusteita. Lopuksi vielä huomio ICON MainNetin käynnistymisestä.

Rekisteröidy Binancelle

SEC:n kauan odotettu päätös: Ethereum ei ole arvopaperi

Kryptovaluuttojen maailma on odottanut parin kuukauden ajan Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovan SEC:n päätöstä. Suurin kysymys on pyörinyt Ethereumin ympärillä, jonka status on ollut epävarmuuden peitossa. Eilen julkaistujen uutisten mukaan SEC on vihdoin antanut positiivisen päätöksen asiassa: Ethereum ei ole security eli arvopaperi.

Miksi tämä päätös on merkittävä? Kaikki security-määritelmän alaiset instrumentit ovat SEC:n valvonnan alaisuudessa. Niiden tarjonta on tarkkaan säädeltyä, eikä yksikään kryptovaluuttapörssi ole esim. tällä hetkellä lisensoitu arvopapereiden treidaukseen. Tämän lisäksi kaikki SEC:n valvonnan alle joutuvat instrumentit on rekisteröitävä, sillä rekisteröimättömien arvopapereiden myynti on julkisesti laitonta. Ethereumin määritelmästä arvopaperiksi olisi seurannut luonnollisesti valtava kaaos kryptovaluuttojen kentässä.

SEC:n päätös oli siis todella positiivinen, mutta se ei saanut kryptomarkkinoita suurempaan nousuun. Monien mielestä kyse oli paljon isommasta uutisesta, mitä markkinat näyttävät.

“I’m an attorney practicing in this area and let me tell you, this is huge. Read the speech if you have time. It basically says that even if something is issued as a security, it can over time morph into something that isn’t. This is huge for a lot of coins out there that may be securities at the moment, but are working towards becoming a working token.”  (Lähde: Reddit

Toistaiseksi kryptojen kurssit ovat edelleen matalapaineessa, mutta tällä uutisella on merkittäviä (positiivisia) vaikutuksia kryptovaluuttojen tulevaisuuden kannalta.

Lähde: CNBC

Coinbase Index Fund on avannut ovensa sijoittajille

Yksi viime päivien mielenkiintoisimmista uutisista liittyy Coinbaseen. Bitcoinkeskus kertoi reilut kolme kuukautta sitten yhtiön julkistamasta indeksirahastosta. Sen toimintaperiaate on vastaava kuin osakeindeksejä seuraavilla rahastoilla. Coinbasen tuote seuraa osakkeiden sijasta kryptovaluuttaindeksiä, jonka yhtiö lanseerasi samassa yhteydessä (katso alla oleva twiitti).

Edellä mainittu kryptovaluuttaindeksi on nimeltään Coinbase Index, CBI. Se seuraa GDAX-pörssissä olevien kryptovaluuttojen kehitystä. Painotus on tällä hetkellä seuraava: Bitcoin 60,8% Ethereum 27,9% Bitcoin Cash 8,2% Litecoin 3,1%. Coinbase on äskettäin lisännyt tarjontaansa myös Ethereum Classicin, joka tulee pienellä osuudella mukaan rahastoon.

Coinbasen indeksirahasto ei ole mikään amatöörien sijoituskohde, sillä se tavoittelee 250.000 – 20 miljoonan dollarin sijoituksia. Rahaston asiakkaana ovat instituutiot, joiden vaihtoehdot ovat tähän asti olleet hyvin rajatut.

Vaikka Coinbasen indeksirahasto ei kosketa jokaista piensijoittajaa, sillä on edellisen uutisen tapaan iso merkitys kryptovaluuttojen kenttään tulevaisuudessa. Tämä avaus mahdollistaa uusien ja ennen kaikkea isojen pelureiden tulon markkinoille. Tulevaisuudessa Coinbase pyrkii avaamaan vastaavia tuotteita myös Yhdysvaltain ulkopuolisille sijoittajille.

Intian keskuspankki bännäsi kryptovaluutat ilman konsultaatiota

Bitcoinkeskus uutisoi pari kuukautta sitten Intian keskuspankin kyseenalaisista toimista. Jos joku ei vielä tiedä, niin Intia on väkiluvultaan jo 1,3 miljardin ihmisen maa. Sen rajojen sisältä löytyy valtava määrä potentiaalisia Bitcoinin sekä muiden kryptovaluuttojen käyttäjiä.

Intian keskuspankki (RBI) ilmoitti 7. huhtikuuta päätöksestä, jossa se kielsi maan pankkeja tarjoamasta palveluitaan yrityksille, jotka ostavat tai myyvät kryptovaluuttoja. Intian pankit ovat käytännössä RBI:n säätelemiä, joten niiden on tanssittava keskuspankin pillin mukaan.

Tällä viikolla on paljastunut, että Intian keskuspankin päätös ei perustunut minkäänlaiseen tutkimustietoon. “RBI confirmed it gave little to no thought before reaching the decision in its response, nor did it conduct any research – internally or independently – before enforcing the ban.” 

Tämän lisäksi keskuspankki ei suostunut kommentoimaan päätöstensä perusteita. Millä perustella RBI esimerkiksi näkee riskejä kryptovaluutoissa? Monet alan yritykset ovat haastaneet Intian keskuspankin päätöksen oikeudessa asti. Tilanteeseen voi hyvinkin olla tulossa muutoksia.

Intian keskuspankin bänni näyttää kaikin puolin todella kummalliselta päätökseltä, eikä sille löydy tuke myöskään Intian hallituksen työryhmältä, joka on asetettu tutkimaan kryptovaluuttojen markkinaa. Kyseessä on jälleen yksi esimerkki keskuspankkien järjettömästä toiminnasta.

Lähde: CCN

ICON MainNet token swap on tulossa

Lopuksi vielä muistutus kaikille ICON-projektiin sijoittaville. Kyseessä on siis ICX-lyhenteellä oleva kryptovaluutta, joka on tällä hetkellä ERC20-standardin mukainen token. ICON käynnistää 20. kesäkuuta vihdoin oman lohkoketjunsa, jolloin nykyiset ICX-tokenit tulee konvertoida siihen sopiviksi. Vastaava toimenpide suoritettiin hetki sitten myös EOS MainNet -käynnistyksen yhteydessä.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä: jos sinulla on ICX-tokeneita, ne kannattaa siirtää ennen määräaikaa Binanceen. Kyseinen pörssi tukee nimittäin ICX swappia

“Binance will support the ICON (ICX) Mainnet Token Swap and will suspend deposits and withdrawals for ICON (ICX) starting from 2018/06/20 0:00 AM (UTC). Binance will handle all technical requirements involved for all users holding ICX. We will open ICX deposits and withdrawals again once we deem the ICX mainnet to be stable.”

Kuten yllä oleva viesti kertoo, tokenit ovat MainNetin käynnistämisen jälkeen hetken aikaa lukittuina pörssiin. Riippuen siitä, miten hyvin lohkoketju lähtee rullaamaan.

Tärkeää: jos et tee oikeita toimenpiteitä ennen swappia, ICX-tokenisi ovat sen jälkeen arvottomia. Helpoimmalla pääsee siirtämällä ICX:t Binanceen, jolloin sinun ei tarvitse itse tehdä yhtään mitään.

Jos säilytät tokeneita ICONex-lompakossa, lue lisää ICONin Reddit-sivulta.

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*