Uutiset
15
kesä
facebook kryptovaluutta

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 15.6. Bitcoin, Binance, Bakkt, Facebook

Bitcoinin kurssi on taas vahvassa nousussa. Vuoden 2019 ATH-lukemat voivat olla pian paperia, sillä kurssi lähestyy 9000 dollarin rajapyykkiä. Binance julkaisi mielenkiintoisia uutisia Yhdysvaltoihin liittyen. Kauan odotettu Bakkt on vihdoin tulossa markkinoille. Facebookin kryptovaluutta on myös pian täällä.

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoinin kurssi nousee taas

Bitcoinin kurssi on taas nousu-uralla ja matkalla kohti 9000 dollaria. Takana on vahva viiden päivän jakso, jolloin Bitcoin on kirinyt noin 7600 dollarin tasolta jo 8600 dollariin – tarkka kurssilukema riippuu hieman käytetystä pörssistä.

Alla olevassa kuvassa on grafiikkaa toukokuun alusta asti BitMEX-pörssistä, jonka Bitcoin-futuurin kurssia voidaan pitää hyvänä referenssinä.

bitcoin-kurssi-2019-06-14

Bitcoinin kurssi on sahannut reilun kuukauden ajan sinisten viivojen välisellä alueella. Touko-kesäkuun vaihteessa nähtiin pyrähdys jopa 9000 dollariin. Tämän jälkeen valaat astuivat esiin ja manipuloivat kurssin yli 1500 pudotukseen.

Kesäkuu on ollut toistaiseksi varsin huono Bitcoinin kannalta, mutta tällä viikolla on saatu vihdoin käänne parempaan. Mikä tätä nousua sitten ajaa?

Yhä useampi analyytikko uskoo taustalla olevan USA-Kiina – kauppasodan sekä yleisen maailmantilanteen kiristymisen. Pari päivää uutisissa ollut öljytankkeri-isku sekä heikot talousennusteet eivät maalaa kovin ruusuista kuvaa juuri nyt.

Bitcoin on yhä kasvamassa määrin myös instituutioiden sijoituskohde. Sen korrelaatio perinteisiin osakemarkkinoihin on hyvin pieni, mikä tekee bittirahasta mielenkiintoisen ja yhä enemmän halutun hedgen portfolioon.

Tuorein kurssinousu liittyy todennäköisesti myös uutisiin, joista lisää seuraavissa kappaleissa.

Markkina on yleisesti ottaen hieman odottavassa tilassa. Bitcoinin parabolinen kurssinousu pysähtyi pari viikkoa sitten, ja nyt haetaan uutta nousukulmaa.

Binance potkii amerikkalaiset asiakkaat pois

Maailman johtava kryptovaluuttapörssi Binance on julkistanut viime päivinä kaksi mielenkiintoista uutista. Maltalla päämajaansa nykyisin pitävä yhtiö julkaisi torstaina tiedotteen, jonka mukaan se avaa pian Binance U.S. -pörssin, joka on täysin amerikkalaisille suunnattu palvelu.

Binance jalkautuu Yhdysvaltoihin erillisen partnerin avulla, joka on nimeltään BAM Trading Services. Kyseessä on yhtiö, josta ei Coindeskin uutisoinnin mukaan tiedetä oikeastaan yhtään mitään.

Käytännössä BAM Trading Services pyörittää USA:n regulaation täyttävää pörssiä Binancen teknologialla. Miksi Binance on tehnyt tämän peliliikkeen? Selitys piilee perjantaina julkaistussa uutisessa.

Pörssi ilmoitti nimittäin heti seuraavana päivänä potkivansa amerikkalaiset asiakkaat pois palvelustaan. Uutisointi oli tarkoituksella tehty näin päin, jotta asiakkaille julkaistiin uusi osoite ensin. Binance oli sulkenut aiemmin amerikkalaiset ulos myös uudesta DEX -pörssistä.

Kyseessä ei ole mikään pikkujuttu, sillä Yhdysvallat on suurin liikenteen lähde Binancelle. Netissä olevien arvioiden mukaan jopa 25% Binancen trafiikista tulisi jenkkilästä – seuraavana olevat maat ovat luokkaa 7-8%.

Nähtäväksi jää, menettääkö Binance yhtiönä markkinaosuuttaan vai siirtyvätkö amerikkalaiset uudelle alustalle. Vaihtoehtoina ovat myös Bittrex ja Coinbase, joiden tarjonta ei tosin yllä Binancen tasolle.

Uutisella on todennäköisesti ollut jotain vaikutusta myös kryptomarkkinaan: moni USA:n kansalainen on myynyt altcoin-portfolionsa Bitcoineiksi ja siirtänyt varat sitten muualle. Tämä voi selittää kurssikehityksen perjantaina, jolloin Bitcoin nousi selvästi altcoineja vastaan. Binance Coin laski myös rajusti, mikä on loogista.

Bakkt tulee vihdoin markkinoille

Bakkt on ollut yksi tasaisesti pinnalle nousevista puheenaiheista viime elokuusta lähtien. Kyseessä voi olla yksi tärkeimpiä rakennuspalikoita kryptojen infrastruktuurissa. Bakktin taustalla on Intercontinental Exchange, ICE, joka omistaa mm. New Yorkin pörssin.

Bakkt on myös Microsoftin ja Starbucksin tukema startup, jota on yritetty tuoda markkinoille jo pian vuoden päivät. Merkittäväksi asian tekee se, että Bakkt tarjoaa markkinoille ensimmäisenä Bitcoin-pohjaisia futuureja.

Bitcoin-futuureja on ollut mahdollista treidata joulukuusta 2017 lähtien, mutta kyseessä ovat dollari-pohjaiset sopimukset. Bakktin tapauksessa ostaja ja myyjä joutuvat maksamaan sopimuksen päättyessä futuurisopimuksella tienanneelle osapuolelle Bitcoineissa.

Useiden eri analyytikoiden mielestä kyseessä on merkittävä askel Bitcoinin paremmalle ja stabiilimmalle hinnanmuodostukselle. Bakktin tulo on siis viivästynyt markkinoille ainakin puolen vuoden ajan, mutta yhtiö on asettanut vihdoin tarkan päivämäärän tuotteiden lanseeraukselle.

”On July 22, two days after Apollo 11’s 50th anniversary, Bakkt will initiate user acceptance testing for its bitcoin futures listed and traded at ICE Futures U.S. and cleared at ICE Clear US.”

Näin kertoo yhtiön COO, Adam White, tuoreessa blogipostauksessa. Hän vertaa samalla Bakktin tuloa markkinoille Apollo 11 -lentoon, joka vei 50 vuotta sitten Neli Armstrongin kuun kamaralle.

Facebookin kryptovaluutta kerää tukijoita

Tämän kesän puhutuin projekti on ehdottomasti ”ZuckCoin”, eli Facebookin oma kryptovaluutta. Mark Zuckerbergin on huhuttu suunnittelevan jo vuosia omaa kryptovaluuttaa, ja nyt nämä huhut ovat muuttumassa faktoiksi.

Bitcoinkeskus uutisoi aiheesta edellisen kerran pari viikkoa sitten. Kyseessä on ns. stablecoin eli dollariin sidottu valuutta. Sitä odotetaan markkinoille vuoden sisällä.

mark zuckerberg

Koska kyseessä on stablecoin, sen takauksena toimivat dollarit on hankittava jostain. Facebook kartoittaa tällä hetkellä partnereita, jotka toimivat verkon node-palvelimina. Jokaisen noden omistaja saa pääsyn verkkoon ja maksaa tästä lystistä 10 miljoonaa dollaria.

Facebook etsii 100 partneria verkkoonsa, joiden avulla se keräisi stablecoinilleen jopa miljardin dollarin takauksen. Mukana ovat The Block -sivuston uutisen perusteella mm. Coinbase, PayPal, eBay, Spotify, VISA, Vodafone, Mastercard ja Uber.

According to an introductory blog post viewed by The Block, Libra will be built on the Libra Blockchain a “secure, stable, and reliable blockchain” and backed by Libra Reserve, “a reserve of real assets” that will provide the cryptocurrency with “stability, low inflation, global acceptance, and fungibility.” (Lähde: The Block)

Projekti on nimeltään Libra, ja sitä valvoo Sveitsiin perustettava säätiö Libra Association.

Facebookin valtava käyttäjämäärä tuo kryptovaluutat jopa parin miljardin ihmisen ulottuville. On hyvin mahdollista, että Facebookin omaa valuuttaa voi jatkossa konvertoida myös muihin kryptovaluuttoihin suoraan palvelun sisällä.

Jos joku epäilee vielä tässä vaiheessa kryptovaluuttojen vallankumouksen kestävyyttä, niin kannattaa kyllä tarkistaa oma narratiivi huolellisesti.

Facebook image by Maurizio Pesce from Milan, Italia – Mark Zuckerberg on stage at Facebook’s F8 Developers Conference 2015CC BY 2.0Link, Anthony Quintano from Honolulu, HI, United States [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.