Uutiset
14
heinä
mikä on litecoin - litecoin osto - litecoin ostaminen

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 14.7: Litecoin Foundation, Bitcoin ETF, Coinbase ja Venezuela

Lauantain uutiskatsauksessa käsitellään Litecoin Foundationin mielenkiintoista hanketta; yhdistys osti nimittäin osuuden sakalaisesta pankista! Bitcoin ETF on jälleen tapetilla – päätöksiä aiheesta tehdään elokuun alussa. Coinbase on ilmoittanut harkitsevansa viiden kryptovaluutan lisäämistä – Ripplen XRP ei ole vieläkään mukana. Lopuksi positiivinen uutinen Venezuelasta, jossa pelastetaan ihmishenkiä kryptovaluuttojen avulla.

Rekisteröidy Binancelle

Litecoin Foundation osti osuuden saksalaispankista

Yksi viikon mielenkiintoisimmista uutisista koskee Litecoin Foundationin suorittamaa operaatiota. Kyseessä on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka puheenjohtajana toimii Litecoinin perustaja, Charlie Lee.

Litecoin Foundation on hankkinut yhdessä sveitsiläisen TokenPay:n kanssa 9,9% osuuden saksalaisesta WEG-pankista. Käytännön tasolla TokenPay on diilin vetäjänä, ja yhtiö tulee todennäköisesti ostamaan pian loputkin 90,1 prosenttia pankista itselleen.

Charlie Leen mukaan Litecoin saa kaupan avulla yhteyden perinteiseen finanssisektoriin, joka tarkoittaa esimerkiksi debit-kortteja tai maksupäätteitä. Lee kertoo myös CNBC Crypto Trader -ohjelman haastattelussa samoista ongelmista, joita suomalaisetkin yritykset ovat kohdanneet: pankkitilien saaminen on yllättävän vaikeaa kryptovaluuttoihin liittyvälle yritykselle. Pankin ostaminen on tähän ongelmaan hyvä ratkaisu.

TokenPayn suunnalta kommentoidaan seuraavasti:

“We are elated to be in the process of acquiring a large stake in a successful business bank based in Germany such as WEG. Our ecosystem consisting of the TPAY blockchain, WEG Bank, TokenSuisse and Litecoin Foundation provides us with a tremendous opportunity regarding merchant solutions, along with a strong and diverse customer base for our crypto debit card business. The tangible reality of bridging the gap between the old and new world is electrifying.”

Kyseessä on mielenkiintoinen peliliike, joka ei tule varmasti jäämään viimeiseksi tällä alalla. Monet pankit taistelevat vielä tällä hetkellä vääjäämätöntä kehitystä vastaan, mutta aikanaan kryptovaluutat ovat osa ihmisten pankkitilejä siinä missä muutkin sijoitusinstrumentit.

Katso lehdistötiedote tästä linkistä.

Coinbase harkitsee viiden uuden kryptovaluutan lisäämistä tarjontaansa

Coinbase ilmoitti eilen blogissaan harkitsevansa viiden kryptovaluutan lisäämistä tarjontaansa. Tämä ilmoitus oli siis luonteeltaan ”ehkä”, eikä se tarkoita vielä käytännössä mitään konkreettista. Koska aihe synnyttää jatkuvasti niin paljon huhuja, Coinbase haluaa kertoa suunnitelmistaan avoimesti. Näin ollen turha spekulaatio saadaan kitkettyä pois.

Harkinnan alla ovat seuraavat kryptovaluutat: Cardano (ADA), Basic Attention Token (BAT), Stellar Lumens (XLM), Zcash (ZEC) sekä 0x (ZRX). Coinbasen virallinen tiedote kertoo seuraavaa:

“Our listing process may result in some of these assets being listed solely for customers to buy and sell, without the ability to send or receive using a local wallet. We may also only enable certain ways to interact with these assets through our site, such as supporting only deposits and withdrawals from transparent Zcash addresses.”

Coinbasen listausta on pidetty merkittävänä buustina ko. kryptovaluutalle. Coinbase on tällä hetkellä yksi maailman vanhimmista ja tunnetuista palveluista, jonka ideana on tarjota helppokäyttöinen vaihtoehto kokemattomille sijoittajille. Moni Coinbasen käyttäjistä ei välttämättä koskaan edes avaa tiliä Binanceen tai muihin kryptovaluuttapörsseihin.

Coinbasen uutinen sai aikaan naurunremakan sosiaalisessa mediassa Ripplen XRP-tokeniin liittyen. Tässä yksi irvaileva twiitti aiheesta:

Syy naureskeluun on se, että Rippleä on povattu seuraavaksi Coinbasen kryptovaluutaksi pian vuoden ajan. Huhut olivat vahvimmillaan joulu-helmikuun välisenä aikana. Tuorein uutinen vahvistaa sen, ettei Coinbase vielä edes harkitse XRP-tokenia tarjontaansa.

Ripplen toimitusjohtaja Brad Garlinghouse (yllä olevassa kuvassa) on puhunut jatkuvasti XRP:n olevan yksi markkinoiden harvoista kryptovaluutoista, jotka ratkaisevat todellisen ongelman. Ripplen vastustajien mielestä kyseessä on keskitetty turhake, joka on kaiken lisäksi jaettu louhintavaiheessa suurelta osin yhtiön omistajille.

Bitcoin ETF – uusi yritys

Elokuun 10. päivä on merkittävä kryptovaluuttojen maailmassa. Silloin tehdään päätös uusimmasta ETF-hakemuksesta koskien Bitcoinia.

Bitcoin ETF on ollut sijoittajien haaveena jo pidemmän aikaa. Viimeisin yritys nähtiin reilu vuosi sitten, jonka takana olivat Gemini-pörssin omistavat Winklevoss-veljekset. Kyseessä on sama kaksikko, joka on monille tuttu Facebookin historiasta sekä sitä käsittelevästä elokuvasta The Social Network. Cameron ja Tyler Winklevoss palkkasivat aikoinaan Mark Zuckerbergin tekemään heille naamakirjan, mutta Zuckerberg loikin salaa Facebookin itselleen.

Embed from Getty Images
Kuvassa olevien Winklevoss-veljesten hakemus Bitcoin ETF:stä hylättiin

Uusimman hakemuksen on tehnyt Chicago Board Options Exchange (Cboe) yhteistyössä Van Eyck Investment ja SolidX -yhtiöiden kanssa.

Monien analyytikoiden mielestä tilanne on muuttunut Winklevossien hakemuksesta merkittävästi. Kryptovaluuttamarkkina on kasvanut valtavasti viimeisen vuoden aikana, ja nyt mukana on myös JP Morgan, Goldman Sachs sekä muita investointipankkeja. Tämän lisäksi markkinoilla on myös Bitcoin-futuureja, jotka avattiin Cboe:n toimesta joulukuussa 2017.

Kolmantena pointtina on lainsäädännön selkeytyminen. ETF-hakemuksen käsittelevä SEC (Securities and Exchange Commission) antoi äskettäin lausunnon Bitcoinin, Ethereumin sekä muiden hajautettujen kryptovaluuttojen asemasta.

SEC voi vaati hylkäyksen tai hyväksymisen sijasta myös deadlinen pidentämistä 45 päivällä, mitä pidetään todennäköisimpänä ratkaisuna.

ETF voisi toteutuessaan nostaa Bitcoinin kurssia merkittävästi. Kun sijoittajat ostavat Bitcoin ETF-rahaston osuuksia, rahastonhoitajan on hankittava vastaava summa Bitcoineja markkinoilta. Nämä kolikot suljetaan sen jälkeen turvalliseen säilytykseen.

Lue aiheesta lisää tästä Bitcoinkeskuksen artikkelista: mikä on Bitcoin ETF?

Reddit-käyttäjä osti 300 kiloa ruokaa Venezuelassa vain 61 NANO:n avulla

Lopuksi vielä positiivinen uutinen hyperinflaation raiskaamasta Venezuelasta. Maan katastrofaalinen tilanne on mennyt niin pitkälle, että kuukausipalkka on tällä hetkellä Yhdysvaltain dollareissa mitattuna vain 1-2 dollarin luokkaa.

Tapaus lähti liikkeelle kryptovaluutta NANO:n Reddit-sivulla, jossa Windows7733 -nimimerkillä toimiva käyttäjä kertoi saaneensa tippinä 0,5 NANO-kryptovaluuttaa ja kirjoitti seuraavasti:

“I got it from someone who helped me in my current situation, currently living in Venezuela. 0.5 nano is almost one entire monthly salary in my country. It’s more than I made last month.”

Kyseinen viesti sai aikaan valtavan reaktion muilta Reddit-käyttäjiltä. Se avasi ihmisten silmät Venezuelan nykyisestä tilanteesta. Moni ei ymmärrä, että omat taskurahat voivat tarjota kuukauden elannon ja pelastaa ihmishenkiä.

Lopulta lahjoituksia alkoi sataa, ja kyseinen käyttäjä osti niiden avulla 300 kiloa ruokaa paikallisille ihmisille.

Lisää kuvia tapauksesta löydät tästä osoitteesta.

Kryptovaluutat ovat kirjaimellisesti pelastaneet ihmisiä kuolemasta nälkään Venezuelassa. Monet ovat myös saaneet elantonsa kryptovaluuttojen louhimisella. Hyperinflaatio tuhoaa maan valuuttaa järjettömällä vauhdilla, joten kryptovaluutat ovat olleet toimiva tapa säilyttää omaisuutta. Venezuelassa on paljon ihmisiä, joilla ei ole pankkitilejä. Kryptovaluutat näyttävät tällaisessa tilanteessa voimansa.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.