Uutiset
13
touko
facebook kryptovaluutta

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 13.5. – Facebookin oma kryptovaluutta, Request Network, Consensus 2018

Sunnuntain uutiskatsauksessa käydään läpi Request Networkin tärkeää päivitystä sekä Facebookin suunntielmia omasta kryptovaluutasta. Lopuksi pohditaan huomenna alkavan Consensus 2018-tapahtuman merkitystä lähiviikkojen kurssikehitykseen.

Facebook kaavailee omaa kryptovaluuttaa

Some-jätti Facebook on saanut viime aikoina runsaasti julkisuutta. Palvelun perustaja Mark Zuckerberg joutui tietovuotokohun seurauksena jopa Yhdysvaltain Kongressin kuultavaksi reilut kuukausi sitten. Facebook on ollut negatiivisesti esillä myös kryptovaluuttoihin liittyen, sillä yhtiö kielsi äskettäin kaiken kryptovaluuttoihin ja oheispalveluihin liittyvän mainonnan.

Nyt Facebook on jälleen otsikoissa kryptovaluuttoihin liittyen. Mark Zuckerberg on väläytellyt aiemminkin mahdollisuutta oman kryptovaluutan perustamisesta, mutta projekti on ottanut äskettäin uusia askeleita. Facebook on perustanut uuden tiimin tutkimaan lohkoketjuteknologian mahdollisuuksia, jonka vetäjäksi on nostettu entinen Messenger-pomo David Marcus. Hän on ollut aiemmin urallaan myös PayPalin johtotehtävissä.

Mahdollinen ”FaceCoin” nähdään todennäköisesti vasta parin vuoden kuluttua. Yhtiö ei ole myöskään järjestämässä erillistä ICO:ta. Oli projektin tarkka aikataulu mikä tahansa, niin kyseessä on jälleen yksi iso askel kryptovaluuttojen tuomiseksi mainstream-yleisön tietoisuuteen.

Lähde: cheddar.com

Request Network saa Bitcoin- ja ERC20-tuen

Request Network on esitelty äskettäin Bitcoinkeskuksen kryptovaluuttaoppaissa. Kyseessä on mielenkiintoinen projekti, jonka tavoitteena on korvata tulevaisuudessa maksujärjestelmä PayPal. Request Network on rakennettu Ethereum-alustalle, ja ensimmäisessä vaiheessa maksuvälineenä on toiminut Ether-kryptovaluutta. Projekti on saanut pari päivää sitten merkittävän päivityksen:

Request Networkin MainNet on saanut siis tuen Bitcoinille sekä ERC20-tokeneille. Tämä ei tarkoita vielä kaikkia mahdollisia ERC20-tokeneita, vaan lista kasvaa pikkuhiljaa. Aluksi mukana on totta kai Request Networkin oma REQ-token. Tulevaisuudessa Request Network laajenee myös fiat-valuuttojen puolelle.

Tätä projektia kannattaa pitää silmällä. Pari viikkoa sitten Request Network julkisti myös yhteistyön Wikimedian kanssa sekä WooCommerce-pluginin.

Lähde: Request Network blog

Consensus 2018 alkaa maanantaina

Yksi vuoden suurimpia tapahtumia kryptovaluuttojen maailmassa alkaa huomenna. Kyseessä on CoinDesk.comin järjestämä Consensus 2018 -tapahtuma New Yorkissa. Kyseessä on neljättä kertaa järjestettävä tilaisuus, joka kerää yhteen kryptovaluuttojen maailman kirkkaimmat tähdet. Vuoden 2018 tapahtumaan saapuu yli 4000 vierasta ja yli 250 puhujaa. Consensus kerää yhteen sijoittajia, startuppeja, koodaajia, akateemikkoja ym. lohkoketjuteknologiaan liittyviä henkilöitä ympäri maailmaa.

Kaikki eivät kuitenkaan ole paikalla. Ethereumin perustaja Vitalik Buterin aiheutti äskettäin kohun ilmoittamalla, että hän boikotoi Consensus 2018 -tapahtumaa. Voit lukea aiheesta lisää tästä artikkelista.

Edellinen Consensus aloitti monien mielestä vuoden 2017 kryptovaluuttabuumin, josta tulikin lopulta huikea ralli. Miten käy tänä vuonna?

Yllä olevassa twiitissä näkyvä kuva näyttää lukuja aiemmilta vuosilta. Kryptovaluuttamarkkinat ovat nousseet mukavasti sekä Consensus-tapahtuman aikana että sen jälkeen. Vuonna 2017 markkina keuli lähes 70% ko. tilaisuuden aikana.

Nousua on odotettavissa monista eri syistä. Monet projektit tekevät tapahtuman aikana julkistuksia teknisistä edistysaskeleista saadakseen uutisille mahdollisimman paljon julkisuutta. Consensus houkuttelee tilaisuuteen myös yhä enemmän sijoittajia, joiden portfoliosta kryptovaluuttoja ei vielä löydy (tai niitä löytyy hyvin vähän).

Tällainen tapahtuma innostaa varmasti lukemattomia sijoittajia tekemään panostuksia kryptovaluuttoihin lähitulevaisuudessa. Kuten yllä olevasta taulukosta näkyy, osallistujamäärät ovat myös joka vuosi selvässä kasvussa.

Lisätietoja tapahtumasta löydät osoitteesta coindesk.com/events/consensus-2018/

Facebook image by Maurizio Pesce from Milan, Italia – Mark Zuckerberg on stage at Facebook’s F8 Developers Conference 2015, CC BY 2.0, Link


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *