Uutiset
11
elo
Bitcoin Gold kurssi | kannattaako nyt ostaa bitcoinia

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 12.8. Bitcoin, Binance ja kulta

Sunnuntain uutiskatsauksessa käydään läpi kolme aihetta: Bitcoinin kurssikehitys, Binancen hakkerointikohu sekä kullan suhde kryptovaluuttoihin.

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoinin kurssi eteni rauhalliseen tahtiin

Tällä kertaa Bitcoinin kurssikatsaus tapahtuu varsin rauhallisissa merkeissä. Takana on yksi kesän tylsimmistä viikoista, mikä on toisaalta hyvä asia sijoittajien mielenrauhan kannalta!

Viikko sitten julkaistussa katsauksessa käsiteltiin Bitcoinin manipulaatioita, joka romahdutti kurssin lähes 9000 dollarin pintaan. Tämä viikko on menty pienen nousun merkeissä. Bitcoin rikkoi parhaimmillaan 12.000 dollarin rajan, mutta perjantain ja lauantain aikana palattiin 5-6% alemmas reilun 11.000 dollarin tasolle.

bitcoin-kurssi-2019-08-11

Isossa kuvassa kurssi etenee trendilinjan osoittamaan suuntaan, ja tämän kehityksen voi olettaa jatkuvan myös lähitulevaisuudessa. Viimeisen kuukauden aikana nähdyt manipuloinnit ovat myös pysähtyneet vahvaan tukeen 9000 dollarin yläpuolella, mikä on hyvä merkki.

Samaan aikaan on myös todettava, että Bitcoinilla on vielä pitkä matka aiempiin ATH-lukuihin (noin 20.000 dollaria). Prosenteissa mitattuna puhutaan noin 80% noususta, mikä ei ole kryptovaluuttojen maailmassa paljon. Markkinoilla on kuitenkin paljon myyjiä, eikä edes 12.000 taso näytä rikkoontuvan helposti.

Tässä Prasos Oy:n toimitusjohtaja Henry Braden tuore näkemys Bitcoinista:

Bitcoinin kurssia voi tällä hetkellä ajaa sama voima, mikä nostaa myös kullan ja hopean markkinahintaa. Kulta rikkoo lähes joka viikko uusia ATH-lukemia maailman eri valuutoissa. Yhdysvaltain dollari on pian ainoa tavoittamaton merkkipaalu.

Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasota, keskuspankkien korkomanipulointi sekä epävarmat talousnäkymät ajavat sijoittaja kohti turvasatamia. Kulta on perinteinen suoja tällaisessa tilanteessa, mutta onko Bitcoinista tulossa sen digitaalinen vastine? Aiheesta lisää hieman myöhemmin tässä jutussa.

Bitcoinin kurssin lisäksi sijoittajat seuraavat silmä kovana sen markkinaosuutta. Tällä viikolla altcoin-portfoliot ovat sulaneet taas hieman lisää, sillä Bitcoini dominance -luku kävi jo pahimmillaan 69,9% tasolla.

Artikkelin kirjoitushetkellä se on laskenut reilun prosenttiyksikön, mutta suunta on kyllä selvä. Rahaa siirtyy jatkuvasti alteista Bitcionin suuntaan, eikä tälle kehitykselle näytä tulevan stoppia.

Bitcoinin markkinaosuus on ollut edellisen kerran näin korkealla maaliskuussa 2017. Bitcoinin markkinaosuus pyöri 80-95% välissä aina helmikuuhun 2017 asti, jolloin altcoinien nousu alkoi Ethereumin johdolla. Alimmillaan lukema oli tammikuussa 2018 eli altcoin-huuman huipulla, jolloin Bitcoinin markkinaosuus oli vain 33%.

Uusi hakkerointikohu Binancella

Yksi viikon suurimpia uutisia liittyy kryptovaluuttapörssi Binanceen. Kyseessä on alan kenties suurin ja suosituin toimija, jonka suosio on kasvanut valtavasti vuosien 2018 ja 2019 aikana.

Binance oli pitkään myös johtava pörssi tietoturvan osalta, mutta yhtiö on joutunut tänä kesänä myös nöyrtymään hakkereiden edessä. Uusin kohu liittyy KYC-informaatioon, ja tapaus on varsin mielenkiintoinen soppa.

Jos haluat katsauksen aiheeseen Youtubesta, tsekkaa alla oleva Chico Crypto -kanavan video. Kannattaa huomioida se, että Chico Crypto -kanava on yleisesti ottaen hyvin negatiivinen Binancea kohtaan, joten raportissa on tietty sävy.

Tilanne on siis seuraava. Binance joutui kolme kuukautta sitten hakkeroinnin kohteeksi, jossa pörssi menetti noin 7.000 Bitcoinia. Binance paikkasi nämä menetykset ilman ongelmia, ja tapaus unohtui nopeasti.

Bnatov Platon -pseudonyymiä käyttävä hakkeri kuitenkin väittää, että Binancelta varastettiin tuossa yhteydessä myös KYC-dataa. KYC tarkoittaa Know Your Customer, eli kyse on henkilöllisyyden varmennusprosessista. Tämä informaatio tarkoittaa käytännössä tuhansien asiakkaiden lähettämiä valokuvia ajokortista ja passista.

Bnatov Platon hakkeroi omien sanojensa mukaan tämän informaation Binancen sisällä toimivalta henkilöltä, joka olisi ollut mukana avustamassa edellä mainittua hakkerointia jakamalla ns. API-avaimia rikollisille.

Tämän jälkeen Bnatov Platon otti yhteyttä Binancen johtoon ja tarjosi informaatiota rikollisista sekä hallussaan olevaa KYC-dataa maksua vastaan. Bnatov Platon esiintyy siis tapauksessa lain oikealla puolella, eli hän haluaisi paljastaa varsinaiset hakkerit.

Keskustelut menivät kuitenkin puihin, sillä Binancen CGO, Ted Lin, ei suostunut maksamaan tästä informaatiosta. Bnatov Platon päätti tämän seurauksena levittää KYC-kuvia Telegramissa, josta kuluneen viikon kohu syntyi.

Kyseessä ei siis ole uusi hakkerointi vaan väitetysti osa aiempaa tapausta, josta ei ole kerrottu julkisuuteen. Informaatio perustuu Coindesk-sivuston julkaisemiin uutisiin, jotka löydät tästä linkistä. Coindesk on keskustellut suoraan Bnatov Platon-nimimerkin kanssa ja raportoi saamastaan informaatiosta.

Binance on julkaissut oman lausuntonsa aiheesta otsikolla Falce ”KYC Leak”. Perustaja CZ on ollut varsin vähäsanainen tapauksesta Twitterissä pois lukien tapahtuman aikaan julkaistu twiitti:

Binance on alustavasti osoittanut syyttävän sormen pörssin käyttämään 3. osapuoleen, joka on hoitanut KYC-prosessia. Tutkimukset ovat kuitenkin kesken, eikä aiheesta ole saatu lopullista selvyyttä. Bitcoinkeskus raportoi aiheesta myöhemmin lisää, kun julkisuuteen saadaan uutta informaatiota.

Hakkerointikohusta kannattaa ainakin oppia se, että turhaa KYC-prosessia on syytä välttää. Binancesta voi siirtää 24h aikana kahden Bitcoinin arvosta kryptovaluuttoja, mikä riittää enemmän kuin hyvin kaikille piensijoittajille. KYC-prosessi on suoritettava vain siinä tapauksessa, että pyörittää suurempia summia tai haluaa sijoittajaksi LaunchPadille.

Monet muut krypto-krypto -pörssit toimivat karkeasti samalla periaatteella, eli KYC ei ole pakollinen pienillä transaktioilla. Omia henkilötietoja ei kannata jakaa mihinkään palveluun, jos se ei ole täysin välttämätöntä.

Kulta, Bitcoin vai molemmat?

Aika ennen Bitcoinia tuntuu joskus muinaiselta historialta, kun seuraa kryptomaailman tapahtumia. Yhdessä kuukaudessa tapahtuu saman verran kuin ”wanhassa” maailmassa parissa vuodessa.

Bitcoin on ollut helposti saatavilla oleva sijoituskohde vasta viitisen vuotta. Nykyisin monet bittirahan fanit näkevät sen uuden ajan turvasatamana keskuspankkien romahdusta ja mahdollista superinflaatiota vastaan.

Ennen Bitcoinia tämä turvasatama oli nimeltään kulta, ja tällä hetkellä myös kulta on rajussa nousussa. Vuoden 2008 finanssikriisin ennustanut Peter Schiff lienee tunnetuin gold bug, joka on samaan aikaan myös Bitcoin-vastainen. Schiff käy lähes päivittäin vääntöä Bitcoin-fanien kanssa kullan ylivertaisuudesta Bitcoiniin nähden.

On hyvin tyypillistä, että perinteiset kullan ystävät ovat yli 50-vuotiaita konkarisijoittajia, jotka eivät ymmärrä riittävän hyvin digitaalisen vallankumouksen sisältöä. Poikkeuksiakin on, esimerkiksi Mike Maloney on tehnyt tämän erinomaisen videon kryptovaluutoista.

Maloney on tullut tunnetuksi noin 15 vuoden ajan kullan ja hopean puolestapuhujana. Hän varoitti Schiffin tavoin vuoden 2008 finanssikriisistä jo pitkään ennen romahdusta.

Tämän lisäksi on sanottava, että Peter Schiff on kyllä tutustunut Bitcoiniin ja tuntee sen hyvin, mutta ongelmaksi muodostuu bittirahan virtuaalinen olemus. Kullan ystävien on vaikea sulattaa sitä, että virtuaalisella hyödykkeellä voisi olla mitään muuta kuin spekulatiivista arvoa.

Bitcoinkeskuksen kanta on kuitenkin se, että kullan ja Bitcoinin vastakkainasettelu on typerää. Tällä hetkellä rahaa valuu molempiin sijoitusmuotoihin todennäköisesti samasta syystä. Nuorempi sukupolvi on omaksunut kryptovaluutat itselleen, kun taas vanhempi sukupolvi turvautuu kultaan. Portfolioon mahtuu yhtä lailla molempia.

Kulta on rikkonut yli viisi vuotta sitä pidätelleet resistanssitasot, ja jatkuvat epävarmuus sekä Yhdysvaltain keskuspankin uudet koronlaskut voivat hyvinkin nostaa kurssin lähelle 2000 dollaria.

Hopea on myös kullan vanavedessä vahvassa nousussa. Jalometallien ystävät tutkivat perinteisesti kullan ja hopean suhdetta toisiinsa, joka on noussut viime vuosina suorastaan järjettömiin lukemiin. Tällä hetkellä moni kultasijoittaja ostaakin enemmän hopeaa.

Jos kultaa tai hopeaa ostaa suuremman kriisin varalle, niin hopeakolikoista on myös enemmän hyötyä käytännössä. Yhtä kultarahaa tai harkkoa on vaikea pilkkoa pieniin osiin, jos sitä täytyy käyttää hyödykkeiden ostamiseen. Yhden hopeakolikon arvo on tällä hetkellä lähes 100x pienempi, joten se voi olla käytännöllisempi rahana.

Bitcoinkeskuksesta löytyy laajempi artikkeli aiheesta: Bitcoin vai kulta – kumpi on parempi sijoitus finanssikriisin varalta?


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.