Uutiset
12
heinä
donald trump

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 12.7. Bitcoin, Donald Trump, altcoin-ralli, Kiina, Dogecoin

Heinäkuun toisessa uutiskatsauksessa käydään läpi Bitcoinin kurssikehitystä, Donald Trumpin kommentteja, altcoin-rallia (tai sen puuttumista) sekä Kiinan keskuspankin päätöstä kehittää digitaalista kryptovaluuttaa vastalauseena Libralle.

Bitcoinin kurssi hakee suuntaa ja altcoinit sulavat

Aloitetaan kesän kestoaiheella, eli Bitcoinin kurssilla. Edellinen katsaus tehtiin heinäkuun vaihteessa, jolloin Bitcoinin kurssi oli niin ikään 11.000-11.500 välisellä tasolla.

Vajaan parin viikon aikana on nähty kovaa volatiliteettia, kun Bitcoin on hakenut uutta suuntaa. Kurssi kävi pahimmillaan alle 10.000 dollarin rajan, mutta toipui tästä syöksystä nopeasti. Kurssi nousi takaisin 13.000 dollariin ja alkoi lähestyä vuoden 2019 ATH-lukemia, kunnes markkina romahti jälleen kaksi päivää sitten.

bitcoin-kurssi-2019-07-12

Kuten kuvasta näkyy, Bitcoinin kurssista on sulanut kahteen otteeseen tuhansia dollareita hyvin nopeasti. Nyt markkina näkyy löytäneen taas välipysäkin.

Tunnettu kryptoalan sijoittaja Mike Novogratz ennakoi aiemmin tässä kuussa, että Bitcoin jää pidemmäksi aikaa 10.000-14.000 dollarin väliseen haarukkaan. Tällä hetkellä näyttää siltä. Moni uskoi kurssin nousevan nopeaan tahtiin kohti vanhaa ATH-lukemaa (20.000 dollaria), mutta matkalla näkyy olevan yllättävän kovaa resistanssia.

Bitcoinin kurssivaihteluun ei ole tällä hetkellä mitään erityistä syytä. Uutisia tulee ja menee, mutta markkina vaikuttaa liikkuvan enemmän yksittäisten valaiden liikkeiden perusteella. Esimerkiksi kahden päivän takaisen romahduksen aikana joku käyttäjä dumppasi yli 7000 Bitcoinia Binanceen, joiden arvo oli tuolloin noin 100 miljoonaa dollaria.

Altcoinien tilanne jatkuu edelleen synkkänä. Meneepä Bitcoin sitten ylös tai alas, niin altit menettävät markkinaosuuttaan jatkuvasti. Nyt Bitcoinin dominanssi on jo ylittänyt 65 prosentin. Aiemmin keväällä 55% tasoa pidettiin kattona.

Yllä olevassa videossa on hyvää asiaa tähän aiheeseen liittyen Chico Crypto -kanavalta. Kannattaa katsoa video, jos altcoinien tulevaisuus askarruttaa. Aiheesta löytyy lisää ajatuksia myöhemmin tässä artikkelissa.

 

Bitcoinkeskuksen arvio on saman suuntainen, eli uusi altcoin-ralli tuskin alkaa ennen kuin Bitcoin on ensin saavuttanut vanhat ATH-lukemat ja noussut jopa 70% markkinadominanssiin. Tällä hetkellä alttien hodlaaja ei voi oikein muuta kuin odottaa, sillä myyminen on tämän nykyisillä kursseilla on hyvin vaikeaa.

Donald Trump kommentoi Bitcoinia

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tullut viime vuosina tunnetuksi Twitter-käytöksestään. Hänen sivallustensa kohteeksi ovat joutuneet jo lukemattomat henkilöt ympäri maailmaa – statuksesta riippumatta.

Tarpeen tullen Trump hyökkää myös oman hallintonsa jäsenien tai kokonaisten valtioiden kimppuun. Oman osansa ovat saaneet mm. Meksiko, Iran, Kiina, Pohjois-Korea ja monet muut. Trump ei ole pahemmin kommentoinut kryptovaluuttoja, mutta tänään saatiin sivallus myös Bitcoinin suuntaan:

donald trump bitcoin twiitti

Trump tuo hyvin julki oman kantansa, eli mr. Diili ei ole kryptovaluuttojen ystävä. Tämä ei varmasti tule yllätyksenä kenellekään, sillä Trump on puhunut dollarin asemasta jo pitkän aikaa. Hän kommentoi myös Facebookin Libra-projektia, joka sai äskettäin myös Yhdysvaltain kongressilta virallisen pyynnön lopettaa kryptovaluutan kehitys toistaiseksi.

Trumpin mukaan Libran olisi syytä hakeutua pankkisäätelyn piiriin, jos se haluaa pankkien reviirille. Lopuksi hän myös twiittasi Yhdysvaltain dollarin ylivoimaisesta asemasta.

Presidentin kommenteilla ei ollut negatiivista vaikutusta kryptomarkkinaan, eikä twiittien sisällössä ollutkaan mitään yllättävää. Artikkelin kirjoitushetkellä Bitcoin on päinvastoin noussut pari sataa dollaria.

Kryptovaluuttoihin on harvemin saatu kommenttia istuvalta presidentiltä. Aiemmin aihetta on kommentoinut myös Vladimir Putin.

Milloin altcoin-ralli alkaa?

Altcoinien tilaa sivuttiin jo hieman ensimmäisessä kappaleessa. Bitcoinin markkinaosuus on kasvanut kesän mittaan jatkuvasti, eikä altcoinien nousu näytä millään alkavan. Hodlaajia on piinattu nyt jo 1,5 vuoden ajan. Mistä tämä johtuu?

Kannattaa katsoa aiemmin linkattu Chico Crypto -kanavan video aiheesta. Tämän lisäksi myös Boxmining-kanava kommentoi tilannetta reilun 10 minuutin mittaisella videolla. Käydään seuraavassa läpi näitä syitä altcoinien nykytilaan.

Analyytikot ovat varsin yksimielisiä siitä, että tämän hetken Bitcoin-ralli on instituutioiden ajamaa. Kyse on hedge-rahastoista sekä muista ammattisijoittajista, jotka ovat ostaneet Bitcoinia viime vuoden lopulta lähtien.

Tämä kysyntä on kasvanut jatkuvasti, mutta se kohdistuu lähes sataprosenttisesti Bitcoiniin. Monet OTC-kauppoja tekevät treidaajat ovat kertoneet, että Bitcoin haukkaa volyymista helposti yli 90%. Edes Ethereum, Litecoin tai XRP eivät pahemmin suursijoittajia kiinnosta.

Googlen trendikäyrä tukee myös tätä näkemystä.

google-trend-btc

Kuvassa on trendi hakusanalle buy bitcoin kahden vuoden ajalta. Se kertoo hyvin, että kryptovaluutat eivät ole suuren yleisön kiinnostuksen kohteena. Tämä tarkoittaa suoraan sitä, että riskipitoisten ja potentiaalisesti suurempaa tuottoa tarjoavien altcoinien ostajat puuttuvat markkinoilta.

Markkinoilta puuttuu myös täysin vuonna 2017 nousu ajanut ICO-buumi, mikä houkutteli mukaan paljon piensijoittajia suurvoittojen perässä. Nyt IEO:t ovat korvanneet ICO:t, mutta ne ovat monien piensijoittajien ulottumattomissa.

Esimerkiksi Binancen IEO-lottoon ei pääse osallistumaan alle 100 Binance Coinin potilla, joka on nykykurssilla yli 3000 dollaria.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että altcoinien todellista rallia saadaan odottaa siihen asti, että Bitcoin saavuttaa jonkinlaisen ”välietapin” nykyisessä rallissaan. Mitä todennäköisimmin kyse on vanhan ATH-tason (20.000$) rikkomisesta. Kenties Bitcoinin dominanssi ylittää tässä kohtaa jopa 70% tason.

Dogecoin raketoi hyvien uutisten siivittämänä

Dogecoin on yksi harvoista altcoineista, joiden kurssi on saanut nostetta viime aikoina. Kaikkien rakastama meemikolikko raketoi kymmeniä prosentteja viime viikolla kauan odotetun uutisen jälkeen. DOGE pääsi nimittäin osaksi Binancen valikoimaa!

Kuten Binancen perustaja CZ alla twiittaa, Dogecoin ei täytä varsinaisesti pörssin kriteerejä listoille pääsemiseksi.

Miksi Binance on päättänyt vihdoin lisätä Dogecoinin? Tähän on todennäköisesti kaksi syytä. Ensimmäinen on se, että Binance ennakoi monien muiden tapaan tulevaa altcoinien rallia. Se alkaa ennemmin tai myöhemmin, ja Dogecoin on ollut historiallisesti yksi parhaiden menestyviä mid cap/large cap -altcoineja. Dogecoinin puuttuminen olisi yksinkertaisesti huono taloudellinen päätös.

Tämän lisäksi Binance on saanut valtavasti palautetta Dogecoin-yhteisöltä – sitä on vaadittu Binancen valikoimiin jo yli vuoden ajan. Meemikolikolla on myös paljon tukijoita julkkisten riveissä; esimerkiksi Elon Musk on todennut olevansa ”ex-CEO of Dogecoin”, ja valuutan faneja ovat myös Vitalik Buterin sekä John McAfee.

Binance listaus on mainio uutinen Dogecoinin ystäville. Kyseessä on maailman johtava kryptovaluuttapörssi, jossa monet sijoittajat käyvät muutenkin kauppaa. Jos Dogecoinin historia ja kehitys ei ole sinulle tuttua, niin lue Bitcoinkeskuksen opas aiheesta.

Kiinan vastaisku Libralle

Yksi viime viikon merkittävimmistä uutisista liittyy Kiinaan. Maan keskuspankki alkaa kehittää omaa digitaalista valuuttaa vastauksena Libralle.

Libra on aiheuttanut varsinaisen myrskyn kryptoskenessä siitä lähtien, kun sen suunnitelmat julkaistiin kesäkuun puolivälissä. Tämän lisäksi Libraan ovat ottaneet kantaa monet muutkin instituutiota, ja tänään aihetta kommentoi myös Donald Trump.

Libra-projektin nopea kehitystyö on tullut monille yllätyksenä. Nyt tilanteeseen reagoi myös Kiinan keskuspankki, joka ei halua Facebookin uhkaamaan maan infrastruktuuria. Kiinan digitaalinen maksuliikenne on tällä hetkellä vahvasti WeChatin hallinnassa.

Kiinan keskuspankkia mietityttää myös Yhdysvaltain dollarin rooli tässä yhtälössä, sillä USD tulisi olemaan yksi valuutoista, joihin Libran arvo on sidottu.

Kiinan keskuspankki, PBoC, on tutkinut digitaalisia valuuttoja jo vuodesta 2014 alkaen. Maan hallinto päätti häätää kaikki pörssit rajojen ulkopuolelle syksyllä 2017, mutta ei tehnyt kryptovaluuttojen omistamisesta laitonta. Niiden hankkiminen on vain hankaloitettu. Kiina on myös yksi maailman edelläkävijöistä lohkoketjuteknologian käytössä.

On mahdollista, että Libra on saanut aikaan valtavan liikehdinnän pinnan alla, mikä johtaa lähivuosina suuriin muutoksiin maailman maksujärjestelmissä. Mike Maloney on tehnyt mielenkiintoisen videon aiheesta, joka kannattaa katsoa.

 

Lopuksi vielä huomio Twitterin käyttäjille! Bitcoinkeskus on ottanut käyttöön uuden Twitter-handlen, sillä vanha tilimme on edelleen lukittuna, eikä se näytä avautuvan. Twitter on ehdottomasti paras kanava kryptovaluuttojen seuraamiseen. Jos haluat pysyä kartalla tärkeimmistä tapahtumista, niin laita uusi tilimme twitter.com/BTCkeskus seurantaan!

Artikkelin kuva: Flickr / Gage Skidmore


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *