Uutiset
12
kesä
binancekuva

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 12.6: Binance, BitTorrent, TRON, Bitcoinin romahdus, Dennis Rodman

Tiistain uutiskatsauksen aiheena on kryptovaluuttapörssi Binance, joka on vahvistanut tarjoavansa loppuvuodesta treidausparit Euroon. Aiheena ovat myös BitTorrentin osto Tron-omistaja Justin Sunin haltuun. Entä mikä aiheutti sunnuntain markkinaromahduksen?

Binance vahvistaa treidausparit Euroon

Yksi viikon suurimpia uutisia liittyy kryptovaluuttapörssi Binanceen. Tästä yhtiöstä on uutisoitu useaan otteeseen aiemminkin. Edellisessä uutiskatsauksessa julkaistiin informaatio Binancen pankkiyhteyksistä Maltalla.

Pörssin perustaja Zhao Changpeng on vahvistanut nyt myös treidausparit Euroon. ”CZ” lyhenteellä tunnettu mies kertoi asiasta Bloombergille maanantaina. Tarkkaa aikataulua ei ole vielä tiedossa, mutta BTC/EUR, ETH/EUR ja muut vastaavat parit tulevat tarjontaan loppuvuoden aikana. CZ kertoi Binancen lisäävän myös muita fiat-valuuttoja tulevaisuudessa.

Binancen tulevaisuus näyttää tällä hetkellä todella hyvältä. Yhtiö teki vuoden ensimmäisellä neljänneksellä voittoa 150 miljoonaa dollaria. Päivittäinen vaihto pyörii 1,5 miljardin dollarin tuntumassa, josta käyttäjät maksavat pienen siivun Binancelle treidauspalkkioina. Yhtiön asiakasmäärä on myös rajussa kasvussa. Tammikuussa Binancella oli noin 2 miljoonaa asiakasta, mutta tällä hetkellä lukema on jo 9 miljoonaa.

Binance aikoo avata pian toimipisteen myös Jerseyn saarelle, joka on Maltan tavoin tunnettu suotuisasta veropolitiikastaan. Yhtiö käy tällä hetkellä myös keskusteluita Taiwanin kanssa.

Justin Sun osti BitTorrentin

Nimi BitTorrent tuo monelle mieleen ensimmäisenä piratismin. BitTorrent-protokolla täytyy kuitenkin erottaa sen loppukäyttäjästä, aivan samalla tavalla kuin Bitcoin ja rikollisuus. BitTorrent Inc. -yhtiön P2P-teknologiaa käyttävät myös monet maailman jättiyrityksistä tiedostojen levittämiseen ja lataukseen.

Tuoreiden tietojen mukaan kiinalainen Justin Sun on ostanut BitTorrent Inc. yhtiön. Jos nimi kuulostaa tutulta, niin kyseessä on TRON-kryptovaluutan perustaja. Projektin tarkoituksena on luoda uusi ja parempi internet, joten BitTorrent-teknologian hankinta voi olla yksi mielenkiintoinen pala tässä kuviossa.

Alla oleva twiitti: Weibo on myös yksi Sunin perustamista palveluista.

Justin Sunilla ei ole tällä hetkellä puutetta pikkurahasta. TRX-tokenin markkina-arvo on yli kolme miljardia, joista Tron Foundation omistaa kolmanneksen. Tässä Mediun-postauksessa on yksityiskohtaista pohdintaa siitä, kuinka BitTorrent-kryptovaluutta voisi toimia tiedostojen jakamiseen liittyen.

Seuraava uutinen liittyy myös Justin Suniin: TRON MainNet-julkaisu lähenee. Viime viikot on kohuttu EOS-projektin MainNet-julkaisusta, ja nyt vastaava on tulossa myös TRON:n kohdalla. TRX-token on siis tällä hetkellä Ethereum-verkossa oleva ERC20-token. Kun TRON käynnistää oman virallisen verkkonsa ja lohkoketjunsa, TRX-tokenit on konvertoitava siihen sopiviksi.

Jos omistat TRX-tokeneita ja haluat päästä helpolla, kannattaa tokenit siirtää hieman ennen MainNet-julkaisua sitä tukevaan pörssiin. Yksi sellainen on edellä mainittu Binance:

Klikkaa yllä olevasta linkistä lisätietoja. Binance suorittaa tokeneiden swapin puolestasi. Kannattaa huomioida, että kotiutus ei välttämättä onnistu aivan heti. Esim. EOS-kotiutukset ovat olleet viikon ajan pois käytöstä, sillä Binance odottaa ensin MainNetin stabilisoitumista.

Mikä aiheutti sunnuntain romahduksen?

Viime viikko päättyi kryptosijoittajien kannalta murheellisesti. Kurssit romahtivat pahemman kerran sunnuntaina ilman näkyvää syytä, ja markkinoilla alkoi spekulointi tapahtuneen aiheuttajasta.

Tällä hetkellä kaksi tapausta on selkeästi esillä bloody Sundayn lähteenä: Coinrail sekä SEC. Ensin mainittu on kryptovaluuttapörssi Etelä-Koreassa, joka joutui hakkereiden kohteeksi. Uutiset tapahtuman laajuudesta kuitenkin osoittavat, että kyseessä oli varsin pienen kokoluokan rikos. Coinrailin menetykset ovat 40 miljoonan dollarin luokkaa. Vertailun vuoksi kevään NEM-hakkerointi oli kokoluokaltaan 500 miljoonaa taalaa.

Monien mielestä näin pieni tapahtuma ei voi selittää 10x suuremman summan sulamista kryptovaluuttojen markkina-arvosta. Toinen mahdollinen selitys liittyy CME Groupin Bitcoin-futuureihin. Ne saavat arvonsa neljän kryptovaluuttapörssin hinnoista: Bitstamp, ItBit, Coinbase ja Kraken.

Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova CFTC on vaatinut kyseisiltä pörsseiltä informaatioita kurssien manipulointeihin liittyen. Pörssit ovat tähän asti kieltäytyneet ja vedonneet siihen, että data ei kuulu muiden haltuun. Tämän kiistan mahdollinen eskaloituminen saattoi pelottaa jotain suurta toimijaa markkinoilla.

Romahduksen myötä Bitcoinin kurssi otti ikävän poikkeaman alkuvuoden trendistä.

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, Bitcoinin kurssi rikkoi trendilinjan väärään suuntaan. Nyt markkinat ovat epävarmuuden tilassa. Sijoittajat seuraavat tarkasti, palautuuko kurssi nopeasti kuvassa näkyvän sinisen linjan yläpuolelle.

Lopuksi vielä hauska kuva liittyen tämän aamun tapahtumiin. Kuten kaikki varmasti tietävät, Donald Trump sekä Pohjois-Korean Kim Jong Un tapasivat Singaporessa. Paikalla oli myös Kimin seurassa aiemminkin nähty, ex-koripallotähti, Dennis Rodman. Mies onnistui pääsemään uutiskuviin mainostamaan PotCoin-nimistä ”kannabis-kryptovaluuttaa”.

Tämä tuskin tulee kenellekään yllätyksenä: PotCoinin kurssi on ollut tänään varsin mukavassa nousussa.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *