Uutiskatsaus 12.5: Wired Magazine, UPbit, Huawei, Pied Piper Coin

bitcoin misery index bmi

Lauantain uutiskatsauksen aiheina ovat Wired Magazine, UPbit-pörssin ongelmat, kiinalainen matkapuhelinvalmistaja Huawei sekä Pied Piper Coin.

Wired Magazine tuhosi 110.000$ arvosta Bitcoinia

Päivän ensimmäinen uutinen liittyy tunnettuun teknologia-alan julkaisuun nimeltään Wired Magazine. Kyseinen lehti on tuttu lähes jokaiselle IT-alaa seuraavalle henkilölle. Wired teki viisi vuotta sitten (10.5.2013) jutun Bitcoin-louhinnasta, jonka lopputulos on mielenkiintoinen. Wired Magazine testasi Butterfly Labsin Bitcoin-louhijaa, jolla sai tuohon aikaan louhittua 2 Bitcoinia alle kahdessa viikossa.

Artikkelin kirjoitushetkellä Bitcoinien arvo oli 220$, mutta laitteen kustannus oli vain 274$. Butterfly Labsin louhija maksoi siis itsensä takaisin parissa viikossa. Mitä Wired Magazine sitten totesi testinsä jälkeen?

But in the end, the answer was obvious. The world’s most popular digital currency really is nothing more than an abstraction. So we’re destroying the private key used by our Bitcon wallet. That leaves our growing pile of Bitcoin lucre locked away in a digital vault for all eternity — or at least until someone cracks the SHA-256 encryption that secures it.

Wired Magazine päätti siis tuhota Bitcoin-lompakkonsa privaattiavaimen, koska ei nähnyt bittikolikoilla mitään arvoa. Näet kyseisen lompakon sisällön tästä linkistä. Lukittuna on hieman yli 13 Bitcoinia, joiden arvo on nykyrahassa yli 110.000 dollaria…

Tapaus on hyvä opetus jokaiselle, jolla on lompakossaan arvottomia kryptovaluuttoja. Kannattaa pitää salasanat tallessa, sillä niiden arvo voi olla muutaman vuoden päästä jo aivan jotain muuta

Lähde: wired.com

UPbit pörssi romahdutti markkinat

Kryptovaluuttamarkkinat romahtivat eilen (11.5.) pahemman kerran. Syynä oli Etelä-Korean suurin pörssi, UPbit, joka joutui viranomaisten iskun kohteeksi. Kyseessä on myös maailmanlaajuisesti yksi suurimmista pörsseistä. Alustavien tietojen mukaan kyse ei ole hakkeroinnista tai mistään vastaavasta iskusta pörssin varoihin.

https://twitter.com/iamjosephyoung/status/994853281020235777

Kyseessä ovat ilmeisesti UPbitin sisäiset ongelmat. Syyttäjien mukaan yksi UPbitin johtajista olisi siirtänyt asiakkaille korvamerkittyjä varoja omalle tililleen.

UPbit toimii tällä hetkellä normaalisti – myös kotiutukset ja talletukset pelaavat. Tästä huolimatta, tapaus romahdutti kryptomarkkinat pahemman kerran. Tämä johtuu yleensä kahdesta asiasta:

1) Monet pörssissä varojaan pitävät henkilöt myyvät kryptovaluuttansa ja siirtävät varansa turvaan varmuuden vuoksi. Tämä aiheuttaa kovaa laskupainetta markkinoilla, jos kyseessä on yksi markkinoiden suurimmista pörsseistä.

2) Suursijoittajat myyvät kryptovaluuttansa, koska tietävät markkinareaktion olevan aina negatiivinen. Vastaavat uutiset johtavat poikkeuksetta kryptovaluuttojen maailmassa kurssien rajuun laskuun.

Todennäköisesti kurssit palautuvat lähitulevaisuudessa takaisin, kunhan tapauksen yksityiskohdat tulevat julkisuuteen. Yleensä tällaiset romahdukset tarjoavat loistavan ostopaikan kryptosijoittajalle.

Lähde: cryptoofkorea.com

Huawein puhelimiin tulee esiasennettu Bitcoin-lompakko

Kiinalainen teknologiajätti Huawei on yksi maailman johtavia matkapuhelinvalmistajia. Kotimaassaan Huaweilla on yli 20% markkinaosuus matkapuhelimissa. Eilen julkaistujen tietojen mukaan Huawei alkaa sisällyttää BTC.comin Bitcoin-lompakon kaikkiin älypuhelimiin. BTC.comin omistaa kiinalainen BitMain, joka on maailman tunnetuin ASIC-louhijoita valmistava yhtiö.

Kiinan markkinatilanne on monessa suhteessa poikkeava muuhun maailmaan nähden. Kiina blokkaa tällä hetkellä Google Play Storen sekä osia App Storesta. Huawei sisällyttää Bitcoin-lompakon omaan AppGallery -sovelluskauppaansa.

Kuten moni varmasti tietää, Kiina sulki viime vuonna rajansa myös kryptovaluutoilta. Ei tosin sataprosenttisesti. Kryptovaluuttapörssit ja ICO:t ovat kiellettyjä, mutta kryptovaluuttojen omistaminen ei ole.

Huawei ilmoitti pari kuukautta sitten myös aikeistaan kehittää lohkoketjuteknologiaan perustuvaa älypuhelinta. Bitcoin-lompakon lisääminen esiasennettuna ei välttämättä kuulosta isolta asialta, mutta kyseessä on yksi merkittävä askel kryptovaluuttojen tuomiseksi ihmisten tietoisuuteen.

Lähde: cointelegraph.com

Pied Piper Coin on totta!

HBO:n huippusuosittu komediasarja Silicon Valley on ollut otsikoissa myös aiemmin kryptovaluuttoihin liittyen. Uusimmassa jaksossa Silicon Valleyn nörtit lähtivät hakemaan rahoitusta Pied Pier -yritykseensä ICO:n avulla, josta syntyi Pied Piper Coin.

Pian tämän jälkeen PiedPiperCoin -niminen käyttäjä avasi Bitcointalk.org -foorumille keskustelun ko. kryptovaluutasta sekä ICO:sta. Twitter-tili @piedpipercoin on saanut nopeassa tahdissa jo yli 8000 seuraajaa, ja nyt token on oikeasti myös olemassa. Kyseinen tili ei liity omien sanojensa mukaan tv-sarjaan millään tavalla.

Kyseessä on ERC20-standardin mukainen token (lyhenne: PPI), jota airdropataan (linkki) jokaiselle halukkaalle ilmaiseksi. PiedPiperCoinilla ei tietenkään ole tällä hetkellä mitään todellista arvoa, mutta tilanne voi olla toinen lähitulevaisuudessa. Vitsinä aloitettu DogeCoin on esimerkiksi tällä hetkellä 500 miljoonan dollarin arvoinen.

Lähde: Bitcointalk

Coinmotion


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*