Uutiset
12
huhti
kryptovaluutta-bitcoin

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 12.4. Craig Wright, Coinbase Card, Skrill, Kiina

Perjantain uutiskatsauksessa on esillä vaihteeksi Craig S. Wright, joka on pienen tauon jälkeen CT:n eli Crypto Twitterin ykköspuheenaiheena. Coinbase on julkistanut Visa Debit -kortin, jolla voi maksaa tilin kryptosaldolla missä tahansa kaupassa. Skrill laajentaa myös tarjontaansa ja lisäsi Stellar Lumensin. Kiina uhkaa bännätä louhinnan – onko sillä mitään vaikutusta?

Craig S. Wright on jälleen otsikoissa

Craight S. Wright on yksi kryptomaailman kiistellyimmistä henkilöistä. Kyseessä on australialainen tietojenkäsittelytieteen professori, joka on mm. marraskuussa tapahtuneen Bitcoin Cash sisällissodan yksi avainpelaajia. Wright on Bitcoin Cashista haarautuneen Bitcoin SV (”Satoshi’s Vision”) leirin tunnetuin edustaja.

Tämän lisäksi Craigh S. Wright on myös julkisesti ilmoittanut olevansa Satoshi Nakamoto, eli Bitcoinin isä ja kuuluisan white paperin julkaisija. Tästä johtuen moni Bitcoin-maksimalisti kutsuu Wrightia nimellä ”Fakesatoshi”, sillä harva uskoo miehen todella olevan Satoshi.

Wright oli esillä todella paljon marras-joulukuussa, jolloin Bitcoin Cash -kryptovaluutta haarautui hard forkin seurauksena. Hänen johtama Bitcoin SV -leiri kävi avoimeen sotaan louhintatehon suhteen ja uhkasi myös hyökkäyksillä vastapuolen lohkoketjuun. Bitcoin Cash ”hash war” katosi kuitenkin julkisuudesta varsin nopeasti.

Vuosi 2019 on ollut vaikeaa aikaa markkinoilla Wrightin johtamalle Bitcoin SV -leirille. Sen arvo on pudonnut tasaisesti alaspäin, ja pian BSV tippuu tällä menolla pois myös top 15 -kryptovaluuttojen listalta.

Äskettäin Wright pääsi otsikoihin deletoimalla Twitter-tilinsä, mutta nyt mies on jälleen puheenaiheena. Tällä kertaa viestiä toimittaa Calvin Ayre, joka twiittasi äskettäin seuraavaa:

Calvin Ayre kuuluu Wrightin tukijoukkoihin. Hän omistaa mm. Coingeek-verkkolehden.

Yllä olevan uutisen mukaan Wright on haastanut @hodlonaut Twitter-nimimerkin oikeuteen häneen liittyvien solvausten vuoksi. Moni skeneä seuraava tuntee hodlonaut-nimimerkin siitä, että kyseinen henkilö käynnisti The Lightning Torch -projektin Twitterissä. Calvin Ayren mukaan muitakin oikeusjuttuja on vireillä Wrightia solvanneita henkilöitä ja www-sivustoja kohtaan.

Tällä hetkellä @hodlonaut-tili näyttää kadonneen Twitteristä kokonaan. Poisto liittyy todennäköisesti Craig Wrightin haasteeseen.

Tänään tapausta kommentoi myös yksi kryptoskenen vaikutusvaltaisimmista henkilöistä, eli Binance-pörssin perustaja ja toimitusjohtaja CZ.

Hänen viestinsä oli hyvin selvä: jos Ayren ja Wrightin meno jatkuu, Binance poistaa Bitoin SV:n pörssistä. Aika näyttää, toteuttaako CZ todellakin uhkauksensa.

Hodlonaut-nimimerkki on saanut luonnollisesti tukea koko kryptoskenen laajuudelta. Onko oikeusjuttu on vain epätoivoinen tempaus saada julkisuutta, koska Bitcoin SV:n tilanne on heikentynyt niin paljon? Tällä hetkellä monet Crypto Twitterin tunnetuista nimistä ovat lähteneet avoimeen vastarintaan Craig Wrightia vastaan. Bitcoinkeskus raportoi tapahtumien kulusta tulevissa uutiskatsauksissa.

Coinbase tuo markkinoille debit-kortin

Coinbase esitteli tällä viikolla hyvin mielenkiintoisen tuotteen, joka tulee ajan myötä auttamaan kryptovaluuttojen adoptiossa valtavasti. Kyseessä on Visa debit-kortti, jolla voi maksaa minkä tahansa muun Visa-kortin tavoin miljoonissa eri toimipisteissä ympäri maailman.

Kortti on nimeltään Coinbase Card. Ensimmäisessä vaiheessa kortti on tarjolla vain Iso-Britannian kansalaisille, mutta Coinbase kertoo palvelun laajenevan myös muihin Euroopan maihin tulevina kuukausina.

Debit-kortti hyödyntää maksutilanteessa käyttäjän Coinbase-tilin saldoa. Jos tililläsi on esimerkiksi 1000 Stellar Lumens -tokenia, voit maksaa niillä kupin kahvia. Coinbase konvertoi kryptovaluutan euroiksi maksutapahtuman yhteydessä ja vähentää saldosta vastaavan summan.

Coinbase Cardin mukana tulee myös erillinen mobiilisovellus (iOS ja Android). Sen avulla käyttäjä voi esim. valita, mitä kryptovaluuttaa ostotapahtumien yhteydessä velotetaan.

Kyseessä on erinomainen uutinen, joka auttaa kryptovaluuttojen käyttöä päivittäisessä asioinnissa. Coinbase lisäsi myös äskettäin toisen hyödyllisen ominaisuuden: tilin saldon voi kotiuttaa suoraan omalle PayPal-tilille.

Jos Coinbase ei ole tuttu, tsekkaa Bitcoinkeskuksen Coinbase-opas.

Skrill laajentaa valikoimiinsa Stellar Lumensin

Skrill on yksi maailman tunnetuimmista eWallet-palveluista, jolla on kymmeniä miljoonia käyttäjiä. Kyseessä on PayPalin kilpailija, joka tarjoaa reaaliaikaiset siirrot netissä käyttäjien välillä.

Kryptovaluutat syrjäyttävät monien mielestä juuri tällaiset palvelut lähitulevaisuudessa. Samaan joukkoon voi hyvin lisätä myös esimerkiksi Western Unionin ja muut vastaavat maksupalvelut.

Skrill lisäsi hieman yllättäen kryptovaluutat palveluunsa viime vuonna. Tarjonta vastasi käytännössä Coinbasen listauksia, joka toimii mahdollisesti palveluntarjoajana Skrillin taustalla.

Tälle spekulaatiolle saatiin lisää vahvistusta kuluneella viikolla, sillä Skrill lisäsi valikoimiinsa Stellar Lumensin. XLM-token tuli äskettäin myös Coinbasen listoille. Stellar Lumensin lisäksi Skrill on myös lisännyt viime aikoina ZRX ja XRP-tokenit, jotka löytyvät niin ikään Coinbasesta.

skrill-xlm

Skrill ei mahdollista vielä kryptovaluuttojen lähetystä henkilöltä toiselle, vaan ostettuja kryptoja voi holdata palvelussa ostamisen ja myymisen lisäksi. Tämä on kätevää henkilöille, jotka käyttävät Skrilliä jo muutenkin. Palvelu on todella suosittu mm. vedonlyöjien ja pokerinpelaajien keskuudessa.

Bitcoinkeskuksesta löytyy myös Skrill-opas. Siinä kerrotaan selkeästi, miten kryptovaluutoiden osto- ja myyntitoimenpide Skrillin kautta onnistuu.

Kiina bännää Bitcoin-louhinnan?

Kiina on harvemmin esillä positiivisesti kryptovaluuttoihin liittyen, eikä tämä viikko ole tehnyt poikkeusta. Reuters uutisoi 9. huhtikuuta Kiinan valtion aikeista puuttua kryptovaluuttojen louhintaan.

“The National Development and Reform Commission (NDRC) said on Monday it was seeking public opinions on a revised list of industries it wants to encourage, restrict or eliminate. The list was first published in 2011.

The draft for a revised list added cryptocurrency mining, including that of bitcoin, to more than 450 activities the NDRC said should be phased out as they did not adhere to relevant laws and regulations, were unsafe, wasted resources or polluted the environment.” (Lähde: Reuters)

Kyseessä ei siis ole mikään välitön bänni, vaan NDRC:n uusin reformi kerää tällä hetkellä lausuntoja toukokuun alkuun asti. Kuluneella viikolla on spekuloitu paljon, mitä Kiinan louhintaoperaatioiden loppuminen voisi aiheuttaa.

Kiinahan on kunnostautunut erilaisten bännien asettamisessa aiemminkin. Ensimmäiset järeät toimenpiteet nähtiin syksyllä 2017, jolloin Kiina kielsi ICO:t sekä kryptovaluuttapörssien toiminnan maassa. Lukemattomat aasialaiset ICO:t ovat yhä kiinalaistaustaisia, mutta operaatioita pyöritetään muista Aasian maista.

Maan kansalaiset saavat kyllä hodlata kryptovaluuttoja, mutta eivät treidata niitä Kiinassa. Käytännössä lähes kaikki ICO:t ovat myös estäneet kiinalaisten (ja amerikkalaisten) osallistumisen viime vuosina.

Tällä hetkellä maailman suurimmat louhintasyndikaatit ovat kiinalaisia. Lisäksi ASIC-laitteiden markkinajohtaja Bitmain on myös Kiinasta. Jos maa asettaisi louhinnan bänniin ja kaikki kiinalaiset operaattorit poistuisivat yhtäkkiä verkosta, se aiheuttaisi käytännössä Bitcoin-verkon hidastumisen todella pahasti muutaman viikon ajaksi.

Bitcoin-verkko korjaa louhinnan vaikeustasoa kahden viikon välein automaattisesti. Mitä enemmän louhijoita verkossa on, sen vaikeammaksi louhinta muuttuu – ja päinvastoin. Jos louhijoita poistuisi nopeasti paljon, jäljellä olevien koneiden kapasiteetti ei riittäisi nykyisellä vaikeustasolla. Lohkojen vahvistusajat venyisivät ja transaktiot hidastuisivat.

Käytännössä on vaikea uskoa, että Kiina saisi aikaan kaikkien maassa olevien louhijoiden poistumisen verkosta yhden yön aikana. Vaikka bänni tulisikin voimaan, siinä olisi todennäköisesti mukana siirtymäaika. Lisäksi osa toimijoista katoaisi maan alle.

Bänni olisi voitto muulle maailmalle, jolle olisi tarjolla myös paljon halpaa laitteistoa Kiinasta. Kyseessä ei olisi pahimmillaankaan mikään katastrofi Bitcoinin osalta. Siitä kertoo myös markkinareaktio uutista kohtaan, jota ei ole käytännössä nähty lainkaan.

Lue lisää tästä Cointelegraphin uutisesta.

Lopuksi vielä pari lyhyempää uutista.

The Lightning Torch -projektiin saatiin uusia suomalaisia ja vieläpä naiskauneutta! Entinen miss Suomi Rosa-Maria Ryyti sai pääsi arvostetun joukon jäseneksi.

Tässä vielä videoklippi suositusta Rick & Morty -animaatiosarjasta, jossa kryptovaluutat ja lohkoketju oli äskettäin esillä.

Photo by André François McKenzie on Unsplash


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *