Uutiset
12
joulu
kryptovaluutta verotus uusi ohje

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 12.12: LocalBitcoins, Bitmain, kryptosijoittaminen

Keskiviikon uutiskatsauksen aiheena on suomalainen LocalBitcoins-palvelu, joka voitti Kauppalehden vuoden 2017 menestyjät -kilpailun. Kiinalainen Bitmain on puolestaan yhä suuremmissa ongelmissa. Tunnetty analyytikko Ronnie Moas käy myös läpi todellisia piinaviikkoa. Lopuksi juttua kryptovaluuttoihin sijoittamisesta, mikä alkaa kiinnostaa yhä useampaa henkilöä.

Rekisteröidy Binancelle

LocalBitcoins oli Kauppalehden vuoden menestyjä

Kryptovaluuttojen maailmasta on kuulunut viime viikkoina lähinnä negatiivisia uutisia kurssien romahtamisen myötä. Eilen saatiin vaihteeksi positiivista infoa, kun Kauppalehti kertoi vuoden 2017 parhaista yhtiöistä Suomessa.

Kyseinen listaus ei ole suoraan nettotulokseen tai sijoitetun pääoman tuottoon pohjautuva. Yritykset laitetaan järjestykseen Alma Talentin menestyjäluokituksen perusteella.

Vuoden 2017 ykköseksi nousi LocalBitcoins Oy, joka sai ainoana yrityksenä 98/100 pisteen luokituksen. Kyseessä on siis LocalBitcoins.com -palvelua pyörittävä yhtiö. LocalBitcoins ei ole perinteinen kryptovaluuttapörssi, kuten esimerkiksi Binance. Se on lähempänä hajautetun pörssin ideaa, eli kyseessä on kahden henkilön välinen kaupankäynti.

Kuvassa myyntitarjouksia Bitcoineista Suomessa.

LocalBitcoins ei ole silti hajautettu pörssi, sillä yhtiö toimii yksityishenkilöiden kaupassa välittäjänä. LocalBitcoins tarjoaa ns. escrow-palvelua, jossa myyjän Bitcoinit varataan hänen tililtään kaupanteon yhteydessä. Näin palvelu varmistaa sen, että ostaja saa aina hankkimansa kryptovaluutat.

LocalBitcoinsin suosio on kasvanut etenkin kehittyvissä maissa, joissa ei ole tarjolla luotettavia pörssejä. Palvelua käytetään myös länsimaissa, jos maksu halutaan suorittaa esim. Skrillin, Netellerin tai muiden maksuoperaattoreiden (Suomessa MobilePay) kautta, joita perinteiset kryptopörssit eivät tue.

Mielenkiintoista LocalBitcoinsin vuodessa 2017 on se, että yhtiön nettotulos oli sen liikevaihtoa suurempi. Tämä selittyy Bitcoinin kovalla arvonnousulla kyseisen vuoden aikana. LocalBitcoins jätti käyttäjien maksamat palkkiot yhtiön tilille sijoituksena, jolloin niiden arvonnousu toi mukavan lisätulon. Tilanne tulee olemaan hyvin erilainen tänä vuonna.

LocalBitcoins työllistää Kauppalehden mukaan noin 25 henkilöä Suomessa. Yhtiö harkitsee myös toimipisteen avaamista Yhdysvaltoihin.

Tutustu palveluun tästä linkistä.

Lähde: Kauppalehti

Bitmainin alamäki jatkuu

Kiinalainen louhintalaitteiden valmistaja Bitmain on ollut kovassa alamäessä kesästä lähtien. Kyseessä on varmasti koko kryptouniversumin merkittävin yritys, joten Bitmainin tilannetta on syytä seurata suurennuslasin kanssa.

Bitcoinkeskus uutisoi pari kuukautta sitten yhtiön ongelmista, kun sen IPO joutui vastatuuleen. Bitmainin perustaja on Jihan Wu, joka on ollut jo pitkään tiiviissä yhteistyössä Bitcoin Cash -leirin keulamies Roger Verin kanssa.

Jihan Wu sijoitti valtavat määrät Bitmainin omaisuutta Bitcoin Cashiin reilu vuosi sitten. Tämä on ollut valtava huti, ja sijoituksen arvo on sulanut entisestään marraskuussa tapahtuneen Bitcoin Cash -forkin jälkeen.

Sosiaalisessa mediassa julkaistiin äskettäin tällaisia huhuja:

https://twitter.com/btcking555/status/1070873235791724544

Tilanne on uskomaton, sillä yhtiö julkaisi alle 6kk sitten yli miljardin dollarin tuloksen vuoden 2018 ensimmäiseltä puoliskolta.

Bitmain on epäonnistunut viime vuosina mikropiirien kehityksessä, minkä vuoksi sen laitteet ovat jääneet kilpailijoista jälkeen. Yhtiö on joutunut kauppaamaan paljon ASIC-louhijoita tappiollisella hinnalla. Bitcoin Cash -position sulaminen ja IPO:n ongelmat eivät todellakaan auta asiaa.

Tilanne voi johtaa myös ongelmiin Bitcoin Cash -leirissä, sillä Bitmain pyörittää suuria louhintapooleja. Roger Verin joukot tarvitsevat Bitmainin louhintapooleja pitääkseen ”kapinalliset” (eli Bitcoin SV-leirin) kurissa.

Kryptosijoittaminen alkaa kiinnostaa

Lopuksi hieman edelliseen aiheseen liittyvä uutinen. Yksi marras- ja joulukuun mielenkiintoisista ilmiöistä on ollut kiinnostuksen herääminen kryptovaluuttojen hankintaan.

Kryptovaluutat ovat kadonneet vuoden 2018 aikana lööpeistä lähes täysin. Alkuvuodesta lehdet revittelivät ”Bitcoin on kuollut” -otsikoilla, mutta kevään myötä kryptovaluutat katosivat ihmisten mielistä. Sama meno jatkui koko kesän ja alkusyksyn, ja 6000 dollarin pinnassa pyörivä kurssi ei kiinnostanut ostajia eikä myyjiä.

https://twitter.com/bitcoinkeskus/status/1072616150016643073

Edeltävä kuukausi on kuitenkin muuttanut pelikenttää selvästi. Monet altcoinit ovat romahtaneet neljässä viikossa 50 prosenttia, ja Bitcoinin kurssi on myös -30…-40% lukemissa hieman päivästä ja laskentatavasta riippuen.

Hinnat ovat nyt samalla tasolla kuin elo-syyskuussa 2017, eli hetki ennen kryptobuumin alkua. Moni sijoittaja kiroili tasan vuosi sitten, kuinka hän missasi kryptovaluutat näillä kurssitasolla. Nyt näyttää siltä, että nämä henkilöt ovat pikkuhiljaa tulossa ostoksille.

Se on varmaa, että Bitcoin on 3500$ kurssilla parempi ostos kuin 10.000$ tai 20.000$ kurssilla, sillä markkinan fundamentit ovat menneet selvästi eteenpäin viimeisen vuoden aikana. Viime aikojen romahdus ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pohja olisi saavutettu. Edessä voi hyvinkin olla vielä uusi -50% pudotus nykytasosta – kukaan ei tiedä tätä varmaksi.

Jos kryptosijoittaminen on alkanut kiinnostaa, kannattaa lukea Bitcoinkeskuksen uusin artikkeli aiheesta: Esimerkkejä kryptosijoituksista vuodelle 2019. Artikkelissa käydään läpi erilaisia portfolioita ja sijoitustaktiikoita. Se on saanut jo positiivista palautetta Bitcoinkeskuksen foorumilla. Jokainen lukija on tervetullut jakamaan sinne myös omat suosituksensa (tai varoituksensa) vuoden 2019 osalta.

Tässä on myös hyvä kirjoitus noususta ja laskusta kryptosijoittamiseen liittyen. Se sisältää varmasti opetuksen aloittelevalle sijoittajalle seuraavaa nousukautta varten.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.