Uutiset
11
elo
ibm maersk lohkoketjuteknologia

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 11.8: IBM & Maersk, Bitcoin-sijoittaminen, Bitmain ja Bitconnect

Lauantain uutiskatsauksen aiheena on mm. IBM:n ja Maersk-varustamon valtava lohkoketjuteknologiaa hyödyntävä projekti, joka on tuonut merkittäviä säästöjä laivaliikenteessä. Sen lisäksi käydään läpi tilannetta, jossa sijoittaja on hävinnyt yli 90% kryptovaluuttasäästöistään. Kiinalainen Bitmain on myös uutisissa, ja lopulta sanotaan bye bye surullisen kuuluisalle Bitconnect-ponzille.

Rekisteröidy Binancelle

IBM:n ja Maerskin valtavasta lohkoketjuhankeesta merkittäviä tuloksia

Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen taustalla oleva lohkoketjuteknologia on yksi tämän hetken kuumimmista teknologiatrendeistä. Kuten Bitcoinkeskuksen kryptovaluuttaoppaita seuranneet lukijat tietävät, kyseisen teknologian käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Kryptovaluutta on vain yksi osa-alue, jossa lohkoketjuteknologiaa hyödynnetään.

IBM on ollut jo pitkään lohkoketjuteknologiaan liittyvän tutkimustyön etujoukoissa. Tämän päivän Kauppalehti uutisoi mielenkiintoisesta projektista, jonka IBM on tehnyt yhteistyössä Maersk-varustamon kanssa. Kyseessä on kokoluokaltaan valtava panostus, sillä pelkästään IBM:n blockchain-osastolla työskentelee 1600 henkilöä.

Tulokset kuitenkin puhuvat puolestaan: laivakuljetusten kesto saatiin TradeLens-nimisen projektin avulla jopa 40 prosenttia pienemmäksi! Valtava säästö syntyy turhan byrokratian karsimisesta, kun kaikilla kuljetusketjun osapuolilla on pääsy informaatioon milloin tahansa.

Blockchain ei tee vielä järjestelmästä täysin aukotonta.

“If you had fraudulent data at start, blockchain won’t help prevent that. What it does help with is that you have multiple people validating every data set and you get greater visibility when something doesn’t look right.” (Marie Wieck, IBM)

TradeLens-järjestelmä on ollut tähän asti suljetussa testiympäristössä. Mukana ollut lähes sata yhteistyökumppania IBM:n ja Maerskin lisäksi, kuten tulli- ja satamaviranomaisia ympäri maailmaa.

Uutinen on hyvä esimerkki siitä, millaisia vaikutuksia lohkoketjuteknologialla voidaan saada lukemattomilla eri teollisuuden aloilla.

Lähde: Kauppalehti

Olen hävinnyt kryptovaluuttasäästöistäni yli 90% – mitä teen?

Kulunut vuosi on ollut kryptovaluuttasijoittajille tuskaista aikaa. Artikkelin kirjoitushetkellä Bitcoinin kurssi on hieman yli 6100 dollaria, joka alkaa olla lähellä vuoden pohjalukemia. Suurin osa tammikuun huumassa ostetuista altcoineista on tällä hetkellä ylittänyt -90% rajapyykin. Bitcoin on säilyttänyt arvonsa selvästi paremmin, mistä kertoo osaltaan myös markkinaosuuden kasvu yli 50 prosentin.

Redditin /r/CryptoCurrency -sivulla törmää usein raastaviin tarinoihin. Joillekin sijoittajille niiden lukeminen voi tuoda helpotusta, jos näkee muidenkin kamppailevan tällä hetkellä henkisesti (ja selviytyvän siitä).

Tänään eräs sijoittaja kyselee neuvoja otsikolla: ”How do I cope with these terrifying losses? I bought literally at the peak in January.” Kyseinen henkilö kertoo sijoittaneensa 80.000 dollarin säästöt kryptovaluuttoihin tammikuussa, ja nyt niistä on hävinnyt yli 90 prosenttia. ”I have 6k left. six. fucking. thousand. dollars. What do I do?”

Kyseinen lanka on kerännyt jo tässä vaiheessa 262 kommenttia, ja joukkoon mahtuu tietysti neuvoja laidasta laitaan.

Ihmisten eri reaktioita kannattaa lukea läpi, sillä monesta kommentista voi olla hyötyä myös omaan kryptoahdistukseen. Monien mielestä tällaisessa tilanteessa on parasta unohtaa koko sijoitus hetkeksi, ja katsoa tilannetta uudelleen vuoden päästä. Tappiot realisoituvat tappioiksi vasta siinä vaiheessa, kun kryptot vaihtaa takaisin dollareiksi.

Kyseisen henkilön kohtalo on myös hyvä opetus jokaiselle sijoittajalle, oli kyse sitten kryptovaluutoista tai osakkeista. Alkuperäinen sijoitus on oltava sen kokoinen, että mahdollinen tappio ei aiheuta ongelmia päivittäiseen elämiseen. Jos pystyy nukkumaan yönsä hyvin -90% portfolion kanssa, niin sijoitettu rahasumma on ollut silloin riittävän pieni.

Bitmain on julkaissut SiaCoinia ja Dashia louhivan reitittimen

Maailman johtava louhintalaitteiden valmistaja Bitmain on julkaissut jälleen mielenkiintoisia tuotteita. Kyseessä on kaksi reititintä, jotka ovat laajennus Bitmainin R3-tuoteperheeseen. Uudet laitteet ovat nimeltään R3-DASH ja R3-SIA.

Kuten yllä oleva twiitti kertoo, kyseiset reitittimet toimivat myös Dash ja SiaCoin -kryptovaluuttojen louhijoina. Bitmain on aiemmin julkaissut myös R3-sarjan reitittimen, joka louhii Litecoinia.

Tämä tulee olemaan tulevaisuuden suuntaus kuluttajaelektroniikan kentässä. Yhä useampi laite voidaan valjastaa louhintatyöhön, joka ovat jatkuvassa internet-yhteydessä. Televisio on hyvä esimerkki, ja aiemmin tänä vuonna on myös julkaistu maailman ensimmäinen krypytovaluuttaa louhiva TV.

Kiinalainen Bitmain on todennäköisesti maailman tämän hetken merkittävin yhtiö kryptovaluuttojen kentässä. Bitmainin toimilla on vaikutuksia monen kryptovaluutan tulevaisuuteen, ja yhtiön mahdollista listautumista Hong Kongin pörssiin pidetään joidenkin asiantuntijoiden mielestä krypto-genren suurimpana juttuna.

https://twitter.com/Crypto_Bitlord/status/1027492680320802816

Kryptosijoittajan kannattaa pitää silmällä Bitmainin tekemisiä. Kyseinen yhtiö kontrolloi myös kahta suurta Bitcoinin louhintapoolia (BTC.com ja Antpool), joiden pelättiin aiemmin tänä vuonna saavuttavan jopa 51% osuuden Bitcoin-louhinnasta.

Binancen listausmaksu ei ole 400 Bitcoinia

Kryptovaluutan pääsy Binance-pörssin listalle on yksi merkittävimmistä virstanpylväistä mille tahansa projektille. Binance on tällä hetkellä markkinoiden suosituin kryptovaluuttapörssi, joten kaikki kryptoprojektit haluavat saada kolikkonsa sen listoille.

Sosiaalisessa mediassa on käyty paljon spekulointia siitä, miten kryptovaluutta pääsee Binancen listoille. Joidenkin mielestä kyseessä on hämärä tai korruptoitunut järjestelmä. Toiset väittävät sisäänpääsyn onnistuvan heti, kunhan projekti voi maksaa riittävästi.

Binancen perustaja ja keulahahmo ’CZ’ otti asiaan äskettäin kantaa twitterissä:

CZ on antanut vastaavia lausuntoja myös muissa haastatteluissa, mutta aihe nousee jostain syystä aina tasaisin väliajoin pinnalle. Binance-pomon mukaan tärkein kriteeri listautumiselle on projektin tila. Binance ei ota listoilleen ’shitcoineja’, jotka eivät läpäise sen omien analyytikoiden seulaa. Tässä kohtaa mikään maksusuoritus ei myöskään auta.

Jos joku projekti on yhtiön mielestä poikkeuksellisen mielenkiintoinen, se voidaan ottaa listoille ilman minkäänlaista maksua. Näin on ollut asia CZ:n mukaan mm. Ethereumin, NEO:n, Ripplen, EOS:n, Moneron, Litecoinin sekä monen muun kohdalla.

Bye bye Bitconnect

Bitconnect on ollut yksi 2017-2018 vuosien puhutuimmista projekteista. Monet asiantuntijat varoittivat viime vuonna sen olevan Ponzi-huijaus, mutta Bitconnect keräsi tästä huolimatta valtavasti rahaa ja keikkui myös korkealla sijalla Coinmarketcapin listoilla. Projektilla oli myös monia puolestapuhujia Youtubessa, joista tunnetuimmat ovat Trevon James sekä CryptoNick. Kaksikko tienasi miljoonia käyttäjien referral-palkkioilla.

Bitconnect-pyramidi kaatui kovalla rytinällä tammikuun puolivälissä, johtuen kryptomarkkinan kovasta laskusuhdanteesta. BCC-tokenin arvo romahti yhdessä päivässä 330 dollarista 14 dollariin, ja tuhannet sijoittajat menettivät rahansa.

Vaikka Bitconnect on ollut virallisesti kuollut jo kuukausien ajan, BCC-tokenilla on voinut silti käydä kauppaa muutamissa pörsseissä. Ei enää pitkään.

TradeSatoshi-pörssi on ollut viimeinen paikka, jossa Bitconnectia on ollut mahdollista ostaa ja myydä. Uuden päivityksen myötä BCC-token poistuu palvelusta 10. syyskuuta alkaen. Tämän jälkeen Bitconnect poistuu lopullisesti myös Coinmarketcapin listoilta.

Tapausta tullaan puimaan myös oikeudessa, ja edellä mainittu Trevon James on myös haastettu todistajaksi lähitulevaisuudessa.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.