Uutiskatsaus 11.7: Bancor-pörssi, Ledger Live, Opera-selain, Ross Ulbricht

bancor hakkerointi

Keskiviikon uutiskatsauksen pääaiheena on Bancor-pörssi, jonka hakkerointi herättää tällä hetkellä paljon keskustelua. Ledger on puolestaan julkaissut uuden Ledger Live -ohjelmiston, joka helpottaa monin tavoin Ledger Nano -lompakon hallintaa. Operasta on tullut ensimmäinen merkittävä selain, jossa on integroituna kryptovaluuttalompakko.

Rekisteröidy Binancelle

Bancor -pörssi hakkeroitiin

Kryptovaluuttapörssien hakkeroinnit ovat olleet tapetilla jo useaan kertaan vuoden 2018 aikana. Kryptovaluuttojen suosion kasvaessa yhä useammalla pörssillä on yhä enemmän varoja hallussaan. Tämä tekee niistä houkuttelevia kohteita rikollisille.

Tähän asti hyökkäykset ovat keskittyneet perinteisiin pörsseihin, mutta nyt myös hajautettu pörssi Bancor joutui iskun kohteeksi. Perinteiset pörssit kuten Binance ovat hallinnoltaan keskitettyjä, eli ne toimivat kuin kaikki muutkin yritykset. Hajautettujen pörssien idea on siinä, että käyttäjä ei siirrä kryptovaluuttaa minkään keskitetyn tahon haltuun.

Kauppaa käydään käytännössä suoraan lompakosta toiseen pörssin ohjelmiston avulla. Bancor oli yksi vuoden 2017 kuumimmista ICO:sta, ja se keräsi muutamassa tunnissa 150 miljoonan dollarin potin.

Bancorin tiedotteen mukaan rikolliset saivat mukaansa noin 25.000 Etheriä (arvo ~12,5 miljoonaa dollaria), 230.000.000 Pundi X -tokenia (arvo noin miljoona) sekä 3.200.000 Bancorin omaa BNT-tokenia (arvo noin 10 miljoonaa). Bancor tekee tällä hetkellä yhteistyötä eri kryptovaluuttapörssien kanssa, jotta rikolliset saataisiin kiinni.

Iskun kokoluokka on varsin pieni verrattuna kryptoskenen suurimpiin hakkerointeihin. Suurin kohu on noussut Bancorin toimenpiteestä liittyen BNT-tokeniin.

Kuten Litecoinin perustaja Charlie Lee twiittaa, Bancor kertoi jäädyttäneensä tapauksen yhteydessä BNT-tokenien transaktiot. Lee ei ole kommenttinsa kanssa yksin. Monien mielestä pörssi ei voi olla hajautettu, jos sen keskitetty johto voi halutessaan jäädyttää transaktioita. Yllä olevassa twiitissä näkyy myös Bancorin virallinen tiedote asiasta.

Tapauksesta käydään keskustelua mm. tässä Reddit-langassa. Tällä hetkellä on vielä hieman epäselvää, mitä varoja rikolliset ovat tarkalleen ottaen hakkeroineet. Bancorin mukaan sen käyttäjien kryptovaluutat ovat täysin turvassa.

Ledger julkaisi uuden hallintasovelluksen sekä Ledger Blue -tuotteita

Ranskalainen teknologiayhtiö Ledger on tullut parhaiten tunnetuksi Ledger Nano S -kryptovaluuttalompakostaan. Bitcoineskus suosittelee myös kyseistä lompakkoa jokaiselle, joka omistaa kryptovaluuttoja yli 500 euron arvosta.

Ledger on julkistanut äskettäin uuden hallintasovelluksen, joka on merkittävä parannus nykyiseen ohjelmistoon.

ledger live

Kuvassa näkyvä Ledger Live on desktop-ohjelmisto, joka on tarjolla Windows, Mac OS sekä Linux-käyttöjärjestelmille. Voit synkronoida kaikki Ledger Nano -lompakossasi olevat kryptovaluutat Ledger Liveen, jolloin niiden kursseja on mahdollista seurata ilman USB-tikkuakin.

Tämän lisäksi kryptovaluuttojen lähetys on nyt helpompaa kuin aiemmin. Bitcoinkeskus suosittelee lataamaan kyseisen ohjelmiston, jos omistat Ledger Nano -lompakon.

Ledger on tuonut lisäksi myyntiin 10.000 kappaleen erän Ledger Blue -tuotetta, joka on ollut jonkin aikaa poissa markkinoilta. Ledger Blue on tablettia muistuttava laite, joka on astetta monipuolisempi vaihtoehto Ledger Nanoon verrattuna.

Opera-selaimeen kryptovaluuttalompakko

Opera on alun perin norjalainen selainprojekti. Se on ollut markkinoilla jo yli 20 vuoden ajan, ja nykyisin yhtiö on kiinalaisessa omistuksessa. Operan suosio hiipui pahasti Google Chromen tultua markkinoille, ja nykyisin sen käyttö on nettiselailusta parin prosentin luokkaa. Lataajia on vuosien aikana kertynyt eri platformit mukaan luettuna yli 350 miljoonaa kappaletta.

Operasta on tullut nyt ensimmäinen merkittävä selain, joka on integroinut kryptovaluuttalompakon. Alla oleva video esittelee sen toimintaa.

Kryptovaluuttalompakko on kiinteä osa Opera-selainta, eikä käyttäjän tarvitse ladata mitään erillisiä lisäosia. Kuten videosta voi hyvin nähdä, lähetys ja vastaanotto sekä maksusuoritukset onnistuvat helposti.

Operasta on näin ollen tullut ensimmäinen merkittävä Web 3.0 -selain. Kryptovaluuttalompakko on lisätty tällä hetkellä Android-beta versioon. Se tukee aluksi Ethereumia ja ERC20-standardin mukaisia tokeneita.

Lähde: blogs.opera.com

Yhdysvaltojen libertaaripuolue vaatii Ross Ulbrichtin tuomion kumoamista

Ross Ulbricht on henkilö, joka liittyy olennaisena osana kryptovaluuttojen historiaan. Ulbricht mainittiin myös Bitcoinkeskuksen äsken tehdyssä artikkelissa, jossa käsiteltiin Bitcoinin merkittäviä vuosipäiviä.

Ulbricht oli Silk Road -nimisen palvelun perustaja, joka mahdollisti huumeiden ostamisen Bitcoinin avulla. Tämä lisäsi osaltaan Bitcoinin kysyntää sen alkuaikoina. Lopulta FBI sulki Silk Roadin ja heitti sen perustajan vankilaan.

Ulbrichtin tuomio vahvistetiin pari kuukautta sitten, ja kyseessä oli massiivinen ’statement’ oikeuslaitokselta: kaksi elinkautista + 40 vuotta. Tuomari antoi Ulbrichtille niin kovan rangaistuksen, kuin lakipykälät vain mahdollistivat tässä tapauksessa.

Ulbrichtin itsensä mukaan tuomio oli annettu väärin perustein:

“Ulbricht claimed his Fourth and Sixth Amendment rights were violated during both the investigation and the sentencing. He also claimed law enforcement officials gathered Internet traffic information without a required warrant during the investigation. He further claimed the judge issued an unreasonable sentence that was partly based on allegations he tried to hire a hit man, for which he was never even charged. (CCN.com)”

Tuomio on ollut monien tapausta seuraavien mielestä täysin liioiteltu. Nyt Yhdysvaltain libertaaripuolue on lähtenyt myös tukemaan Ulbrichtia ja vaatii presidentti Donald Trumpia kumoamaan tuomion.

Monet muutkin järjestöt sekä alan henkilöt ovat tukenee Ulbrichtin valitusta. Aika näyttää, saadaanko tuomio kumottua, tai ainakin muutettua huomattavasti kohtuullisemmaksi.

Lähde: CCN.com | Artikkelin kuva: Pixabay

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*