Uutiset
01
elo
bitcoin etf

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Uutiskatsaus 1.8: Bitcoin Cashin synttärit, Bitcoin dominance, Bitmainin miljarditulos, Binance

Tiistain uutiskatsauksen pääaiheena on yhden vuoden ikään päässyt Bitcoin Cash. Tämän lisäksi käsittelyssä on kovasti kasvanut Bitcoin dominance eli Bitcoinin markkinaosuus. Aiheena on myös louhintalaitteita valmistava Bitmain, joka on tehnyt hurjan tuloksen.

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoin Cash on yhden vuoden ikäinen

Elokuun 1. päivä on yksi merkkipaaluista Bitcoinin historiassa – kyseessä on Bitcoin Cashin syntymäpäivä. Bitcoin Cash oli ensimmäinen virallinen Bitcoinin hard fork, joten tapaus on historiallisesti merkittävä. Bitcoinin koodia on toki käytetty vuosien mittaan pohjana lukuisille kryptovaluutoille, kuten Litecoinille. Hard forkissa lohkoketju jakaantuu kahteen haaraan, ja näin tapahtui siis Bitcoin Cashin kohdalla.

Bitcoin Cashin keulahahmona on ollut alusta asti Roger Ver. Hän on yksi maailman tunnetuimmista alan pioneereista, ja sai aikoinaan myös lisänimen ”Bitcoin-Jeesus”. Bitcoin Cash on syntynyt skaalauskeskustelun seurauksena, jossa ideana oli nostaa Bitcoinin lohkoketjun lohkon kokoa yhdestä megatavusta suuremmaksi. Tämä ehdotus ei saanut koskaan riittävää konsensusta, mutta asiaa ajanut ryhmä päätti forkata Bitcoinin uudeksi kryptovaluutaksi.

Tämän jälkeen Roger Ver on masinoinut vastakkainasettelua valuuttojen välillä monin eri tavoin. Alla oleva twiitti parin päivän takaa on hyvä esimerkki.

Ver on pyrkinyt päättäväisesti luomaan Bitcoin Cashille brändiä ”Satoshin alkuperäisenä visiona”. Hänen markkinapuheissaan Bitcoin Core (kuten Ver Bitcoinia kutsuu) ei ole enää toimiva kryptovaluutan roolissa. Hänen äänensä sai eniten kannatusta joulukuussa, jolloin Bitcoinin transaktiokustannukset nousivat pilviin. Sittemmin Bitcoinin ongelmia on korjattu, ja jatkuvasti laajeneva salamaverkkoteknologia tulee aikanaan hoitamaan mikrotransaktiot.

Bitcoin Cash on negatiivisesta imagostaan huolimatta ainoa todella menestynyt Bitcoinin fork. Kannattaa myös muistaa, että Roger Verin lisäksi tukijoukoissa on myös Bitmainin perustaja Jihan Wu, joka on yksi kryptouniversumin vaikutusvaltaisimmista henkilöistä.

Jos katsotaan tämän hetken markkina-asemaa, niin Bitcoin Cash on säilyttänyt hyvin paikkansa kryptovaluuttojen top viidessä. Sijalla neljä oleva Bitcoin Cash on markkina-arvoltaan tuplasti suurempi kuin sijalla viisi oleva kohuprojekti EOS. ”Bcash” onkin sementoinut statuksensa yhtenä kryptomaailman suurimmista pelureista ensimmäisen elinvuotensa aikana.

Bitcoinin markkinaosuus on kasvanut

Bitcoinin markkinaosuus eli market dominance on ollut monien mielenkiinnon kohteena. Kyseinen luku kertoo yksinkertaisesti Bitcoinin markkina-arvon suhteessa koko kryptovaluuttamarkkinaan. Ennen vuotta 2017 Bitcoin vastasi 80-100 prosenttia markkinasta, mutta Ethereumin nousu ICO:jen avulla aloitti viime vuonna merkittävän trendin.

Kuvassa Bitcoinin ja tärkeimpien kryptovaluuttojen markkinaosuus. Lähde: coinmarketcap.com

Ethereumin markkinaosuus nousi kesäkuussa 2017 jopa 32 prosentin tuntumaan, ja samaan aikaan Bitcoin oli vain 38 prosentissa. Tuolloin spekuloitu ”flippening” ei kuitenkaan tapahtunut, mutta Bitcoin ei ole noussut sen jälkeen yli 65 prosentin osuuteen. Kuluneen 12 kuukauden huippu nähtiin joulukuussa (noin 65%) ja pohjat altcoin-buumin aikana tammikuussa (hieman yli 32%).

Bitcoin dominance on noussut tasaista vauhtia toukokuusta alkaen. Pari päivää sitten lukema kohosi jo lähelle 49 prosenttia. Heinäkuun loppu olikin monille altcoin-sijoittajille raastavaa aikaa.

Miksi Bitcoinin markkinaosuus on sitten noussut? Looginen selitys viime aikaiselle nousulle on kuumana käynyt ETF-keskustelu, josta Bitcoinkeskus on myös uutisoinut jo aiemmin. Monet spekuloivat ETF-hyväksynnän aloittavan uuden Bitcoin-rallin. Kyseiset sijoittajat ovat näin ollen myyneet portfoliostaan altcoineja Bitcoiniksi.

Markkinoilla puhuttanut ETF on VanEck & SolidX Bitcoin Trust -hakemus, jonka käsittelypäivä on elokuun alussa. Asiasta päättävä taho on Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova SEC. Käsittelypäivän (8. elokuuta) lähestyessä Bitcoinin kurssissa voidaan nähdä rajuja muutoksia, jos markkinoille vuotaa tietoa päätöksestä.

Tuoretta keskustelua aiheesta mm. tässä Reddit-langassa: The ETF is most likely already decided, expect lot of volatility before the actual release of the news, as insiders react to the verdict.

Bitmain teki yli miljardin dollarin tuloksen

Bitcoin Cashin yhteydessä mainittu Bitmain julkaisi pari päivää sitten informaatiota, jonka mukaan yhtiö teki vuoden 2018 ensimmäisen kvartaalin aikana yli miljardin taalan tuloksen. Bitmainin liikevaihto oli 2,5 miljardia dollaria, josta viivan alle jäi 1,1 miljardia voittoa.

Bitmain on ollut jo vuosien ajan yksi kryptomaailman tunnetuimmista ja suurimmista yrityksistä. Se hakee parhaillaan lisää rahoitusta jatkuvassa kasvussa olevan toimintansa rahoittamiseksi. Viime kuussa yhtiö hankki 400 miljoonaa dollaria sijoittajilta, ja tällä hetkellä yhtiö arvioidaan noin 14 miljardin dollarin arvoiseksi.

ASIC - Bitmain Antminer S9

ASIC-louhintalaitteista (kuvassa yllä) tunnettu Bitmain on noussut viime vuosina jo samaan kategoriaan kuin grafiikkasuorittimista tunnettu jätti NVIDIA. Jihan Wu:n perustama yhtiö aikoo listautua lähitulevaisuudessa myös Hong Kongin pörssiin.

Monien mielestä Bitmainin dominointi on ollut jo jonkin aikaa vaarallisella tasolla. Aiemmin tänä kesänä sen hallinnoimien louhintasyndikaattien (BTC.com, AntPool) osuus koko Bitcoin-louhinnasta nousi jo 45 prosentin tasolle. Tämä alkoi olla jo vaarallisen lähellä 51 prosenttia, jolla Bitmain voisi teoriassa ottaa Bitcoin-verkon haltuunsa. Tällä hetkellä tuo louhintaosuus on tippunut 30 prosentin tasolle.

Bitmain saa myös jatkuvasti uutta kilpailua, sillä muutkin mikropiirejä valmistavat yhtiöt ovat huomanneet markkinoilla olevat mahdollisuudet. On mielenkiintoista nähdä, alkavatko muut valmistajat, kuten Samsung, haastaa Bitmainin valta-asemaa toden teolla.

Binance hankki amerikkalaisen TrustWallet-yhtiön

Maailman suosituin kryptovaluuttapörssi Binance on ollut usein uutisten kohteena tänä keväänä. Markkinajohtajan ympärillä tapahtuu jatkuvasti, ja nyt Binance on tehnyt myös ensimmäisen merkittävän yritysostonsa.

Maltalla nykyisin sijaitseva Binance on ostanut amerikkalaisen TrustWallet-yhtiön. Kyseessä on mobiiliapplikaatio, joka on tarjolla sekä iOS että Android -käyttäjille. TrustWallet on lompakko Ethereum-pohjaisille kryptovaluutoille. TrustWallet tukee tällä hetkellä tuhansia ERC20, ERC223 ja ERC721 -standardin mukaisia tokeneita.

”The acquisition of Trust Wallet will add an on-chain mobile wallet to the list of Binance services with other future integration possibilities. The Trust Wallet brand and team will retain the autonomy and freedom to develop the core product while benefiting from the increased synergy from Binance, including the broad user base and the upcoming DEX.

As a technology driven company, Binance’s acquisition of Trust Wallet shows the importance of secure wallet technology for the future development of cryptocurrency as a whole. As Binance’s first public acquisition, we hope to continue providing our users with improved security, services and support.”

Binancen peliliike on varmasti signaali siitä, että jatkossa on luvassa muitakin vastaavia hankintoja. Yhtiö teki vuoden 2018 ensimmäisen kvartaalin aikana voittoa 200 miljoonaa dollaria, ja käyttäjämäärät ovat kryptomarkkinan alamäestä huolimatta tasaisessa kasvussa.

Bitcoinkeskus suosittelee jokaista kryptosijoittajaa tutustumaan Binanceen. Löydät tarkemman esittelyn Binancesta tästä linkistä.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.