Maanantain uutiskatsauksen pääaiheena on Bitcoinin kurssi, joka on liikkunut viime päivät vuoristorataa ylös ja alas. Tämän lisäksi hyviä uutisia altcoin-rintamalta: sekä Chainlink että VeChain saivat nostetta. Irlantilainen Bitsane-pörssi suoritti sen sijaan exit scammin.
Bitcoinin kurssi saavutti uuden ennätyksen
Bitcoinin kurssi säilyy ykkösuutisena myös tässä uutiskatsauksessa. Bittirahan raketointi on ollut kryptomarkkinoiden mielenkiinnon kohteena pian parin kuukauden ajan. Markkina heräsi kunnolla toukokuun alussa, jolloin Bitcoin nousi ripeästi 5000 dollarin tasolta 8000 dollariin.
Tämän jälkeen kurssi eteni vaakasuoraan noin neljän viikon ajan, toukokuun puolivälistä kesäkuun puoliväliin. Lopulta 10.000 taalan rajapyykki rikottiin juhannusaattona. Viime viikolla kurssi raketoi vielä kymmeniä prosentteja ylemmäs aina 14.000 dollariin saakka.
Lopulta parabolinen nousu pysähtyi, ja tuloksena oli Bitcoinin pahin päiväpudotus dollareissa sitten tammikuun 2018. Kurssi putosi noin 14.000 dollarista 10.500 taalaan käytännössä 24 tunnin aikana. Tällä hetkellä jännitetään sitä, putoaako kurssi takaisin 10.000 taalan alapuolelle.

Tämä romahdus oli hyvä muistutus kaikille kurssihuuman keskellä eläville sijoittajille: muista ottaa voittoja nousumarkkinan aikana. Kryptovaluuttavoitot ovat oikeasti olemassa vasta silloin, kun bittirahat on vaihdettu euroiksi ja ne on siirretty omalle pankkitilille.
Viime viikon nousun takana ei ollut mikään yksittäinen uutinen, mutta Facebookin Libra-valuutan aiheuttama kohu auttoi varmasti asiaan. Lisäksi 11-12.000 dollarissa mukaan alkoi tulla selvästi myös hieman FOMO:a.
Bitcoinin kurssi on edennyt edellä mainitun romahduksen jälkeen pientä vuoristorataa. Nyt näyttää siltä, että markkina on luomassa uutta pohjaa noin 10.500-11.000 dollarin pintaan. Parabolinen nousu on pysähtynyt ainakin hetkeksi, ja markkina vetää henkeä.
Altcoinien holdaajille tilanne on edelleen synkkä. Jos Bitcoin nousee, altcoinit nousevat hitaammin. Jos Bitcoin romahtaa, altcoinit romahtavat nopeammin. Bitcoinin markkinaosuus on jälleen reilusti yli 60 paremmalla (tai pahemmalla) puolella, eikä kauan odotettu altseason näytä vieläkään alkavan.
Chico Crypto Youtube-kanava käsitteli aihetta äskettäin. Kannattaa katsoa alla oleva video. Toinen hyvä video löytyy Data Dashilta – molemmat käsittelevät uuden altcoin-rallin alkua.
Chainlinkin raju kurssinousu
Pari riviä ylempänä mainittiin altcoin-rallin antavan yhä odottaa itseään. Kaikkiin sääntöihin löytyy myös poikkeus, ja viime viikolla se oli Chainlink.
LINK-lyhennettä käyttävä kryptovaluutta on ”klassinen” ERC20-token, eli Ethereum-lohkoketjuun luotu. Kyseessä on varsin tuore tapaus, sillä projektin käynnisti SmartContract-niminen fintech-yhtiö kesällä 2017.
Chainlinkin ideana on toimia sen nimen sekä em. yrityksen mukaisesti linkkinä Ethereum-lohkoketjun älysopimuksiin. Chainlink tarjoaa käytännössä komponentin, jonka avulla älysopimus voi lukea lohkoketjun ulkopuolista dataa. Tätä informaation toimittajaa kutsutaan oraakkeliksi.
Amerikkalaisprojetista on tullut tämän vuoden suurin nousija top 50 -kryptojen maailmassa. LINK-token on nostanut arvoaan yli 1000 prosenttia vuoden alusta! Chainlink sai viime viikolla valtavan buustin sen lisäyksestä Coinbaseen. Tämä uutinen tuplasi LINK-tokenin kurssin noin 2,25 dollarista 4,54 taalaan.
Tällä hetkellä LINK on pudonnut yli neljänneksen huipustaan, eli tarjolla on mukava dippi projektista kiinnostuneille. Chainlink löytyy siis Coinbasesta, josta sitä on helpointa ostaa euroilla. Suurin volyymi on Binancessa, jossa LINK-tokenia on ostettava Bitcoinilla tai Tetherillä (USDT).
Bitcoinkeskus esittelee lähiaikoina Chainlinkin tarkemmin.
Bitsane-pörssi teki exit scammin
Tuorein negatiivinen uutinen pörsseistä liittyy irlantilaiseen Bitsane-pörssiin. Kyseessä oli maailman johtaviin pörsseihin verrattuna varsin pieni toimija, mutta kokoluokaltaan kuitenkin pari kertaluokkaa suurempi kuin suomalainen Coinmotion noin 250.000 asiakkaallaan.
Bitsane on ilmeisesti suorittanut klassisen exit scammin. Tämä tarkoittaa suomennettuna sitä, että firman nettisivut, some ja muutkin digitaaliset kanavat lakkasivat toiminnasta pari viikkoa sitten.
Kyseessä on mielenkiintoinen tapaus siksi, koska Bitsane sai paljon asiakkaita vuoden 2018 alussa CNBC:n avulla. Tammikuussa Ripplen XRP:tä kahden dollarin kurssin aikaan shillannut CNBC suositteli tekemään ostokset nimenomaan Bitsane-pörssistä.
https://www.youtube.com/watch?v=emLDEcjywEM
Forbesin uutisen mukaan yksi käyttäjä olisi menettänyt noin 150.000 dollarin edestä juuri XRP-tokeneita Bitsanen exit scammin mukana.
Viime viikolla uutisoitiin myös hakkeroinnista. Singaporelainen Bitrue-pörssi menetti XRP ja Cardano-tokeneita verkkorikollisille yli neljän miljoonan dollarin edestä. Bitrue aikoo korvata asiakkailleen menetetyt varat.
Kyseessä on taas kerran hyvä muistutus siitä, että älkää säilyttäkö pörsseissä kryptovaluuttaa turhan takia. Jos et ole aktiivinen treidaaja ja et tarvitse tämän takia kassaa pörssissä, niin siirrä kryptovaluutat aina parempaan turvaan. Hyviä vaihtoehtoja ovat Ledger Nano X, Ledger Nano S ja Trezor.
VeChain yhteistyöhön Kiinan Walmartin kanssa
Viime viikon toinen altcoin-uutinen liittyy VeChain-projektiin, joka sai myös merkittävää nostetta taakseen. Tosin kyseessä ei ollut aivan Chainlinkin tasoinen raketointi.
Coindeskin mukaan tavaratalojätti Walmart on lähtenyt yhteistyöhön VeChainin kanssa Kiinassa. Walmart on monille tuttu lähinnä Yhdysvalloista.
Walmartin Blockchain Traceability Platform sisältää jo parikymmentä tuotetta, ja määrän on tarkoitus nousta sataan vuoden loppuun mennessä. Vuoden 2020 loppuun mennessä jopa puolet Walmartin lihatuotteista, 40% vihanneksista ja kahdeksasosa kalatuotteista olisi lohkoketjun valvonnan alla.
Walmartin asiakkaat voivat tämän jälkeen skannata tuotteessa olevan QR-koodin, joka kertoo kaiken ruokaan liittyvän informaation. Mistä se on peräisin, milloin se on pakattu ja niin edelleen. Ruoan laatu on ollut viime vuosina kasvava ongelma Kiinassa, joten kyseessä ei ole mikään pikkujuttu.
Informaatio tallennettaan VeChainin Thor-lohkoketjuun.
Youtube-kanava Boxmining seuraa tarkkaan VeChain-projektia. Voit katsoa alta lyhyen päivityksen Walmart-uutiseen liittyen. Löydät enemmän informaatiota Bitcoinkeskuksen VeChain-oppaasta.
Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!
Ei kommentteja