Uutiskatsaus 1.5. – Ark, Ethereum, ICON, Silicon Valley

ark core v2

Bitcoinkeskuksen uutiskatsauksissa käydään läpi ajankohtaisia otsikoita kryptovaluuttojen maailmasta. Aiheina ovat tällä kertaa Ark Core V2, Ethereumin sharding-protokolla, ICONest sekä Silicon Valley tv-sarja!

Rekisteröidy Binancelle

Ark core V2 -päivitys

Bitcoinkeskuksessa äskettäin esitelty projekti Ark valmistautuu julkaisemaan Ark Core v2 -päivityksen. Ark on Lisk-projektiin pohjautuva ekosysteemi, jonka kehittäjät koodaavat tällä hetkellä koko protokollan ydintä (Ark Core) uuteen versioon. Pian julkaistava versio 2 tulee tarkoittamaan hard forkkia, ja mukaan tulee monia odotettuja päivityksiä.

“ARK Core v2 will be released in two stages. Stage one of the v2 release will include the new dynamic fee structure, multisig upgrade and updated transactions per second(TPS). The next stage of v2 will require a hard fork, integrating AIP11 multi payments, timelock and token swaps, and transaction expirations.”

Uusin päivitys ei tuo muutosta lohkojen luomiseen, joka tapahtuu jo nyt varsin ripeästi eli 8 sekunnin välein. Samoin dPoS-järjestelmässä olevien delegaattien määrä pysyy 51:ssä. Päivityksen myötä TPS (transactions per second)-lukema on Ark-järjestelmässä noin 19. Kehitystiimin mukaan paljon korkeampi luku on mahdollista, mutta siihen ei ole vielä tarvetta.

Lue lisää päivityksestä täältä: Ark core v2 additional information before code release

Vitalik Buterin vihjaa: sharding on tulossa

Ethereumin skaalausongelmat ovat puhuttaneet viimeisen vuoden ajan kryptovaluuttojen maailmassa. Bitcoin on ollut tapetilla huomattavasti enemmän, mutta Ethereum on myös kapasiteetiltaan perässä uudemman sukupolven ratkaisuja. Vitalik Buterin vihjailee uudessa twiitissään, että sharding on pian täällä:

Mitä sharding oikein tarkoittaa? Karkeasti sanottuna kyse on lohkoketjun jakamisesta pienempiin osiin. Tällä hetkellä jokainen Ethereum-verkon node joutuu käsittelemään jokaisen transaktion. Tämä tuo järjestelmään turvallisuutta skaalautuvuuden kustannuksella. Vitalik Buterin on selittänyt sharding-ratkaisun näin:

“Imagine that Ethereum has been split into thousands of islands. Each island can do its own thing. Each of the island has its own unique features and everyone belonging on that island i.e. the accounts, can interact with each other AND they can freely indulge in all its features. If they want to contact with other islands, they will have to use some sort of protocol.”

Vitalik Buterinin tuore postaus aiheesta löytyy tästä linkistä. Ethereumin uusia päivityksiä on odotettu jo pitkään, ja kilpailijat tuovat samaan aikaan vastaavia ratkaisuja ulos. Esim. Reddit-keskusteuissa usein mainittu Ziliqa aikoo julkaista MainNetin Q3/2018, jossa sharding on käytännössä toiminnassa.

ICON-lanseeraus: ICONest

Etelä-Korean Ethereumiksi kutsuttu ICON on yksi platform-kategorian johtavia tuotteita tällä hetkellä. Projekti julkaisi eilen informaatiota uudesta ICONest-sovelluksesta, jonka funktio on token launch platform. Eli ICONest-palvelun avulla käyttäjät voivat luoda omia kryptovaluuttoja (=tokeneita) ICON-platformin sisällä.

Tämä ominaisuus on parhaiten tuttu Ethereum-ekosysteemistä, jonka ERC20-standardin mukaiset tokenit valloittavat kryptovaluuttojen maailmaa. Myös sen kilpailijat tarjoavat vastaavan toiminnallisuuden, ja esimerkiksi NEO-platformille löytyy jo useita tokeneita.

ICONest on ICON-projektin ratkaisu tokeneiden luomiseen. Uusin blogi-postaus kertoo aiheesta lisää ja valottaa ICONestin toiminnallisuutta screenshottien avulla.

ICONest tulee virallisesti toimintaan, kunhan ICX-tokenin swappi MainNettiin on valmis. Tällä hetkellä ICX on edelleen ERC20-pohjainen token, mutta se siirtyy kesän aikana ICON-projektin MainNetin puolelle. Tokenin swapin ”oikeaksi ICX-kryptovaluutaksi” voi pian suorittaa kryptovaluuttapörsseissä kuten Binance.

Silicon Valley -sarjan uudessa jaksossa mukana ICO

HBO:n Silicon Valley on yksi tämän hetken suosituimpia komediasarjoja. Se kertoo Pied Piper -nimisestä startupista, joka kehittää tällä hetkellä hyvin kryptovaluuttojen maailmaan sopivaa teknologiaa: decentralized internet. Jos nämä sanat kuulostavat mielenkiintoisilta, kannattaa lukaista opas Elastos-projektista.

Silicon Valley oli kryptomaailman otsikoissa heti 5. kauden alkaessa, sillä sarjan alkudemoon oli lisätty Coinbasen logo. Bitcoin-louhintaa on myös käsitelty äskettäin, ja uusimmassa jaksossa on aiheena ICO! Katso jakson ennakko tästä Youtube-klipistä:


Jos et vielä seuraa kyseistä sarjaa, niin aloita tänään! Löydät kaikki jaksot HBO Nordic -palvelusta.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*