Perustiedot
28
heinä
usd coin ostaminen

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

USD Coin (USDC) ostaminen

USD Coinin (USDC) ostaminen on helppoa ja turvallista kotimaisessa Coinmotion-palvelussa. Coinmotion-tilisi on varmennettava ennen USD Coinin ostamista.

USD Coin on yksi kryptomarkkinan tunnetuimmista stablecoineista. Hyviä syitä USD Coinin ostamiseen ovat mm. valuuttariskin pienentäminen, käyttö DeFi-sovelluksissa, säästäminen dollareihin ja digitaalinen arvonsiirto. USD Coinin turvallisin säilytysmuoto on kylmälompakko eli hardware-lompakko.

USD Coin (USDC) ostaminen: lyhyt ohje

USD Coinin (USDC) ostaminen on helppoa ja turvallista kotimaisessa Coinmotion-palvelussa. Voit ostaa USD Coinia euroilla joko nettiselainta tai mobiiliappia käyttäen. Eurojen talletus Coinmotioniin on vaivatonta pankkisiirolla tai debit-kortilla.

Ostat USD Coinia Coinmotionista näin:

  • Rekisteröi uusi Coinmotion-tili
  • Varmista henkilöllisyytesi pankkitunnuksella
  • Tee tilillesi eurotalletus
  • Osta USD Coinia (USDC) haluamallasi summalla
  • Voit säilyttää USD Coinit Coinmotionissa tai siirtää ne omaan kryptovaluuttalompakkoosi

Alla on kuva Coinmotionin etusivulta.

osta USD Coin Coinmotionista

USD Coin on nykyisin kaikkien suosituimpien pörssien valikoimissa. Myös toinen kotimainen kryptopörssi, Northcrypto, tarjoaa USD Coinin ostomahdollisuutta.

Jos haluat pörssiltä laajempaa valikoimaa sekä kehittyneitä treidaustyökaluja, suosittelemme Binancea. Binance on markkinoiden johtava kryptovaluuttapörssi ja palvelee yli 100 miljoonaa asiakasta. Binance ei tosin palvele suomen kielellä, joten se sopii vain englannin kielen hallitseville henkilöille.

Löydät Bitcoinkeskuksesta oppaat Binancen, Northcrypton ja Coinmotionin käytöstä päävalikon Kauppapaikat-linkistä.

Saat seuraavaksi yksityiskohtaisen ohjeen miten USD Coinia ostetaan Coinmotionin mobiiliapista.

USD Coin (USDC) ostaminen: yksityiskohtainen ohje

Coinmotion-tilisi on varmennettava ennen USD Coinin ostamista. Sinun on myös tehtävä tilillesi eurotalletus. Jos tarvitset apua talletuksen tekemisessä tai muissa Coinmotionin toiminnoissa, tutustu Bitcoinkeskuksen aloittelijan oppaaseen: Coinmotion kokemuksia & arvostelu. Kyseinen artikkeli on tarkoitettu henkilöille, joille kryptovaluuttojen ostaminen ei ole ennestään tuttua.

Seuraavaksi kerromme, miten ostat USD Coinia Coinmotionin mobiiliapin kautta. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Googlen tai Applen sovelluskaupoista. Lataa siis Coinmotionin mobiiliappi ja seuraa ohjeita!

Avaa kaupankäyntinäkymä

Avaa Coinmotionin mobiiliappi ja kirjaudu palveluun sisään. Klikkaa seuraavaksi apin päävalikosta Kaupankäynti-ikonia (katso alla oleva kuva).

coinmotion mobiili valikko

Saat seuraavaksi ruudullesi kolme vaihtoehtoa: Osta, Myy ja Kaupankäyntihistoria. Valitse vaihtoehdoista Osta.

Lopuksi valitaan ostotoimeksiannon tyyppi: Markkinatoimeksianto, Rajahintatoimeksianto tai Stop-toimeksianto. Aloittelijan kannattaa valita Markkinatoimeksianto, jolloin kaupat tehdään välittömästi sen hetkisellä markkinahinnalla. Kaksi muuta vaihtoehtoa sopivat paremmin kokeneemmille käyttäjille.

Osta USD Coin (USDC)

Näytölläsi on nyt lomake, jonka yläreunassa lukee: Markkinaostotoimeksianto. Lomakkeella on alasvetovalikko, josta poimitaan ostettava kryptovaluutta. Bitcoin on valittu siinä oletuksena. Klikkaa alasvetovalikkoa ja poimi listalta USD Coin.

Sivun oikeassa reunassa on ympyränmuotoinen ikoni, jossa on nuoli ylös ja alas. Voit vaihtaa siitä klikkaamalla ostettavan valuutan USDC:ksi. Tämä on hyödyllinen toiminto, jos haluat ostaa tietyn määrän USDC-valuuttaa, esimerkiksi tasan 100 USDC. Muussa tapauksessa tee osto haluamallasi euromäärällä.

usdc osto coinmotion

Klikkaa Osta-painiketta vahvistaaksesi kaupan  – siinä kaikki! USD Coinit näkyvät välittömästi tilisi saldossa.

Voit seurata oston jälkeen USD Coinin kurssia tältä sivulta: USD Coin kurssi.

Mikä on USD Coin?

USD Coin on yksi kryptomarkkinan tunnetuimmista stablecoineista. Stablecoin tarkottaa suomeksi vakaavaluuttaa. Kyseessä on siis kryptovaluutta, jonka kurssi pysyy vakaana eli muuttumattomana. USD Coin on sidottu nimensä mukaisesti Yhdysvaltain dollariin.

Käytännössä USD Coinin kurssi heiluu 0,999 ja 1,001 dollarin välimaastossa, mutta suurimman osan ajasta se on tarkalleen yksi dollari.

Miten vakaavaluutta sitten pitää arvonsa yhdessä dollarissa? Tämä saavutetaan siten, että USD Coinin liikkeellekaskija takaa jokaisen tokenin vähintään yhdellä dollarilla. USD Coinit laskee liikkeelle amerikkalainen Circle, joka julkaisee tasaisin väliajoin auditointiraportteja sen varoista. Alla on kuva Circlen verkkosivuilta.

circle

Circle sijoittaa käytännössä dollarit eteenpäin Yhdysvaltain valtion velkakirjoihin ja kerää niille mukavaa korkoa. Tämän vuoksi stablecoin on todella kannattava bisnes valuutan liikkeellelaskijalle.

Joskus stablecoinin kurssi voi heilua myös reilusti yli tai alle dollarin. Esimerkiksi USDC:n kurssi putosi maaliskuussa 2023 jopa 0,87 dollariin, kun selvisi, että osa sen vakuuksista oli jumissa kaatuneessa Silicon Valley -pankissa. Sijoittajat hermostuivat tilanteesta ja vaihtoivat USDC-vakaavaluuttaa kilpailevaan USDT-valuuttaan.

Vaikka USDC sai lopulta vakuutensa takaisin, kurssi pysyi hieman alle dollarissa usean päivän ajan. Joskus sijoittajat voivat hermostua myös pelkästä epäilystä, että liikkeellelaskijalla ei olisikaan riittäviä varoja. Toistaiseksi USD Coinin liikkellelaskeva Circle on pitänyt hyvää huolta vakuuksista.

Miksi ostaa USD Coinia?

Hyviä syitä USD Coinin ostamiseen ovat mm. valuuttariskin pienentäminen, käyttö DeFi-sovelluksissa, säästäminen dollareihin ja digitaalinen arvonsiirto. Käydään seuraavaksi läpi näitä syitä tarkemmin.

Koska USD Coin on vakaavaluutta, kukaan ei sijoita tähän kryptovaluuttaan tienatakseen rahaa. On kuitenkin tilanteita, joissa USD Coinin ostaminen on järkevää tappioiden välttämiseksi. Tällainen tilanne oli esimerkiksi vuonna 2022, jolloin Yhdysvaltain dollari vahvistui jopa kymmeniä prosentteja monia muita valuuttoja vastaan.

Ajattele tilanne, jossa sinulla olisi esim. 100.000 euroa kryptopörssin tilillä euroissa. Jos euro heikkenee dollariin verrattuna esim. 10 prosenttia vuodessa, ostovoimasi kryptoissa heikkenee 10 prosenttia eli 10.000 euron verran. Bitcoinin kurssi hinnoitellaan aina dollareissa, ja johdetaan siitä muihin fiat-valuuttoihin. Jos euron arvo sulaa dollariin verrattuna, saat euroillasi vähemmän bitcoineja.

USDC on myös suosittu valuutta DeFi-sovelluksissa. Voit tallettaa USD Coinia esimerkiksi Aave-lainapalveluun ja ottaa sitä vastaan lainaa.

USD Coin toimii myös säästökohteena monille kehittyvissä ja heikon valuutan maissa asuville henkilöille. Stablecoinit ovat todella suosittuja esimerkiksi Argentiinassa, jossa inflaatio voi raivota yli sadan prosentin vuosivauhtia. Säästäminen USD Coiniin säilyttää ostovoimasi huomattavasti paremmin kuin paikallisen valuutan hodlaaminen.

Ei ole syytä myöskään unohtaa USDC:n yleisintä käyttökohdetta eli digitaalinen arvonsiirto. USD Coin on todella suosittu maksuväline, sillä se on reguloitu ja luotettava stablecoin, jonka kaikki hyväksyvät maksuvälineeksi.

USD Coinin turvallinen säilytys

USD Coinin turvallisin säilytysmuoto on kylmälompakko eli hardware-lompakko. Markkinoiden tunnetuin kylmälompakoiden valmistaja on ranskalainen Ledger, jonka Ledger Nano X on erittäin suosittu malli. Nano X muistuttaa hieman USB-tikkua. Kyseessä on fyysinen laite, joka kytketään tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen transaktioiden varmistamisen ajaksi.

Ledger Nano X maksaa noin 150 euroa. Osta Nano X tästä linkistä turvalliesti valmistajan sivuilta. Älä koskaan osta kryptolompakoita jälleenmyyjiltä! Voit joutua huijauksen kohteeksi ja saatat pahimmassa tapauksessa menettää kaikki varasi.

USD Coinille löytyy myös ilmaisia lompakoita. Tällaisia ovat mm. Metamask, Exodus, Coinomi ja Trust Wallet. Ne tukevat Ethereum-verkossa siirrettäviä USDC-tokeneita.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.