USD Coin (USDC) kurssi – EUR & USD

USD Coinin (USDC) kurssi on vaihdellut historiallisesti $0,877647 (11.3.2023) ja $1,17 (8.5.2019) välillä. USD Coin on yksi markkinoiden suosituimmista stablecoineista. USD Coinin tulevaisuus näyttää hieman epävarmalta johtuen Yhdysvaltojen kryptoregulaatiosta sekä pankkisektorista.

USD Coin (USDC) kurssi – historiallinen kehitys

USD Coinin (USDC) kurssi on vaihdellut historiallisesti $0,877647 (11.3.2023) ja $1,17 (8.5.2019) välillä. USD Coinin kurssihistoria alkaa lokakuusta 2018. Tämä informaatio perustuu Coinmarketcapin historiadataan.

USD Coin on stablecoin eli vakaavaluutta, jonka kurssi on sidotty Yhdysvaltain dollariin. Tämä tarkoittaa sitä, että 1 USDC on arvoltaan 1 USD. USDC kurssi voi tästä huolimatta liikkua hieman yhden dollarin ylä- tai alapuolelle. Mistä tällainen liikehdintä johtuu?

USD Coinin kurssi voi olla markkinoilla alle dollarin, jos sijoittajat jostain syystä haluavat vaihtaa USD Coinia toisiin stablecoineihin. Tällainen tilanne tapahtui esimerkiksi maaliskuussa 2023, kun osa USD Coinin takauksista oli hetkellisesti jumissa romahtaneessa Silicon Valley -pankissa. Koska yhdellä USDC-tokenilla ei ollut täyttä dollaritakuuta, siitä ei maksettu yhden dollarin hintaa. Sijoittajien epävarmuus Yhdysvaltain tilanteesta pudotti kurssia vielä muutaman prosentin lisää.

On ollut myös tilanteita, joissa USD Coinin kurssi on ollut hetkellisesti yli dollarin. Nämä ovat usein johtuneet USD Coinin pääkilpailijaan, Tetheriin, liittyvistä uutisista. Jos sijoittajat ovat alkaneet epäillä Tetherin tapauksia, he ovat vaihtaneet USDT-kolikkonsa USDC-kolikoihin. Tämä on pudottanut Tetherin kurssin alle yhden dollarin ja nostanut USD Coinin yli yhteen dollariin.

On tärkeää ymmärtää, että kurssimuutokset markkinoilla eivät välttämättä tarkoita sitä, että stablecoinin takauksissa olisi mitään ongelmia. Stablecoinilla voi olla 1:1 takaus, mutta sijoittajat hermoilevat siitä huolimatta ja siirtävät rahojaan heidän mielestään turvallisempaan vaihtoehtoon.

Normaalitilanteessa USD Coinin (USDC) kurssi liikkuu 0,999 – 1,001 dollarin välimaastossa.

Mikä on USD Coin?

USD Coin on yksi markkinoiden suosituimmista stablecoineista (vakaavaluutta). Stablecoin on kryptovaluutan tyyppi, jonka arvo on sidottu Yhdysvaltain dollariin. Normaalitilanteessa yksi USDC-token on siten yhden dollarin arvoinen.

USD Coin lanseerattiin markkinoille vuonna 2018. Sen taustalla on yhdysvaltalainen maksupalveluita tuottava yhtiö, Circle. Myös kryptovaluuttapörssi Coinbase kuuluu USD Coinin taustavoimiin. USD Coinin tarkoitus on tarjota Yhdysvalloissa reguloitu ja auditoitu stablecoin.

Alla oleva kuva on circle.com -verkkosivulta.

circle

Stablecoin-markkinoita on hallinnut alusta asti Tether (USDT). Tether on ollut jatkuvasti erilaisten kohujen kohteena, jotka liittyvät USDT-tokenin takauksiin. Vielä tänäkin päivänä sosiaalisessa mediassa on oma kriittinen joukkonsa, joka uskoo Tetherin olevan huijaus.

USD Coin nosti suosiotaan valtavasti vuoden 2021 kryptobuumin aikana, jolloin sen markkina-arvo alkoi uhata jopa Tetheriä. Tilanne kuitenkin muuttui keväällä 2023, kun USD Coin joutui ikävään välikäteen Yhdysvaltain pankkikriisissä.

Miljardien dollarin arvosta USD Coinin takauksia jäi jumiin romahtaneeseen Silicon Valley -pankkiin. Vaikka Circle sai lopulta vakuutensa takaisin, sijoittajien luottamus kärsi valtavan kolauksen. USD Coin menetti useita kymmeniä miljardeja dollareita markkina-arvostaan. Sijoittajia pelottaa (hyvästä syystä) pankkikriisin leviäminen Yhdysvalloissa.

Tether on hyötynyt USD Coinin haasteista ja ottanut ykköspaikan haltuun stablecoin-markkinoilla.

USD Coin tulevaisuus

USD Coinin tulevaisuus näyttää hieman epävarmalta johtuen Yhdysvaltojen kryptoregulaatiosta sekä pankkisektorista. Tilanne on muuttunut selvästi heikommaksi vuoden 2023 alusta alkaen.

USD Coinin tulevaisuus näytti vielä erinomaiselta vuosien 2021-2022 aikana. USDC oli noussut lähes Tetherin suuruiseksi stablecoiniksi ja oli selkeästi matkalla ykköspaikalle. Circle oli saanut sijoittajien luottamuksen, ja yhä useampi halusi valita kohuissa ryvettyneen Tetherin sijasta USD Coinin.

Vuoden 2023 pankkikriisi kuitenkin muutti kaiken. Kun tähän soppaan lisätään Yhdysvaltain regulaatio-ongelmat, USD Coinin tulevaisuus keikahti päälaelleen. Nyt USDC:n status yhdysvaltalaisena ja reguloituna stablecoinina onkin riski eikä vahvuus. Sijoittajat haluavat ennemmin säilyttää omaisuuttaan Tetherissä, joka toimii Yhdysvaltain regulaation ulottumattomissa.

USD Coin ei ole missään nimessä romahtanut markkinoila, sillä sen markkina-arvo on yhä reilusti yli 20 miljardia. USDC on kuitenkin menettänyt yli puolet markkina-arvostaan.

Haluatko sijoittaa USD Coiniin? USDC:ta on helppo ostaa nykyisin kotimaisesta Coinmotion-palvelusta. Saat tästä artikkelista ohjeet: USD Coin ostaminen. USDC tarjoaa mahdollisuuden suojautua valuuttariskiltä. Voit vaihtaa osan euroistasi USD Coiniin, jolloin ne ovat turvassa Yhdysvaltain dollarin vahvistuessa merkittävästi euroa vastaan.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!