Perustiedot
05
maalis
mistä ostaa uniswap

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Mistä ostaa Uniswap (UNI): Opas aloittelijalle!

Uniswapin (UNI) ostaminen on helppoa ja turvallista kotimaisessa Coinmotionissa. Ennen Uniswapin ostoa Coinmotion-tilisi on varmennettava ja sinun täytyy suorittaa eurotalletus.

Uniswap on markkinoiden johtava DEX eli hajautettu pörssi. Uniswap on haastava sijoituskohde muiden DeFi-tokenien tavoin. Uniswapin turvallisin säilytyspaikka on Ledger Nano X -kylmälompakko.

Uniswap (UNI) ostaminen: lyhyt ohje

Uniswapin (UNI) ostaminen on helppoa ja turvallista kotimaisessa Coinmotionissa. Osta Uniswap euroilla tai treidaa muita Coinmotionin tarjoamia kryptovaluuttoja UNI-tokeniin. Eurojen talletus Coinmotioniin onnistuu nopeasti sekä debit-kortilla että pankkisiirrolla.

Osta Uniswap Coinmotionista seuraavasti:

  1. Avaa tili Coinmotioniin tästä linkistä
  2. Suorita KYC-prosessi eli henkilötietojen varmennus pankkitunnuksilla
  3. Talleta euroja tilillesi pankkisiirrolla tai debit-kortilla
  4. Osta Uniswap (UNI)
  5. Säilytä UNI-tokenit Coinmotionissa tai siirrä ne omaan lompakkoosi

Alla on kuva Coinmotionin etusivulta.

osta Uniswap Coinmotionista

Mistä ostaa Uniswap, jos kaipaat laajempaa valikoimaa ja ammattilaisten treidaustyökaluja? Siinä tapauksessa suosittelemme, että osta Uniswap (UNI) markkinajohtaja Binancesta. Binance tarjoaa markkinoiden parhaan likviditeetin ja todella matalat kulut.

Kotimainen Coinmotion sopii etenkin aloittelevalle sijoittajalle, joka haluaa käyttää suomenkielistä palvelua. Osta Uniswap siis Coinmotionista, jos englannin kieli tuottaa sinulle haasteita etkä halua vivuttaa tai treidata tokenia.

Bitcoinkeskuksesta löytyy kattavat oppaat markkinoiden suosituimmista kryptopörsseistä. Löydät ne klikkaamalla päävalikosta Kauppapaikat-linkkiä. Näistä artikkeleista saat yksityiskohtaiset ohjeet kaikista tärkeimmistä toiminnoista. Seuraavaksi neuvomme, miten Uniswap ostaminen tapahtuu askel askeleelta.

Uniswap (UNI) ostaminen: yksityiskohtainen ohje

Ennen Uniswapin ostoa Coinmotion-tilisi on varmennettava ja sinun täytyy suorittaa eurotalletus. Käyttäjätilin varmennus ja eurojen talletus on kuvattu tarkemmin Bitcoinkeskuksen Coinmotion-oppaassa. Suosittelemme tämän oppaan läpikäyntiä aloitteleville käyttäjille.

Saat seuraavaksi ohjeet miten Uniswapin ostaminen onnistuu Coinmotionin mobiiliapista. Se löytyy Applen ja Googlen sovelluskaupoista.

Avaa kaupankäyntisivu

Klikkaa ensin mobiiliapin päävalikosta Kaupankäynti-linkkiä (katso kuva).

coinmotion mobiili valikko

Pääset linkistä suoraan kryptovaluuttojen ostosivulle.

Osta Uniswap (UNI)

Näytölläsi on nyt ostolomake. Klikkaa alasvetovalikkoa, jossa on oletuksena valittuna Bitcoin (katso alla oleva kuva). Saat näytöllesi listan, josta voit valita Uniswapin.

Syötä tämän jälkeen haluamasi summa euroissa tai klikkaa kuvaan merkittyä nuoli-ikonia. Voit vaihtaa siitä valuutaksi Uniswapin ja ostaa esim. 10 kpl UNI-tokeneita.

uniswap ostaminen coinmotion

Klikkaa lopuksi Osta-painiketta ja vahvista kauppa. UNI-tokenit siirtyvät välittömästi tilillesi. Näin helposti ostat Uniswapia Coinmotionista! Jos haluat swapata esim. Bitcoinia tai muita kryptovaluuttoja Uniswapiin, se on mahdollista toistaiseksi vain palvelun selainversiossa.

Mikä on Uniswap?

Uniswap on markkinoiden johtava DEX eli hajautettu pörssi. Uniswapilla on myös oma hallintotokeninsa nimeltään Uniswap. Sen ticker pörsseissä on UNI.

Uniswap DEX on osa hajautettujen finanssipalveluiden sektoria, josta käytetään englanninkielistä lyhennettä DeFi (Decentralised Finance). DeFi on terminä sateenvarjo, jonka alle mahtuu hajautettujen pörssien lisäksi myös lainapalveluita, stablecoineja, liquid staking -palveluita ja paljon muuta.

Alla on kuva Uniswapin etusivulta. Palvelu mahdollistaa peer-to-peer swapit ilman välikäsiä hyödyntämällä ns. likviditeettipooleja.

unistap dex

Uniswap on perustettu jo vuonna 2017. Palvelun perustaja on amerikkalainen Hayden Adams. Uniswap nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuoden 2020 DeFi-buumin aikana. Tuolloin palvelu lanseerasi myös oman UNI-tokeninsa, joka airdropattiin sen käyttäjille.

Alun perin Ethereum-alustalle lanseerattu Uniswap on laajentunut viime vuosina myös muille älysopimusalustoille. Uniswapia voi käyttää nykyisin myös Polygon ja BSC-alustoilla sekä Ethereumin Layer 2 -ratkaisuilla Optimism ja Arbitrum.

Uniswap on ylivoimaisesti eniten käytetty DEX. Uniswapin treidausvolyymi on karkeasti yhtä suuri kuin muilla hajautetuilla pörsseillä yhteensä.

Bitcoinkeskuksesta löytyy myös erillinen Uniswap-käyttöopas, jos tarvitset ohjeita pörssissä treidaamiseen.

Uniswap sijoituskohteena

Uniswap on haastava sijoituskohde muiden DeFi-tokenien tavoin. Tämä johtuu siitä, että DeFi-tokenit ovat (UNI-token mukaan luettuna) pääasiassa hallintotokeneita. Niitä ei siis tarvita palveluiden käyttämiseksi.

Jos käytät Uniswap-pörssiä Ethereum-alustalla, tarvitset lompakkoosi Etheriä (ETH) transaktiomaksuja varten. Yksi treidi maksaa tyypillisesti parista dollarista pariin kymmeneen dollariin ruuhkan mukaan. Maksu suoritetaan aina ETH-tokenilla.

UNI-tokenin omistajilla on päätösvaltaa palvelun kehityksessä. Hallintotokenin omistajat osallistuvat äänestyksiin, joissa päätetään palvelun uusista ominaisuuksista ja muista toiminnoista. Tämä on sinänsä tärkeä ominaisuus, mutta se tekee sijoittamisesta haastavaa.

Koska UNI-tokenin kysyntä ei nouse pörssin käytön mukaan, sen kurssi ei välttämättä liiku kanssa samaan suuntaan treidausvolyymin kanssa. Pörssin käyttöaste voi kohota merkittävästi, mutta UNI-tokenin kurssi saattaa laskea samaan aikaan.

Voit seurata hajautettujen pörssien treidausvolyymeja esim. Defillama-sivuston kautta. Alla olevassa kuvassa on DEX-treidausvolyymien historiallinen grafiikka.

dex volyymit

DeFi-sektori on ollut sijoittajien suosiossa kesästä 2020 lähtien. Toistaiseksi näyttää siltä, että koko DeFi-sektori on noussut ja laskenut käsi kädessä. Lähes kaikki DeFi-palvelut saavuttivat kurssihuippunsa keväällä 2021.

Todennäköisesti näemme samaa kehitystä myös tulevaisuudessa. Uniswapin UNI-token tuskin raketoi merkittävästi yleistä DeFi-sektorin kehitystä vastaan. Uniswapin kurssi tarvitsee siis vetoapua muilta suurilta DeFi-tokeneilta.

Jos haluat oppia lisää Uniswapin historiasta ja teknologiasta, lue Bitcoinkeskuksen Uniswap-opas.

Uniswapin turvallinen säilytys

Uniswapin turvallisin säilytyspaikka on Ledger Nano X -kylmälompakko. Kyseessä on markkinoiden suosituin hardware-lompakko, jota käyttävät sekä aloittelevat sijoittajat että alan ammattilaiset. Osta Ledger Nano X tästä turvallisesti. Hanki kylmälompakko aina valmistajan sivuilta huijausten välttämiseksi.

Koska Uniswap on Ethereum-alustalle luotu ERC20-token, sille löytyy tukea kaikista markkinoiden tunnetuimmista lompakoista. Jos et halua hankkia 150 euroa maksavaa kylmälompakkoa, tarjolla on myös paljon ilmaisia vaihtoehtoja.

Trust Wallet ja Exodus ovat suosittuja ilmaislompakoita. Suurin osa Uniswap-pörssissä treidaajista käyttää palvelua MetaMask Web 3 -lompakon avulla, joka toimii myös UNI-tokenin säilytyspaikkana.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.