Perustiedot
11
maalis
tron ostaminen

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Tron (TRX) ostaminen: Aloittelijan opas!

Tronin ostaminen tapahtuu parhaiten Binance-pörssistä. Tronin ostaminen voi alkaa, kun olet rekisteröinnin jälkeen vahvistanut Binance-tilisi ja tehnyt sinne eurosiirron.

Tron on suosittu kryptovaluutta ja älysopimusalusta. Tron on ollut varsin keskinkertainen sijoituskohde. Ledger Nano X on turvallisin säilytysvaihtoehto Tronin TRX-tokenille.

Tron (TRX) ostaminen: pikaohje

Tronin ostaminen tapahtuu parhaiten Binance-pörssistä. TRX-tokenin lanseeraus tapahtui 2017 Binancessa, ja sillä on ollut aina laaja tuki (likviditeetti + vaihtoparit) tässä pörssissä. Voit siirtää Binanceen euroja helposti SEPA-pankkisiirrolla tai muilla talletustavoilla.

Tron ostaminen Binancesta tapahtuu seuraavasti:

  1. Avaa tili Binanceen tästä linkistä
  2. Lataa Binancen mobiiliappi (iOS tai Android)
  3. Vahvista henkilöllisyytesi eli suorita KYC-prosessi
  4. Tee eurotalletus Binance-tilillesi
  5. Osta Tronia (TRX)
  6. Siirrä TRX-tokenit omaan lompakkoosi tai säilytä niitä Binancessa

Binancen mobiiliappia tarvitaan KYC-prosessin läpiviemiseen. Sen vuoksi se on hyvä ladata heti rekisteröinnin jälkeen. Alla on kuva Binancen etusivulta.

binance

Tron on jo vuonna 2017 perustettu kryptovaluutta, joten se on ollut markkinoilla pitkään. Tämän vuoksi Tronilla on laaja tuki kaikissa suosituissa kryptovaluuttapörsseissä. Binancen lisäksi Tron löytyy esim. KuCoinin ja Krakenin listoilta.

Löydät esittelyt kaikista markkinoiden suosituimmista pörsseistä klikkaamalla päävalikon Kauppapaikat-linkkiä. Suomalaisista pörsseistä Tronia ei voi valitettavasti vielä ostaa.

Tron (TRX) ostaminen: yksityiskohtainen ohje

Tronin ostaminen voi alkaa, kun olet rekisteröinnin jälkeen vahvistanut Binance-tilisi ja tehnyt sinne eurosiirron. Suosittelemme talletusta SEPA-pankkisiirrolla, sillä se on kulujen osalta erittäin halpa ja näkyy tililläsi usein parissa tunnissa.

Jos tarvitset apua Binance-pörssin käytössä, voit tutustua kattavaan aloittelijan oppaaseen: Binance kokemuksia ja arvostelu.

Seuraavaksi saat ohjeet askel askeleelta, miten Tronin (TRX) ostaminen tapahtuu Binancesta. Koska suurin osa lukijoistamme käyttää älypuhelinta, ohje on tehty Binancen mobiiliapilla. Voit ladata sen iOS:lle tai Androidille ilmaiseksi.

Avaa treidausvalikko

Aloita klikkaamalla treidausikonia Binancen mobiiliapin alavalikosta. Se on merkitty alla olevaan kuvaan punaisella nuolella.

binance mobiili valikko

Kun klikkaat treidausikonia, saat ruudullesi valikon, joka sisältää vaihtoehdot: Buy, Sell, Covert ja Deposit. Valitse näistä vaihtoehdoista Buy (Osta).

Etsi Tron (TRX)

Näet seuraavaksi listan kaikista Binancen tukemista kryptovaluutoista. Scrollaa listaa alaspäin kunnes näet Tron (TRX) -valuutan. Voit vaihtoehtoisesti kirjoittaa hakukenttään TRX.

valitse tron

Klikkaa lopuksi Tron (TRX) -riviä niin pääset eteenpäin ostolomakkeelle.

Osta Tron (TRX)

Seuraavaksi voit ostaa Tronia eli TRX-tokenia. Ruudullasi näkyy nyt Binancen kryptojen ostolomake. Voit ostaa Tronia haluamallasi euromäärällä. Syötä eurojen summa harmaalla näkyvään EUR-laatikkoon.

Klikkaa vaihtoehtoisesti ”By quantity” -linkkiä, joka vaihtaa yksiköt EUR -> TRX. Tarvitset tätä ominaisuutta, jos haluat ostaa tietyn määrän Tronia, esimerkiksi 100 TRX-tokenia.

trx ostaminen

Klikkaa lopuksi keltaista Buy-painiketta niin pääset vahvistamaan oston.

Maksutavan valinta

Lopuksi vahvistetaan käytetty maksutapa. Jos olet tehnyt tilillesi jo eurotalletuksen, voit valita maksutavaksi Wallet (EUR). Binance tarjoaa tällä sivulla myös vaihtoehtoisia maksutapoja.

Suosittelemme tekemään ostot aina eurotililtä, koska se on kustannustehokkain tapa käydä kauppaa.

osta tron

Klikkaa lopuksi Confirm (Vahvista), niin ostosi suoritetaan. Näet TRX-tokenit välittömästi Binance-tililläsi vahvistuksen jälkeen.

Kokeneemmat käyttäjät käyvät kauppaa myös pörssin puolella. Siellä on mahdollista suorittaa rajahintaisia toimeksiantoja ja käyttää vipua. Emme suosittele tätä vaihtoehtoa aloitteleville käyttäjille.

Voit siirtää oston jälkeen TRX-tokenit omaan lompakkoosi tai säilyttää niitä Binancessa.

Mikä on Tron?

Tron on suosittu kryptovaluutta ja älysopimusalusta. Älysopimusalusta tarkoittaa sitä, että Tron on käyttöjärjestelmä älysopimuksille ja hajautetuille sovelluksille. Tron kilpailee samassa kategoriassa mm. Ethereumin, Solanan ja Cardanon kanssa.

Tron on perustettu jo vuonna 2017, ja sen MainNet käynnistyi vuonna 2018. Tämä tekee siitä yhden markkinoiden tunnetuimmista älysopimusalustoista. Alla on kuva Tronin verkkosivuilta.

tron network

Tron henkilöityy hyvin vahvasti perustajaansa Justin Suniin. Sun on Kiinassa syntynyt sijoittaja ja nuori menestyjä, joka on päässyt kahdesti myös Forbesin kuuluisalle ”30 under 30” vaikuttajien listalle.

Tämä projekti menestyy tai kaatuu perustajansa johdolla, sillä Justin Sunilla on näppinsä pelissä kaikessa Tronin kriittisessä infrassa. Tähän asti tuo yhdistelmä on toiminut, vaikka Sun on saanut myös paljon negatiivista julkisuutta vuosien aikana.

Tron on sementoinut viime vuosina asemansa yhtenä markkinoiden eniten käytetyistä lohkoketjuista. Yli 50 prosenttia stablecoin Tetherin varannosta on Tron-alustalla. Tron on erittäin suosittu etenkin Aasiassa, jossa tehdään paljon USDT-maksuliikennettä.

DeFi-sektorissa Tron on ollut myös vuosia suurin alusta Ethereumin jälkeen. Lähes kaikki Tronin DeFi-likviditeetti on kahdessa Justin Sunin tukemassa sovelluksessa, JustLend ja JustStables.

Lue lisää: Tron aloittelijan opas.

Tron sijoituskohteena

Tron on ollut varsin keskinkertainen sijoituskohde. Se piti monien yllätykseksi todella hyvin arvonsa vuoden 2022 laskumarkkinassa pudoten ”vain” 75 % vuoden 2021 huipuista. Moni kilpaileva kryptovaluutta romahti samaan aikaan 90–99 prosenttia.

Kolikon toinen puoli on Tronin vaatimaton nousupotentiaali. Tronin (TRX) kurssi on yhä kaukana vuoden 2018 tammikuun huipuista, jotka nähtiin yli kuusi vuotta sitten. Vuonna 2023 sen nousulukemat olivat puolta pienemmät kuin Bitcoinin.

Sijoittajan näkökulmasta Tron on projektina vähän liikaa oma kuplansa Aasiassa. Eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset some-vaikuttajat eivät shillaa TRX-tokenia vaan muita projekteja. Lisäksi Tronin henkilöityminen Justin Suniin on monille iso negatiivinen tekijä.

Tronin hyvät ja huonot puolet:

  • Hyvää: Projektin pitkä ikä, käyttö maksuvälineenä, teknisesti toimiva ratkaisu
  • Huonoa: Henkilöityy liikaa Justin Suniin, suosio Aasian ulkopuolella, DeFi-sektori liian keskittynyt

Kaikesta huolimatta, Tron on sementoinut vuosien mittaan asemansa yhtenä top 20 -kryptovaluutoista.

Tronin turvallinen säilytys

Ledger Nano X on turvallisin säilytysvaihtoehto Tronin TRX-tokenille. Ledger on tukenut Tronia jo vuosien ajan. Voit hankkia Nano X -lompakon turvallisesti Ledgerin sivuilta 150 euron hintaan.

Tronin säilytykseen on tarjolla myös ilmaislompakoita. Esimerkiksi suosittu Trust Wallet tukee TRX-tokenia. Exodus on puolestaan Tronia tukeva ilmaislompakko tietokoneelle ja mobiililaitteelle.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on Bitcoinkeskuksen perustaja ja päätoimittaja. Antti on tuottanut sivustolle artikkeleita vuodesta 2017 lähtien. Hän seuraa kryptomarkkinoita vuoden jokaisena päivänä ja vastaa myös Bitcoinkeskuksen sometilien ylläpidosta. Antti ei ole maksimalisti minkään kryptovaluutan osalta vaan tarkastelee kryptoja objektiivisesti. Antin sijoitusprofiili on "buy & hold", eli hän ei treidaa tai vivuta. Kryptoportfolio sisältää suurimmaksi osaksi Bitcoinia ja Ethereumia. Antti seuraa myös aktiivisesti makrotalouden tapahtumia. Kiinnostuksen kohteita ovat kryptovaluuttojen lisäksi kulta, hopea sekä Yhdysvaltojen osakemarkkinat.