Tron (TRX) kurssi – EUR & USD

Tron (TRX) kurssi on vaihdellut historiallisesti $0,001091 (15.9.2017) ja $0,3004 (5.1.2018) välillä. Tronin natiivitoken TRX saa arvonsa Tron-ekosysteemin menestyksen kautta. Tronin tulevaisuus vaikuttaa tällä hetkellä valoisalta.

Tron (TRX) kurssi: historiallinen kehitys

Tron (TRX) kurssi on vaihdellut historiallisesti $0,001091 (15.9.2017) ja $0,3004 (5.1.2018) välillä. Tronin kurssista on olemassa dataa syyskuusta 2017 lähtien. Tämä informaatio perustuu Coinmarketcapin tietoihin.

Tron tuli markkinoille vuonna 2017 ICO:n kautta. ICO järjestettiin Binance-pörssissä, joten teknisesti kyseessä oli IEO (ja yksi markkinoiden ensimmäisistä IEO:sta). Tronin kurssi oli ICO:ssa vain noin 0,002 dollaria. Tämä oli myös Tronin kurssi sen tullessa vapaasti treidattavaksi.

Vuoden 2017 joulukuussa nähtiin valtava kryptovaluuttojen buumi, joka jatkui myös tammikuun 2018 ensimmäiselle viikolle. Tron oli yksi tämän buumin suurimmista hyötyjistä. Sijoittajat innostuivat TRX-tokenista niin paljon, että tokenin arvo 150-kertaistui vain kahdessa kuukaudessa!

Tron kurssi nousi tammikuun 5. päivänä vuonna 2018 peräti 0,3 dollariin. Tämä on yhä Tronin ATH-kurssi eli kaikkien aikojen korkein noteeraus. Alla olevassa grafiikassa näkyy Tron kurssin historiallinen kehitys vuodesta 2017 lähtien.

tron kurssi

Vuoden 2018 karhumarkkina oli Tronin kannalta todella tyly. TRX-tokenin kurssi putosi pahimmillaan noin 0,015 dollariin eli alle ICO-hinnan. Tron romahti näin ollen 95 prosenttia kurssihuipustaan.

Tronin kurssi lähti nousuun vuoden 2019 alkupuolella. Vuoden 2019 lopulla kurssikehitys kääntyi taas negatiiviseksi, ja TRX teki uuden pohjanoteerauksen maaliskuun 2020 romahduksessa. Tronin kurssi putosi tuolloin alle 0,01 dollariin.

Keväällä 2021 nähtiin valtava kryptovaluuttojen buumi. Tronin kurssi nousi muiden kryptojen mukana. TRX-token hieman yli viisinkertaisti kurssinsa nousten huhtikuun lopulla 0,16 dollariin. Tämän korkeammalle TRX ei vuonna 2021 noussut eli noteeraus jäi lähes sadan prosentin nousua vajaaksi kolme vuotta vanhasta ATH-lukemasta.

TRX-token oli yksi vuoden 2022 karhumarkkinan positiivisimmista yllättäjistä. Tronin kurssi laski huomattavasti vähemmän kuin monien muiden kryptovaluuttojen kurssit. TRX-token putosi lopulta noin 75 % vuoden 2021 huipusta, mutta monet kilpailevat kolikot romahtivat 90-99 prosenttia samaan aikaan.

Vuonna 2023 nähtiin kryptovaluutoissa jälleen nousumarkkina. Tron-sijoittajille kyseessä oli pettymys, sillä Tronin kurssi nousi alle sata prosenttia, mikä on puolet vähemmän kuin Bitcoinin nousu.

Mistä Tron (TRX) saa arvonsa?

Tronin natiivitoken TRX saa arvonsa Tron-ekosysteemin menestyksen kautta. Mitä enemmän Tron-ekosysteemiin rakennetaan sovelluksia, sitä enemmän TRX-tokenilla on käyttöä. Täysin vastaava mekanismi koskee myös muita älysopimustalustoja.

Tronin kilpailijoiksi voidaan nimetä Ethereumin lisäksi mm. BNB Chain, Cardano, Avalanche, ja Polygon. Tron on Ethereumin jälkeen markkinoiden suurimpia älysopimusalustoja likviditeetillä mitattuna. Se on ollut kolmen suurimman platformin joukossa (TVL:llä mitattuna) vuodesta 2022 lähtien.

Tron-alustalta ei ole noussut erityisen suosittuja DeFi-appeja, mutta projekti on saanut suurta suosiota maksuvälineenä. Tron mahdollistaa halvat ja nopeat transaktiot. Sen lisäksi noin puolet USDT-stablecoineista on mintattu Tron-alustalla.

USDT-stablecoinin transaktiot ovat suurin yksittäinen syy Tronin menestykseen. Tronin hyvin matalat kulut mahdollistavat jopa alle dollarin suuruiset siirrot ongelmitta. Jokainen token-transaktio maksetaan TRX-natiivitokenilla.

Lue lisää Tron-projektin historiasta ja teknologiasta Bitcoinkeskuksen Tron-oppaasta.

Tronin tulevaisuus

Tronin tulevaisuus vaikuttaa tällä hetkellä valoisalta. Projetin maine oli varsin heikko vuosien 2018-2020 tienoilla, jolloin Tronin syytettiin olevan lähinnä huono Ethereum-kopio. Lisäksi perustaja Justin Sun on ollut kautta historian mielipiteitä jakava hahmo.

Justin Sun on nykyisin rikas ja vaikutusvaltainen hahmo kryptosektorissa. Tron hankki hänen johdollaan mm. BitTorrent-palvelun, ja Justin Sunin vetämä sijoittajaryhmä on nykyisin myös Poloniex-pörssin omistaja. Sun on pystynyt tukemaan Tronia valtavasti kulissien takana.

Tronin ongelma on siinä, että projekti ei tarjoa varsinaisesti mitään sellaista, jota 20 muutakin älysopimusalustaa ei tarjoaisi. Tronin transaktiot ovat halpoja ja nopeita, mutta niin ovat satojen muidenkin lohkoketjujen kohdalla.

Tron on saanut jopa yllättävän suurta menestystä USDT-stablecoinin avulla. Kysymys kuuluu, miten kauan tämä menestys jatkuu? Ja miten kauan TRX-tokenille riittää kysyntää?

Tron on muiden älysopimusalustojen tavoin Proof of Stake -kryptovaluutta. PoS-konsensus vaatii toimiakseen steikkausta verkon validaattoreilta. Tämä on hyvä asia Tron kurssin kannalta, sillä steikkaus luo sille kysyntää ja lukitsee ison osan kolikoista pois markkinoilta.

Tron kurssi on pitänyt pintansa yllättävän hyvin vuoden 2022 alusta lähtien. Tämä on nostanut Tronin yhdeksi top 15 -kryptovaluutoista. Todennäköisesti projekti pysyy ainakin top 20 -sijoilla vielä pitkän aikaa.

Jos uskot Tronin positiiviseen kurssikehitykseen ja haluat sijoittaa projektiin, tsekkaa tämä aloittelijan opas: osta Tron. Se kertoo sinulle miten Tronia (TRX) ostetaan suositusta Binance-pörssistä – askel askeleelta!


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!