Uutiset
17
huhti
toncoin

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

Toncoin kovassa nosteessa!

Telegramiin vahvasti liittyvä Toncoin (TON) on ollut viime viikkoina kovassa nosteessa. Vaikka TON on laskenut tällä viikolla muun markkinan mukana, Toncoinin kurssi on peräti 63 prosentin nousussa kuukausitasolla. Kryptojen top 100 -listalla on vain yksi kolikko, jonka kurssi on noussut Toncoinia enemmän.

Toncoin on noussut maalis-huhtikuussa muuta markkinaa vastaan. Lähes kaikki suuren markkina-arvon kryptot ovat 10-20 prosenttia miinuksella kuukauden ajalta. Toncoin on noussut jo rankinglistan sijalle kahdeksan ohittaen Dogecoinin.

TON-tokenin on erikoinen tapaus kryptovaluuttojen maailmassa. Se on hivuttautunut viimeisen vuoden aikana top 10 -listalle ikään kuin varkain, sillä TON-token ei juuri näy mediassa eikä some-influenssereiden videoilla. Meemikolikot, AI-kryptot ym. ovat keränneet suurimmat otsikot.

Myös Toncoin yrittää rakentaa omaa meemiyhteisöään nimeltään Memelandia.

Toncoinin nousun taustalla ovat huhut Telegramin mahdollisesta listautumisesta pörssiin (IPO). Telegramin toimitusjohtaja Pavel Durov kertoi maaliskuussa, että ostajaehdokkaat ovat tarjonneet Telegramista jopa 30 miljardia dollaria, mutta hän on kiinnostuneempi suorasta pörssilistautumisesta.

Notcoin-peli on toinen merkittävä tekijä Toncoinin nousun taustalla. Sen idea on todella simppeli. Käyttäjien tulee avata Telegram-sovellus, käynnistää Notcoin-botti ja lopuksi naputtaa mobiililaitteensa ruutua. Mitä enemmän naputat, sitä enemmän saat pisteitä.

Lisäpisteitä on saatavilla osallistumalla aktiivisesti TON-ekosysteemiin esimerkiksi asentamalla TON-lompakon, ostamalla NFT:itä ja käyttämällä muita TON-pohjaisia projekteja. Idea pisteiden keräilyssä on se, että Notcoinin pisteet voi aikanaan konvertoida NOT-tokeniksi. Notcoin julkaisee pian oman kryptovaluuttansa (NOT) Toncoin-lohkoketjussa.

Bonuspisteiden keräily on tällä hetkellä todella suosittua erilaisten kryptosovellusten parissa. Niiden avulla on helppo määrittää, miten isoon osaan airdropista käyttäjällä on oikeus.

Alla on pelin X-postaus viime viikolta.

Notcoin-tiimin mukaan NOT-tokeneita lasketaan liikkeelle yhteensä hieman yli 102 miljardia kappaletta. Niistä noin 80,2 miljardia menee Notcoin-pelin pelaajille ja loput 22,5 miljardia NOT:in ekosysteemirahastoon. Ekosysteemirahaston varoja tullaan käyttämään pelissä tapahtuvien NOT-token palkkioiden maksamiseen, sekä tulevien kehityshankkeiden ja muiden yhteisön toivomien aloitteiden rahoittamiseen.

Mikä on Toncoin?

Toncoin on lanseerattu vuonna 2018, jolloin Telegramin perustaja Pavel Durov julkaisi sen white paperin. Telegram keräsi sijoittajilta peräti 1,7 miljardia dollaria lohkoketjun rakentamiseksi. Kyseessä oli yksi kryptovaluuttojen historian suurimmista ICO:sta. Tämä kuitenkin herätti regulaattoreiden huomion.

Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova SEC haastoi Telegramin oikeuteen, kuten se on haastanut myös lukemattomia muita ICO:n kautta syntyneitä projekteja. Telegram joutui lopulta hylkäämään projektin ja palauttamaan rahat sijoittajille.

Toncoin ei kuitenkaan kuollut, sillä yhteisö nimeltään TON Foundation otti projektin haltuunsa. Kirjainlyhenne TON tulee nyt sanoista The Open Network. TON-lohkoketjun natiivitoken on myös TON. Se on ollut markkinoilla vuodesta 2020 lähtien.

Telegramin perustaja Pavel Durov on sittemmin antanut tukensa projektille, mutta todennut samalla, että Telegramilla ei ole taloudellisia tai teknologisia yhteyksiä Toncoiniin.

Vaikka Telegram onkin virallisesti irtaantunut Toncoinista, nämä teknologiat liittyvät toisiinsa. Toncoinin elää hyvin vahvasti Telegramissa, johon mm. sen lompakkosovellus on integroitu.

Toncoin on saanut Telegramista valtavasti vetoapua. Telegramilla on yli 900 miljoonaa aktiivista käyttäjää, joilla on helppo pääsy TON-tokeniin ja TON-lohkoketjun päälle rakennettuihin sovelluksiin. Toncoin-alustalle voidaan toki rakentaa myös muita sovelluksia, jotka eivät liity Telegramiin millään tavoin.

Lue lisää projektista Toncoin-oppaasta.

Yhteenveto

  • Telegramiin vahvasti liittyvä Toncoin on hurjassa nosteessa
  • Toncoinin kurssia ovat nostaneet huhut Telegramin listautumisesta pörssiin ja Notcoin-peli
  • Notcoin-peli on lanseeraamassa oman kryptovaluuttaansa (NOT)

Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.